ایهود اولمرت نخست وزیر رژیم اشغالگر قدس در جریان سفر به شهر الجلیل گفت: قصد چشم پوشی از این منطقه آن گونه که از جنوب لبنان چشم پوشی کرده ام را ندارم، اما در عین حال نباید با این مسئله، عاطفی بلکه باید با عقل و درایت برخورد کرد و این قول را می دهم که به هیچ وجه تجربه جنوب لبنان در نوار غزه تکرار نخواهد شد و با وجود این نمی توانم حمله نظامی گسترده به نوار غزه را به عنوان راه حل بپذیرم و گمان می کنم که شرایط کنونی چنین اقتضایی را نمی کند.
اولمرت همچنین در خصوص سازش با فلسطینیان گفت: باید به این واقعیت پی ببریم که در نهایت هیچ راه حل جایگزینی برای سازش طولانی مدت وجود ندارد و همگان می دانند که رژیم اشغالگر قدس نمی تواند بدون حفظ اکثریت یهودی دوام و بقاء داشته باشد و برای تحقق این منظور ناگزیر از اتخاذ تصمیمات جدی هستیم.
از سوی دیگر، “تساحی هنگبی” رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی کنست “اسرائیل” گفت که ارتش این رژیم در مصاف قریب الوقوع با جنبش مقاومت اسلامی حماس از جنگ دوم لبنان تجربیات زیادی کسب کرده است و در رویارویی با حماس تنها مساله زمان مطرح است و این جنگ به طور قطع دیر یا زود اتفاق خواهد افتاد.
هنگبی خاطر نشان ساخت: آرامش نسبی در نوار غزه فریبنده است حماس از این آرامش برای تقویت قدرتش در نوار غزه استفاده و “اسرائیل” نیز خود را برای نبرد جدید با حماس آماده می کند و اگر حماس در شرایط کنونی حاضر به رویارویی با ارتش عبری نیست به این خاطر است که نگران سرنوشت ساکنان نوار غزه است و قدر مسلم اینکه این رویارویی صورت خواهد گرفت.
در همین راستا، روزنامه عبری زبان “هاآرتص” نوشت که ارتش رژیم صهیونیستی به رغم نگرانی شدید محافل نظامی این رژیم از افزایش توان نظامی گروه های مبارز فلسطین بالاخص حماس در نوار غزه، اما هرگز درصدد حمله نظامی گسترده علیه نوار غزه نیست.
این روزنامه می افزاید: مسئله ای که ارتش عبری را به رغم نگرانی فزاینده اش از افزایش توان نظامی گروه های مبارز فلسطینی از حمله به نوار غزه باز می دارد این است که ارتش جدایی میان نوار غزه و کرانه باختری را به نفع طرح استراتژیک رژیم صهیونیستی می داند و گذشته از آن، یک سری علل دیگری مانع از این حمله شده است که عمده ترین آنها نگرانی ارتش عبری از شکست نیروهای زمینی اش در نوار غزه و حمله موشکی مبارزان فلسطین به شهرک های یهودی نشین “اسدوروت” و منطقه غربی صحرای “النقب” و نیز عدم اعتقاد راسخ مقامات صهیونیست به توان خود در ایجاد تغییرات بنیادین در توان نظامی این گروه هاست.
برداشت کلیه افرادی که اظهارات اخیر فرماندهان ارتش عبری را شنیده اند این است که محافل نظامی رژیم صهیونیستی هم اکنون نسبت به افزایش توان نظامی حماس به شدت نگرانند. این محافل از افزایش توان نظامی حماس به عنوان یک پیشرفت بی سابقه یاد کردند، اما این نگرانی در شرایط کنونی هرگز به درجه ای نخواهد رسید که دست به اقدام نظامی گسترده علیه نوار غزه بزنند و پایگاه ها و اعضای حماس را هدف قرار دهند و آنان را سرکوب کنند.
به رغم اینکه سران تل آویو به اوج گیری توان نظامی حماس پی برده اند، اما در شرایط کنونی نمی توانند به این سادگی و آسانی افکار عمومی “اسرائیل” را به سمت حمایت از اقدام نظامی علیه نوار غزه سوق دهد.
یکی مقام ارشد نظامی ارتش “اسرائیل” به تازگی در جمع خبرنگاران گفته است که آمار و ارقام و گزارش های نگران کننده ای در زمینه افزایش توان نظامی حماس وجود دارد. وی از محور صلاح الدین در جنوب نوار غزه به عنوان “یک منطقه نفوذی” یاد کرده و گفته است که پس از سیطره حماس بر غزه نه بحث قاچاق سلاح که بحث واردات سلاح مطرح است، به طوری که ظرف یک ماه بیش از 20 تن مواد منفجره از طریق گذرگاه مرزی رفح وارد نوار غزه شده است.
سرویس های اطلاعات نظامی رژیم صهیونیستی بر این باورند که حماس مقادیر قابل ملاحظه ای از موشک های ضد هوایی و ضد تانک از نوع ساغر در اختیار دارد که از خمپاره های “آر پی جی” پیشرفته تر است، اما به سطح پیشرفت موشک های “کورنیت” حزب الله لبنان نمی رسد.
حماس و توان بازدارندگی
رسانه های عبری زبان اخیرا به نقل از یک مقام بلند پایه نظامی صهیونیستی اعلام کردند که هم اکنون و پیش از آن که توان نظامی حماس افزایش یابد شرایط بین المللی و امنیتی برای حمله نظامی گسترده به نوار غزه فراهم است.
این مقام بلند پایه افزود: اقدام اخیر ارتش عبری در نوار غزه نوعی برخورد سطحی با مقاومت است، نه ریشه ای. وی افزود که مصری ها و اروپایی ها و آمریکایی ها یارای مصاف با حماس را ندارند و فقط ما می توانیم از عهده این کار برآئیم.
به گفته این مقام نظامی صهیونیستی، ارتش عبری برای حمله گسترده نظامی به نوار غزه تمامی تمهیدات لازم را اندیشه است و برای این کار کاملا آماده است. وی همچنین خاطر نشان ساخت: فرماندهان ارتش عبری به خوبی می دانند که برای این حمله احتمال دارد بهای سنگینی را بپردازند، اما برای رویارویی با این سناریو از آمادگی کافی برخورداریم.
این فرمانده ارتش رژیم اشغالگران در ادامه گفت: حماس در نوار غزه یک ارتش سازمان یافته ای را تشکیل داده است که تعداد نیروهای آن به 12 الی 13 هزار نفر می رسد که از 4 تیپ و یگان تشکیل است و این نیروها تمامی آموزش های لازم را دیده اند و از توانمندی های بالایی برخوردارند و سلاح های پیشرفته ای در اختیار دارند و نیز این جنبش از زمانی که ارتش عبری از محور صلاح الدین عقب نشینی رد از نظر نظامی به یک پیشرفت بی سابقه ای دست یافته است.
وی در ادامه افزود که رژیم اشغالگر قدس توان لازم برای برای ممانعت از ورود افراد افراد مسلح به نوار غزه از این محور را ندارد.