چهارشنبه 30/آوریل/2025

اسرائیل از خانه عنکبوت هم سست تر است

پنج‌شنبه 3-می-2007

  دکتر ابواسامه عبدالمعطی43 ساله است و دکترای روانشناسی امور تربیتی دارد. تاکنون دوبار از سوی صهیونیست ها و به مدت 5 ـ 4 سال در زندان به سر برده است. برای ادامه تحصیل به سودان رفت و در دو مقطع فوق لیسانس و دکترا درس خواند. در سودان در مورد جنبش حماس فعالیت های فرهنگی داشت. فعالیت در حوزه های اندیشه و اداره جمعیت خیریه نیز از تجربه های وی است. در حدود 6 سال از زندگی ابواسامه در ایران می گذرد. وی چهار سال و نیم است که سمت نمایندگی حماس در ایران را برعهده دارد. مصاحبه زیر جزئیات بیشتری را نمایان می سازد.

کار دفتر نمایندگی جنبش حماس چیست؟

نمایندگی جنبش مقاومت اسلامی حماس در دو بعد سیاسی و فرهنگی فعالیت دارد. دفتر حماس رسالت فرهنگی ملت فلسطین را به گوش تمامی اقشار ایران می رساند. البته با استفاده از ابزار و ساز و کارهای گوناگون. دفتر سایت خبری فعالی دارد به نام مرکز اطلاع رسانی فلسطین به نشانی اینترنتی www.palestine.info.info  این دفتر در کارهای فرهنگی، نمایشگاه ها و مناسبت های ویژه ای که برگزار می شود شرکت می کند. تهیه و چاپ پوستر، نشریه، عکس و غیره و هر جا که نیاز به حضور و مشارکت حضوری باشد در عرصه های مختلف فرهنگی و سیاسی شرکت می کند و در عین حال نظارتی بر نحوه ادامه تحصیل دانشجویان فلسطینی مقیم ایران دارد.

تاثیر روز قدس بر ذهن کودکان فلسطینی را چگونه تبیین می کنید؟

روز جهانی قدس به هر حال تاثیرش را روی کودکان از طریق راهپیمایی عظیمی که در تهران و شهرهای دیگر ایران و کشورهای عربی و اسلامی برگزار می شود داشته است. صحنه این تظاهرات میلیونی در دفاع از قدس و عشق و علاقه به آن برداشت مثبت در ذهن کودکان به وجود می آورد. روز قدس اولا نشانه علاقه و پیوند با قدس است. دوم به کودکان فلسطینی می فهماند که آنها تنها کسانی نیستند که به قدس علاقه دارند و قدس پایتخت جهان اسلام است. سوم گرامی داشت این روز در روحیه کودکان تاثیر می گذارد و به آنها می فهماند که مسئله فلسطین متعلق به کل جهان اسلام است و ریشه و پیشینه عمیق اسلامی دارد. این معنا باعث تقویت ماهیت مسئله فلسطین و پیوندی برای نیرومندی مسلمانان می شود.

تعارض بین حرف های اولیه برای تصاحب قدس (اینکه میراث پیامبران یهود است) و رفتار ددمنشانه و از بین بردن اماکن مقدس مخصوصا بیت المقدس را چگونه تشریح می کنید؟

جنبش صهیونیسم فعالیت خود را برای برپایی دولت با مجموعه ای از دروغ های مبتنی بر اسطوره های توراتی و تلمودی و به دور از حقایق فکری و مذهبی و منطقی آغاز کرد. از جمله دروغ ها، موضوع برگشت به سرزمین موعود، بازسازی معبد سلیمان و “فلسطین سرزمینی بی مردم برای مردمی بی سرزمین.”

اساسا پیروان صهیونیسم برای خود حقی تاریخی و مذهبی در فلسطین قائلند؛ البته اینها صرفا ادعای عاری از حقیقت است و هدف آنها تشویق و ترغیب یهودیان به تلاش و فعالیت در راستای اهداف جنبش صهیونیسم است. این کار را از طریق برانگیختن حسن مذهبی انجام می دهند، اما واقعیت این است که صهیونیسم هیچ گونه ارتباطی با مذهب یهود ندارد، بلکه یک جنبش سیاسی نژاد پرستانه است که می کوشد علاوه بر تحقق اهداف و منافع خود حافظ منافع جهان غرب نیز باشد. شاخص ترین رهبران بنیانگذار این جنبش ملحد و بی دین و مارکسیست بودند و اعتقادی به دین نداشتند، اما سخن آنها در مورد دین و سرزمین موعود چیزی جز شعاری فریبنده نیست و این خود تعبیری روشن از اقدامات سرکوبگرانه آنها در حق مردم فلسطین است. در خود جنبش صهیونیسم نژاد پرستی به وضوح مشاهده می شود. شهروند یهودی درجه یک آن یهودی صهیونیست غرب تبار (اشکنازی) است و اما شهروند درجه 2 و 3 همان یهودی غیر صهیونیست نظیر گروه (ناتوری کارتا) که شرق تبار (سفاردیم) و یا آفریقایی (فلاشا) هستند و در حاشیه قرار می گیرند، لذا دولتی که بر روی خشت دروغ بنا شده باشد دوامی نخواهد داشت و سرنوشت آن محتوم به زوال است. اسرائیل از لانه عنکبوت هم سست تر است و موعد پایانش نزدیک است.

طولانی شدن مسئله فلسطین در ریشه دواندن صهیونیسم چه تاثیر و پیامدهایی داشته و موضع گیری کشورهای عرب در این رابطه چه بوده است؟

رژیم صهیونیسم یک رژیم ساختگی است و ریشه ای در منطقه ندارد. او از حیث چه فرهنگی و چه تاریخی عنصری بیگانه است. دولت اسرائیل را با توجه به حاکمان بالفعل آن (اشکنازها) باید بخشی کوچک از اروپا دانست تا قسمتی از جهان عرب و اسلام.

اما دلیل ماندگاری اسرائیل تا امروز حمایت های بی دریغ آمریکا و جهان غرب است. به طور قطع اگر این حمایت ها نبود اسرائیل هم از بین می رفت، چرا که این رژیم فاقد مولفه های ماندگاری است. این رژیم هیچ گاه یک طرح یهودی نبوده، بلکه یک پروژه صهیونیستی است. قدس پیش تر نیز به مدت 100 سال و در جریان جنگ های صلیبی به اشغال درآمده بود و سرانجام آزادشد. الجزایر آزاد شد. الجزایر نیز 160 سال در اشغال بود و آزاد شد و ما مطمئنیم که آزادی فلسطین و قدس نزدیک است و این یک حقیقت قرآنی و تاریخی و سیاسی است. همه عوامل تثبیت و یا تحکیم این رژیم در منطقه سودی برای او نخواهد داشت، چرا که ملت های عربی و اسلامی این عنصر بیگانه و آلوده را پس خواهند زد و جسم سالم نمی تواند یک عنصر ناسالم را بپذیرد.

اما از منظر نظام ها و دولت ها شکی نیست که پاره ای از حکام عرب می کوشند این رژیم را تحکیم کنند و این کار را به خاطر حفظ کرسی حکومتی خود انجام می دهند، چون نگران آن هستند که اگر به مقابله با طرح صهیونیستی بپردازند، منصب و پست خود را از دست بدهند، ما به این حکام می گوئیم که شما در اشتباه هستید. اسرائیل رو به زوال و نابودی گذاشته است و اگر قصد ماندن و حفظ پست خود را دارید راهش پیوند با ملت و تلاش برای حفظ منافع خود و جهان اسلام است.

نقش زنان و کودکان در جنبش های اسلامی فلسطین را چگونه ارزیابی می کنید؟

وقتی از نقش زن و کودک فلسطینی صحبت می کنیم در واقع از اکثریت ملت فلسطین سخن گفته ایم. جهاد ملت فلسطین که با مبارزه علیه اشغالگران انگلیسی سال 1917 و سپس علیه رژیم صهیونیستی در سال 1948 آغاز شد، هیچ گاه در مردان منحصر نبوده است که مبارزات ملت فلسطین در برگیرنده تمام اقشار مردم، گروه ها و طایفه بود.

 زن فلسطینی نقش پشتوانه اساسی را در این مبارزات ایفا کرد. این زن فلسطینی بود که سلاح در دست گرفت، جنگید و شهید شد، بلکه هم او بود که عملیات شهادت طلبانه را به اجرا درآورد و همانند مردان به زندان افتاد و زیر شکنجه های گوناگون مقاوم و پر صلابت ایستاد. زن فلسطینی همسری وفادار و حامی و هم دوش همسرش بود. او مادری است که یک نسل مبارز جهادگر مکتبی و مومن را پرورش داد، نسلی که به میهنش وفادار و برای آزادی آن از اشغال اشغالگران صهیونیست تلاش می کند.

نقش کودک فلسطینی در این جهاد مقدس نمایان است. الان بیش از 350 کودک فلسطینی در زندان های صهیونیستی اسیر هستند. هزاران نفر از آنان شهید و مجروح شده اند که از میان آنان “محمد الدره” و “فارس عوده” را می توان نام برد. نبرد در فلسطین نبرد همه ملت فلسطین بوده و هست.

حرف آخر: از اسارت بگوئید و تاثیر آن بر کودکان و خودتان:

هر اسیری که وارد زندان شده از تجربیاتش بهره های متعددی می برد و بر سه نکته تاکید می کند:

اـ چرا اساسا به زندان انداخته شد (به علت دفاع از فلسطین، فلسطین یعنی مقدساتی که باید از آن دفاع کنیم و در راهش گرانمایه ترین را تقدیم کنیم)

2ـ از زندانبان و رفتار او با زندانیان حرف می زنیم: (اقدامات وحشیانه و غیر انسانی که نشان می دهد که این رژیم از ارزش های انسانی به دور بوده و هیچ پیوندی با دین و تمدن ندارد و تهدیدی برای فلسطین و نسل های فلسطین است)

3ـ صحبت از زندان و شکنجه ها نیز هست و این که به آنها می گویم؛ البته نباید باعث ترس و وحشت شما شود، بلکه باید از منظر انتقال تجربه باشد تا با آگاهی با این مسئله برخورد کنند و ارتباطشان با فلسطین مبارزه و مقاومت بیشتر شود و این که اگر در آینده با این مسئله برخورد کردند صبر و پایداری بیشتری پیشه کنند، چرا که این مسئله ممکن است برای هر کسی اتفاق بیفتد و طبق آمار اکثریت ملت فلسطین در مقطعی از زندگی خود در سیاه چال های رژیم صهیونیستی گرفتار شده اند.

و در پایان به کودکانمان تاکید می کنیم همه اقدامات سرکوبگرانه از قبیل شکنجه و زندان و تخریب و انهدام روستاها و خشکاندن مزارع همه و همه نباید اندک خللی در اراده ما برای تداوم مبارزه و جهاد و مقاومت تا حصول آزادی سراسر فلسطین از رود تا دریا و از رفح تا ناقوره (جنوب تا شمال) ایجاد کند.

فلسطین سرزمین آباء و نیاکان ما است. سرزمین انبیاء، مهبط وحی الهی است. محل اسرا و معراج نبی اکرم (ص) و نماد عزت و شرافت امت اسلام است.
 
منبع: نشریه سیمرغ کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان

لینک کوتاه:

کپی شد