شنبه 09/نوامبر/2024

مشعل: مقاومت فلسطین با چالش هایی مواجه است که نیازمند اشتراک مساعی فلسطینیان و جهان عرب و اسلام برای

سه‌شنبه 26-دسامبر-2006

رئیس دفتر سیاسی جنبش مقاومت اسلامی حماس تاکید کرد که مقاومت فلسطین هم اکنون با چهار چالش مهم ربروست. این چالش ها به ویژه پس از قرار گرفتن در مرحله ای جدید که با پیروزی جنبش مقاومت اسلامی حماس در انتخابات مجلس قانونگذاری شکل گرفته، به وجود آمده است.

مشعل طی سخنانی در کنفرانس حمایت از مقاومت در بیروت گفت: نخستین چالش، مقابله با طرح اولمرت است که اساسا ساخته و پرداخته شارون بود. سران صهیونیسم در تلاشند تا راه حل های یکجانبه و طرح جدایی یکجانبه را تحمیل کنند و برخی امروز مدعی هستند که بیشتر از حماس با این طرح مخالفت کرده اند و حال آنکه جنبش حماس از سوی قدرت های جهان به تندروی متهم است. برخی مدعی هستند که حماس طرح اولمرت را مردود اعلام نکرده است. هدف از اجرای طرح اولمرت آن است که کمترین مساحت از اراضی فلسطینی که بیشترین میزان جمعیت در آن ساکن است، تخلیه و بقیه اراضی به رژیم صهیونیستی ضمیمه شود و دیوار نژادپرستانه حایل مرز امنیتی سیاسی و مرز نهایی رژیم صهیونیستی معرفی شود. سران رژیم صهیونیستی گمان می کنند که به این وسیله می توانند مقدار بیشتری از اراضی فلسطینیان را به مناطق تحت تصرف و اشغال خود ضمیمه و از تأسیس دولت فلسطینی جلوگیری کنند و با محاصره فلسطینیان در مناطق بسیار کوچک مانع از عملیات گروه های مقاومت شوند و نیز ماهیت دولت نژادپرست خود را حفظ کنند و خود را از بحران جمعیتی فلسطین نجات دهند. این ها تمام اهداف طرح اولمرت است.

مشعل افزود، حماس طرحی برای مقابله با این چالش و برنامه ای دارد که فلسطینیان بر آن اجماع نظر خواهند داشت و امت اسلامی نیز در این راستا مسئول است. وی گفت: تا دو ماه دیگر کابینه رژیم صهیونیستی شکل می گیرد و این کابینه یقینا ائتلافی خواهد بود و هیچ یک از احزاب صهیونیستی به تنهایی توان تشکیل کابینه را ندارد و من معتقدم که نتیجه انتخابات رژیم صهیونیستی با وجود وحشی گری این رژیم، نشان از سست بودن وضعیت داخلی این رژیم دارد. ما باید بیشتر به این نکته توجه کنیم. ما اکنون در برابر دشمنی قرار داریم که همه گزینه ها را در اختیار ندارد، بلکه به سبب وضعیت نابسامان داخلی صهیونیست ها، هر کابینه ای که تشکیل می شود ناتوان و سست خواهد بود، البته نباید پنداشت که دشمنان ما ضعیف شده اند، زیرا آنان از نظر نظامی از ما قوی ترند، اما نقاط ضعف دشمنان ما زیاد است و ما برای ترسیم راهبردهای آینده خود از آنها بهره خواهیم گرفت. درباره چالش دوم هم باید بگویم که این چالش عبارت است از گزینه جنگ بی امان، زیرا دشمن صهیونیستی تجاوزات خود علیه ملت فلسطین را تشدید خواهد کرد و این امر از زمان برگزاری انتخابات فلسطین با تشدید بازداشت ها و ترورها کاملا مشهود است، اما احتمال می رود که اولمرت یا همه سران رژیم صهیونیستی جنگ بی امانی علیه حماس و ملت فلسطین آغاز کند که این امر عموم ملت ما را در برابر مسئولیت های بزرگی قرار می دهد. این مسئولیت مشترک است، برای کابینه مشکل است که فقط به مسائل داخلی بپردازد و حال آنکه همزمان جنگی بی امان علیه این کابینه و مقاومت آغاز شده باشد و مجبور گردد به دفع تجاوز از ملت و ادامه برنامه مقاومت و آرمان رهایی بخش، بپردازد.

خالد مشعل تاکید کرد که پیروزی حماس در انتخابات به آن معنا نیست که حماس به هدف خود رسیده است، بلکه این جنبش از قدرت و حاکمیت برای تحقق دو هدف بهره خواهد جست: اول، خدمت به ملت و مبارزه با فساد و انجام اصلاحات واقعی به نفع ملت فلسطین جهت کاهش مشکلات این ملت و تقویت جبهه داخلی و دوم، تشدید مقاومت در برابر اشغالگران .

رئیس دفتر سیاسی حماس درباره چالش سوم ملت فلسطین در برهه کنونی گفت: اجرای برنامه اصلاحات چالش سوم ماست، زیرا ملت فلسطین مانند همه ملت ها نیازمند آن است که زندگی مناسبی داشته باشد، خواهان اقتصادی مقاوم و پایدار است، خواهان زندگی کریمانه ای است که بتواند زمینه ساز ادامه مبارزات این ملت شود. اما برنامه ما به گونه است که این نیازها را که هیچ کس آن را انکار نمی کند، برطرف می کند.

خالد مشعل در ادامه سخنانش گفت: خواسته های ملت فلسطین معروف است، اما مشکل موانعی است که در راه اجرایی شدن این برنامه وجود دارد. نخستین مانع، قطع کمک ها از ملت فلسطین است. به گمان آنهایی که کمک ها را قطع می کنند، ملت فلسطین نمی تواند بدون این کمک ها کارهای خود را به پیش ببرد، هر چند که این کمک ها در طول سال های گذشته فسادهای زیادی را دامن زده است. حماس بار سنگینی از وضع بحرانی گذشته را به ارث برده است، با این وجود برخی از حماس می خواهند که جادو کند. این چیزی است که همه شما بر دشوار بودن آن آگاهید. ما خواسته های خود را از اتحادیه عرب مطرح کردیم، اما متأسفانه همان سقف کمک هایی را که پنج سال پیش تعیین کرده بودند، حفظ کردند. دست های مرموزی هم از حضور حماس در کنفرانس سران اتحادیه عرب جلوگیری کرد. بی گمان جهان عرب به نتایج انتخابات احترام گذاشت و از جامعه جهانی خواست که تعامل مثبتی با این نتایج داشته باشد، اما سطح حمایت های عربی نازل تر از سطح نیاز جامعه فلسطین است. کابینه فلسطین اکنون نیازمند ماهانه 115 میلیون دلار است که فقط دستمزد کارکنان دولت را بپردازد، اما اتحادیه عرب فقط حاضر به اعطای پنجاه میلیون دلار آن شده است. در آن سو، رژیم صهیونیستی مالیات های متعلق به ملت فلسطین را هم از این ملت قطع کرده است. حق ملت ما در مالیات ها و درآمدهای دیگر بیش از ششصد و پنجاه میلیون دلار است. کشورهای اروپایی و کمک کننده های دیگر هم به قطع کمک ها تهدید کرده اند. بنابراین ما با مشکل مواجه هستیم. اکنون چگونه از حماس خواسته می شود که به وظیفه خود عمل کند. عوائد نفتی در منطقه این سال ها بسیار زیاد شده است و ما از خداوند متعال می خواهیم که درآمدهای کشورهای عربی را بیشتر کند و سود آن به ملت های عربی و اسلامی باز گردد، البته ما به هیچ کس حسادت نمی کنیم و برای امت مان خیر و برکت می خواهیم، اما کجاست حق ملت فلسطین که از این امت دفاع می کند. تهدید به قطع روابط شده ایم و همین دیروز آمریکا و کانادا چنین کرده اند و نمی دانیم که فردا چه کسی از آنها پیروی خواهد کرد، هر چند که برای ما این کارها اهمیتی ندارد، ولی این شرایط امروز است.

خالد مشعل در ادامه گفت: ما به ملت خود وعده نمی دهیم که غزه را به هنگ کنگ یا تایلند تبدیل می کنیم، بلکه به این ملت وعده می دهیم که معیشت کریمانه و آبرومندانه ای برایش فراهم کنیم و از کسی گدایی نکنیم تا آنکه این ملت سربلند باشد و همچنان به حمایت خود از مقاومت ادامه دهد، زیرا این ملت از سرزمین و شرف و عزت خود دفاع می کند.

چهارمین چالش فرا روی ما یکپارچه سازی قضیه فلسطین و وحدت ملی فلسطینیان است. همه طرح ها امروز بر آن است که راه حل ها در نوار غزه و کرانه باختری محدود شود، اما ما بیش از پنج و نیم میلیون فلسطینی داریم که در خارج از این سرزمین آواره و پناهنده است. در هیچ طرحی نامی از آنها برده نمی شود. حکومت جدید فلسطین و ملت ما امروز اصرار دارد که قضیه در داخل و خارج یکپارچه شود و به همین سبب ما بر موضوع سازمان آزادیبخش تاکید داریم. برخی از جریان های فلسطینی امروز مدعی است که باید سازمان آزادیبخش حفظ شود، جالب آنکه این سازمان در گذشته کاملا به حاشیه رانده شده بود، اما امروز بر حضور آن تاکید می کنند، امروز برای نشان دادن تصمیماتش به دیگران، با هم مسابقه می دهند. به شما می گویم که در جهان عرب هیچ کس ـ جز استثناها ـ توجهی به اصلاح این سازمان و دادن نقش به آن، ندارد، زیرا اکثریت تعامل با تشکیلاتی شکل گرفته بر اساس سازش در کرانه باختری و نوار غزه را آسان می داند. متأسفانه اکثریت به مشکلات آوارگان و حق بازگشت توجهی ندارند، هر چند که در این میان برخی از حکومت های عربی و مؤسسات به این حق و موضوع سازمان آزادیبخش تاکید می کنند. ما تاکید داریم که باید مرجعیتی برای فلسطینیان داخل و خارج ایجاد شود و سازمان آزادیبخش فعال شود و این سازمان تجدید ساختار گردد. پیش از پیروزی حماس، در ماه مارس سال گذشته در قاهره توافق کرده بودیم که مرجعیتی ملی تشکیل شود و سازمان آزادیبخش را دوباره فعال سازیم، اما پس از پیروزی حماس سازمان آزادیبخش به حال خود رها شد. آنها می گفتند که شمار اعضای آن باید به هزار نفر افزایش یابد، انگار که یک دولت بزرگ است، ما هم پذیرفتیم. گروه های فلسطینی دو روز پیش در دمشق گرد هم آمدند وتوافق کردیم که این سازمان از نظر سیاسی و تشکیلاتی فعال شود تا مرجع همه فلسطینیان باشد.

خالد مشعل پس از تشریح چهار چالش اصلی امروز فلسطینیان گفت: اما حماس اکنون تصمیم خود را گرفته است، تاکید بر حقوق ملی فلسطینیان در قدس و آزادی سرزمین و حق بازگشت و برچیده شدن دیوار حایل و آزادی همه اسیران و زندانیان و برچیدن شهرک های اشغالی و عدم سازش بر سر هیچ یک از حقوق ملت فلسطین و تاکید بر گزینه مقاومت و عملی ساختن آن اولویت های حماس است. امروز ما این ها را در حاکمیت اجرا می کنیم. این گزینه دشوار است، اما برادران شما در جنبش حماس تصمیم گرفته اند که آن را پیگیری کنند. اکثریت گروه ها و جریان های فلسطینی هم در این راه با ما هستند. ما در سیاست از موضع تسلیم در برابر شروط طرف های دیگر برخورد نمی کنیم. ما در کابینه جدید و در رهبری جدید فلسطین به یاری خداوند متعال راهبرد سیاسی جدیدی تدوین خواهیم کرد و قواعد جدیدی را برای شروط بازی تعیین می کنیم، البته نه بدان سبب که خود را طرف قوی تر می دانیم، بلکه از ناحیه اراده و ایمان خود را قوی می دانیم و تکیه ما بر آرمان عدالتخواهانه فلسطین است.

خالد مشعل در پایان سخنانش اظهار داشت: دشمنان ما در فلسطین و لبنان و عراق و ایران و سوریه و همه منطقه ناکام مانده اند. دشمنان ما اکنون خیالشان آسوده نیست و گزینه های ما بیشتر از دشمنان است. به همین سبب ما بر حقوق خود پایبندیم و همزمان به مقاومت ادامه می دهیم و ابتکارها و طرح های خود را تحمیل خواهیم کرد و منتظر نمی مانیم که دیگران به ما طرح و برنامه بدهند.

لینک کوتاه:

کپی شد