چهارشنبه 30/آوریل/2025

مصاحبه با مهندس زياد الظاظا، وزير راه و ترابری فلسطين

سه‌شنبه 20-فوریه-2007

بسم الله الرحمن الرحیم

در آغاز ضمن عرض خوش آمد گویی به حضورتان در ایران و حضور دو روز پیش تان در دفتر مرکز اطلاع رسانی فلسطین، برای شما آرزوی موفقیت و پیروزی می کنیم.

 جناب آقای وزیر شما نخستین وزیر فلسطینی هستید که به ایران سفر می کنید هدف تان از سفر به تهران چیست و آیا طی آن به اهداف و نتایج مورد نظر دست یافته اید؟

ـ بسم الله الرحمن الرحیم الحمد الله رب العالمین و الصلاة و السلام علی امام المرسلین و علی آله اجمعین.

در آغاز عرایضم از مرکز اطلاع رسانی فلسطین به خاطر انجام این مصاحبه گرم و دوستانه و صمیمی تشکر و قدردانی می کنم. در پاسخ به اولین سوال شما می گویم که آری! ما به اهداف و نتایج مد نظر خود دست یافته ایم. سفر ما به ایران در واقع به خاطر توسعه و تقویت رابطه میان دو ملت فلسطین و ایران و نیز به منظور دست یافتن به برنامه های مشترک در زمینه دفاع از حقوق فلسطینیان انجام شده است.

ما از این که به ایران سفر کرده ایم، بسیار خرسندیم. ما در این سفر با برادران خود در جمهوری اسلامی ایران دیدار کردیم و طی آن دولت ایران کمک های بسیار خوبی را به ملت فلسطین تقدیم کرده است که از جمله آنها می توان به واگذاری چندین دستگاه خودرو و نیز قول همکاری در زمینه اجرای برخی پروژه ها به منظور حمایت از ملت فلسطین اشاره کرد.

  آیا دولت ایران در زمینه ادامه کمک به ملت فلسطین به ویژه تامین نیازهای وزارتخانه شما وعده داده است؟

ـ دولت ایران در این زمینه به ما وعده خوبی داده است و ما از بابت تحقق این وعده ها اطمنیان خاطر داریم. دیدارها و مذاکراتی که ما با سطوح مختلف دولت ایران داشتیم، بسیار صمیمانه و مفید بوده است تا اندازه ای که می توانم بگویم که تحقق این وعده ها در حکم یقین است.

ملت و دولت ایران به ملت فلسطین وعده داده اند تا 300 دستگاه خودرو به دولت جدید فلسطین هدیه دهند در ضمن این کمک خارج از کمک های همیشگی دولت ایران به ملت فلسطین است. این کمک ها در واقع به منظور کاستن اندکی از محنت های فلسطینیان و بیانگر میزان برادری میان دولت ها و ملت های اسلامی فلسطین و ایران است.

 همان گونه که فرمودید دولت ایران به دولت فلسطین 300 دستگاه خودرو هدیه داده است این تعداد خودرو با توجه به اوضاع بحرانی کنونی به دست دولت خواهد رسید؟

 ـ ما به زودی این مساله را با برادران خود در وزارت راه و ترابری مصر در میان خواهیم گذاشت تا این خودروها هر چه سریعتر از طریق گذرگاه مرزی رفح وارد فلسطین شود.

علل و ماهیت تحریم دولت و ملت فلسطین چیست شما آینده این تحریم را چگونه پیش بینی می کنید؟ آیا برنامه ای ویژه برای عبور از آن دارید؟ آیا امیدی هست؟

ـ اسباب و علل تحریم کاملا مشخص است. ایالات متحده آمریکا و دولت “اسرائیل” کلیه تعهدات و اصول و مبانی دمکراسی را که شب و روز از آن دم می زنند، زیر پا گذاشته اند. انتخابات پارلمانی اخیر در فلسطین دروغین بودن ادعاهای آمریکا درباره دمکراسی و دروغین بودن این که “اسرائیل” تنها سرزمین دمکراتیک در خاورمیانه است را ثابت کرد و دلیل این گفته تحریم اقتصادی ملت فلسطین است. آمریکا و “اسرائیل” با تحریم ملت سلحشور فلسطین این گونه پنداشته اند که می توانند فلسطینیان را به زانو درآورند، اما گویی این مساله را فراموش کرده اند که فلسطینیان جز در برابر خدا تسلیم خواسته های کسی نمی شوند و من به یقین اعلام می کنم که این تحریم نیز مانند توطئه های قبلی دشمنان به زودی شکست خواهد خورد؛ زیرا فلسطین دروازه امنیت و ثبات و جنگ در خاورمیانه است و هر کس که خواهان برقراری امنیت و ثبات در منطقه است، می بایست به حمایت از فلسطینیان برخیزد و با آنان همدردی کند و کسانی که غیر از این را می خواهند می بایست منتظر عواقب ناگوار کار خود باشند.

 برنامه شما در زمینه راه های رهایی از این بحران چیست؟

 ـ واقعیت این است که ما با بحران مواجه نیستیم و این رژیم صهیونیستی است که در بحران قرار دارد و به زودی مجبور خواهد شد تا دست از این تحریم بردارد؛ چرا که بر اثر ادامه تحریم، بیشترین ضرر متوجه خود “اسرائیل” می شود. ملت فلسطین به خاطر حفظ عزت و کرامت خود سختی ها را تحمل می کند و قادر است با توانی که دارد معادله را در خاورمیانه بر هم زند. همچنین تاریخ ثابت کرده است که این ملت قادر است برنامه ها و خواسته های خود را به کرسی بنشاند.

عقب نشینی نظامیان رژیم صهیونیستی از نوار غزه و رانده شدن آنان از این منطقه نتیجه حملات قهرمانانه مبارزان فلسطینی است و بر اثر ادامه این حملات قهرمانانه، کمک ملت های مسلمان و فشارهای بین المللی بالاخره مجبور به کاهش تحریم و چه بسا بازگشایی گذرگاه ها خواهد شد.

 عده ای می گویند که دولت حماس نمی تواند در برابر این فشارها و تحریم ظالمانه ایستادگی کند. پاسخ شما به این افراد و برنامه شما برای رهایی از بند این تحریم چیست؟ آیا می خواهید که کشورهای اسلامی و عربی را به تکاپو و حرکت وادارید؟ چگونه؟

 ـ ملت فلسطین سال ها در برابر اشغالگران صهیونیست مقاومت و ایستادگی کرد و توانست که در سایه این مقاومت این غاصبان را از نوار غزه و بخشی از کرانه باختری بیرون راند. ملت فلسطین احزاب صهیونیستی را وادار کرده است تا با مطرح کردن برنامه عقب نشینی یک جانبه در انتخابات کنست اخیر شرکت کنند. ملت فلسطین ثبات و امنیت “اسرائیل” را متزلزل کرده است. این ملت شجاع قادر است در برابر تحریم صهیونیست ها و حمایت آمریکا از آن ایستادگی کند. ملت فلسطین همچنین دولت ها و ملت های اسلامی و عربی را به حرکت و تکاپو وا می دارد؛ زیرا این ملت به خوبی می داند که همکاری با امت اسلام برای آن امر بسیار مهمی است و شما به چشم خود رقابت کشورهای اسلامی با یکدیگر در ارائه کمک های بشر دوستانه به ملت فلسطین را می بینید. همچنین دیدید که چگونه ملت فلسطین با برپایی راهپیمایی های باشکوه به حمایت از دولت خود بر می خیزند.

 شما به عنوان یکی از اعضای دولت فلسطین از اوضاع سیاسی این سرزمین پس از تشکیل کابینه مطلع هستید، بنابراین جا دارد که اندکی وارد مسائل سیاسی مورد اهتمام جناب عالی و رسانه های گروهی شویم.

برخی به شکست دولت حماس در تشکیل کابینه به ویژه پس از اصرار و پافشاری برخی گروه های فلسطینی در زمینه عدم مشارکت در دولت جدید دل بسته بودند. چگونه این مرحله را پشت سر گذاشتید و برنامه شما برای خنثی کردن توطئه علیه دولت پس از تشکیل کابینه از جمله جلوگیری از وقوع جنگ داخلی که خیلی ها قصد دامن زدن به آن را دارند چیست؟

 ـ برادر عزیز ببینید تمامی دشمنان جنبش اسلامی و ملت فلسطین گمان می کردند که این ملت قادر به ادامه زندگی نیست و نمی تواند بدون جنگ و خونریزی در انتخاباتی آزاد و دمکراتیک شرکت کند، اما ملت فلسطین با حضور پرشور خود در پای صندوق های رای جهانیان را شگفت زده و غافلگیر کرد و این پیام را به گوش آنان رساند که این ملت ملتی متحد و یکپارچه است، به طوری که در انتخابات شهرداری ها، انتخابات مجلس قانونگذاری، تشکیل دولت و اداره امور سیاسی و داخلی با پیروزی و سربلندی بیرون آمده است.

فلسطینیان هر روز بیش از گذشته از دولت خود حمایت می کنند. آنچه که از تلویزیون در خصوص حمایت های گسترده مردمی از ملت فلسطین پخش می شود، تنها قطره ای است در برابر دریا. در خصوص برنامه دولت حماس نیز باید گفت که اول امید ما به خدا و سپس به ملت فلسطین است. ما به ملت خود کاملا اطمینان داریم؛ چرا که ما از بطن مردم برخاسته ایم و برای خدمت به مردم فعالیت می کنیم. امت اسلام هرگز ما را تنها نگذاشته و همواره در تمامی لحظه های سخت و دشوار یار و یاور ما بوده است.

تجربه این را ثابت کرده است که فلسطین به مدد برادران مسلمان خود قادر است در برابر توطئه ها و دسیسه های دشمنان ایستادگی کند.

اتهام اخیر دولت اردن علیه حماس در خصوص ایجاد ناامنی در این کشور یکی از این توطئه هاست. اول آن که آیا این اتهامات واقعیت دارد؟ دوم آن که چرا یک چنین اتهاماتی در وضعیت حساس کنونی مطرح می شود؟

 ـ بدیهی است که جنبش های اسلامی فلسطین به مسائل روز کاملا آگاه بوده و دشمنان خود را به خوبی می شناسند. این جنبش ها تنها در محدوده فلسطین و علیه دشمن صهیونیستی فعالیت می کنند و در طول تاریخ تاکنون دیده نشده است که این جنبش ها علیه یکی از کشورهای اسلامی و عربی اقدام کرده باشند؛ چرا که جنبش های اسلامی به این کشورها احترام می گذارند و خواستار برقراری امنیت در تمامی کشورهای اسلامی است. جنبش های اسلامی امنیت اردن و مصر و دیگر کشورهای اسلامی را امنیت ملت فلسطین می دانند. در این میان بحران کنونی بحرانی گذرا و غیر واقعی است و ما از برادران خود در کشور اردن می خواهیم که با بازگرداندن امور به جای خود در صدد تقویت روابط خود با ملت فلسطین باشند و از این ملت حمایت کنند تا بتوانند در برابر مشکلات ایستادگی کنند و به خواست خداوند این مهم تحقق پیدا کرده و دشمنان خوار و ذلیل خواهند شد.

ارزیابی شما از مطرح شدن این اتهامات چیست؟

 ـ به اعتقاد ما این اتهامات از جمله اشتباهاتی است که دولت اردن مرتکب آن شده است. با وجود این، ما بر این باوریم که این اشتباه هرگز بر رابطه ما و اردن تاثیری نخواهد گذارد؛ زیرا اردن همپیمان استراتژیک ما، ملت، دولت فلسطین، یار و یاور فلسطینیان بوده است و جزء این نیست و رابطه برادرانه ما با اردن به رغم اشتباه دستگاه های امنیتی این کشور به قوت خود باقی خواهد ماند.

 آیا می توانیم بگوییم که توطئه ای منطقه ای و غربی علیه حماس و دولت آن صورت گرفته است و دولت اردن نیز بخشی از این توطئه به شمار می رود؟

 ـ توطئه ای در کار است، اما این که توطئه گران کدامند باید گفت که رژیم صهیونیستی و آمریکا و برخی همپیمانان آنها طرف های اصلی این توطئه به شمار می روند. اردن، مصر و بقیه کشورهای اسلامی و عربی از این توطئه مبرا هستند. این کشورها حامی ملت فلسطین هستند و هرگز علیه آن توطئه چینی نمی کنند.

 اگر توطئه ای وجود ندارد پس چرا بانک های عربی و اردنی از تحویل کمک های مالی به ملت فلسطین جلوگیری می کنند؟

ـ بانک های عربی در فلسطین ـ که شعب بانک های کشورهای عربی هستند ـ با ترس از آمریکا فعالیت می کنند. اما من از این بابت اطمینان خاطر دارم که بانک های عربی وظیفه ملی خود را در وقت مناسب ایفا خواهند کرد و فکر نمی کنم که روزی از مسئولیت ملی خود شانه خالی کنند؛ زیرا سرانجام هر کس از مسئولیت ملی خود کناره گیری کند نابودی است.

در کنفرانس علما و فقهای مسلمان در دوحه پایتخت قطر استاد خالد مشعل و علامه یوسف قرضاوی از بانک های عربی خواستند تا اموال جمع آوری شده را به ملت فلسطین تحویل دهند و تهدید کردند که در صورت عدم تحویل این اموال به فلسطینیان تحریم خواهند شد شما موضوع تحریم این بانک ها را تا چه حد جدی می دانید آیا ملت های عربی قادر به تحریم این بانک ها هستند و آیا این تحریم ها تاثیر گذار خواهند بود؟

 ـ به اعتقاد من موضع گیری علما از جمله موضع علامه شیخ یوسف قرضاوی کاملا درست و حق طلبانه است. علمای اسلام در لحظات سخت و دشوار همواره از ملت فلسطین حمایت کرده اند و این امری طبیعی است؛ زیرا علمای مسلمان عملگرا و ملی گرا بوده و هستند و برای دین و ملت و سرزمین خود تلاش می کنند، بر همین اساس درخواست از بانک های عربی برای حمایت از ملت فلسطین درخواستی درست و به جا و نشان از آگاهی و هوشیاری بالای علمای اسلام دارد. یقینا بانک ها به این درخواست ها پاسخ مثبت خواهند داد.

 برخی معتقدند که حماس به خاطر اصرار بر عدم به رسمیت شناختن رژیم صهیونیستی خود را ساقط خواهد شد و بار دیگر به مقاومت باز خواهد گشت آیا این اعتقادی درست است سوال دیگر این که چرا حماس رژیم صهیونیستی را به رسمیت نمی شناسد تا خود را از این بحران نجات دهد؟

 ـ دولت منتخب فلسطین هرگز رژیم اشغالگر قدس را به رسمیت نخواهد شناخت؛ چرا که ما نمی توانیم اشغالگری را امری مشروع بدانیم.

حتی اگر اشغالگری به یک واقعیت تبدیل شده باشد؟

ـ واقعیت یک چیز است و به رسمیت شناختن اشغالگری چیزی دیگر. ما به این مساله اذعان می کنیم که رژیم صهیونیستی هم اکنون در سرزمین مقدس فلسطین وجود دارد؛ چرا که سرزمین ما را به اشغال خود درآورده است، اما هرگز اشغالگری را امری قانونی نمی دانیم. ما آماده ایم تا برای مدت زمانی معین و محدود با رژیم صهیونیستی آتش بس کنیم، البته به این شرط که آرمان های ملی فلسطینیان محقق گردد، اما هرگز رژیم صهیونیستی را به رسمیت نخواهیم شناخت. همانطوری که شما می دانید سازمان آزادی بخش فلسطین و برادر مرحوم یاسر عرفات در گذشته “اسرائیل” را به رسمیت شناختند اما چه چیز عایدشان شد؟ عرفات محاصره و سپس کشته شد. آنهایی که رژیم صیهونیستی را به رسمیت شناختند بگویند که چه چیزی عایدشان شده است. ما هرگز امتیاز مجانی نخواهیم داد. ما به قدرت رسیده ایم تا به حمایت از مقاومت در برابر اشغالگری برخیزیم. ما آمده ایم تا بساط ظلم و ستم علیه مردم فلسطین را برچینیم. ما آمده ایم تا به تمامی مستکبران جهان بگوییم که از اقدامات سرکوبگرانه خود دست بردارید و حقوق ملت ما را به رسمیت بشناسید. ما هرگز از حقوق حقه خود دست بر نخواهیم داشت و نسبت به آن ذره ای کوتاهی نخواهیم کرد.

برخی رسانه های گروهی می گویند که حماس به طور محرمانه پرونده مذاکره با “اسرائیل” را به نهاد ریاست تشکیلات خودگردان واگذار کرده است آیا این خبر صحت دارد؟

 ـ این گونه اخبار پوچ و عاری از صحت است و ما به این گونه اخبار وقعی نمی نهیم و اینگونه اخبار ارزش بحث کردن را ندارد. اما بر این نکته تاکید می کنیم که ابومازن رئیس جمهور منتخب فلسطینیان است و برنامه مخصوص به خود را دارد و دولت فلسطین نیز دولت منتخب فلسطینیان است و برنامه خاص خود را دارد و به نظر می رسد که این دو برنامه از نظر سیاسی اندکی با یکدیگر اختلاف دارند، اما ما می توانیم با محمود عباس در زمینه های مختلف به توافق برسیم و نسبت به ایشان ارادت داریم.

 چگونه این دو برنامه متضاد در کنار یکدیگر قرار می گیرد؟

 ـ این دو برنامه در کنار یکدیگر قرار نمی گیرند، اما به خاطر پیشبرد اهداف ملت فلسطین به توافق و سازگاری می رسند. یک بار دیگر تاکید می کنیم که این دو برنامه هرگز در کنار هم قرار نمی گیرند و اما می توانند با یکدیگر توافق و سازگاری داشته باشند. توافق یک چیز است و در کنار یکدیگر قرار گرفتن چیز دیگر.

 حماس قدرتی را در دست گرفته است که اغلب اختیارات آن به نهاد ریاست تشکیلات خودگردان واگذار شده است با در نظر گرفتن این مساله، شما چگونه می خواهید برنامه انتخاباتی خود را که به ملت فلسطین وعده داده اید به اجرا گذارید؟

 ـ درست است که بسیاری از اختیارات دولت به نهاد ریاست تشکیلات واگذار شده است، اما ما از طریق مذاکره با محمود عباس توانسته ایم بخشی از این اختیارات را به دولت انتقال دهیم و ما در صدد ادامه رایزنی ها با رئیس تشکیلات خودگردان هستیم تا بر اساس قانون اساسی، حیطه اختیارات دولت و نهاد ریاست این تشکیلات را مشخص نماییم و در این میان اگر با مشکلی برخوردیم از طریق گفت و گو به توافق خواهیم رسید؛ چرا که همگی به این مساله اطمینان کامل داریم که برای اصلاحات و خدمت رسانی به ملت فلسطین گام بر می داریم.

می توانیم بگوییم که دولت فعلی دولتی فاقد اختیارات است. ما می بینیم که وزارت اطلاع رسانی در دست دولت است، اما رادیو و تلویزیون تحت کنترل و نظارت آن نیست. وزارت کشور در دست دولت است، اما در حقیقت اغلب دستگاه های امنیتی وابسته به نهاد ریاست تشکیلات هستند و دولت هیچ کنترل و نظارتی بر گذرگاه های مرزی ندارد. با این تفاصیل دولت جدید چگونه می خواهد به وظایف خود در قبال ملت عمل کند؟

   ـ این سخن درست است و هم اکنون کمیته ای مشترک میان نهاد ریاست تشکیلات و نخست وزیری برای رسیدگی به مسائل مختلف و دستیابی به راه حل های مناسب بر اساس قانون اساسی و توافق میان دو نهاد تشکیل شده است. درست است که رادیو و تلویزیون فلسطین بر علیه ملت و دولت فلسطین عمل می کند، اما نهاد ریاست تشکیلات خودگردان و دولت جدید این مسئله در دست بررسی دارند، اما در مورد وزارت کشور نیز باید گفت که با رئیس تشکیلات خودگردان بر سر تشکیل یگان پشتیبانی مرکب از مجاهدان فلسطینی و نیز بر سر تعیین بازرس کل وزارت کشور به توافقاتی دست یافته ایم.

 اما محمود عباس تمامی این تصمیمات را لغو کرده است..

 ـ خیر! عباس در آغاز این تصمیمات را شفاها لغو اما پس از نشست و مذاکره با وی با این تصمیمات موافقت کرد و عملا بازرس کل تعیین شده است.

 جناب وزیر به نظر شما چه کسی در درگیری های اخیر در نوار غزه دست داشته است و چگونه این بحران مهار شد آیا تضمینی وجود دارد که در آینده حوادثی از این قبیل تکرار نشود؟

 ـ بدیهی است که دولت ها در مرحله انتقالی با یک سری افراد قانونشکن مواجه شوند و این افراد به هیچ نظم و نطامی پایبند نباشند؛ زیرا قانون آنچه را که آنان به زور از مردم گرفته اند باز می ستاند. در واقع آشوب طلبان کسانی هستند که عملکردشان با اصول اخلاقی ملت فلسطین و ادبیات فعالیت های تشکیلاتی و سازمانی همخوانی ندارد. ما با این دسته از افراد قاطعانه برخورد کرده و توانستیم بحران را مهار نماییم. در این راستا، گروه های فلسطین بر سر یک پیمان شرف به منظور مبارزه با هرج و مرج طلبان و پیمان شکنان به توافق رسیده اند. ما به ملت فلسطین و برادران مسلمان خود اطمینان خاطر می دهیم که هم اکنون اوضاع در اراضی اشغالی فلسطین کاملا تحت کنترل قرار دارد و ملت و گروه های فلسطینی نسبت به این توطئه ها کاملا آگاه و هوشیار هستند و در راستای حمایت از دولت منتخب و امنیت شهروندان تلاش خواهند کرد.

 گفته می شود که برخی قانونشکنان از اعضای فتح هستند حال چگونه دولت خواهد توانست قانون را از طریق دستگاه های امنیتی که غالب اعضای آن از جنبش فتح هستند پیاده کند؟

 ـ جنبش فتح در جریان دیدارهای اخیر خود با گروه های فلسطینی بر مخالفت خود با اقدامات آشوب طلبان تاکید کرده است. لذا این افراد نمایندگان جنبش فتح نیستند؛ زیرا فتح دارای تاریخ مبارزاتی و جهادی درخشانی است و امکان ندارد که اعضای آن علیه قانون و ملت فلسطین اقدام کنند.

 اجازه بدهید اندکی درباره مسائل فلسطین و “اسرائیل” سخن بگوییم. به نظر شما آیا اولمرت طرح عقب نشینی یک جانبه خود از کرانه باختری را اجرا خواهد کرد؟

 ـ اولمرت با شعار عقب نشینی از کرانه باختری قدم در عرصه انتخابات گذاشت، بنابراین بدیهی است که وی این طرح را به اجرا گذارد؛ چرا که اولمرت نمی تواند به اشغالگری خود علیه این ملت ـ که سال ها در برابر صهیونیست ها ایستادگی کرده اند ـ ادامه دهد، بنابراین اولمرت این طرح را اجرا خواهد کرد اما این بار کسی با آن موافقت و از عدم اجرای آن ابراز تاسف نخواهد کرد. ملت فلسطین خود به تنهایی قادر خواهد بود که سرزمینش را آزاد کند و آن را به بهترین وجه ممکن بسازد.

 عده ای می گویند که این عقب نشینی به منظور در تنگنا قرار دادن دولت حماس صورت گرفته است به این مفهوم که رژیم صهیونیستی با هدف تشدید محاصره و تحریم فلسطینیان از کرانه باختری خارج می شود نظر شما درباره این مساله چیست؟

 ـ این سخن شاید درست باشد، اما آیا همه چیز در دست “اسرائیل” است؟ آیا “اسرائیل” و آمریکا می توانند خارج از نظام هستی و تقدیر الهی عمل کنند؟ آیا ملت فلسطین ملتی عاجز و درمانده است؟ اگر مساله چنین بود اولمرت هرگز از کرانه باختری و پیش از آن شارون تروریست نیز از نوار غزه عقب نشینی نمی کرد. این دو شخصیت ملعون چه اقرار کنند یا نکنند در واقع در نتیجه مبارزه نستوه فلسطینیان عقب نشینی کردند.

رژِیم صهیونیستی عقب نشینی خواهد کرد و هرگز با این کار حماس را در تنگنا قرار نخواهد داد؛ زیرا حماس، دولت و ملت فلسطین، جنبش های فتح و جهاد اسلامی، جبهه خلق برای آزادی فلسطین، تیپ های ناصر صلاح الدین و تمامی گروه های فلسطینی در انتظار فرا رسیدن روز عقب نشینی رژیم صهیونیستی و باز شدن گذرگاه ها هستند چه این امر به روش سیاسی یا مبارزاتی تحقق یابد.

آیا شما این عقب نشینی را چالشی برای دولت حماس می دانید؟

 ـ هرگز! بلکه اجرای طرح عقب نشینی به مثابه تایید صحت تصمیم ملت فلسطین در خصوص انتخاب حامیان مقاومت است؛ زیرا فلسطینیان به این باور دست یافته اند که تنها در سایه مقاومت آزادی سرزمینشان میسر می گردد.

 آیا می توان گفت که “اسرائیل” به خاطر ترس از شعله ور شدن انتفاضه سوم از کرانه باختری عقب نشینی می کند؟

 ـ آری! و گذشته از این مسائل دیگری نیز در این تصمیم گیری دخیل است. واقعیت این است که رژیم صهیونیستی تاب حملات قهرمانانه مبارزان فلسطینی را ندارد. ملت سلحشور فلسطین سینه خود را در برابر تانک های “اسرائیلی” سپر می کند و شما دیدید که چگونه نه یک، نه دو و نه ده کودک بلکه صدها کودک تانک های دشمن را با سنگ فراری می دهند.

لینک کوتاه:

کپی شد