جمعه 02/می/2025

گزارش سالانه موسسه المیزان درباره حقوق اقتصادی و اجتماعی و فرهنگی ساکنان نوار غزه

سه‌شنبه 5-ژوئن-2007

  موسسه حمایت از حقوق بشر فلسطین “المیزان” سومین گزارش سالانه خود (2006) درباره حقوق اقتصادی و اجتماعی و فرهنگی ساکنان نوار غزه را منتشر کرد.

حقوق اقتصادی و اجتماعی و فرهنگی جزء اصلی ترین حقوق بشر بوده و هر انسانی و در هر کجای دنیا صرف نظر از قومیت و نژاد می بایست از آن ها برخوردار باشد.

دولت ها در برابر حقوق شهروندان می بایست به یک سری اصول و معیارهایی پایبند بوده و در صدد حمایت از این حقوق برآیند. همچنین جامعه بین الملل می بایست به حقوق بشر احترام بگذارد.

در گزارش “المیزان” آمده است:«هم اکنون تمامی مناطق فلسطین از نظر سیاسی و اقتصادی و اجتماعی در وضعیت بسیار بحرانی قرار دارد. از زمان انتفاضه الاقصی در تاریخ 28/9/2000 نظامیان صهیونیست فلسطینیان را به شیوه های مختلف از جمله ترور و بازداشت و تخریب اراضی کشاورزی و منازل مسکونی و بستن گذرگاه ها و غیره مورد شکنجه قرار داده اند و این امور مستقیما در اوضاع اقتصادی و اجتماعی و فرهنگی فلسطینیان تاثیر بسیار منفی گذاشته است.»

بر اساس این گزارش، در پایان سال 2005م. نیروهای “اسرائیلی” از نوار غزه به طور یکجانبه خارج، اما در مرزهای این منطقه مستقر شدند و بدین ترتیب به سیطره بر گذرگاه های مرزی نوار غزه همچنان ادامه دادند.

این گزارش در حالی منتشر می شود که در فلسطین تحولات بسیاری از جمله پیروزی حماس در انتخابات مجلس قانونگذاری فلسطین در ژانویه سال 2006 و کسب اغلب کرسی های پارلمان و در نهایت تشکیل کابینه دهم و در پی آن محاصره مالی و اقتصادی دولت فلسطین رخ داده است.

در این گزارش آمده است ک سال جاری وضعیت بی سابقه ای داشته است، به طوری که تا به امروز حقوق و دستمزد تمامی کارمندان پرداخت نشده است و این مساله تاثیر بسیار بدی بر اوضاع سیاسی و اجتماعی گذارده است.

“المیزان” در گزارش خود همچنین عنوان کرده که به رغم اعضای تلاش بی وقفه اعضای کابینه برای پرداخت حقوق کارمندان حتی از طرق غیر رسمی از جمله وارد کردن اموال از گذرگاه مرزی “رفح” اما پرداخت همه حقوق تاکنون محقق نشده است؛ چرا که آمریکا بانک های جهانی کمک کنده به دولت فلسطین را به تحریم تهدید کرده است.

در این گزارش همچنین اوضاع اقتصادی و اجتماعی و فرهنگی نوار غزه در پنج فصل مورد بررسی قرار گرفته است. عنوان فصل نخست “حمایت از حقوق شهروندان فلسطینی بر عهده کیست؟” می باشد. در این فصل وظایف و مسئولیت های محوله به طرف های ذیربط (دولت، اسرائیل و جامعه جهانی) برای حمایت از این حقوق مورد بررسی قرار گرفته است. عنوان فصل دوم “حق داشتن مسکن مناسب” است. در این فصل به اهم معیارهای بین المللی در برخورداری از این حق اشاره شده است.

فصل سوم به “حق کار” با توجه به تحولاتی که در نیروی کار نوار غزه در سال 2006م. رخ داده پرداخته است. در فصل چهارم “حق بهداشت و درمان” مورد بررسی قرار گرفته و طی آن معیارهای ضروری بهداشت به منظور شناخت اوضاع بهداشتی و درمانی نوار غزه بررسی و ارزیابی شده است و بالاخره در فصل پایانی به “حق آموزش” پرداخته شده است. در این فصل اوضاع آموزشی اهالی نوار غزه در سال 2006 در سایه قطع کمک های بین المللی از دولت فلسطین و نبود بودجه کافی اختصاص یافته برای این بخش و نیز اعتصاب عمومی کارمندان از جمله کارمندان وزارت آموزش و پررورش و ناامنی ها و تاثیر آن در آموزش بحث و بررسی شده است.        

لینک کوتاه:

کپی شد