پنج شنبه 01/می/2025

رژیم صهیونیستی از سال ها پیش کنترل اوضاع را از دست داده است

دوشنبه 4-ژوئن-2007

  اشاره:  اکنون چهل سال از اشغال بقیه سرزمین فلسطین در سال 1967 می گذرد و همچنان ملت رنج کشیده فلسطین از ابتدایی ترین حقوق یک ملت بی بهره هستند و میلیون ها آواره فلسطینی نیز همچنان چشم انتظار بازگشت به خانه و کاشانه شان هستند.

خبرنگار مرکز اطلاع رسانی فلسطین در الخلیل درباره این مسائل، آخرین تحولات فلسطین، مسائل اردوگاه نهر البارد لبنان و تشکیل کشور فلسطین گفت و گویی با خانم سمیر الحلایقه نماینده پارلمان فلسطین از فراکسیون “تغییر و اصلاح” وابسته جنبش مقاومت اسلامی حماس انجام داده است که در پی از نظر خوانندگان محترم می گذرد:

 

پس از گذشت چهل سال از تکمیل روند اشغال فلسطین

س: وضعیت فلسطین را پس از چهل سال از اشغال قدس و کرانه باختری چگونه ارزیابی می کنید؟

ج: پس از گذشت چهل سال از این فاجعه معتقدم که رژیم صهیونیستی اندک اندک کنترل اوضاع را از دست می دهد ؛ به خصوص این که این رژیم در مبارزه با ملت فلسطین از قدرت و زور و تکنولوژی پیشرفته تا حد زیادی استفاده کرد. علی رغم این که رژیم صهیونیستی سازمان های امنیتی زیادی دارد، اما در عرصه نظامی سیری قهقرایی را طی می کند و در طول ده سال گذشته نتوانسته است که پیروزی ای نظامی کسب کند و در طول سال های گذشته هم از فرماندهان خبره در جنگ با فلسطینیان و عرب ها بی بهره بوده و همه آن ها شکست خورده اند. انتخابات اخیر (حزب کار) هم این مسأله را به خوبی نشان می دهد. این انتخابات نشان داد که فساد و سستی رهبران سیاسی دولت صهیونیستی را فرا گرفته است و اکنون بیش تر آن ها دارای پرونده های قطور فساد مالی، اخلاقی و اختلاس هستند.

اما در مورد جامعه فلسطین و آرمان فلسطین باید بگویم که به صورت کلی پیشرفت هایی حاصل شده است، علی رغم محاصره و جنگ ددمنشانه دشمن برای نابودی ملت فلسطین و بازداشت نمایندگان منتخب این ملت و دیگر اقدامات سرکوبگرانه صهیونیست ها، اما این ملت توانسته نسبتا خود را از زیر بار کمک های خارجی رها سازد ؛ کمک هایی که در مقابل چشم پوشی از ارزش ها و اصول و مبانی آرمان فلسطین در اختیار فلسطینیان قرار می گرفت.

در حقیقت تفاوتی میان سیاست مجامع بین الملل و قدرت های جهان با اشغالگران صهیونیست علیه ملت فلسطین وجود ندارد، همه این سیاست ها برگرفته از اندیشه استعمارگری و اشغالگری است که هدف نهایی آن ها سلطه بر ملت های مظلوم و ستمدیده است.

 

وضعیت حق بازگشت آوارگان

س: به نظر شما در مورد حق بازگشت آوارگان کوتاهی ای صورت گرفته است؟ نظر شما در این خصوص به ویژه پس از 59 سال از اشغال فلسطین چیست؟

ج: مسأله بازگشت آوارگان و قدس و آرمان فلسطین جزو حقوق حقه ملت فلسطین و ملت های اسلامی است و هیچ مذاکر کننده ای نمی تواند از این حق در مقابل هر چیزی که باشد، چشم پوشی کند.

ما مخالف هر نوع توافقی هستیم که حق بازگشت آوارگان را نادیده بگیرد و همچنین مخالفت خود را با اسکان میلیون ها یهودی در فلسطین تحت عنوان “سرزمین موعود” و غیره اعلام کرده و می کنیم. همه می دانند که این یهودیان هیچ حقی در سرزمین فلسطین ندارند. آن ها در گوشه و کنار جهان گرد آوری و به این سرزمین منتقل شده اند.

 
س: فراخوان برخی ها برای ساقط کردن حق بازگشت در مقابل پرداخت غرامت و تشکیل کشور فلسطین در محدوده مرزهای 1967 را چگونه می بینید؟

ج: کسی نمی تواند درباره آوارگان تصمیم بگیرد و این خود آن ها هستند که باید تصمیم بگیرند و آن ها هم دریافت غرامت در قبال چشم پوشی از حق بازگشت را رد می کنند و در جریان سفر سال گذشته خود به اردوگاه های فلسطینی در خارج این امر را به خوبی لمس کردم.

اما درباره برپایی کشور فلسطین در محدوده مرزهای 1967 در مقابل لغو حق بازگشت باید بگویم که این امر کلام بیهوده ای بیش نیست. بله! باید کشور فلسطین تشکیل شود، اما بدون به رسمیت شناختن اشغالگران صهیونیست و بدون چشم پوشی از حق بازگشت و دیگر حقوق ملت فلسطین

 

 

مسأله آوارگان و ابعاد آن

 س: ملت های عربی و اسلامی چه نقشی می توانند در خصوص مسأله آوارگان ایفا کنند؟

ج: باید خاطر نشان کنم که ملت های عربی و اسلامی با آوارگان فلسطینی رفتار خوبی داشته و آن ها را در سرزمین های خود اسکان داده اند و با مهم ترین مسائل این آوارگان برخوردی انسانی داشته اند، اما با این وجود تاکنون طرح و یا ابتکاری جدی برای بازگشت آوارگان فلسطینی به وطنشان ارائه نشده است و تنها برخی طرف های بین المللی مسأله پرداخت غرامت در قبال چشم پوشی از حق بازگشت را مطرح کرده اند، که این امر کاملا مردود است.

مسأله آوارگان حساس است و چشم پوشی از آن به معنای چشم پوشی از مهم ترین اصل آرمان فلسطین است.

 

 س: به نظر شما چگونه می توان مسأله آوارگان را حل کرد؟

ج: مسأله آوارگان تنها در صورت برداشتن موانع بازگشت آن ها به وطنشان حل می شود، اولین این موانع پایان دادن به اشغالگری است.

 

وضعیت داخلی فلسطین

 س: وضعیت داخلی فلسطین را چگونه ارزیابی می کنید؟

ج: ما بیش از نیم قرن است که زندگی طبیعی نداریم. ( از زمان اشغال فلسطین) و همواره تحت اشغال بوده ایم. مظاهر جنگ داخلی به آرمان فلسطین ضربه می زند، اما ملت فلسطین می تواند زخم های خود را التیام بخشد و تنها با دشمن اصلی خود بجنگد. این ملت قادر است که دست های فتنه انگیزان و ایادی خفی را که در پی ناامنی و جنگ داخلی هستند، قطع کند. امیدهایی برای ایجاد اعتماد متقابل میان برادران فلسطینی و کاهش اختلافات وجود دارد. جنگ با اشغالگران هرگز پایانی ندارد و تنها پیروز این میدان کسی است که به اصول و آرمان ملتش پایبند بماند و به خاطر آن بجنگد.

 

مرزهای ژوئن و تشکیل کشور فلسطین

 س: نظر شما درباره موافقت حماس با تشکیل کشور فلسطین در محدوده مرزهای ژوئن 1967 چیست، آیا این به مثابه امتیازی دهی از سوی این جنبش نیست؟

ج: حماس با طرح شیخ احمد یاسین که قبل از شهادت شان مطرح کرده بودند، موافقت کرد. این طرح مبتنی بر تشکیل کشور مستقل فلسطینی به صورت غیر مشروط و در مرزهای 1967 و همراه با پایبندی به حق بازگشت آوارگان است. این کشور شهر قدس را هم شامل می شود و بر اساس طرح شیخ احمد یاسین باید در مقابل آتش بس باشد نه توافق و اگر رژیم صهیونیستی این شروط را نادیده بگیرد، وضعیت قبلی ادامه خواهد داشت. این به معنای امتیاز دهی از سوی حماس نیست، بلکه در آن حق مقاومت ملت فلسطین در مقابل اشغالگران صهیونیست لحاظ شده است. حماس در این طرح هیچ گونه حقی به اشغالگران صهیونیست در سرزمین فلسطین نداده و از بقیه سرزمین فلسطین هم چشم پوشی نکرده است، بلکه همچنان که بارها اعلام کرده این جنبش در پی آزادی کل فلسطین است، و این طرح یک طرح مرحله ای و تاکتیکی است نه راهبردی

 

 حوادث اردوگاه نهر البارد

 س: موضع شما در قبال حوادث اردوگاه نهر البارد چیست؟ آیا شما هم مانند برخی گروه های فلسطینی معتقدید که نیروهای “فتح الاسلام” باید خود را تسلیم کنند و یا سرکوب شوند؟

ج: آنچه در اردوگاه نهر البارد می گذرد، جنگی بی فایده است و در واقع تلاشی است برای تحمیل قدرت و سیاست .

متاسفانه هر بار هم تنها فلسطینیان قربانی می شوند. ما خواهان حمایت کامل از فلسطینیان در داخل اردوگاه ها هستیم و باید مسائل حکیمانه حل و فصل شود نه از طریق تفنگ و اعمال زور

 

س: حکومت فلسطین رسما چه کاری برای دور نگه داشتن غیر نظامیان از آتش این جنگ انجام داده است؟

ج: حکومت فلسطین از طرف های درگیر در اردوگاه نهر البارد خواست که از غیرنظامیان فلسطینی حمایت کنند و آن ها را از دایره جنگ خود خارج سازند، اما این گونه پیداست که هر کدام از طرف ها بر مقابله با دگیری پافشاری می کند. ما امیدواریم که این درگیری ها با کم ترین تلفات و قربانی پایان یابد و از سیاستمداران و رهبران می خواهیم که فلسطینیان را از این کشتارها دور نگه دارند.

لینک کوتاه:

کپی شد