این مطبوعات طی تحلیلی تحت عنوان “حماس پیروز نبرد اخیر نوار غزه” خاطر نشان ساختند که به نظر می رسد که حماس دستاوردهای نظامی را به برگ برنده سیاسی مبدل کرد، این اقدام در حالی صورت می گیرد که فتح در کوران یک بحران شدید دست و پا می زند.
مرکز اطلاع رسانی فلسطین به نقل از پایگاه اینترنتی “الجزیره نت” که امروز این تحلیل را منتشر کرده است اعلام کرد که پیروزی حماس در نبرد اخیر در غزه که او را به یک قدرت بلامنازع در منطقه مبدل کرده امکان دارد که بنا به دلایلی که ذیلا می آید به ضرر این جنبش تمام شود:
اولا: حماس می بایست پس از شکست توافقنامه رفح تداوم تردد از مرزها را تضمین می کرد تا نیازهای اساسی مردم را تامین می کرد.
ثانیا: واکنش منفی اتحادیه عرب به این پیروزی و اقدام مصر در خارج کردن هیات دیپلماسی اش از غزه این گونه نشان داد که گویی مصر حماس را کنار زده است.
ثالثا: اقدام حماس در سیطره بر مقرها و مراکز امنیتی به محمود عباس رئیس تشکیلات خودگردان فلسطین این بهانه را داد تا گفت و گوی میان فتح و حماس را قطع کند و در عوض به گفت و گو با “اسرائیل” بپردازد.
اما حماس با یک ابتکار سیاسی پخته تر، از این بحران رهایی یافت و موفق شد کنترل نوار غزه را به دست بگیرد و بار دیگر محبوبیت خود را در میان مردم افزایش دهد و مانع از بسته شدن کامل مرزهای غزه شود و به گفت و گو با کشورهای عربی و نمایندگان جامعه بین الملل بپردازد.
مهمتر از همه آنها، بازگشت هیات سیاسی مصر به غزه و آزادی خبرنگار ربدذه شده “بی بی سی” بود. اما فتح نتوانست در کرانه باختری کاری انجام دهد. فتح هنوز از ضربات شکست به هوش نیامده است و در ایجاد وحدت رویه سیاسی و نظامی اش ناکام مانده است.
در خاتمه این تحلیل آمده است که “اسرائیل” باید با درایت و هوشمندی کامل از عباس حمایت کند و هیچ کاری را بدون گرفتن امتیاز برای او انجام ندهد.
این روزنامه همچنین یاد آور شدند که همگان در خصوص اینکه حزب الله رسانه ها را در جریان جنگ سی و سه روزه به هیمنه خود درآورده بود اتفاق نظر دارند و “اسرائیل” نتوانست پیامی همسان و یکدست به رسانه ها عرضه کند و باید این مشکل را بررسی کرد.
“آروتس شیفا” در پایان خاطرنشان ساخت که سران تل آویو باید راهکارهای مناسب برای شیوه های مبارزه با دشمنان در جنگ رسانه ای فراهم سازد و اگر این کار نکند در جنگ تبلغاتی آتی شکست سنگینی متوجه آن می شود؛ چرا که چنین شکست هایی بهای نظامی و سیاسی سنگینی دارد.