جمعه 02/می/2025

اسیر احمد حسان، قهرمان اولین عملیات شهادت طلبانه از كرانه باختری

پنج‌شنبه 1-مارس-2007

هنگامی كه در عالم ذهن خود به تاریخ عملیات شهادت طلبانه گردان های عزالدین القسام كه از كرانه باختری آغاز شد و یك پیشرفت قابل ملاحظه در روند مقاومت ملت فلسطین بود، نگاهی می اندازیم نام اسیر مجاهد “احمد حسن احمد حسان” (38 ساله) خودنمایی می كند.

او كه در تاریخ 19/11/1992 به بازداشت نیروهای اشغالگر صهیونیست درآمد، یكی از شركت كنندگان در اولین عملیات شهادت طلبانه ای بود كه با ناكامی مواجه شد.

احمد، مشهور به “رائد”‌ از اعضای اولین تیم قسامی بود كه توسط نخستین بنیانگذار گردان های قسام در كرانه باختری یعنی “زاهر جبارین”‌ شكل گرفت و مهندس یحیی عیاش تهیه تجهیزات لازم برای اجرای عملیات هایش را به عهده داشت. از دیگر اعضای تیم قسامی یادشده باید از اسیر عماد فاتونی و عبدالفتاح معالی از اهالی سلفیت اشاره كرد. اولین ماموریت این تیم اجرای عملیات شهادت طلبانه در شهرك صهیونیست نشین “رامات افعال”‌ بود كه تقدیر خداوندی بر آن قرار گرفت تا پیش از انجام، فاش شود ؛‌ ولی به هر حال اساس دیگر عملیات های شهادت طلبانه به شمار می رفت.

 

 لو رفتن عملیات شهادت طلبانه

احمد حسان در شب شنبه 19/11/1992 خود را برای انجام عملیات قهرمانانه ای كه مدت ها منتظر اجرایش بود، آماده می كرد. شهید مهندس یحیی عیاش 50 كیلو بمب در داخل یك خودرو جاسازی كرد و عبدالفتاح معالی به همراه عماد فاتونی و احمد حسان راهی هدف از پیش تعیین شده در شهرك صهیونیست نشین “رامات افعال”‌ شدند. چند لحظه ای تا رسیدن به مكان مورد نظر مانده بود كه یكی از نیروهای امنیتی رژیم اشغالگر قدس به تعقیب آنها پرداخت ؛ البته دلیل تعقیب این بود كه یكی از چراغ های عقب خودروی بمب گذاری شده كار نمی كرد. این روند ادامه یافت و دشمن موفق شد كه احمد حسان را در همان لحظه بازداشت كند. عماد فاتونی نیز بعد از گذشت یك روز و در حالی كه در پشت یكی از درختچه های بزرگ گل در نزدیكی مكان مورد نظر پنهان شده بود، بازداشت شد. عبدالفتاح معالی نیز توانست از كمربند امنیتی صهیونیستی كه در اطراف منطقه كشیده شده بود، نجات یابد.

 

 شدیدترین بازجویی ها  

اشغالگران پس از بازداشت، احمد حسان را تحت شدیدترین بازجویی ها قرار دادند تا جایی كه در آستانه مرگ قرار گرفت. در بازداشتگاه طولكرم،‌ به وحشیانه ترین صورت از احمد بازجویی می كردند و با نظر به اینكه او اولین عضو از اولین تیم علمیاتی قسامی بود، به شدت او را تحت فشار قرار می دادند و همین مسئله نیز باعث طولانی شدن دوره بازجویی تا مدت چهار ماه پی در پی بود.

از دست و پا بستن در زیر باران تا دست و پا بستن و قرار دادن در كمد ویژه شكنجه، روند بازجویی همچنان ادامه داشت. در كمد مذكور احمد دیگر نمی توانست پاهایش را دراز كند و بعد از آن زندانبانان بر روی سرش یك كیسه با بوی بسیار نامطبوع قرار داده و وی را از ناحیه حلق تحت فشار قرار داده، سپس سعی می كردند تا با فشار یكجا بر دهان و بینی، احمد را دچار حالت خفگی كنند. پس از این مرحله،‌ صهیونیست ها به احمد تا چندین روز متوالی اجازه خواب نمی دادند و در داخل اتاقش گوشخراش ترین موسیقی ها را پخش می كردند.

 

 سی سال زندان

دادگاه صهیونیستی “اللد” احمد حسان را به سی سال زندان محكوم كرد ؛‌ البته به نظر اشغالگران این حكم، یك حكم بازدارنده بود. پس از این مرحله، احمد از زندان طولكرم به زندان جنید منتقل شد و در آنجا سه سال از عمر شریفش را گذارند. پس از آن، صهیونیست ها او را به زندان نفحه، عسقلان، بئرالسبع منتقل كردند. در این مرحله، دوباره او به زندان نفحه باز گردانده شد و به مدت یك و نیم سال احمد را در زندان انفرادی حبس كردند ؛‌ زیرا نسبت به برخورد وحشیانه مدیریت زندان با اسرای فلسطینی اعتراض كرده بود. در نهایت نیز او را به زندان شطه منتقل كردند كه در حال حاضر نیز در آنجا به سر می برد.   

 

 تلاش برای فرار از زندان

احمد حسان بارها تلاش كرد تا از زندان های صهیونیستی بگریزد و حتی تا یك قدمی موفقیت نیز پیش رفت كه ماجرا در شب فرار لو رفت و به همین خاطر احمد و عماد فاتونی دوباره مورد بازجویی قرار گرفتند و هر كدام به شش سال حبس محكوم شدند.

 

 فعالیت های علمی

اسیر قسامی “احمد حسان” زندان را به مدرسه ای مبدل ساخت كه از چشمه های علم و فرهنگش می نوشید. او توانست كتاب الله را به صورت كامل حفظ كند و در داخل زندان دو زبان جدید یعنی انگلیسی و عبری را فرا بگیرد.

احمد یكی از افرادی است كه با كتاب انس خاصی دارد و در حال حاضر، در آستانه دست یابی به گواهی كارشناسی در رشته مطالعات خاورمیانه از دانشگاه عبری است.

ریاض حسان از فرماندهان اسیر جنبش فتح كه تا كنون هشت سالی است كه در زندان به سر می برد، در مورد برادرش احمد می گوید: “احمد یكی از افرادی است كه همیشه افراد را به همبستگی ملی، وحدت در برابر اشغالگران صهیونیست و كنار گذاشتن اختلافات فرا می خواند.”

“ام احمد”‌ در مورد فرزند چنین می گوید: “پسرم زندان را مدرسه رهبران بزرگ می داند. احمد از مشاهده درگیری میان گروه های فلسطینی واقعا رنج می برد. وقتی كه توافق نامه مكه میان دو جنبش فتح و حماس به امضا رسید، شادی زائدالوصف احمد تماشایی بود.”

این شیرزن فلسطینی در ادامه از آمال و آرزوهای احمد برای ما چنین می گوید: “احمد امیدوار است كه مضامین توافق نامه مكه شكلی اجرایی به خود بگیرد و توافقی در زمینه تبادل اسرا صورت گیرد كه بر اساس آن تمامی اسرای فلسطینی در بند در زندان های صهیونیستی مزه شیرین رهایی را بچشند.”  

لینک کوتاه:

کپی شد