یکشنبه 04/می/2025

منطقه الاغوار در کرانه باختری در دام توطئه نرم یهودی سازی

شنبه 15-سپتامبر-2007

یک تحقیق فلسطینی نشان داد که منطقه الاغوار که یک چهارم مساحت کرانه باختری را تشکیل می دهد، با هدف بهره برداری از منابع خدادادی آن برای شهرک های یهودی نشین همچنان مورد طمع اشغالگران صهیونیست قرار دارد و رژیم صهیونیستی در این راستا، مانع رشد جمعیت و شکوفایی اقتصادی این منطقه می شود.

به گزارش مرکز اطلاع رسانی فلسطین به نقل از پایگاه اینترنتی الجزیره نت، مقبل ابو جیش پژوهشگر فلسطینی در این باره تحقیقی انجام داده است و به بررسی زوایای مختلف اقدامات ظالمانه اشغالگران صهیونیست در این منطقه پرداخته است. این تحقیق نشان می دهد که اشغالگران صهیونیست تلاش گسترده ای را برای تخلیه منطقه الاغوار از وجود هر انسان فلسطینی انجام می دهند و در صدد هستند تا بقیه کشاورزان را به کارگرانی ارزان قیمت در کشتزارها و کارخانه های شهرک های صهیونیست نشین تبدیل کنند تا از این طریق کشاورزان فلسطینی به کارگرانی روزمزد در این شهرک ها تبدیل شوند و از این رو، زمین های خود را رها کرده و روند مصادره و تصرف آن ها توسط اشغالگران صهیونیست آسان شود و زمین های حاصلخیز و آب های آن مصادره شود.

 

مصادره آب ها و زمین ها

ابو جیش تاکید می کند که “اسرائیل” با توسعه شهرک های صهیونیست نشین مساحت گسترده ای از زمین های کشاورزی منطقه را مصادره کرده است و مانع فعالیت های عمرانی در بیش تر بخش های این منطقه شده و مجتمع های مسکونی مانند الدیر و الساکوت در شمال الاغوار را تخریب کرده است.

بنا بر این تحقیق، “اسرائیل” تلاش می کند که به هر طریق ممکن منابع آبی منطقه را مصادره کند و سهم فلسطینیان را از رودخانه اردن که سالیانه به 250 میلیون متر مکعب می رسد، از آن ها بگیرد و این مقدار آب را در اختیار شهرک های صهیونیست نشین قرار دهد. از سوی دیگر، صهیونیست ها ده ها چاه مخصوص کشاورزان فلسطینی و منابع زیرزمینی آب را مصادره کرده و بیش تر مناطق حاصلخیز را به بهانه های امنیتی از منابع آبی محروم کرده اند.

ابو جیش می افزاید که “اسرائیل” با وارد کردن آب فاضلاب شهرک های صهیونیست نشین به منابع آب آشامیدنی، این منابع را هم آلوده کرده است و مانع استفاده فلسطینیان از بحر المیت به عنوان یک منطقه گردشگری می شود و از پروژه های زیربنایی ماننده احداث جاده، مدرسه و شبکه های آب آشامیدنی و مراکز بهداشتی نیز جلوگیری می کند.

ابو جیش می گوید که نیروهای اشغالگر قدس برای وصل کردن سرزمین های اشغالی 1948 به الاغوار و ترغیب یهودیان به شهرک سازی در این منطقه تعدادی جاده اصلی احداث کرده اند که از جمله آن ها می توان به جاده شماره 90 اشاره کرد که شمال منطقه الاغوار را به جنوب آن در سرزمین های اشغالی 1948 وصل می کند.

ابو جیش می گوید:«همه می دانند که اقدامات اسرائیلی ها در مناطق الاغوار با هدف ترغیب به شهرک سازی و اسکان یهودیان در این منطقه و مصادره زمین ها و منابع آبی آن و ضمیمه کردن الاغوار به مناطق اشغالی 1948 صورت می گیرد و در این راستا هم طرح ها و پروژه های صنعتی و کشاورزی و گردشگری را اجرا می کنند و خدمات مهم و در سطح بالایی به شهرک نشینیان ساکن این منطقه ارائه می کنند تا از این طریق تعداد شهرک نشینان افزایش یابد و از شمار فلسطینیان کاسته شود و در واقع می توان گفت که این اقدام یک نوع پاکسازی نژادی است.»

 

آواره کردن ساکنان

از سوی دیگر، خالد منصور کارشناس مسائل منطقه الاغوار هم می گوید که رژیم صهیونیستی مساحت گسترده ای از زمین های کشاورزی این منطقه را مصادره کرده و مناطق دیگری را هم به بهانه این که محل آموزش نیروهای ارتش و پادگان نظامی است، بسته و مانع ورود کشاورزان به زمین های خود می شود.

منصور تاکید می کند:«دشمن صهیونیستی کشاورزان و ساکنان الاغوار را از آن می کوچاند ؛ به گونه ای که هم اکنون در مجتمع های مسکونی این منطقه تنها 15 هزار نفر باقی مانده است.»

منصور که مسئول فعالیت های خیریه و مردمی در این منطقه است، می گوید که تاکنون چندین طرح توسعه به ارزش میلیون ها دلار برای حمایت از وجود کشاورزان در این منطقه اجرا شده است و برای تولیدات کشاورزان به خصوص کالاهایی که ارزش صادراتی دارند، بازاریابی کرده ایم و به هر طریق ممکن مانع از یهودی سازی این منطقه خواهیم شد.

از سوی دیگر، فتحی خضیرات از کشاورزان ساکن این منطقه می گوید که هم اکنون زندگی کشاورزان در الاغوار پس از مصادره 35 درصد از زمین هایشان ناممکن شده است.

خضیرات در ادامه تاکید می کند:« اکنون پس از مصادره زمین ها و منابع آبی و آواره کردن ساکنان الاغوار، اسرائیل عملا بر 95 درصد از مساحت این منطقه سلطه دارد و تشکیلات خودگردان تنها بر 5 درصد از آن کنترل دارد.»

لینک کوتاه:

کپی شد