پنج شنبه 01/می/2025

عمده ترین رخدادهای 2006 فلسطین

یکشنبه 4-مارس-2007

  25/1: برگزاری انتخابات پارلمانی برای دومین بار از زمان شكل گیری تشكیلات خودگردان فلسطین و پس از یك وقفه 10 ساله از زمان نخستین انتخابات پارلمانی كه جنبش آزادیبخش ملی فلسطین “فتح” به تنهایی اكثریت كرسی ها را در آن به دست آورد.

26/1: كمیته مركزی انتخابات فلسطین اعلام كرد كه جنبش مقاومت اسلامی “حماس” اكثریت كرسی های پارلمان یعنی از مجموع 132 كرسی 76 كرسی را كسب كرد. این اقدام در حالی صورت می گیرد كه فهرست جنبش فتح 43 كرسی، فهرست ابوعلی مصطفی 3 كرسی، فلسطین مستقل دو كرسی، فهرست “راه سوم” دو كرسی، فهرست “البدیل” دو كرسی، مستقل ها 4 كرسی را كسب كردند. (دو تا از مستقل ها با فهرست “تغییر و اصلاح” ائتلاف كرده و دو تای دیگر هم مورد حمایت حماس بودند)

14/3: نظامیان رژیم اشغالگر قدس “احمد سعدات” دبیر كل جبهه خلق برای آزادی فلسطین، سرتیپ”فواد الشوبكی” یكی از رهبران جنبش فتح و 5 تن از فرماندهان گردان های شهید “ابوعلی مصطفی” را كه به ترور “رحبعام زئیفی” وزیر گردشگری “اسرائیل” متهم شده بودند ربودند. این اقدام پس از محاصره چند ساعته زندان “اریحا” وابسته به تشكیلات خودگردان و تسليم نيروهای امنیتی تشكیلات خودگردان در مقابل نظامیان صهیونیست صورت گرفت.

28/3: جنبش مقاومت اسلامی “حماس” دهمین كابینه فلسطینی را پس از شكست گفت و گوهای دوره ای برای شكل دهی به دولت وحدت ملی تشكیل داد و اكثریت نمایندگان مجلس قانونگذاری فلسطین به این دولت به ریاست “اسماعیل هنیه” رای اعتماد دادند، اما فراكسیون های “فتح” و “راه سوم” از اعطای رای اعتماد به این دولت امتناع ورزیدند و فراكسیون “ابوعلی مصطفی” به این دولت رای اعتماد داد و فراكسیون “فلسطین” در جلسه رای اعتماد حضور پیدا نكرد و فراكسیون “البدیل” نیز از دادن رای اعتماد خودداری كرد.

17/5: “سعید صیام” وزیر كشور فلسطین از آغاز فعالیت های یگان پشتیبانی متشكل از چندین شاخه نظامی و مركب از 3000 نیرو كه مستقیما از وزیر كشور دستور می گیرند خبر داد كه جنبش فتح به مخالفت با آن برخاست و آن را غیر قانونی خواند. این اقدام در حالی صورت می گیرد كه وزارت كشور در واكنش به این حركت ناشایست جنبش فتح آن قانونی خواند و تاكید كرد كه هدف از تشكیل این دولت تامین امنیت و پاسداری از سلامتی و دارایی و اموال شهروندان است؛ به وی‍ژه اینكه نابسامانی امنیتی شدت پیدا كند و دستگاه های امنیتی نتوانند مسئولیت خود را انجام دهند.

8/6: بالگردهای نظامی رژیم صهیونیستی “جمال عطایا” ملقب به “ابوسمهدانه” 43 ساله و فرمانده كل كمیته های مقاومت مردمی در نوار غزه و بازرس كل وزارت كشور را ترور كردند و پس از یك ماه هم جانشین فرمانده تیپ های “ابویوسف القوقا” را مورد سوء قصد قرار دادند.

9/6: شبكه های ماهواره ای صحنه های تكان دهنده ای از جنایت هولناك نظامیان صهیونیست در ساحل غزه را پخش كردند كه این صحنه ها عمق وجود جهانیان را خراشید. در جریان این جنایت ددمنشانه یك خانواده فلسطینی به خاك و خون كشیده شدند كه فقط “هدی غالیه” دختر نوجوان این خانواده از این جنایت سهمگین جان سالم به در برد. در این تصویر هدی در كنار نعش خانواده اش شیون و زاری می كند. این حادثه خونین مردم فلسطین را غرق در ماتم و عزا كرد و امت های عربی و اسلامی نیز به نشانه محكوم كردن این اقدام غیر انسانی و ناجوانمردانه صهیونیست های كینه توز یكپارچه به خیابان ها ریختند و فریاد مرگ بر “اسرائیل” سر دادند.

11/6: “محمود عباس” رئیس تشكیلات خودگردان فلسطین طی فرمانی خواست تا سند “وفاق ملی” اسیران فلسطین در روز بیست و ششم ماه ژوئیه به همه پرسی گذاشته شود كه دولت فلسطین و جنبش مقاومت اسلامی “حماس” با آن مخالفت كردند و آن را اقدامی غیر قانونی خواندند.

25/6: دلاورمردان فلسطینی دست به یك عملیات بی سابقه ای در یكی از پایگاه های نظامی رژیم صهیونیستی در نزدیكی گذرگاه “كرم ابوسالم” در جنوب نوار غزه زدند و این عملیات را “اوهام برباد رفته” نامیدند و طی آن “گلعاد شلیط” نظامی صهیونیست را اسیر و دو تن از نظامیان صهیونیست را به هلاكت رساندند و دو تن دیگر نیز را زخمی كردند و دو تن از مجریان این عملیات هم به مقام عظمای شهادت نائل آمدند و گردان شهید عزالدین قسام شاخه نظامی جنبش مقاومت اسلامی حماس، تیپ های ناصر صلاح الدین شاخه نظامی كمیته های مقاومت مردمی و سپاه اسلام مشتركا مسئولیت این عملیات قهرمانانه را برعهده گرفتند و آزادی این نظامی ربوده شده را به آزادی صدها زن و مرد و كودك اسیر و همچنین آن دسته از اسیرانی كه دارای محكومیت بالا هستند مشروط كردند.

28/6: ارتش “اسرائیل” به دنبال اسارت “گلعاد شلیط” نظامی صهیونیستی از زمین و هوا به نوار غزه حمله كردند و برای آزادی این نظامی و متوقف كردن حملات موشكی مبارزان فلسطینی به مناطق یهودی نشین دست به چندین عملیات زدند كه همه آنها به شكست انجامید. در پی حملات وحشیانه ارتش عبری به نوار غزه شمار زیادی از مردم بی گناه و بی دفاع این منطقه به خاك و خون كشیده شدند و هزاران تن دیگر نیز زخمی شدند و خسارت های سنگینی به زیرساخت ها و ساختمان های دولتی وارد آمد و نوار غزه به مدت چندین ماه به علت بمباران تنها نیروگاه برقش در تاریكی مطلق فرو رفت.

29/6: اشغالگران صهیونیست 8 تن از وزیران دولت و 20 تن از نمایندگان پارلمان فلسطین را ربودند و دست به بازداشت گسترده رهبران، فرماندهان نظامی، اعضا و فعالان جنبش مقاومت اسلامی حماس در كرانه باختری زدند.

6/7: افراد مسلح ناشناس دكتر “حسین ابوعجوه” 44 ساله و عضو دفتر سیاسی جنبش مقاومت اسلامی حماس را ربودند. این جنبش تاكید كرد كه مجریان این اقدام تروریستی با اشغالگران صهیونیست در ارتباطند. این جنبش قول داد كه عاملان این اقدام تروریستی را به سزای عمل ننگینشان می رساند.

10/7: وزارت بهداشت فلسطین خبر مربوط به اقدام نظامیان صهیونیست در استفاده از نوعی خمپاره در حمله به نوار غزه كه موجب قطع عضو و سوختگی كامل بدن قربانیان این حملات شده است را تائید كرد.

13/7: آمریكا پیش نویس قطعنامه قطر را كه خواستار توقف تجاوزات “اسرائیل” به غزه و آزادی “گلعاد شلیط” نظامی ربوده شده صهیونیستی بود وتو كرد.

6/8: نظامیان “اسرائیل” دكتر “عزیز الدویك” رئیس پارلمان فلسطین را از خانه اش در محله “المصایف” شهر رام الله ربودند.

7/8: “اسماعیل هنیه” نخست وزیر فلسطین “اسرائیل” را به تلاش برای ترورش به وسیله ای یك بسته حاوی ماده سمی كه از تل آویو فرستاده شده بود متهم كرد. گفتنی است كه 7 تن از مشاوران و مسئولان دفترش از جمله مسئول امنیتی این دفتر پس از استنشاق این ماده سمی مسموم و روانه بیمارستان شدند.

6/9: اعتصاب كارمندان وزارتخانه ها و مدارس فلسطین در اعتراض به عدم دریافت حقوقشان از دولت فلسطین.

1/10: شهادت 9 فلسطینی و زخمی شدن بیش از 100 تن دیگر در جریان درگیری مسلحانه نیروهای یگان پشتیبانی وابسته به وزارت كشور با عناصر سرویس های امنیتی وابسته به ریاست تشكیلات خودگردان فلسطین.

11/10: “دیوید شیریر” رئیس دفتر هماهنگی حمایت از حقوق بشر سازمان ملل متحد از افزایش تعداد پست های بازرسی در جاده های كرانه باختری به 528 تا خبر داد كه این رقم در مقایسه با سال گذشته افزایش 40 درصدی داشته است.

7/11: نظامیان صهیونیست پس از یورش گسترده به شمال نوار غزه از این منطقه عقب نشینی كردند. این تجاوز وحشیانه خسارت و تلفات سنگینی بر جای گذاشت، به نحوی كه 35 تن از ساكنان آن به شهادت رسیدند و بیش از 200 تن هم زخمی شدند و 400 باب منزل نیز خسارت دید و یك مسجد تاریخی كه قدمت بیش از 780 ساله داشت با خاك یكسان شد.

 8/11: نظامیان رژیم صهیونیستی با حمله به بیت حانون منازل یكی از محله های آن را بمباران كردند كه در پی این جنایت هولناك 20 فلسطینی ساكن این محله به خاك و خون كشیده شدند.

28/11: اسماعیل هنیه نخست وزیر فلسطین دور نخست سفرش به كشورهای خارجی از زمان تصدی منصب ریاست دولت را آغاز كرد. هدف از این سفرها جلب حمایت این كشورها از ملت فلسطین و شكستن سد محاصره این ملت بود. وی در جریان این سفرها از مصر، قطر، سوریه، بحرین، سودان و ایران بازدید كرد.

11/12: نظامیان رژیم منحوس صهیونیستی خودروی حامل سه تن از فرزندان یكی از افسران اطلاعات فلسطین را به همراه محافظ این كودكان در راه مدرسه شان در غزه گلوله باران كردند كه در پی این جنایت وحشیانه این كودكان و این محافظ بی گناه به شهادت رسیدند. مقامات و مردم فلسطین یكپارچه این جنایت بی شرمانه را محكوم كردند.

14/12: شماری از افراد مسلح به سوی خودروی حامل “اسماعیل هنیه” نخست وزیر فلسطین در گذرگاه رفح آتش گشودند كه در پی این جنایت یكی از محافظانش به شهادت رسید و “عبدالسلام” فرزند وی به همراه “احمد یوسف” یكی از مشاوران وی‍ژه اش زخمی شدند. جنبش مقاومت اسلامی حماس “محمد دحلان” یكی از نمایندگان پارلمان فلسطین از جنبش فتح را مسئول این اقدام كوردلانه خواند و اعلام كرد كه گروهی در تلاشند تا دست به كودتا علیه دولت بزنند. این اقدام در حالی صورت می گیرد كه جنبش فتح این اتهامات را رد كرد.

16/12: “محمود عباس” رئیس تشكیلات خودگردان فلسطین طی اظهاراتی به منظور پایان بخشیدن به اختلافات موجود میان نهاد ریاست تشكیلات خودگردان و دولت فلسطین خواستار برگزاری انتخابات زودهنگام مجلس قانونگذاری و ریاست تشكیلات خودگردان شد. حماس ضمن مخالفت با این درخواست، عباس و اطرافیانش را به كودتا علیه این دولت متهم كرد. همچنین بیشتر گروه های فلسطینی با این درخواست مخالفت كردند و خواستار تداوم گفت و گو برای تشكیل دولت وحدت ملی شدند. این اقدام در حالی صورت می گیرد كه كرانه باختری و نوار غزه صحنه درگیری های شدید میان طرفداران جنبش های فتح و حماس شد كه در پی این كشمكش ها ده ها تن به شهادت رسیده و ده ها تن دیگر هم زخمی شدند.

20/12: موسسه بازسازی مقدسات اسلامی “الاقصی” درباره شكاف برداشتن قسمت میانی دیوار جنوبی مسجد مبارك الاقصی هشدار داد و جهت جلوگیری از فرو ریختن این دیوار خواستار بازسازی و مرمت هرچه فوری آن شد.

23/12: “محمود عباس” رئیس تشكیلات خودگردان فلسطین رسما با “ایهود اولمرت” نخست رژیم غاصب صهیونیستی در منزلش واقع در شهر “بیت المقدس” اشغالی دیدار و گفت و گو كرد.

25/12: “اسرائیل” طرحی را در خصوص از سرگیری توسعه شهرك متروكه یهودی نشین “مشخیت” واقع در شمال دشت اردن به تصویب رساند.

لینک کوتاه:

کپی شد