جمعه 02/می/2025

تفرقه و اختلاف علت اصلی شکست و زیان است

چهارشنبه 12-سپتامبر-2007

  در آغاز ماه ژانویه 2000م. شرکت کنندگان در کنفرانس قومی ـ اسلامی که در بیروت پایتخت لبنان برگزار شد، تصمیم گرفتند تا موسسه ای را در حمایت از قدس تشکیل دهند و به وسیله آن توطئه های یهودی سازی قدس و کوچاندن اهالی و تهدیدات مربوط به گسترش هیمنه صهیونیست ها خنثی شود. این موسسه، موسسه بین المللی قدس نام گرفت.

دکتر اکرم عدلونی دبیر کل موسسه بین المللی قدس در این مصاحبه می گوید که حوزه فعالیت این موسسه در چهار محور اصلی خلاصه می شود: اسکان دایمی اهالی قدس در این شهر، تقویت پایداری، جلب حمایت ها و مبارزه با یهودی سازی.

متن گفت و گو به شرح زیر است:

 

مسجد الاقصی در خطر

س: چند هفته قبل سی و هشتمین سالگرد آتش گرفتن مسجد الاقصی به دست اشغالگران صهیونیست بود سخن شما در این مناسبت چیست و وضعیت فعلی مسجد چگونه است؟

ج: در آغاز باید از تلاش ها و فعالیت های پایگاه اینترنتی شما تقدیر و تشکر کنم و باید بگویم که به حق این پایگاه امروزه به یک پایگاه پیشرفته در زمینه اطلاع رسانی تبدیل شده است و ما برای آن آروزی پیروزی و موفقیت روزافزون داریم.

سالگرد به آتش کشیده شدن مسجد الاقصی به همان اندازه که موجبات نگرانی ما را در قبال آینده این مسجد فراهم می آورد مسئولیت ما را نیز برای حمایت از آن دوچندان می کند. بنده معتقدم که در این مناسبت نباید تنها به محنت ها اشاره کرد بلکه علاوه بر آن می بایست به مسئولیت ها و وظایف ما امت اسلام در قبال آزادی مسجد الاقصی نیز پرداخت.

مسجد الاقصی پس از گذشته 38 سال از این حادثه تلخ و ناگوار همچنان از اشغالگری و محاصره و توطئه های یهودی سازی و تقسیم رنج می برد. تخریب این مسجد و ساخت “معبد کذایی” روی آواره های آن از جمله نظریات مطرح در تفکر صهیونیستی بوده و هست. رژیم صهیونیستی برای تحقق این نظریات دست به اقدامات زیادی از جمله حفاری تونل ها و ساخت دیوار الکترونیکی در اطراف مسجد الاقصی زده است تا از طریق آن تحرک مسلمانان را در نظر بگیرند. رژیم صهیونیستی همچنین به یهودیان و موسسات افراطی یهود اجازه دادند تا در مسجد الاقصی خرابکاری کنند و و نمازنگزاران را به مرگ تهدید کنند. ضمنا باید گفت که هم اکنون بیش از 17 سازمان صهیونیستی در زمینه اجرای توطئه تخریب مسجد الاقصی فعالیت می کنند از جمله تلاش اخیر موسسه یهودی “دیوانگان معبد” و دیگر موسسات صهیونیستی برای حمله به مسجد الاقصی.

علاوه بر این، تصرف اراضی واقع در اطراف مسجد الاقصی، تخریب دروازه ها و خیابان های منتهی به آن و ممانعت از هر گونه اقدام برای مرمت و بازسازی ویرانه ها همچنان دامه دارد و همه این اقدامات در چارچوب اجرای نظریه تخریب مسجد الاقصی صورت می گیرد، اما به خاطر پایداری اهالی فلسطین و مقاومت نگهبانان مسجد الاقصی و پایداری موسسات و جمعیت های مدافع و حامی مسجد الاقصی در قدس و اراضی اشغالی به ویژه موسسه بازسازی و مرمت مقدسات اسلامی “الاقصی” و فعالیت های رئیس آن شیخ رائد صلاح و همچنین به خاطر ادامه انتفاضه و پایداری امت و جانفشانی ها برای حمایت از الاقصی و موضع گیری تاریخی یاسر عرفات رهبر فقید تشکیلات خودگردان در “کمپ دیوید دوم”، سران تل آویو به این فکر فرو رفتنند که ساخت معبد بر روی ویرانه های مسجد الاقصی امری بسیار دشوار است و بر همین اساس، به رویکرد دیگری یعنی تقسیم قدس روی آوردند. کلیه اقدامات صورت گرفته اخیر اعم از ادامه تخریب “تل المغاربه” و “پل چوبی”، ساخت یک پل سیمانی بین “تل المغاربه” و میدان “براق” و مرتبط ساختن تونل ها به یکدیگر و تاسیس انواع اتاق ها در آن، حاکی از آن است که رژیم صیونیستی خواهان تقسیم قدس است. بیل کلینتون رئیس جمهور سابق آمریکا نیز به موضوع تقسیم مسجد الاقصی اشاره کرده و مدعی شده بود که زیر مسجد الاقصی از آن یهودیان و بالای آن از آن مسلمانان است.

 

فلسطین از آن ماست

س: نظر شما درباره توطئه صهیونیست ها برای تقسیم مسجد الاقصی چیست؟

ج: ما از نظر فقهی و ملی و تاریخی و فرهنگی بر این اعتقادیم که فلسطین از آن ماست و هیچ کس حق با ما در این مساله حق چانه زنی ندارد. ما به راه حل های مقطعی یا طرح های سیاسی، بویژه اگر به ضرر منافع و آرمان های فلسطینیان باشد ایمان و اعتقادی نداریم و هرگز از این آرمان ها و در راس همه آزادی قدس و همه مقدسات اسلامی و مسیحی این شهر و حق بازگشت آوارگان به خانه و کاشانه شان و تشکیل یک کشور مستقل فلسطینی چشم نخواهیم پوشید. ما همانطور که با تقسیم حرم حضرت ابراهیم (ع) مخالفیم با تقسیم مسجد الاقصی نیز بشدت مخالفیم و بالا و پایین مسجد الاقصی به مساحت 144000 متر مربع، حق مسلم ملت ماست.

ما در موسسه بین المللی قدس از طریق برگزاری کنفرانس ها و همایش ها و غیره بارها نسبت به توطئه تقسیم قدس هشدار داده ایم.

 

س: لطفا اندکی درباره فعالیت موسسه بین المللی قدس و دستاوردهای این موسسه پس از شش سال از تاسیس آن توضیح دهید؟

ج: ما در موسسه بین المللی قدس برای تحقق چهار اصل تلاش می کنیم؛ در داخل قدس برای اسکان دایمی فلسطینیان در این شهر تلاش می کنیم. تحقق این مهم به پاره ای از اقدامات اقتصادی و مالی نیازمند است. تقویت و حمایت از پایداری ساکنان بیت المقدس از دیگر اصولی است که این موسسه برای تحقق آن تلاش می کند. پرواضح است که یکی از توطئه های یهودیان برای اخراج اهالی قدس از سرزمین شان، مصادره املاک و دارایی های و بستن موسسات و در تنگنا قرار دادن آنان است اما ما یقین داریم که این توطئه ها راه به جایی نخواهند برد. اهالی ما در قدس به پایداری و مقاومت خود به رغم همه مشکلات و اقدامات نژادپرستانه و سرکوبگرانه ادامه خواهند داد. ما در این راستا همچنین اقدام به فراهم کردن نیازهای اساسی اهالی قدس کرده ایم. هر انسانی برای این که بتواند در شهر یا سرزمینی به مقاومت و پایداری ادامه دهد به غذا و کیف و مدرسه و درمان و تردد آزادانه نیاز دارد. ما با همکاری با شماری از سازمان ها و موسسات برای تحقق این مهم بی وقفه تلاش می کنیم.

اصل دیگر مربوط به جلب حمایت های امت اسلام برای دفاع از قدس و کمک خواستن از خبرنگاران و اقشار فرهنگی و سیاسی و نمایندگان پارلمان است. آخرین اصل یعنی اصل چهارم که دیگر اصول تحت الشعاع آن قرار دارند، اصل مبارزه با یهودی سازی قدس و مسجد الاقصی است. بنابراین می توان گفت که فعالیت موسسه بین المللی قدس حول چهار محور اصلی دور می زند، اسکان دایمی، تقویت پایداری، جلب حمایت ها و مبارزه با یهودی سازی.

این موسسه در مناطق مختلف جهان نظیر ایران، یمن، سودان، الجزایر، دمشق، مصر، ترکیه، کویت، اندونزی و اخیرا در مالزی دفاتر و شعبه هایی دارد. علاوه بر این، ما انجمن هایی در مناطق مختلف جهان در اختیار داریم از جمله انجمن “جوانان قدس”، انجمن “تاجران حامی قدس”، انجمن “مهندسان حامی قدس” و انجمن “رسانه های گروهی”.

شش سال از تشکیل موسسه بین المللی قدس می گذرد و بسیار خرسندیم از این که شیخ علامه دکتر یوسف قرضاوی ریاست هیأت امنای این موسسه را به عهده دارد. شیخ قرضاوی هم اکنون سه معاون دارد که اسامی آنان عبارتند از: عبد الله بن حسین احمر رئیس پارلمان یمن (معاون اول)، علی اکبر محتشمی پور دبیر کل کنفرانس حمایت از انتفاضه فلسطین در ایران (معاون دوم) و بشاره مرهج وزیر کشور و عضو مجلس نمایندگان لبنان (معاون سوم). خالد السفیانی دبیر کل کنفرانس قومی ـ عربی، دبیر موسسه و شیخ فیصل مولوی رئیس هیأت مدیره آن است. حسن حدرج، معن بشور، دکتر موسی ابو مرزوق و انطوان ضو از اعضای این موسسه و بنده نیز دبیر کل آن هستم.

هیأت امنای موسسه از صد و پنجاه عضو از طیف های مختلف فکری و سیاسی و مذهبی جهان اسلام تشکیل شده است و ما تشکیل این موسسه را یک موفقیت بسیار بزرگ به شمار می آوریم و امیدواریم که همواره و در همه حال در خدمت قدس باشد.

      

کنفرانس بین المللی قدس در ترکیه

ما از امت اسلام و جهانیان می خواهیم که در کنفرانس بزرگ ترکیه در نوامبر آینده که نامش “کنفرانس بین المللی قدس” است شرکت کنند. در این کنفرانس بیش از پنج هزار شخصیت از اقصا نقاط جهان شرکت خواهند کرد. این کنفرانس مشابه کنفرانس مقابله با نژادپرستی در “دوربان” آفریقای جنوبی به سال 2001م. است. در این کنفرانس بود که رژیم صهیونیستی به یک رژیم نژادپرستانه و غیر قانونی معرفی شد.

 

پروژه ده ها میلیون دلاری برای حمایت از اهالی قدس

س: شما گفتید که خواهان اجرای طرح هایی برای تقویت پایداری اهالی بیت المقدس هستید آیا می توانید حجم این طرح ها را اعلام کنید؟

ج: ما در سال های گذشته بیش از 65 پروژه به هزینه 50 میلیون دلار در شهر قدس با همکاری با موسسات حامی قدس اجرا کردیم و در سال جاری نیز 34 میلیون دلار برای اجرای طرح های مختلف در این شهر اختصاص داده ایم.

 

از قدس حمایت و آن را آزاد خواهیم کرد

س: چه طرف هایی به شما کمک های مالی می کنند؟

ج: موسسات و انجمن ها و تجار و برخی دولت ها به ما کمک می کنند. ما شعار “از قدس حمایت و آن را آزاد خواهیم کرد” را در جهان سر داده ایم و با هماهنگی با کلیه طرف ها برای عملی کردن این شعار تلاش می کنیم.

 

س: رابطه شما با کمیته قدس که به دنبال اقدام صهیونیست افراطی استرالیایی الاصل در آتش زدن مسجد الاقصی در سال 1969م. تشکیل شد، چگونه است؟

ج: رابطه ما با کمیته قدس از حد هماهنگی فراتر نرفته است و ما تلاش می کنیم که بخشی از این کمیته باشیم.

 

س: آیا شما از کمیته قدس کمک دریافت می کنید؟

ج: ما هیچ کمکی از این کمیته دریافت نمی کنیم. ما برخی از طرح های خود را به آنان ارائه کردیم و آنان نیز به ما وعده کمک دادند اما تاکنون هیچ کمکی دریافت نکرده ایم و امیدواریم که روابط ما با این کمیته گسترش یابد. موسسه قدس خواهان گسترش روابط با همه طرف هایی است که به مسجد الاقصی و قدس کمک یا از آن ها حمایت می کنند.

 

و همگی به ریسمان خداوند چنگ زنید و پراکنده نشوید

س: اوضاع داخلی فلسطین هم اکنون بحرانی است این وضعیت را چگونه ارزیاب می کنید و ادامه این بحران به طور کلی چه تاثیری بر مساله فلسطین و به ویژه قدس خواهد گذاشت؟

ج: یکی از علل اصلی هر گونه شکست و زیان چند دستگی و تفرقه میان اهالی یک سرزمین است. خداوند می فرماید: «واعتصموا بحبل الله جمیعا ولاتفرقوا» (همگی به ریسمان خداوند چنگ زنید و پراکنده نشوید) سرانجام تفرقه و چند دستگی شکست و زیان است. در آیه ای دیگر آمده است که «لاتنازعوا فتفشلوا و تذهب ريحكم‏ » (کشمکش و نزاع مکنید که درمانده و ناتوان می شوید و شکوه و هیبت شما از میان می رود) بر اساس این آیه ما معتقدیم که وجود هر گونه اختلاف در عرصه فلسطین بر آزادی قدس و مسجد الاقصی و مقدسات اسلامی تاثیر می گذارد و همچنین هر گونه اختلاف در سطح عربی نیز نتایج منفی بر مساله فلسطین خواهد داشت.

ما به این مساله یقین کامل داریم که وحدت از فاکتورهای اصلی پیروزی و آزادی مسجد الاقصی و دیگر مقدسات اسلامی است و بر اساس این فاکتور از همه طرف های فلسطینی به ویژه جنبش های حماس و فتح می خواهیم که با یکدیگر مذاکره کنند و به آنان می گوییم که برای برون رفت از بحران کنونی راهی جز گفت و گو وجود ندارد.

تا آن جایی که ما اطلاع داریم حماس فتح را به گفت و گو فراخوانده است اما متاسفانه برادران فتح تاکنون به این درخواست که خواست همه ملت ما و امت اسلام است هیچ پاسخی نداده اند. هرگز نمی توانم این را باور کنم که یک طرف فلسطینی برای گفت و گو با دشمنی که سرزمینم را اشغال، خانواده ام آواره، فرزندانم را زندانی، خانه ام را ویران، هویتم را پایمال و آینده ام را تباه کرده است مذاکره می کند ولی از گفت و گو با برادرانم که مدت ها با این طرف هم سنگر و همراه بوده اند، مخالفت می کند.

بنده به عنوان یک شخصیت فرهنگی و مسئول یک موسسه فرصت را غنیمت شمرده و می گویم که ملت فلسطین برای رویارویی با توطئه های رژیم صهیونیستی که سرزمین و مردم و مقدسات اسلامی را نشانه رفته راهی جز گفت و گوی جدی و مسئولانه ندارند و از همگان می خواهم که برای وحدت مجدد میان آحاد ملت فلسطین گام بردارند.

خلاصه این که یکی از فاکتورهای اصلی مواجهه با استعمارگری صهیونیستی و یهودی سازی و تلاش برای اجرای برنامه ملی، انجام گفت و گوی داخلی و وحدت ملی و تشکیل دولت وحدت ملی است. ما خواهان وحدت و گفت و گو و در نظر گرفتن منافع ملی بر منافع حزبی و گروهی هستیم و تنها از این موضع گیری حمایت می کنیم. در پایان عرایضم از تلاش های برخی از کشورهای عربی از جمله مصر و عربستان و یمن و قطر و دیگر طرف های جهانی که در راستای وحدت بین فلسطینیان تلاش می کنند تقدیر و تشکر می کنم.

لینک کوتاه:

کپی شد