کنگره آمریکا که داعیه حمایت از دمکراسی را دارد و خود را به عنوان ناظر دمکراسی در جهان معرفی می کند با 397 رای موافق و 17 رای مخالف طرحی را به تصویب رساند و طی آن به تشکیلات خودگردان فلسطین هشدار داد که مشارکت حماس در انتخابات پارلمانی موجب کم رنگ شدن رابطه آمریکا با این تشکیلات و قطع حمایت های این کشور از این تشکیلات خواهد شد.
پیش از اینکه حماس خود تصمیم مبنی بر مشارکت در انتخابات و تصمیم گیری سیاسی را اعلام کرد سیاستمداران آمریکا در توجیه علت مخالفت خود با مشارکت این جنبش و متهم کردن آن به تروریسم می گفتند که این جبنش یک برنامه سیاسی ندارد و نمی خواهد بخشی از آینده سیاسی فلسطین باشد، اما بیشتر تمایل دارد که تشکیلات خودگردان فلسطین را از میان بردارد و دولت “اسراییل” را محو کند. اعضای کنگره آمریکا با اتخاذ این تصمیم از ابوزمان خواستند تا سازمان های تروریستی (مقاومت) از جمله حماس را سرکوب کند. آنان همچنین از ملت فلسطین خواستند تا تناقض و تضاد موجود را که ناشی از تلاش و رغبت یک سازمان تروریستی برای مشارکت در روند سیاسی است، بر طرف کند.
مشکل کنونی این است که آمریکایی ها به خوبی می دانند که این تصمیم موجب افزایش پایگاه و محبوبیت مردمی حماس شده است. این همان مسئله ای است که پیروزی چشمگیر حماس در چهارمین مرحله از انتخابات شهرداری ها مهر تایید بر آن می زند. آنان همچنین دریافته اند که این تصمیم مشکلات ابوزمان رئیس دولت خودگردان و مشکلات وی با جنبش فتح را که می خواهد با دو لیست در انتخابات پارلمانی شرکت کند، دو چندان کرده است و هر گونه اقدامی از سوی وی ( ابومازن) برای ممانعت از مشارکت سیاسی حماس او را در مقابل تمامی طیف های سیاسی حتی اپوزیسیون از جمله حماس قرار می دهد، چرا که این اقدام به منزله زیر پا گذاشتن اجماع ملی فلسطین که درصدد کشاندن پای حماس به این تشکیلات است، قلمداد می شود و همچنین حکم تن دهی به خواسته ها و دیکته های آمریکا را پیدا خواهد کرد. نمایندگان کنگره می دانند که تصمیم آنان به مثابه دعوت به یک کشت و کشتار داخلی در فلسطین است و این دیکته ها خارج از تحمل ابومازن است.
نقشی را که آمریکا در دمکراسی های عربی ایفا می کند بی نهایت تحقیر آمیز است و آن چیزی را که حزب حاکم مصر نتوانست در جریان حمله گسترده خود برای ممانعت از پیروزی اخوان المسلمین با اکثریت آرا در پارلمان انجام دهد، اعضای کنگره با اتخاذ این تصمیم درباره حماس گفتند:« به بازی دموکراسی مشغول شوید، اما طبق قواعد ما و در غیر این صورت کسانی دیگر را جایگزین شما می کنیم و کمک ها را قطع می کنیم.»
«دمکراسی مصر» به نوعی این بازی را به خوبی انجام داد، اما دمکراسی فلسطین ایجاب می کند که ابومازن کاملا سنجیده و عاقلانه عمل کند و حماسی که به خاطر خون شهیدانش کاسه صبرش لبریز شده است، باید شکیبایی از خود نشان دهد.
منبع: روزنامه الوطن چاپ قطر
تاریخ: 19/12/2005