حکومت های عربی به ویژه مصر، عربستان، الجزایر و سوریه می توانند از طریق کمک مالی، معنوی و سیاسی و نیز به کار بردن نوعی دیپلماسی با محافل بین المللی به موفقیت جنبش حماس در اداره درگیری فلسطینی ـ “اسرائیلی” و اداره امور روزمره ملت فلسطین یاری رسانند و مانع قطع رابطه جهان با رهبران این جنبش شوند. اکنون فرصت مناسبی برای حکومت های عربی به وجود آمده است تا توازن را به منطقه بازگردانند. تجربه آنها ـ حکومت ها ـ در عراق موفقیت آمیز نبوده است و ثمره سیاست رضایتمندی خود را دیدند. تجربه آنها در الجزایر با جریان اسلامی و مبارزه با این جریان شکست خورد و به خونریزی، زیان مالی، اجتماعی، سیاسی انجامید که سال ها به طول انجامید و توازن به آن باز نگشت.
در حال حاضر کشورهای اروپایی، آمریکا و “اسرائیل” حکومت حماس را در صورت عدم توجه به خواسته های “اسرائیل” که حد و حصر ندارند و مهم ترین آن چشم پوشی از حقوق ملت مشروع فلسطین و حمایت از شهرک های صهیونیست نشین و عدم مزاحمت برای رژیم صهیونیستی در زمینه شهرک های صهیونیست نشین، قدس، قضایای پناهندگان و تشکیل دولت فلسطینی، به رسمیت شناختن رژیم صهیونیستی، تسلیم در برابر همه پروژه های اقتصادی، امنیتی است، تهدید به کارشکنی می کنند.
در مقابل این تهدیدات آیا غیرت حکومت های عربی از جای می جنبد و حاضر است که در برابر تلاش های آمریکا و دیگران برای به شکست کشاندن حکومت حماس در تثبیت اصول دمکراتیک و حکومت داری، مبارزه با فساد و پرداختن به اصلاحاتی که به نفع ملت فلسطین است با ما طرف خواهد بود و ما در برابر هر تلاشی که مانع روند اصلاحات در فلسطین شود خواهیم ایستاد و صاحبان مال و مقام عربی به حماس اعلام کنند که به خاطر تهدیدات اروپایی مترس و اندوهگین مباش، مال عربی و نفت و سلاح عربی از تو حمایت خواهد کرد.
عرب می تواند از طریق کوندولیزا رایس وزیر امور خارجه آمریکا که این روزها از منطقه دیدن می کند پیغامی را به دست دولتمردان آمریکا برساند و بگوید که پیام روشن و آشکار است و اگر تلاش کردید که حکومت حماس را از طریق تحریم، محاصره، گرسنگی و دادن اجازه به ارتش صهیونیستی برای قتل، بازداشت، تخریب زمین ها و ویرانی منازل در سرزمین های تحت حاکمیت تشکیلات خودگردان به رهبری حماس به شکست بکشانید، امت عرب به پا می خیزند و همه مسلمانان بر ضد “اسرائیل”، آمریکا و منافع غرب در منطقه و جهان اسلام بسیج خواهند شد. واکنش هایی که جهان اسلام را به خاطر اهانت دانمارک به رسول الله صلی الله علیه و سلم فرا گرفت و اروپا هنوز نتوانسته است از دست آن رهایی یابد، پس مواظب اقدامات خود در فلسطین باشید، زیرا ملت فلسطین حق دارد که زندگی خود را آن گونه که می خواهد انتخاب کند و حکومتی که خود می خواهند برگزیند. حکومت های عربی همچنین می توانند پیام آشکاری به “اسرائیل” بدهند مبنی بر اینکه مجازات هایی که به حکومت حماس پیش از تشکیل آن و ملت فلسطین به خاطر انتخاب حماس برای اداره حکومت خود با واکنش آشکار عربی رو به رو خواهد شد و باید در اقدامات امنیتی در مرزهای فلسطین اشغالی بازنگری صورت گیرد.
دولتمردان عرب می توانند خواسته خود را ـ پس از حوادث دانمارک و واکنش های به وجود آمده در جهان اسلام ـ عملی کنند و بار دیگر هیبت و شوکت خود را به دست آورند و به آمریکا و اروپا بگویند که “اسرائیل” باید حقوق ملت فلسطین را که همه قوانین بین المللی بر آن تأکید می کنند به رسمیت بشناسد و تمامی توافقاتی را که با سازمان آزادی بخش فلسطین و پس از آن با تشکیلات خودگردان به امضا رسانده است اجرا کند و تمامی تصمیمات عربی را که آخرین آن مصوبه سران کشورهای عربی در بیروت بود بپذیرد و اجرا کند و نیز اعلام کند که به خواست ملت فلسطین در انتخاب حکومت خود در انتخابات اخیر که حماس در رأس آن قرار گرفته است، احترام می گذارد.
در عرصه فلسطین نیز از جنبش فتح می خواهیم در برابر نتایج انتخابات واکنش مثبتی از خود نشان دهند به ویژه که بیش از ده سال تعامل با رژیم صهیونیستی و رهبران آن را تجربه کرده است ونتایج منفی و بی فایده ای را به دست آورده است به ویژه که ابو مازن بیش از پانزده سال با رهبران صهیونیستی برخورد داشته است و بنابر گفته خودش پیش از رسیدن به ریاست تشکیلات و پیش از نخست وزیری شارون با وی رابطه حسنه ای داشت اما پس از آن نتایجی به دست آمد که برای فلسطینیان ناامید کننده بود.
منبع: روزنامه القدس العربی چاپ لندن