ساكنان شهر الخلیل واقع در جنوب كرانه باختری نیك میدانند كه شهرك نشینان صهیونیست در روزهای عید یهودیان آنان را مورد شكنجه قرار میدهند و به دارایی ها و اموالشان تعدی و عرصه را برای آنان تنگ میكنند؛ به ویژه در بخش قدیمی شهر الخلیل.
عید “پوریم” یا المساخر یكی از همان روزهایی است شهرك نشینان صهیونیست فلسطینیان را آزار و اذیت میكنند. این عید مصادف با چهاردهم مارس هر سال می باشد. صهیونیست ها معتقدند كه یهودیان در این روز از خطر انقراض و نابودی در امپراطوری فارس در دوران “احشویروش” نجات یافته اند، لذا این روز را جشن میگيرند. اشغالگران صهیونیست در این روز تدابیر نظامی شدیدی را اتخاذ میكنند كه هدف از این اقدامات منع رفت و آمد شهروندان فلسطینی است تا از این طریق به شهرك نشینان صهیونیست فرصت دهند آئین های خود را در مسجد غصب شده حضرت ابراهیم (ع) به جا آورند. این اقدام در حالی صورت میگيرد كه صهیونیست ها از ورود نمازگزاران فلسطینی به داخل این مسجد ممانعت میكنند.
بستن مسجد حضرت ابراهیم (ع)
شهرك نشینیان صهیونیست چند روز مانده به عید “پوریم” به بخش قدیمی شهر الخلیل حمله كردند و به خانه یكی از شهروندان فلسطینی ساكن این منطقه یورش بردند. این شهروند از طریق رسانه های محلی درخواست كمك كرد، اما این اقدام بی فایده بود.
“بسلم ابوجعفر” در مورد تجاوزات دشمن صهیونیستی می گوید كه با فرا رسیدن اعیاد یهودیان صدها نظامی تا بن دندان مسلح رژیم صهیونیستی در خیابان های بخش قدیمی شهر الخلیل مستقر می شوند و شهروندان فلسطینی را متوقف و آنان را بازرسی و تفتیش میكنند و بیشتر اوقات نیز از آنان میخواهند تا به دفاتر سرویس های اطلاعات “اسرائیل” مراجعه كنند.
وی میافزايد كه شهروندان ساكن مركز بخش قدیمی شهر الخلیل نمیتوانند مغازه های خود را باز كنند، زیرا این اقدام به دستور مسئولان امنیتی این رژیم صورت میگيرد كه این امر موجب میشود تا شهروندان فلسطینی برای خرید ما یحتاج خود بخش قدیمی شهر را ترك كنند.
“ام ایمن” یكی دیگر از ساكنان شهر الخلیل كه منزلش در مجاورت مسجد حضرت ابراهیم (ع) قرار دارد میگويد كه اشغالگران صهیونیست در روزهای عید یهودیان این مسجد را به روی شهروندان فلسطینی میبندند و فقط به شهرك نشینان صهیونیست اجازه ورود به آن را میدهند.
یورش های پی در پی
این شهروند فلسطینی میافزايد كه شهرك نشینان صهیونیست اندكی دست از حمله به شهروندان فلسطینی برنمیدارند و پیوسته به دارایی ها و اموال آنان تعدی میكنند و اشغالگران صهیونیست به بهای سلب امنیت و آرامش و آزادی شهروندان فلسطینی نقش یك سپر دفاعی در محافظت از این شهرك نشینان بازی میكنند. ام ایمن همچنین میگويد: فلسطینیانی كه مورد ضرب و شتم قرار گرفته اند و به دارایی های آنان دست اندازی شده است نمیتوانند به مراجع قضائی “اسرائيل” شكایت كند؛ زیرا مقامات قضائی شروط جائرانه ای را برای رسيدگی به شكايات این فلسطینیان در مقابل آنان قرار میدهند مثلا از آنان می خواهند تا مشخصات كامل و مدارك مستدلی از شهرك نشينی كه دست به تعدی و تجاوز زده است در اختيار اين مقامات قرار دهند و بیشتر اوقات تلاش این شهروندان به هدر میرود.
از سوی دیگر، حاج “ابواحمد” یكی از مغازه داران شهر الخلیل میگوید كه شهرك نشینان و اشغالگران صهیونیست شبانه به خانه های شهروندان فلسطینی حمله و به منظور ایجاد رعب و وحشت آنها را بازرسی میكنند و این اقدامات وحشیانه در اعیاد یهودیان شدت فزاینده ای به خود میگيرد؛ به نحوی كه ده ها خانواده فلسطینی قربانی این جنایات میشوند.
افزایش تعداد پست های بازرسی
مسئولان سازمان اوقاف شهر الخلیل تاكید میكنند كه اشغالگران صهیونیست در اعیاد یهودیان مسجد حضرت ابراهیم (ع) را به روی نمازگزاران میبندند و این اقدام بر اساس دستور كمیته صهیونیستی “شمگار” صورت میگيرد. این كمیته پس از كشتار وحشیانه ای كه “باروخ گولداشتاین” در سال 1994 در اين مسجد به راه انداخت و طی آن 29 نمازگرار فلسطینی را در این مكان مقدس به خاك و خون كشید تشكیل شد.
مسئله ای كه بی ثباتی را در این شهر تشدید میكند پیمان “الخلیل” است كه میان مقامات تشكیلات خودگردان فلسطین و رژیم صهیونیستی در دوره نخست وزیری “بینامین نتانیاهو” به امضا رسید كه به موجب این پیمان بخش قدیمی شهر الخلیل و مسجد ابراهیم (ع) تحت حاكمیت مستقیم “اسرائیل” قرار گرفت.
شیخ “تیسیر التمیمی” حاكم شرع فلسطین و خطیب مسجد ابراهيم (ع) میگويد كه نظامیان صهیونیست طی چند روز گذشته دست به تحركات گسترده ای در اطراف حرم شریف حضرت ابراهیم (ع) و محله های مجاور آن زده اند؛ به نحوی كه ده ها پست بازرسی در این محله ها و مناطق ایجاد كرده و شهروندان فلسطینی را در آنها بازرسی میكنند.