چهارشنبه 30/آوریل/2025

قدس و غلاف کشنده

دوشنبه 25-دسامبر-2006

نوشته: نبیل محمود السهلی

 

رسانه های رژیم صهیونیستی برای اشاره به فعالیت های شهرک سازی رژیم صهیونیستی در شهر قدس اصطلاح “غلاف قدس” اطلاق می کنند. هدف اشغالگران از استفاده از این اصطلاح کاستن از واکنش های احتمالی ساکنان قدس در برابر این اقدام رژیم صهیونیستی است. فعالیت های مربوط به ساخت و سازی که صهیونیست ها در قدس انجام می دهند بخشی از تهاجم گسترده ای است که اشغالگران علیه اراضی عربی به اجرا گذاشته اند و از بخش های مهم دیگر آن ادامه ساخت دیوار نژادپرستانه حایل است که رژیم صهیونیستی تاکنون مسافت زیادی از آن را احداث کرده است و به این وسیله مساحت زیادی از اراضی فلسطینیان را می بلعد و شهرها و روستاهای فلسطینی نشین را از یکدیگر جدا و ارتباط آنها را با یکدیگر قطع می کند. منابع صهیونیستی و فلسطینی تاکید کرده اند که کار اجرای طرح موسوم به “غلاف قدس” پیشرفت های زیادی داشته است و این امر به اشغال بخش های زیادی از اراضی فلسطینی در عمق کرانه باختری فلسطین و الحاق آن به منطقه موسوم به شهرداری قدس (اسرائیل) انجامیده و قرار است که شمار زیادی از فلسطینیان این منطقه از آن رانده و کوچانده شوند و ارتباط بقیه آنان با هموطنانشان در شهرهای دیگر کرانه باختری رود قطع شود.

گزارش ها نشان می دهد که این غلاف نژادپرستانه در صورت تکمیل موجب بلعیده شدن یک چهارم مساحت کرانه باختری رود اردن خواهد شد و ارتباط بیش از دویست هزار نفر از فلسطینیان ساکن بیت المقدس با هموطنانشان در خارج از این منطقه قطع می شود. ارتش اشغالگر رژیم صهیونیستی در همین راستا و برای آغاز ساخت دیوار حایل، 16 هزار هکتار از اراضی فلسطینیان را که 5/2 درصد از اراضی کرانه باختری را شامل می شود، مصادره کرده است و با ساخت دیوار 58 درصد از مساحت کرانه باختری رود اردن به اشغال کامل رژیم اشغالگر قدس درخواهد آمد و خط سبز به عمق مناطق فلسطینی در کرانه باختری کشیده می شود و مساحتی که برای تأسیس دولت فلسطین اختصاص می یابد فقط 42 درصد مصاحت کرانه باختری خواهد بود و حال آنکه مساحت قدس شرقی به تنهایی یک چهارم مساحت کرانه باختری است.

همزمان با ادامه کار ساخت دیوار نژادپرستانه حایل، کنست (پارلمان) رژیم صهیونیستی لایحه ای تصویب کرد که بر اساس آن کرانه باختری منطقه ای غیر اشغالی تلقی می شود، مضاف بر آنکه مقامات صهیونیست تلاش می کنند با ساخت دیوار نژادپرستانه به اهداف خود در تغییر ترکیب جمعیتی فلسطین برسند و با این کار بخش مهمی از جمعیت 8/3 میلیون نفری کرانه باختری و نوار غزه را از هموطنان خود در داخل اراضی اشغالی 1948م. فلسطین (با جمعیتی بالغ بر 2/1 میلیون نفر) جدا سازند. کنست رژیم صهیونیستی برای تحقق این امر قانون دیگری تصویب کرد که بر اساس آن ازدواج میان فلسطینیان ساکن اراضی کرانه باختری و نوار غزه با هموطنان خود در مناطق اشغالی 1948م. ممنوع می شود. ارتش اشغالگر رژیم صهیونیستی نیز در ادامه این تلاش ها حدود 100 دروازه و پست بازرسی را میان شهرها و روستاهای فلسطینی نشین احداث کرده است.

از سوی دیگر و برای تکمیل محاصره قدس، رژیم صهیونیستی اعلام کرد که طرحی برای تأسیس 20 هزار مجتمع مسکونی تدوین کرده است و وزارت دارایی این رژیم به هر خانواده یهودی که با اجرای این طرح موافقت کند 23 هزار دلار کمک مالی ارائه می دهد. هدف از اجرای این طرح یهودی سازی کامل شهر بیت المقدس و تغییر سیمای عربی آن است. همزمان با این تحولات، احزاب و گروه های سیاسی صهیونیست به ویژه حزب تندروی “مولیدوت” نیز خواهان اخراج 200 هزار فلسطینی ساکن قدس از این شهر است. لازم به یادآوری است که گروهک های صهیونیست در سال 1948م. با تهدید و ارعاب و زور حدود 100هزار فلسطینی را از شهر قدس بیرون راندند و ارتش اشغالگر این رژیم نیز در ایام اشغال بخش شرقی قدس در سال 1967، پانزده هزار تن از فلسطینیان این شهر را از آن کوچاند.

برای آگاهی از نگرش و نظرات سران رژیم صهیونیستی درباره قضیه قدس و یهودی سازی این شهر، می توان به گزارش های منتشر شده از کنگره هرتزلیا که در سال های 2000 تا 2006 میلادی برگزار شده است، نگاه کرد. مطالعه برنامه های احزاب رژیم صهیونیستی در اثنای تبلیغات انتخاباتی دوره هفدهم پارلمان این رژیم که در روز 28 مارس گذشته برگزار شد، یکی دیگر از راه های آگاهی از نگرش سران صهیونیسم به مقوله قدس و یهودی سازی آن است.

با نگاهی به امور رژیم صهیونیستی می توان دریافت که نظرات و برنامه های نژادپرستانه ای در میان صهیونیست ها علیه عرب های داخل خط سبز و نیز کرانه باختری و نوار غزه وجود دارد و این نگرش ها پیش از ساخت دیوار نژادپرستانه حایل نیز وجود داشته است. با ساخت دیوار نژادپرستانه حایل، مساحت بیشتری از اراضی فلسطینیان به وسیله غاصبان صهیونیست مصادره و اشغال می شود و حتی امکان تأسیس دولت فلسطین در کرانه باختری و نوار غزه و در مساحتی بالغ بر 22 درصد از اراضی فلسطین نیز از بین می برد و از سوی دیگر نگرانی های ترکیب جمعیتی طراحان و استراتژیست های صهیونیست را نیز برطرف می سازد و در مقابل آمال و آرزوهای فلسطینیان برای تأسیس دولت مستقل به پایتختی قدس شریف را از بین می برد.

منبع: روزنامه الشرق الاوسط

لینک کوتاه:

کپی شد