هيچ يک از ساکنان شهرک فلسطينی نشين کفر قدوم در غرب نابلس و در جاده نابلس ـ طولکرم فکر نمی کردند که روزی ساکنان شهرک صهيونيست نشين کادوميم که مانند وصله ناجوری بر پيکر اين منطقه دوخته شده است، بر رفت و آمد به اين شهرک سيطره يافته و هزاران دونم از زمينهای کشاورزی و باغهای زيتونی را که در طول تاريخ در اعماق زمينهای اين منطقه ريشه دوانده است به يغما ببرند.
در يکی از روزهای غير عادی و سياهی که سرزمين فلسطين و ساکنانش بر اثر اشغال در ژوئن 1967م (1346ش) شاهد آن بود، ساکنان کفر قدوم ـ اين روستای آرام ـ از خواب بيدار شده و خبردار شدند که ارتش رژيم صهيونيستی يکی از پايگاه هايی را که زمانی ارتش اردن بر آن تسلط داشت، اشغال کرده اند. آنان در آن روز فکر می کردند که اين حادثه بسيار گذرا بوده و مشکل خاصی برای آنان ايجاد نخواهد کرد.
چند روز پس از آن در همان محل چند کانتينر (خانه های صهيونيستها که می توان آن را از منطقه ای به منطقه ديگر منتقل کرد) مستقر شد. تعداد اين کانتينرها روز به روز زياد می شد و مدتی نگذشته بود که با عبارت بزرگی بر روی يک تابلو نوشته شده بود: “کادوميم” اما خانه هايی که از آن پس در حال ساخت بودند به منازل ثابت شباهت داشتند و اين مسئله مانند صاعقه ای بر سر فلسطينيان ساکن کفر قدوم که اکنون به خود آمده بودند و به فعاليتهای ملی و مقابله با اشغالگران مشغول شده بودند، فرود آمد.
درموازات مخالفتهای فلسطينيان، روز به روز بر ساخت و ساز و ايجاد خانه های جديد در شهرک يهودی جديد افزوده شد. فعاليتهای اشغالگران بر گسترش هر چه بيشتر سلطه بر مناطق مختلف و زمينهای آن تمرکز يافت و آنان پس از آن مجتمع های صهيونيستی خود را به سوی اطراف گسترش دادند. متجاوزان صهيونيست اين منطقه را به عنوان مرکز گسترش دايره شهرکهای سرطانی خود در شمال کرانه باختری قرار داده و آن را اولين شهر صنعتی در اين منطقه لقب دادند.
شهرک نشينان صهيونيست فعاليت خود را با ساخت کارگاه ها و کارخانه های کوچک آغاز کردند و پس از مدتی کارخانه های بزرگ و شهرک توليد محصولات کشاورزی بر بالای صخره های اين منطقه و با حمايت وزارتخانه های رژيم صهيونيستی که ساخت و ساز صنايع را در اين منطقه تشويق می کردند و تسهيلات ويژه ای برای اين کار در نظر می گرفتند، تأسيس گرديد. دولت عبری برای اين کار وامهای زيادی پرداخت می کرد و سرمايه گذاران يهودی را از طرق مختلف فريب می دادند تا در اين منطقه سرمايه گذاری کنند.
شهرک صهيونيست نشين مذکور اندک اندک به مجتمع محل سکونت يهوديان تندرو تبديل شد و آنان به تکرار مقوله “سرزمين موعود” پرداخته و مدرسه ای دينی را برای فارغ التحصيل کردن گروه زيادی از يهوديان که به شدت پيرو افکار صهيونيستی بودند، ساختند.
مصادره زمينهای فلسطينيان و احداث شهرکهای سرطانی گسترده به همراه تجاوزات ويرانگر بر ضد ساکنان بومی و صاحبان اين سرزمين و داراييهای آنان هر روز افزون تر می گشت.
کابينه های صهيونيستها يکی پس از ديگری ميليونها دلار برای مصادره زمينها و ساخت مجتمعهای مسکونی و راه های ارتباطی اصلی و فرعی که به شکل گسترده ای زمينهای کفر قدوم را تکه و پاره می کرد، اختصاص می دادند.
شهرک نشينان صهيونيست با سيطره بر کوه “محمد” در غرب شهرک کفر قدوم به احداث واحدهای مسکونی برای خود پرداختند. آنان به اين مسئله که ساکنان اصلی اين منطقه توانسته اند از ديوان عالی رژيم صهيونيستی حکمی مبنی بر ممانعت از ادامه شهرک سازی صهيونيستها دريافت کنند، هيچ توجه نمی کردند. صهيونيستها علاوه بر آن به تجاوزات وحشيانه خود ادامه می دادند و درختان زيتون و انجير و گردو و غيره را ريشه کن می ساختند.
شهرک نشينان صهيونيست از هواپيماهای بدون موتور به بهانه های مختلف از جمله آموزش با همکاری ارتش اشغالگر در مناطق نزديک به منازل شهروندان فلسطينی فرود آمده و به اقدامات تحريک آميز مستمر دست می زنند و مزاحمتهای فراوانی برای آنان به وجود می آورند.
آنان کشاورزان فلسطينی را مورد تعقيب قرار می دهند تا با ايجاد مزاحمتهای مختلف و تجاوزات مداوم، به خياليات واهی خود را در مورد کوچاندن صاحبان اصلی اين منطقه جامه عمل بپوشانند و بر آن سيطره يابند.
ساکنان شهرک کفر قدوم می گويند، شهرک نشينان صهيونيست همچنان به ريختن مواد سمی و شيميايی در زير درختان و محصولات کشاوزری آنان ادامه می دهند و از اين راه خسارتهای زيادی به آنان وارد می کنند، اما شهروندان فلسطينی ساکن شهرک کفر قدوم با ايثار و جانفشانی در مقابل همه اقدامات تجاوزگرانه شهرک نشينان صهيونيست استوار و پا بر جا در زمينهای خود باقی مانده اند و به صهيونيستها اجازه نمی دهند که طرحهای پليد و خيالهای واهی خود را به اجرا درآورند.
شهرک کفر قدوم در طول سالهای گذشته شاهد تظاهرات و درگيريهای متعدد شهروندان فلسطينی از يک سو و شهرک نشيان صهيونيست و سربازان اشغالگر از سوی ديگر بوده است. در اين ميان گروه های يهودی مخالف شهرک سازی که اين اقدامات را غير قانونی می دانند نيز به (نفع فلسطينيان) وارد درگيريها شده اند.
ساکنان کفر قدوم می گويند، شهرک نشينان صهيونيست به صورت مداوم آنان را تهديد کرده و می گويند که آينده در اين منطقه از آن شهرک نشينان است و شهرک سازی ادامه می يابد. در همين حال فلسطينيان با مسخره خواندن چنين گفته هايی به شهرک نشيان صهيونيست می گويند که سرزمين فلسطين در طول تاريخ گورستان متجاوزان بوده است.
يهوديان تندرو بارها تلاش کرده اند که شهرک کفر قدوم را به اشغال درآورند، اما مقابله شهروندان فلسطينی با حملات آنان و پايداری در برابر اين اقدامات موجب شده است که صهيونيستها از تحقق رؤياهای خود ناتوان مانده و به همان جايی که از آن آمده بودند بازگردند.
شهرک نشينان صهيونيست با ساخت مجتمعهای مختلف و تحميل سياست ” عمل انجام شده” و تغيير چهره منطقه از طريق احداث نماد يهوديت، جاده اصلی ارتباطی شهرک کفر قدوم را با ساير مناطق فلسطينی نشين قطع کرده اند.
شهرک نشينان يهودی به صورت ديوانه وار به احداث شهرکهای صهيونيست نشين مشغولند و تلاش می کنند بافت اين منطقه را تغيير داده و رنگ “سرخ خونی” خود را برای خفه کردن حق سبز فلسطينيان بر منطقه حاکم کنند. در همين حال کشاورزان فلسطينی از دسترسی به زمينهای خود محروم می شوند و شهرک نشينان صهيونيست سال به سال از چيده شدن ميوه درختان زيتون به وسيله شهروندان فلسطينی و صاحبان اصيل اين سرزمين جلوگيری می کنند تا از اين طريق باقيمانده اين سرزمين را نيز ببلعند.
نبرد ميان فلسطينيان و مهاجران يهودی به شيوه ديگری نيز در اين منطقه ادامه دارد. در اين نبرد هر يک از طرفين در مناسبتهای مختلف تلاش می کنند که پرچم خود را به اهتزاز درآورند. شهرک نشينان يهودی هنگامی که پرچم برافراشته فلسطين را مشاهده می کنند از خشم و غضب به خود می پيچند، زيرا اين پرچم مانند ميخی در پيکر طرحهای يهودی سازی منطقه به وسيله آنان است.
با شعله ور شدن زبانه های انتفاضه مبارک الاقصی، رنجها و دردهای ساکنان کفر قدوم نيز مانند مناطق ديگر فلسطين رنگ ديگری به خود گرفت.
اکنون ساکنان کفر قدوم نمی توانند به نابلس و يا قلقيليه و يا حتی روستاهای مجاور بروند مگر آنکه از راههای صعب العبور کوهستانی و بسيار سخت و گل آلود و پر از خطر عبور کنند. در آنجاها نيز نيروهای ويژه، شهرک نشينان و سربازان جنايتکار ارتش اشغالگر به هر بهانه ای از جمله ايجاد امنيت و حمايت از شهرک نشينان صهيونِيست پراکنده اند.
صهيونيستها در “کادوميم” مرکزی موسوم به اداره شهروندی داير کرده و از آن برای بازداشت فلسطينيان و مکانی برای بازجويی گسترده از آنان استفاده می کنند. اين مرکز همچنين به مرکز سازمان اطلاعات صهيونيستها در منطقه قلقيليه تبديل شده است و ملت مظلوم فلسطين به ويژه ساکنان اين منطقه با انواع ستمها و شکنجه های صهيونيستها از طريق همين مرکز مواجهند.