“حمایت از جبهه داخلی” اصطلاحی رایج است كه سیاستمداران و قلم به دستان صهیونیستی از یكسال پیش و دقیقا پس از تجاوز “اسرائیل” به لبنان در ژوئیه سال گذشته در اظهارات و پژوهش ها و گزارش های خود آن را به كار می برند و رسانه ها نیز به طور گسترده ای به این اظهارات و پژوهش ها و گزارش ها پرداخته است.
ارتش عبری در این جنگ شكست سنگینی را متحمل شد؛ به نحوی كه گزارش كمیته “وینوگراد” مقامات نظامی و سیاسی رژیم صهیونیستی را مسئول این شكست خوانده است.
یكی از مظاهر این شكست بی توجهی سران تل آویو به صهیونیست ها؛ به ویژه ساكنان شمال فلسطین اشغالی است كه در تیررس حملات شدید موشكی مجاهدان حزب الله لبنان قرار گرفته بودند.
بر پایه گزارش “میخالینداشتراوس” بازرس کل رژیم صهیونیستی كه چندی پیش نیز در شماری از مطبوعات دشمن صهونیستی منتشر شد، سران تل آویو برای حمایت این صهیونیست ها دست به هیچ اقدامی نزدند.
رزمندگان حزب الله لبنان در جریان جنگ 33 روزه كه در تابستان سال 2006 رخ داد، بیش از چهار هزار فروند موشك به سوی مناطق صهیونیستی شلیك كردند و این امر یك میلیون صهیونیستی را مجبور كرد كه برای حفظ جان خود به پناهگاه های غیر ایمن یا به جنوب فلسطین اشغالی فرار كنند و علاوه بر آن، 163 تن دیگر هم در جریان این جنگ زخمی و 44 تن دیگر به هلاكت رسیدند.
حملات موشكی مبارزان قسام
از زمانی كه مبارزان گردان های شهید عزالدین قسام شاخه نظامی جنبش مقاومت اسلامی حماس شهرك صهیونیستی “اسدوروت” و غرب منطقه النقب واقع در فلسطین اشغالی را هدف حملات خود قرار داده اند، بحث ضعف جبهه داخلی “اسرائیل” و ناكامی آن در تقویت این جبهه داغ شده است؛ به نحوی كه كارشناسان امور نظامی و استراتژیک رژیم صهیونیستی معتقدند كه دقت نشانه روی و قدرت تخریب این موشك ها نسبت به گذشته افزایش یافته است.
در همین راستا، “زئیف شیو” كارشناس مسائل امنیتی و راهبردی “اسرائیل” طی گزارشی كه روزنامه عبری زبان “هاآرتص” آن را در تاریخ 21/5/2007 تحت عنوان “اسدوروت و دیگر شهرك های صهیونیستی و قصور مقامات تل آویو در تقویت جبهه داخلی ما” منتشر كرد، می گوید: آن چه در اسدورت اتفاق می افتد نظیر حملات موشكی مبارزان قسام به این شهرک، درماندگی ارتش در متوقف کردن این حملات، تخلیه مناطق مسكونی و انتقال ساكنان آن به مناطق دیگر، مقاوم سازی جزئی ساختمان ها و پناهگاه های نامناسب، نوعی قصور ملی است که یادآور رها کردن جبهه داخلی در جریان جنگ اخیر علیه لبنان است.
عمده مسائلی که در زمنیه جبهه داخلی باعث نگرانی سران تل آویو می شود عبارتند از:
1ـ احساس نبود راه حلی برای دورنمای وضعیت نظامی و سیاسی و استیصال ارتش صهیونیستی در اتخاذ تصمیمی برای حمایت از یهودیان در برابر حملات موشكی مبارزان؛ به نحوی كه روزنامه عبری زبان “یدیعوت آهارانوت” در یكی از سر مقاله های خود ضمن پرداختن به این مسئله می گوید كه هیچ راهکار عملی برای دفاع و تقویت جبهه داخلی وجود ندارد.
از سوی دیگر،”زلمان شائول” نویسنده صهیونیستی بر این باور است كه هرگونه اظهارات مطبوعاتی مبنی بر این كه ما تمامی شیوه ها را به محك آزمایش گذاشتیم، اما بی فاید بود، غیر قابل قبول است، چرا كه مطرح کردن این گونه ادعاها از یك طرف می تواند دشمنان ما را بی پرواتر کند و از طرفی دیگر احساس ناتوانی را در محافل صهیونیست ها تقویت می کند.
شاید این همان مسئله ای باشد كه “گدعون” از نویسندگان روزنامه عبری زبان “معاریو” را بر آن داشته است تا همواره درباره بی توجهی رژیم صهیونیستی به امنیت صهیونیست ها این سوال را مطرح کند که چطور ممکن است، “اسرائیلی” که به خاطر شکست دشمنانش، تمامی جهانیان را وحشت زده کرده اکنون در مقابل این حملات موشکی سر شکست فرود آورده است.
صحنه دلخراش
2ـ موفقیت حزب الله لبنان در هدف قرار دادن قلب “اسرائیل” با موشك های خود، طرف های دیگر را تشویق كرد تا در مبارزات شان به شیوه حزب الله تاسی جویند یا شیوه مبارزاتی خود را در رویارویی با دشمن صهیونیستی تغییر دهند. این همان چیزی است كه شائول نویسنده روزنامه عبری زبان “یدیعوت آهارانوت” را وداشت تا بگوید که یك رابطه آشكاری میان این جنگ و حمله موشكی گردان های شهید عزالدین قسام وجود دارد؛ به گونه ای پیروزی حزب الله در این جنگ و درماندگی رژیم صهیونیستی امید تازه ای به حماس بخشید.
شائول همچنین تاكید می كند که فرار صهیونیست های ساكن اراضی اشغالی 48 از محل سكونتشان، بزرگ ترین پیروزی برای دشمن ما (حزب الله) به شمار می رود. وی می افزاید كه دشمنان مان درصدد هستند تا در گام بعدی اسدوروت و عسقلان و سپس مناطق دیگر را هدف حملات موشكی خود قرار دهند.
3ـ اگر ما شاهد این بودیم که جبهه داخلی رژیم صهیونیستی تاكنون هدف حملات گروه های مقاومت و نه دولت ها قرار گرفته اند، سران تل آویو به شدت نگرانند كه كشورهای عربی و اسلامی در آینده به طور گسترده به حملات موشكی متوسل شوند و از تجربه حزب الله استفاده کنند؛ تجربه ای كه موفقیت و كارآیی خود را به اثبات رساند و این شیوه مبارزاتی حزب الله با شیوه های مبارزاتی كهن و كلاسیك در رویارویی با ارتش عبری و دشمن صهیونیستی فرق دارد.
این نگرانی ها با پیش بینی های مربوط به رویارویی آتی سوریه با دشمن صهیونیستی افزایش پیدا می كند و این همان مسئله ای است كه روزنامه یدیعوت آهارانوت به طرح یک چنین سوالی مجبور کرد که:« اگر جنگ با سوریه بر ما تحمیل شود در چه زمینه ای باید بیشتر آماده باشیم؟»
یكی دیگر از نویسندگان صهیونیست طی مقاله ای در ارتباط با ضعف جبهه داخلی گفت كه شهروند صهیونیستی باید از خود بپرسد:«اگر در رویارویی با حماس این وضعیت ادامه یابد وضعیت ما برای رویارویی با قدرتی نظیر ایران چگونه خواهد بود؟»
چالش هایی فاقد راه حل
مسئله ای كه موجب تشدید نگرانی سران صهیونیست درباره ضعف جبهه داخلی می شود، مسائلی است كه همچنان بدون راه حل باقی مانده است و نیز اظهاراتی است كه حكم تهدید جدی برای صهیونیست ها را دارد یا جنگ هایی كه امكان دارد رژیم به هر نحوی به خاطر پاره ای تحولات منطقه ای و بین المللی وارد آنها شود.
در عرصه داخلی بر پایه تحقیقات انجام گرفته توسط روزنامه “هاآرتص” ضعف آشكاری در حمایت از جبهه داخلی رژیم صهیونیستی به چشم می خورد. این روزنامه آورده است كه در حالی كه نزدیك به یك سال از تجاوز “اسرائیل” به لبنان می گذرد، اما هنور طی این مدت خود را برای جنگ احتمالی در آینده آماده نکرده است.
معاون وزیر جنگ رژیم صهیونیستی همچنین اذغان کرد که اگر جنگ دیگری رخ دهد باز هم جبهه داخلی آسیب می بییند؛ زیرا از حمایت كافی و مناسب برخوردار نیست. وی همچنین گفت که برای حمایت از جبهه داخلی نیاز مبرم به بیش از 112 میلیون دلار دارند تا بتوانند نیازهای اساسی خود در سال 2007 برآورده سازند.
وی خاطر نشان ساخت وزارت جنگ رژیم صهیونیستی برای سومین بار متوالی حتی یك دلار هم دریافت نكرده است، این امر مقامات وزارت جنگ این رژیم را بر آن داشت تا این وضعیت را اسفبار بخوانند.
این مقام نظامی صهیونیستی خاطر نشان ساخت که ناكامی این رژیم در بهبود وضعیت صهیونیست ها با ارزیابی های دستگاه های اطلاعاتی و راهبردی كه حمله شدید به جبهه داخلی رژیم صهیونیستی را جدی می گیرند همخوانی ندارد.
اظهارات نگران كننده برای صهیونیست ها
در همین رابطه ” میخا لینداشتراوس” بازرس کل رژیم صهیونیستی گزارشی را ارائه کرد که چند روز پیش در همین زمینه منتشر شد، وی در این گزارش تمامی نهادهای این رژیم را به عدم آمادگی برای رویارویی با شرایط ناشی از تجاوز اسرائیل به لبنان متهم می کند و وی تاكید كرد كه این رژیم نیمی از شهروندان خود را كه در معرض حملات موشكی قرار گرفته اند به ورطه فراموشی سپرده است و به آنان رسیدگی نمی كند و به آنان كمك های غذایی و دارویی نمی دهد. وی در بخش دیگر این گزارش آورده است كه دولت تا سی ام ماه تموز هیچ بررسی در خصوص وضعیت داخلی و توانمندی جبهه داخلی برای رویارویی با حملات موشكی احتمالی انجام نداده است.
وی افزود كه رفتار و عملكرد سران تل آویو در برخورد با این مسئله مشكلات زیادی را به بار آورد، به نحوی كه هیچ توجهی به این جبهه نكرده و صهیونیست ها را در معرض خطر دایمی قرار داده است.
مسئله ای كه نگرانی مقامات تل آویو را افزایش داده اظهارات اخیر سید حسن نصرالله دبیر كل حزب الله لبنان است. نصر الله به تازگی طی اظهاراتی به شبكه ماهواره ای الجزیره گفت كه حزب الله لبنان این قدرت را داشت كه در جنگ تابستان سال گذشته هر نقطه از “اسرائیل” را هدف حملات موشكی خود قرار دهد. وی گفت كه قدرت موشكی حزب الله به حدی است كه می تواند تمامی نقاط فلسطین اشغالی (اسرائیل) را در تیررس خود قرار دهد. دبیر کل حزب الله در ادامه خاطر نشان ساخت كه در جنگ ژوئیه سال گذشته هیچ نقطه ای نبود كه موشك های ما به آن جا اصابت نکند و این وضعیت تاكنون به قوت خود باقی است.
همچنین گزارش های صهیونیستی درباره تلاش های پیگیر حزب الله برای تقویت توان موشكی آن این نگرانی ها را بیش از پیش کرده است.
پایان فوری جنگ
مهم ترین مسئله ای كه فكر و ذكر صهیونیستها؛ به ویژه ساكنان مناطقی كه در تیررس حملات قرار گرفته اند به خود مشغول كرده است عدم واكنش مقامات رسمی تل آویو در قبال خطرات ناشی از حملات موشكی مبارزان قسام است، به نحوی که این حملات صهیونیست ها را مجبور كرده است تا به پناهگاه ها بروند یا منازل خود را تخلیه کنند. در این میان تنها چیزی كه سران رژیم اشغالگر قدس درباره آن سخن به میان می آورند، نحوه رویارویی آتی برای دست یابی به یك پیروزی فوری است بی آن که مکانیزم این پیروزی را شرح دهند.
روزنامه عبری زبان “یدیعوت آهارانوت” در سر مقاله خود پیرامون این موضوع نوشته است: ریشه اصلی مشکل نحوه دفاع از جبهه داخلی و تقویت و تحكیم آن است و در واقع دشمن صهیونیستی به حزب الله لبنان اجازه داد تا بیش از یك ماه به جبهه داخلی ما حمله كند.
این روزنامه از صهیونیست ها خواست تا برای پیروزی سریع و فوری و قطعی ارتش عبری در هرگونه جنگ احتمالی آینده از این ارتش حمایت كنند.
“عوزی بتریمان” یكی از روزنامه نگاران “اسرائیل” از اظهارات اخیر ایهود اولمرت نخست وزیر رژیم صهیونیستی مبنی بر این که «با سرمایه گذاری در ابزارها و شیوه ها و مكانیزیم هایی كه منجر به پیروزی در نبرد نظامی می شود موافق است و این مسئله با اهمیت تراز مقاوم سازی ساختمان ها در برابر حملات موشکی قسام اسست» انتقاد کرد. “بتریمان” در واکنش به این اظهارات اولمرت می گوید که این اظهارات را کسی میطرح می کند که یک سال پیش ناتوانی مطلق خود در اداره جنگ با لبنان را به اثبات رساند و نیز این اظهارات را نخست وزیر اهالی یک شهرک بسیار ضعیف مطرح می کند که هم اکنون هفت سال است که بی وقفه در معرض حملات موشکی مبارزان فلسطینی قرار دارد بی آن که ارتش بتواند امنیت آنان را تامین کند.
بتریمان در مقابل ادعای نزدیكان اولمرت مبنی بر این که «مقام سازی نهادهای آموزشی “اسدوروت” اقدامی بیهوده و بسیار هزینه بردار است، زیرا حماس در حال افزایش توان موشكی خود است» می گوید:«بر پایه این نظریه اسرائیل هرگز نخواهد توانست ساز و برگ های نظامی خود را در مقابل ضربات حماس كه روز به روز اوج می گیرد توسعه داده و آن ها را تقویت کند.»
شیوه های جدید برای جنگ های آتی
بتریمان در پایان مقاله خود آورده است كه باید هرچه زودتر زندگی صهیونیست های ساكن شهرك اسدورت به حالت طبیعی خود برگردد و هیچ اثری از حملات موشكی در آنجا نباشد اما كابینه اولمرت هیچ اهتمامی به مشكلات و چالش هایی كه موجودیت آنان را تهدید می كند ندارد. ساکنان اسدوروت از یك سو بر این باورند كه دولتشان قصد مذاكره با حماس را ندارد و از سوی دیگر می شنوند كه ارتش عبری توان پاسخ نظامی مورد قبول به حملات مبارزان فلسطینی را ندارد.
همچنین “گدعون رایخر” از دیگر نویسندگان صهیونیستی در مقاله ای در روزنامه “معاریو” آورده است كه این رفتار سهل انگارانه تل آویو شگفت آور است. وی ضمن اشاره به این كه ساكنان اسدوروت حق دارند با عصبانیت این سوال را بپرسند كه اگر حملات موشكی مبارزان قسام با این شدت و حدت علیه تل آویو و حیفا صورت می گرفت آیا دولت ما چگونه به این حملات پاسخ می داد؟ وی در پاسخ به این سوال می گوید:« بی تردید دولت واكنشی شدید و سریع به این حملات می داد؟»
“عکیفا الدار” خبرنگار روزنامه عبری زبان هاآرتص نیز در قبال این وضعیت پیچیده و نگران كننده در مقاله ای از اولمرت می خواهد تا “اسرائیل” را ترك كند و برای مقاله خود این عنوان را انتخاب می کند که «لطفا از این جا برو»
این روزنامه نگار صهیونیستی در مقاله اش می نویسد:«نظرسنجی ها حكایت از آن دارد كه اگر صهيونيست ها اين امكان برايشان فراهم بود از طریق گزارش های کمیته وینوگردا و ولندنشتراوس حتما اولمرت را خانه نشین می کردند.» وی هشدار می دهد که گذشت هر ساعت از حکومت اولمرت برای سیاست مداران صهیونیستی لحظات بسیار بدی است.»
به گفته ناظران سیاسی، اوضاع آشفته و آسیب پذیر جبهه داخلی رژیم صهیونیستی ناشی از حملات موشکی مبارزان فلسطینی و لبنانی، بر اوضاع سیاسی و نظامی و امنیتی این رژیم طی ماه های آینده پیامدهای بسیار ناگواری خواهد داشت و چه بسا ادامه این روند، اولمرت را نیز مانند وزیر جنگ یا رئیس ستاد مشترک ارتش “اسرائیل” از صحنه سیاسی برکنار کند.