چهارشنبه 30/آوریل/2025

مصاحبه اختصاصی مرکز اطلاع رسانی فلسطين با دکتر اسامه المزينی عضو کادر رهبری سياسی حماس

سه‌شنبه 20-فوریه-2007

اکنون هیچ نوع میانجیگری درباره نظامی صهیونیستی اسیر وجود ندارد و کسی نمی داند که این نظامی زنده است یا مرده!!

ما چیز محالی را نمی خواهیم .. مطالبات ما انسانی و عادلانه است و آن هم آزادی اسرای ما در زندان های اشغالگران است

وقتی اشغالگران نهادهای آموزشی و نیروگاه های برق ما را هدف قرار می دهند، مقاومت نیز حق دارد که چنین برخوردی با اشغالگران داشته باشد

هدف حمله صهیونیست ها به نوار غزه شکست اراده ملت ما و تخریب تاسیسات زیربنایی و ساقط کردن حکومتش است

تهدید به ترور ما را از خدمت به ملت خود باز نمی دارد و ما احتیاطات لازم را انجام می دهیم و در نهایت خداوند بهترین حافظ و نگهدارنده است

  دکتر اسامه المزینی عضو رهبری سیاسی جنبش مقاومت اسلامی “حماس” تاکید کرد که اکنون هیچ نوع میانجیگری درباره مسأله نظامی اسیر صهیونیستی وجود ندارد و رژیم صهیونیستی هیچ حسن نیتی از خود نشان نمی دهد تا بر این اساس مسأله اسرا حل و فصل شود. وی در عین حال تاکید کرد که هیچ کس نمی داند که این نظامی زنده است یا مرده و ما درخواست محالی نداریم بلکه درخواست های ما انسانی و عادلانه است و آن هم آزادی اسرای فلسطینی است.

دکتر المزینی این اظهارات را در هنگام مصاحبه با مرکز اطلاع رسانی فلسطین مطرح کرد. نام المزینی اخیرا در لیست ترور صهیونیست ها قرار گرفته است. گفتنی است که در این لیست نام 13 رهبر حماس و در راس آن ها استاد خالد مشعل رئیس دفتر سیاسی، اسماعیل هنیه نخست وزیر فلسطین و دکتر محمود الزهار وزیر امور خارجه فلسطین آمده است.

 اکنون متن این گفت و گو از نظر خوانندگان محترم می گذرد:

 سؤال: دکتر اسامه المزینی که اشغالگران صهیونیست نام وی را در لیست ترور قرار داده اند، کیست؟

در سال 1966 به دنیا آمدم و در دانشگاه عین شمس مصر در رشته مشاوره بهداشت روانی فوق لیسانی و بعدا هم دکترا گرفتم و در رشته بهداشت روانی در دانشگاه اسلامی غزه نیز موفق به کسب مدرک کارشناسی ارشد شدم و مدرک لیسانس خود را نیز در دانشگاه اسلامی غزه در رشته فیزیک با امتیاز بالایی دریافت کردم.

اکنون در بخش روانشناسی دانشگاه اسلامی غزه مشغول به تدریس هستم و با دختر امام احمد یاسین (ره) ازدواج کرده و صاحب پنج دختر و سه پسر هستم. هشت بار بازداشت شده ام. شش بار در زندان های اشغالگران صهیونیست و دو بار در زندان های تشکیلات خودگردان فلسطین

یک بار به 6 سال زندان و 6 سال حبس تعلیقی محکوم شدم. پس از گذشت 6 سال از زندان همزمان با با تشکیل حکومت خودگردان فلسطین آزاد شدم. دو بار دیگر نیز بازداشت اداری شدم و سه بار دیگر توسط نیروهای اشغالگر صهیونیست بازداشت شده و مورد بازجویی قرار گرفتم و در این بازداشت ها هیچ اتهامی علیه بنده اثبات نشد. آن دو باری هم که در زندان های تشکیلات خودگردان فلسطین بازداشت شدم زمانی بود که گردان های شهید عزالدین قسام شاخه نظامی حماس عملیات انجام می داد. تشکیلات خودگردان هر بار پس از اجرای این عملیات ها شخصیت های بارز حماس را بازداشت می کرد و حدود دو تا سه ماه در بازداشت می ماندیم.

همچنین عضو هیأت مدیریه انجمن اسلامی “الصلاح” و عضو هیأت مدیریه مجمع اسلامی بودم و هم اکنون هم نایب رئیس هیأت امنای مدرسه دار الأرقم غزه هستم. به مدت سه سال رئیس بخش درس های عملی دانشگاه اسلامی غزه و نایب رئیس بخش روانشناسی آن بودم. اکنون هم نائب رئیس امور دانشجویان هستم. همچنین رتبه سازمانی ام در حماس عضویت در کادر رهبری سیاسی این جنبش است.

 سؤال: چه چیزی باعث شده که اشغالگران شما را در لیست ترور خود قرار دهند؟

دشمن صهیونیستی دشمنی جنایتکار است و همه شخصیت های موثر فلسطینی را هدف قرار می دهد و توجهی به میزان خطرناک بودن آن ها ندارد. به نظر اشغالگران هر کس که خدمتی به ملت فلسطین بکند، انسان خطرناکی برای رژيم غاصب صهیونیستی محسوب می شود. به این خاطر هیچ توجیهی برای قرار گرفتن اسمم در لیست ترور نمی بینم. بنده در عرصه اجتماعی فعالیت می کنم و هم و غم ملت خود را دارم. اگر این مسأله باعث شده است که نام بنده در این لیست قرار گیرد، این مایه افتخار و مباهات من است.

 سؤال: آیا پس از این تصمیم رژیم صهیونیستی، نمی ترسید که ترور شوید؟

عمر به دست خداوند بلند مرتبه است. این خداوند است که اجل همه موجودات را تعیین می کند و اگر اجل کسی فرا رسد، نه ساعتی به جلو می افتد و نه به عقب

ما شهادت را نعمت بزرگی می دانیم. از خداوند عزوجل می خواهیم که آن را نصیب ما کند و ما را شایسته شهادت قرار دهد. ما از مرگ هراسی نداریم. آرزو داریم که خداوند ما را به شرف شهادت نایل گرداند. وقتی خبر قرار گرفتن نام خود در لیست ترور را شنیدیم، هیچ تغییری در فعالیت ها و برنامه هایم ایجاد نشد. دلیل آن هم این است که اکنون در کنار شما هستم و قبل از این نیز چند مصاحبه مطبوعاتی و خبری انجام دادم. شما می بینید که ما مثل قبل فعالیت می کنیم و تغییری در برنامه ها و فعالیت های ما ایجاد نشده است. البته احتیاطات لازم را رعایت می کنیم. اما این احتیاطات ما را از انجام وظایف خود در قبال ملت و وطن مان باز نمی دارد.

 سؤال: به حادثه نظامی اسیر صهیونیستی می پردازیم، شما در حماس در این مورد چکار خواهید کرد؟

جنبش حماس و همه گروه های مقاومت و ملت فلسطین معتقد هستند که تحویل دادن این نظامی صهیونیستی بدون آزادی اسرای فلسطینی یک جنایت است. زمانی که دشمن اسرای ما را آزاد کند، در آن صورت این نظامی صهیونیستی در آغوش خانواده اش خواهد بود.

این مسأله بسیار ساده است. ما خواهان امر محالو معجزه نیستیم. ما خواهان آزادی دختران و زنان اسیر و کودکان زیر 18 سال هستیم. این درخواستی انسانی است و این حق آن ها بر گردن ماست که بهای آزادی آن ها را بدهیم تا این که به یاری پروردگار از زندان صهیونیست ها رهایی یابند.

 سؤال: وقتی درباره بازگشت این نظامی به خانواده اش سخن می گویید، آیا این بدان معناست که او زنده است؟

گروه های مقاومت اعلام کردند که پرونده این نظامی بسته شده است و هر گونه اطلاعات درباره وی گران تمام می شود و حتما باید در مقابل این اطلاعات “اسرائیل” امتیازاتی به فلسطینیان بدهد. همه احتمالات وارد است. به خصوص پس از مهلت گروه های مقاومت تا صبح سه شنبه گذشته همه این احتمالات وارد است و شاید این سرباز زنده و یا این که غیر از آن باشد.

 سؤال: آیا شما و ملت فلسطین می توانید در برابر این حملات “اسرائیل” مقاومت کنید، ما اکنون شاهد تخریب زیرساخت های اقتصادی ملت فلسطین هستیم، تا چه اندازه می توانید صبر پیشه کنید و شاهد این اقدامات تخریبی باشید؟

ملت فلسطین از ده ها سال پیش همواره هدف حملات ویرانگر دشمن بوده است. این اولین بار نیست که دانشگاه ها و مدرسه دار الارقم تخریب می شوند. این دشمن جنایتکار عادت کرده که همواره به چنین اعمال تروریستی دست بزند. این مسأله تازه ای نیست. اکنون همه ملت فلسطین حامی مسأله عادلانه اسرا هستند. مسأله ای که همه تلاش های قبلی برای حل آن شکست خورده است. نه مذاکرات این مسأله را حل کرد و نه کشورهای عربی و تشکیلات خودگردان آن را حل کرد. بنابراین این حق اسرا بر گردن ماست که از همه راه کارها برای آزادی آن ها بهره ببریم. تنها راهی که مطرح است، همین راه (اسارت نیروهای دشمن) است. ما امید داریم که به یاری پروردگار در این خصوص موفق خواهیم شد و اسرای ما آزاد می شوند.

 سؤال: یعنی شما صبر می کنید و مردم هم تا زمان بی پایان این حملات با شما خواهند بود؟

بدون شک ملت ما رنج می کشد. اما باید بدانیم که اشغالگران هم درد می کشند. خداوند در قرآن می فرمایند: «إن تکونون تألمون فإنهم يألمون کما تألمون وترجون من الله ما لايرجون» بنابراین نیروهای اشغالگر هم تحت فشار هستند و یهودیان هم درصدد حل این بحران در اسرع وقت هستند. از این رو، پیروزی با صبر همراه خواهد بود. به یاری پروردگار کسی که بیش تر صبر می کند، در نهایت پیروز خواهد شد. روحیه مردم و گروه ها بالاست و همه متحد و آماده جانفشانی برای آزادی اسرا هستند.

 سؤال: میانجیگری در خصوص مسأله این نظامی صهیونیستی به کجا کشیده شد؟

دشمن صهیونیستی لجوج است. مقاومت از خود نرمی نشان داد و مقاومت وقتی اعلام کرد که آماده است که پس از اجرای بند اول خواسته هایشان و سپس اجرای بقیه بندها در آینده اقدام مثبتی انجام دهد، این خود نشان از نرمی و انعطاف پذیری آنهاست. اما دشمن زورگویی می کند و این میانجیگری ها را رد می کند. بنابرین می گویم: هر گونه بن بست در این خصوص به علت زورگویی و لجاجت دشمن صهیونیستی است که به یاری پروردگار در نهایت تسلیم خواهد شد.

 سؤال: آیا دشمن عملا به دنبال ساقط کردن حکومت است؟

بله، استقرار گسترده صهیونیست ها در مرزهای نوار غزه به معنای تلاش آن ها برای انجام عملیات گسترده ای است. وقتی آن ها می گویند که این حمله شدید به خاطر این نظامی است. ما می گوییم که این امر صحیح نیست. بلکه اسارت این نظامی این حمله را اندکی به جلو انداخت. بنابراین همه گروه های مقاومت باید برای دفع این تجاوز متحد شوند. تجاوزی که هدف از آن تخریب تاسیسات ملی و در هم شکستن سد پایداری ملت فلسطین است و مسأله این نظامی صهیونیستی بهانه ای بیش برای اجرای طرح های پلیدشان نیست.

 سؤال: علی رغم عادلانه بودن خواسته هایتان اما کشورهای عربی در این مورد بسیار ضعیف عمل کرده و جامعه جهانی هم سکوت خفت باری اتخاذ کرده، چه کسی صدای شما را می شنود؟

همه کشورهای جهان مطالبات فلسطینیان را درک می کنند اما زورگویی و منافع مشترک این کشورها با دشمن صهیونیستی باعث می شود که این کشورها در کنار دشمن صهیونیستی قرار گیرند. همه کسانی که با ما تماس می گیرند، تا خواسته های صهیونیست ها را به اطلاع ما برسانند، در بیش تر اوقات به عادلانه بودن آرمان ما پی می برند و بر عکس بر دشمن فشار می آورند. از این رو، ما خوش بین هستیم که در نهایت این هیأت های بین المللی که با ما سخن می گویند، بر دولت اشغالگر صهیونیستی فشار آورند. این هیأت ها به خوبی می دانند که مطالبات ما عادلانه است و ما نرم خو هستیم و می دانند که دشمن صهیونیستی لجاجت می کند.  

 سؤال: یعنی اکنون هیچ میانجیگری میان مقاومت و اشغالگران صهیونیست صورت نمی گیرد؟

پس از ساعت شش صبح روز سه شنبه گذشته همه چیز متوقف شد و اکنون هیچ گونه میانجیگری وجود ندارد.

 سؤال: موضع آمریکا در حمایت از رژیم صهیونیستی و توجیه اقداماتش و حتی نشان دادن چراغ سبز به این رژیم برای ادامه حملاتش علیه شما را چگونه ارزیابی می کنید؟

ما آمریکا و اسرائیل را دو روی یک سکه می دانیم. حمایت آمریکا از “اسرائیل” نامحدود است و همیشه جانب باطل را می گیرد. طرف صهیونیستی محق نیست که آمریکا جانب آن را می گیرد. البته این موضع آمریکا عجیب نیست. ما این حمایت آمریکا را تقبیح می کنیم. انتظار داشتیم که آمریکا برای یکبار هم که شده جانب حق را بگیرد و از عدالت و انسانیت حمایت کند، اما این گونه پیداست که آمریکا همچون رژیم صهیونیستی بویی از عدالت و انسانیت و حق نبرده است.

 سؤال: به نظر شما اگر این نظامی زنده باشد، آیا دولت اولمرت می خواهد که او را زنده بازگرداند یا اینکه برای این دولت بهتر این است که مرده باشد؟

به نظر بنده مصحلت اشغالگران در این نهفته است که این نظامی زنده باز گردد چرا که روحیه سربازان و مردمشان به شدت تضعیف شده است. آن ها درصدد هستند که این نظامی باز گردد تا روحیه شان بالا رود. بنده معتقدم که آن ها آماده اند که بهای بازگشت این نظامی را بپردازند اما می خواهند با این لجاجت خود سقف مطالبات مقاومت را کاهش دهند و این که به برخی اهداف خود قبل از بازگرداندن این نظامی برسند.

اگر اخبار رسانه ها را دنبال کرده باشید، به خوبی می دانید که “اسرائیل” پیشنهادات متعددی را برای بازگرداندن این نظامی مطرح کرده است. یک پیشنهاد این است که پس از آزادی این نظامی اسیر صهیونیستی، اسرای فلسطینی تا پایان سال 2006 آزاد می شوند البته نه مستقیما همزمان با آزادی نظامی صهیونیستی . پیشنهاد دیگر این است که هزار اسیر آزاد شود. پیشنهادهای دیگری هم مطرح است. دشمن صهیونیستی می خواهد این پیشنهادات از طریق رسانه ها و یا میانجی ها مطرح کند اما می خواهد که آزادی اسرای فلسطینی به هیچ وجهی همزمان با آزادی نظامی صهیونیستی نباشد. می خواهد پس از آزادی نظامی اسیر، اسرای ما را آزاد کند که نیروهای مقاومت با این درخواست مخالفت کرده اند.

 چرا مقاومت با این پیشنهادات موافقت نمی کند و مسأله را به حسن نیت اولمرت واگذار نمی کند، وی نمی تواند در آغاز حکمرانی اش خود را ضعیف نشان دهد و تسلیم خواسته فلسطینیان شود؟

در این مذاکرات حسن نیت وجود ندارد. ما در نبرد هستیم و دشمنی وجود دارد و سوء ظن هم وجود دارد. همچنین اشغالگران در گذشته بارها ثابت کرده اند که هیچ حسن نیتی ندارند و اصلا با این مقوله آشنا نیستند. بارها به ما وعده دادند که اسرایمان را آزاد می کنند، اما بعدا مشخص شد که این وعده ها سرابی بیش نیست. به همین خاطر از یک سوراخ دو بار گزیده نمی شویم. از عملیات های قبلی دریافتیم که باید دشمن همزمان با آزادی نظامی اش بهای آن را بپردازد. نمی توانیم به وعده های دشمن اعتماد کنیم.

اما این که می گوید اولمرت نمی خواهد خود را ضعیف جلوه دهد، باید گفت که در حقیقت آزادی اسرا نشان از ضعف نیست اما این دشمن بویی از انسانیت نبرده است به همین خاطر با آزادی زنان و دختران و کودکان اسیر مخالفت می کند.

 سؤال: آیا فکر نمی کنید که با این عملیات اخیر و اسارت این نظامی در غزه دولت خود را در تنگنا قرار داده اید؟

دولت جدید دولت مقاومت است و به خوبی می داند که ملت فلسطین چه چیزی را می خواهد. بنابراین این دولت منعکس کننده این حقیقت در جامعه فلسطین است. ملت فلسطین خواهان آزادی اسراست. جامعه فلسطین این مسأله را امر مقدسی می داند، به همین خاطر هر حکومت ملی باید به این نظر و رای ملت احترام بگذارد. ملت فلسطین خواهان بازگشت اسرا به آغوش گرم خانواده هایشان است. بنابراین ما می گوییم که وزرا و نمایندگان ربوده شده فلسطین بهای عزت و کرامت و آزادی ملت فلسطین را می پردازند. این مسأله مایه مباهات ماست و حکومت نیز این را به خوبی فهمیده است و برای جبران این مسأله وظایف وزرای ربوده شده را به وزاری دیگر محول کرده است و کار مردم را پیش می برد. همه گروه ها و نمایندگان مجلس و ملت حامی دولت هستند و از آن دفاع می کنند. بلکه وضعیت دولت به مراتب بهتر از قبل از بازداشت وزراست و محبوبیت آن افزایش یافته است. اکنون همه گروه ها حامی و پشتیبان دولت هستند.

 سؤال: آیا از تجارب گذشته خود در اسارت نظامیان صهیونیست بهره برده اید؟

فکر می کنم که هر کس مسأله این نظامی اسیر صهیونیستی را دنبال کرده باشد، پی می برد که حماس از تجارب گذشته خود در این زمینه نهایت استفاده را برده است. اکنون ده روز از این مسأله گذشته است و هنوز تمامی جوانب این قضیه برای همه گنگ و مبهم است، اگر حماس و گروه های مقاومت از تجارب گذشته درس نگرفته بودند هرگز نمی توانست که به خواسته های خود پایبند باشد و حتی سقف آن ها را بالا ببرد. به این خاطر که توانست به شکل موفقیت آمیزی بحران را اداره کند و همه شاهد هستند که از این تجربه های گذشته استفاده شده است.

 سؤال: گردان های قسام تهدید کرد که در صورت ادامه حمله به تاسیسات شهری و زیربنایی فلسطین اقدام مشابهی را علیه تاسیسات رژیم صهیونیستی انجام می دهد، در صورت امکان به عملیات های غافلگیرانه ای که شاخه نظامی شما اعلام کرده که آماده اجراست، اشاره کنید؟

عملیات “اوهام بر باد رفته” به معنای واقعی کلمه عملیات نظامی مهمی است. این نظامی صهیونیست از بازار ربوده نشده است بلکه از پایگاه نظامی اش به اسارت درآمد و مانند خرگوش از درون تانک بیرون آورده شد و به اسارت درآمد. نیروهای ما تا این اندازه کارکشته هستند. اما وقتی “اسرائیل” مراکز آموزشی را که کودکان در آن ها تحصیل می کنند و دانشگاه ها و مراکز دولتی را که به شیوه ای قانونی و دمکراتیک انتخاب شده است، هدف قرار می دهد، در این صورت همه چیز مباح است. خداوند عزوجل می فرماید:«ومن اعتدی علیکم فاعتدوا علیه بمثل ما اعتدی علیکم» بنابراین کسی که به مدرسه ما حمله می کند، به مدرسه اش حمله می کنیم و کسی که دانشگاه ما را هدف قرار می دهد، دانشگاهش را هدف قرار می دهیم و کسی که نیروگاه برق ما را تخریب می کند، نیروگاهش را تخریب می کنیم. این حق ماست که نیروگاه تولید برق دشمن را هدف قرار دهیم و اجازه ندهیم دشمنی که ملت ما را از نعمت برق محروم کرده، خود در روشنایی زندگی کند. گردان های قسام طرح هایی برای اجرای عملیات در هر زمان ممکن دارد. گردان های قسام و گروه های مقاومت ما را به این عادت داده اند که هر وقت تهدید کردند عمل کرده اند و ضرباتی را به دشمن وارد ساخته اند. به همین خاطر به دشمن در خصوص هدف قرار دادن تاسیسات زیربنایی فلسطین هشدار می دهیم چرا که با این کار دیگر ما به راحتی می توانیم زیرساخت هایش را هدف قرار دهیم و وقتی که به دانشگاه ها و مدارس و تاسیسات دشمن حمله کردیم، نباید کسی در جهان ما را مورد سرزنش قرار دهد.

 سؤال: آیا می توان این گونه فهمید که شما هم آمادگی لازم را برای وقوع تمامی حوادث احتمالی دارید؟

به شکرانه پروردگار شاهد اتحاد بی نظیر فلسطینیان و حمایت گسترده گروه های مقاومت و ملت فلسطین از حکومت هستیم. علی رغم محاصره اقتصادی ملت فلسطین و مشکلات نفس گیر اقتصادی اما به نحو بی سابقه ای آماده مقابله با حملات دشمن هستند. این به ما این اطمینان را می دهد که نه تنها حماس و گردان های قسام بلکه همه ملت فلسطین کاملا آماده مقابله با حملات دشمن هستند. بنابراین در صورتی که اسرائیل به چنین حماقتی دست بزند و نوار غزه را اشغال کند، همه یکصدا  و یکپارچه مقابله می کنیم و در این صورت به یاری پروردگار زیان های دشمن غیر قابل تصور خواهد بود.

 سؤال: چه پیامی برای خانواده این نظامی صهیونیستی و صهیونیست ها دارید؟

به خانواده این نظامی می گوییم که ما می دانیم که شما رنج می کشید و نگران هستید. ما نمی خواهیم که شما را در این نگرانی نگه داریم. به شما می گوییم که ما هم فرزندانی داریم که از سال ها و مدت ها پیش از اسارت فرزند شما در رنج و سختی هستند. ما اسرایی داریم که از ده ها سال پیش در اسارت هستند، این حق آن هاست که به آغوش گرم خانواده هایشان باز گردند. از این رو ما می گوییم: بر حکومت تان فشار آورید تا به مطالبات عادلانه ما پاسخ مثبت دهد و فرزندان ما را آزاد کند تا آن ها به آغوش گرم پدران و مادران و فرزندان شان باز گردند. همچنان که آرزو دارید فرزندتان برگردد ما نیز مشتاق بازگشت فرزندانمان هستیم. ما می دانیم شما سختی می کشید، اما این را هم بدانید که فرزندان و مجاهدان ما از سال ها قبل در رنج و سختی هستند.

 سؤال: آیا شما مطمئن هستید که در این کار موفق خواهید شد (تبادل اسرا)؟

بله! ایمان و توکل ما به خدا چنین اطمینانی را به ما می بخشد.

 سؤال: آیا معتقد هستید که ملت فلسطین در مقابل این تبادل قادر به تحمل این مشکلات باشد؟

چرا فقط به جامعه فلسطین می نگریم، جامعه صهیونیستی نیز رنج می برد. وقتی که گردان های قسام تاسیسات دشمن را هدف قرار دادند، آن وقت خواهیم دید که جامعه صهیونیستی چگونه در رنج و عذاب خواهد بود. خواهید دید که چگونه اولمرت سرافکنده خواهان مذاکره برای بازگردان این نظامی و پایان وضعیت کنونی خواهد شد.

 سؤال: شما چه راه حل قابل قبولی دارید؟

سناریوهایی وجود دارد که لزومی نیست که به آن اشاره کنیم. چرا که چنین اطلاعاتی مجانی نیست و نمی توان مجانا در اختیار دشمن قرار داد.

 سؤال: چه پیامی برای اولمرت دارید؟

به دولت اولمرت می گویم: باید به خواسته های عادلانه و انسانی مقاومت تن دهید، این گونه به این مطالبات نگاه نکنید که این ها نوعی باج خواهی و یا مطالباتی نظامی است، بلکه مطالباتی انسانی است و اگر بویی از انسانیت برده اید به این خواسته ها عمل کنید.

لینک کوتاه:

کپی شد