چهارشنبه 30/آوریل/2025

تشديد اختلافات درباره طرح تجميع در حزب کاديما و کابينه رژيم صهيونيستی

پنج‌شنبه 28-دسامبر-2006

  پایگاه عرب 48 امروز سه شنبه (20/4/1385) با انتشار گزارشی اعلام کرد که حاییم رامون وزیر دادگستری رژیم صهیونیستی در واکنش به اظهارات روز گذشته شتریت درباره طرح تجمیع گفت که “این طرح همچنان مد نظر است و هر کس که به چیز دیگری فکر می کند در اشتباه است”.

به گفته رامون طرح تجمیع و طرح جداسازی به سبب عدم وجود شریک در طرف مقابل است و حوادث اخیر مؤید این مطلب است.

وی افزود، “اسرائیل” اسیر حماس و قسام نخواهد بود و به همین سبب باید بر اساس منافع اسرائیل حرکت کرد.

زئیو بویم دیگر وزیر کابینه اولمرت هم گفت: طرح تجمیع از نظر راهبردی اقدامی صحیح است، اما تا زمانی که وضع سیاسی و امنیت در نوار غزه نامشخص باشد، نمی توان یقین داشت که اکنون زمان مناسبی برای اعلام این طرح است.

آوی دیختر از وزرای حزب کادیما در کابینه رژیم صهیونیستی هم در گفت وگویی با روزنامه عبری زبان هاآرتص اظهار داشت که ارتش اسرائیل پس از اجرای طرح تجمیع نیز مجبور خواهد شد در تمام کرانه باختری باقی بماند تا آنکه ببینیم در طرف فلسطینی چه کسی مسئولیت را بر عهده می گیرد!!

اما تسیبی لیونی وزیر امور خارجه رژیم صهیونیستی روز گذشته در واکنش به پیشنهاد رای عدم اعتماد به کابینه گفت: در اثنای طرح تجمیع باید نیازهای امنیتی “اسرائیل” لحاظ شود. وی همچنین نسبت به هر گونه اقدام عجولانه یکجانبه هشدار داد.

لیونی گفت: فکر نمی کنم که طرح تجمیع انداختن کلید پشت دیوار باشد و فکر کنیم که همه چیز بر وفق مراد است، زیرا مسائل و منافعی وجود دارد که باید به آنها توجه کنیم که نخستین آنها امنیت اسرائیل است.

در همین راستا مقامات بلندپایه حزب کادیما روز گذشته گفتند که تاکید اولمرت بر اجرای طرح تجمیع که پیش از انتخابات آن را اعلام کرد در وضع فعلی و تحولات نوار غزه، مشکل است، زیرا در داخل حزب کادیما حمایت کافی از این طرح وجود ندارد. آنان گفتند که ادامه اظهار پایبندی به این طرح و تبدیل آن به شعار اصلی حزب اشتباه است، زیرا در صورت عدم اجرای آن، حزب با مشکل مواجه خواهد شد.

به دنبال اظهارات روز گذشته اولمرت مبنی بر ادامه تلاش وی برای اجرای طرح تجمیع، برخی از اعضای حزب کادیما نسبت به امکان ادامه اجرای این طرح ابراز تردید کردند. در همین راستا مائیر شتریت وزیر ساخت و ساز رژیم صهیونیستی گفت که احتمال اجرای طرح تجمیع در وضع فعلی بسیار اندک است و او ملاحظات زیادی بر این طرح دارد، مضاف بر آنکه دیگران نیز چنین نظری دارند و علاوه بر آن نسبت به درست بودن اجرای طرح جداسازی دیگری، تردید دارد.

گفتنی است که شتریت اولین وزیر کابینه اولمرت است که صراحتا علیه طرح تجمیع اولمرت موضع گرفته است. وی می گوید: طرح تجمیع در برنامه سیاسی حزب کادیما لحاظ نشده است و کابینه تاکنون آن را بررسی نکرده است. وی همچنین افزوده است که آریل شارون نخست وزیر سابق با طرح عقب نشینی مجدد “اسرائیل” مخالف بود.

شتریت گفت: با توجه به حوادث غزه، مخالفت ها با طرح تجمیع در حال افزایش است و صلح باید از طریق مذاکره به دست آید و ما باید منتظر کسی بمانیم تا مذاکره با وی ممکن باشد.

شتریت می گوید: اولمرت در گذشته گفته بود که اگر به این نتیجه برسیم که کسی برای مذاکره در طرف مقابل وجود ندارد تا مرزهای دائمی اسرائیل را مشخص کنیم، گفت وگو با شهرک نشینان و جامعه بین المللی برای اجرای طرح تجمیع یکجانبه، آغاز می شود.

وی افزود، نه جامعه صهیونیستی و نه جامعه جهانی و نه شهرک نشینان به ویژه با وضع فعلی نوار غزه، با چنین امری موافق نیستند.

در همین راستا گدعون عزرا از دیگر وزرای کابینه رژیم صهیونیستی گفت که ملاحظات زیادی بر طرح تجمیع دارد و در زمان حاضر نباید از این طرح سخن گفت.

وی افزود، ما اکنون در مناقشه ای درگیر هستیم که نتایج آن می تواند روابط آینده با فلسطینیان را تنظیم کند، اما اکنون نباید از رئیس کابینه بخواهیم که در دو جبهه کار کند و نباید گامی در جهت اجرای طرح تجمیع برداریم.

به گفته عزرا، دیوار حایل برای مقابله با موشک ها کافی نیست و بعید نیست که ما به مرزهایی امن تر نیاز داشته باشیم، زیرا نمی توانیم در گذرگاهی تنگ مانند گذرگاه مرزی که در شهرک آریل ایجاد شده است، زندگی کنیم.

وی افزود، احتمال می دهد که نتایج جنگ ملت فلسطین را به تلاش برای دستیابی به تفاهم با “اسرائیل” وادار کند و بهتر است که توافق سیاسی باشد و در غیر این صورت ما به مرزهایی عریض تر و قابل دفاع تر نیاز داریم!!

گفتنی است که اولمرت روز دوشنبه در مصاحبه مطبوعاتی در قدس اشغالی اظهار داشت: هدفم ادامه اجرای طرح تجمیع است، زیرا این طرح می تواند خاورمیانه را متحول کند و من نظرم را درباره لزوم اجرای طرح تجمیع و جدایی از فلسطینیان و تعیین مرزهایی که جامعه جهانی آن را به رسمیت بشناسد، به سبب حوادث اخیر تغییر نمی دهم.

اولمرت نظر خود درباره خاورمیانه را این گونه تعریف کرد که ” هدف از اجرای طرح تجمیع جدایی میان “اسرائیل” و فلسطینیان است تا دولتی مستقل به فلسطینیان داده شود، اما اگر حملات موشک های قسام ادامه یابد، ما ناچار خواهیم بود به اقدامات یکجانبه دست بزنیم.

وی افزود، این تنها راه حل موجود برای فلسطینیان است و این تنها راهی است که می توانیم از طریق آن مرزهایی امن برای “اسرائیلی ها” فراهم کنیم و آروزی من دقیقا مانند آرزوی بوش رئیس جمهور آمریکاست که “تأسیس دو دولت در کنار یکدیگر بدون آنکه میان آنها تهدید یا خشونت رد و بدل شود”، مد نظر او است.

اولمرت درباره حمله نظامی به غزه و اهداف ارتش “اسرائیل” از این حمله گفت: هدف آزادی سرباز “گلعاد شالیت” و توقف شلیک موشک های قسام است و بدون تعیین جدول زمانی مشخصی به این حملات ادامه خواهیم داد.

اولمرت در مصاحبه با خبرنگاران خارجی مدعی شد که “مردم غزه حق یک زندگی خوب را دارند و حق دارند حکومتی داشته باشند که نگران منافع آنان باشد و ما نیز خواهان ایجاد مرزهایی امن میان ما و فلسطینی ها هستیم و زمانی که از غزه عقب نشینی کردیم، در آرزوی برقراری روابط خوب با فلسطینیان بودیم”!

اولمرت در ادامه ادعاهایش افزود، اسرائیل در ماه اوت گذشته از غزه عقب نشینی کرد، اما متأسفانه شهروندان “اسرائیل” از زمان عقب نشینی تاکنون یک روز آرام نداشته اند”!

اولمرت در ادامه ادعا کرد که “اسرائیلی ها” هر روز هدف قرار می گیرند و سازمان های تروریستی هر روز می کوشند “اسرائیلی ها” را به قتل برسانند و مردم اسرائیل مانند همه ملت های دیگر حق دارند زندگی کنند”!

لینک کوتاه:

کپی شد