از زمان آغاز انتفاضه الاقصی در بیست و هشتم سپتامبر سال 2000 میلادی تا به حال، اشغالگران صهیونیست بیش از 4750 فلسطینی را به شهادت رسانده اند. طبق آمار وزارت بهداشت فلسطین و مراکز دفاع از حقوق بشر علاوه بر این تعداد، بیش از 83 هزار فلسطینی دیگر نیز به ضرب گلوله اشغالگران صهیونیست مجروح شده اند.
در طول این مدت که از انتفاضه ای می گذرد که برای دفاع از مسجد مبارک الاقصی آغاز شد، سکوتی مرگبار جهان عرب و اسلام و همه مجامع بین المللی را فرا گرفته است و این مجامع در بهترین حالت تنها به محکوم کردن جنایت های جنگی وحشیانه و غیر انسانی صهیونیست های اشغالگر بسنده کرده و اگر هم برخی از کشورها سفرای خود را از این رژیم فرا خوانده اند، اما طولی نکشید که باز هم این سفرا به فلسطین اشغالی باز گشته اند.
آمارها نشان می دهد که سال 2002 میلادی خونین ترین سال انتفاضه الاقصی برای فلسطینیان بود و در این سال بیش از 1192 فلسطینی به شهادت رسیدند.
ارقام همچنین حاکی از آن است که بیش از 850 تن از شهیدان کودکان زیر 18 سال هستند که 5/19 درصد از کل شهیدان را تشکیل می دهند. در این میان شمار زنان و بانوان شهید نیز به بیش از 255 نفر رسیده است.
در آغاز هفتمین سال از انتفاضه بسیاری از تحلیل گران و کارشناسان رژیم صهیونیستی با استناد به گزارش های امنیتی این رژیم بر این عقیده اند که انتفاضه با شدت و قوت بیشتری از سر گرفته می شود و این بار عملیات های شهادت طلبانه گسترده ای علیه مواضع صهیونیست ها شکل می گیرد که این امر نشان دهنده ناکامی آشکار اشغالگران در تحقق اهداف نظامی شان در زمینه خاموش کردن و پایان دادن به انتفاضه است.
تحریک برای آغاز جنگ
الیکس فیشمن تحلیلگر نظامی روزنامه صهیونیستی یدیویت آهارانوت می گوید: غزه آماده درگیری جدیدی با رژیم صهیونیستی شده است. وی می افزاید، جنبش حماس به کمک برای جنگ آماده شده است و سلاح و جنگ افزار و مهمات زیادی را که تاکنون در اختیار نداشته، انبار کرده است که از جمله آنها موشک های ضد تانک و هواپیما و موشک های پیشرفته دیگر است.
فیشمن در ادامه می گوید: در پشت این آرامش ظاهری در نوار غزه، عملیات عمیق، زیربنایی و حساسی برای توسعه جنگ افزار در نوار غزه جریان دارد تا برای نبرد آینده با رژیم صهیونیستی آماده شود. این تحلیلگر صهیونیستی می گوید: این اقدامات با بررسی فعالیت های جنبش های مقاومت انجام می شود و آنها در حال بررسی و تحلیل عملیات هایی که ارتش رژیم صهیونیستی در چند ماه اخیر در نوار غزه انجام داده یا شیوه جنگی که در برابر حزب الله داشته است، هستند.
فیشمن مدعی است که توسعه جنگ افزارها در غزه در پنج سطح انجام می شود: در سطح اول برنامه افزایش تعداد و تنوع موشک های ضد تانک اجرا می شود. وی همچنین مدعی شد که حزب الله اکنون بار دیگر و پس از جنگ در لبنان، هم اکنون در حال فعالیت در نوار غزه است و تلاش می کند موشک های خود را که توان انهدام تانک را دارند از طریق گذرگاه صلاح الدین واقع در مرز مصر و نوار غزه به این منطقه بفرستد. فلسطینی ها می توانند از این موشک ها علیه کلیه تجهیزات زرهی که در جاده های اطراف نوار غزه تردد می کنند هم استفاده کنند.
فیشمن یادآور می شود که در سطح دوم، “حماس تلاش می کند تا به سلاح های ضد هوایی مجهز شود و این سلاح ها به موشک های ضد هوایی محدود نیست، بلکه وسایل پرنده ای هم که می تواند زیان هایی در داخل اراضی اشغالی 1948م. به وجود آورد، شامل این تلاش ها می شود.
این تحلیلگر نظامی رژیم صهیونیستی می افزاید، سومین عرصه، تلاش حماس برای افزایش فعالیت های دریایی خود و آمادگی برای انجام عملیات انفجار در دریا و قاچاق سلاح از طریق دریا، است. حماس در سطح چهارم نیز تلاش دارد با حفر تونل های فراوان، از آنها برای نقل و انتقال مبارزان و سلاح به داخل اراضی اشغالی 1948م. استفاده کند و البته (به ادعای فیشمن) این بار این تونل ها در عمق بسیار زیاد زمین حفر می شوند.
نویسنده نظامی روزنامه عبری یدیوت آهارانوت در ادامه می گوید: در عرصه پنجم، تلاش هایی برای توسعه موشک های زمین به زمین در جریان است که از طریق بهبود توان موشک های قسام و خرید موشک های “گراد” انجام می شود. وی می افزاید، ذخایر انواع سلاح ها در نوار غزه در حال افزایش است و این امر رژیم صهیونیستی را در چند ماه آینده با این مشکل مواجه خواهد کرد که “با وجود این ها چگونه باید به زندگی ادامه دهد؟! و آیا خواهد گذاشت که این قدرت هر روز افزایش یابد یا آنکه تلاش خواهد کرد این روند را متوقف کند؟!
بسیاری از کارشناسان بر این باورند که “انتفاضه الاقصی” مبارزه ای است که در پنج سال گذشته آن قدر ابتکار از خود نشان داده که به یک اقدام خارق العاده انسانی شباهت یافته است. به ویژه که ملت فلسطین به وسیله بالگردهای جنگی آپاچی و هواپیماهای جنگی اف 16 و اف 18 و انواع تانک ها و تجهیزات زرهی از زمین و هوا و دریا آماج وحشیانه ترین و گسترده ترین حملات قرار دارد. حملاتی که در چارچوبی کاملا برنامه ریزی و هدایت شده صورت می گیرد.
این کارشناسان می افزایند، هدف از این حملات و تجاوزات و جنایات چیزی غیر از در هم شکستن اراده ملت فلسطین و پایداری اش نیست، توطئه ای است که به هدف تسلیم این ملت در برابر برنامه های صهیونیستی به اجرا گذاشته شده است و هدف از این برنامه ها تحمیل سازشی سیاسی منطبق بر خواست مطلق صهیونیسم است تا ملت فلسطین بپذیرد که به عنوان یک اقلیت در داخل یک دولت یهودی زندگی کند و با تن دادن به یک رژیم سیاسی فاقد اراده و استقلال و تابع کامل اراده و خواست اشغالگران صهیونیست، به زندگی رقت بار خود ادامه دهد.