دکتر ابواسامه عبدالمعطی، نماینده جنبش مقاومت اسلامی “حماس” در تهران در گفتگویی با شبکه پنجم تلویزیون جمهوری اسلامی ایران به بحث درباره آخرین تحولات بین المللی پرداخت و هدف از کنفرانس صلح را حذف مسئله فلسطین دانست. متن کامل این مصاحبه به شرح ذیل است:
س: چرا کشورهای عربی از طرح کنفرانس صلح خاورمیانه استقبال نکردند و چه اهدافی در پس این کنفرانس مشاهده می شود؟
ج: هدف از برگزاری این اجلاس که تاکنون مشخص نشده نشست است یا سمینار یا کنفرانس، حذف مساله فلسطین است و آن در واقع توطئه ای صهیونیستی و آمرکایی و متاسفانه تلاشی از سوی محمود عباس رئیس تشکیلات خودگردان برای حذف مساله و آرمان های فلسطینیان است. این توطئه در پی سوء استفاده از بروز بحران در داخل فلسطین پس از اجرای طرح ضربتی حماس در نوار غزه شکل گرفت.
محمود عباس و آمریکا و رژیم صهیونیستی امروزه می خواهند که از این وضعیت بهره گیرند و فلسطینیان را به قبول و حضور در یک چنین کنفرانسی مجبور کنند؛ کنفرانسی که هدفی جز چشم پوشی از حقوق حقه و آرمان های ملی ندارد.
کشورهای عربی نیز اهداف این کنفرانس را به خوبی می دانند و بر این مساله واقفند که نتایج این کنفرانس بهتر از کنفرانس های گذشته از کنفرانس مادرید در سال 1991 گرفته تا پیمان اسلو و شرم الشیخ و تنت و میشل و نقشه راه و هر طرحی که تاکنون برای حل نهایی مساله فلسطین ارائه شده است نخواهد بود. همه این کنفرانس ها و نشست ها نهایت به شکست انجامیدند و در این میان بسیاری از کشورهای عربی نیز درباره این کنفرانس ملاحظاتی داشته و جانب احتیاط را در پیش گفته اند به این خاطر که تاکنون برنامه های این کنفرانس مبهم و نامشخص است و این کشورها از این بیم دارند که این کنفرانس تنها منافع رژیم صهیونیستی را در نظر بگیرد و باعث سازش بیشتر این کشورها با رژیم صهیونیستی شود و طی آن کشورهای عربی رژیم صهیونیستی را رژیمی مشروع دانسته و جنایت های بیشمار آن علیه ملت مظلوم فلسطین را به رسمیت بشناسند و ما امیدواریم که این کشورها در نهایت این کنفرانس را تحریم کنند.
س: چرا حماس و جبهه خلق برای آزادی فلسطین این هفته هشدار دادند که در صورت حمله به سوریه فلسطینی ها آن را تنها نخواهند گذاشت؟
ج: رژیم صهیونیستی و آمریکا امروزه می خواهند برای برون رفت از بحران گریبانگیر آنان در عراق و افغانستان و فلسطین و لبنان به سوی جلو فرار کنند. آنان به جای این که به شکست های پی در پی و مفتضحانه خود اعتراف کنند و این که دیگر قادر نیستند توطئه های جنایتکارانه شان علیه ملت های فلسطین و عراق و جمهوری اسلامی ایران را محقق سازند، می بینیم که به تشدید تهدیدات در زمینه حمله به سوریه روی می آورند. آنان خیال می کنند که سوریه بی دفاع است و هیچ کشوری از آن حمایت نمی کند و در نهایت ضعف به سر می برد و می توان به آن حمله و در نهایت آن را تضعیف کرد. ما به این خیال پردازان می گوییم که سوریه بی دفاع و تنها نیست و و تاکید می کنیم که همه گروه های مقاومت فلسطین در صورت هر گونه حمله رژیم صهیونیستی به سوریه در کنار این کشور قرار خواهند گرفت. جمهوری اسلامی ایران پشتیبان سوریه است. همه امت اسلام و ملت های مسلمان در کنار سوریه قرار خواهند گرفت. حمله به سوریه برای رژیم صهیونیستی تنها یک تفریح یا یک حادثه گذرا یا آسانی نخواهد بود. این رژیم شاید بتواند به سوریه حمله کند اما در صورت وقوع یک چنین جنگی، هرگز نخواهند توانست مانع از گسترش دامنه آن شوند. بر همین اساس ما خطاب به صهیونیست ها می گوییم که می بایست از جنگ در عراق عبرت بگیرید جنگ در عراق را آغاز کردید اما اکنون در باتلاق مقاومت عراق گرفتار شده اید و اگر همین حماقت را در سوریه نیز مرتکب شوید گرفتار سرنوشت مشابه در عراق خواهید شد.
س: چرا کشورهای غربی در قبال محاصره نوار غزه سکوت کرده اند؟ با توجه به این که سازمان ملل دیروز اعلام کرد که در غزه امکان فاجعه انسانی بسیار است؟
ج: هنگام بحث درباره مواضع غرب ما دو موضع آمریکا و اروپا را مورد بررسی قرار می دهیم. ما همچنان امیدواریم که اروپایی ها موضعی غیر از موضع گیری آمریکا اتخاذ کنند و در قبال ملت و مساله عادلانه فلسطین، از موضع گیری آمریکا کاملا فاصله بگیرند. به رغم این که این فاصله متاسفانه تقریبا وجود ندارد و مواضع آمریکا و کشورهای غربی در ارتکاب جنایت علیه ملت و نادیده گرفته حقوق حقه و محاصره این ملت با یکدیگر همسویی دارند. آمریکا ما را با زنجیری آهنین محاصره کرده است و تلاش می کند تا ملت و دولت منتخب فلسطین به ریاست اسماعیل هنیه را در تنگنا قرار دهد و در این میان اروپایی ها ما را با زنجیری بافته شده از حریر ما را محاصره می کنند، اما نتیجه یکی است و آن محاصره ملت، کشتار، گرسنه نگه داشتن و مجازات آن است تنها به خاطر شرکت آن در انتخابات آزاد و شفاف و دمکراتیک اخیر و انتخاب جنبش مقاومت اسلامی حماس. این موضع گیری اروپایی ها قابل قبول نیست و هرگز در باعث برقراری امنیت و ثبات در منطقه یا جهان نخواهد شد لذا آنان می بایست از این موضع گیری عقب نشینی کرده و از منطق و حقیقت و عدالت مساله فلسطین جانبداری کنند.
س: هدف اسرائیل از افتتاح کنیسه در نزدیکی مسجد الاقصی زیر دیوار غربی چیست؟
ج: هدف کاملا واضح و روشن است. از زمان اشغال قدس در 1967م. رژیم صهیونیستی با استفاده از همه ابزارها برای یهودی کردن این مکان مقدس و تخریب مسجد مبارک الاقصی تلاش کرده و می کند. صهیونیست ها تقریبا هر روز اقدام به حفاری در زیر این مسجد می کنند به طوری که این مسجد هم اکنون در هوا معلق مانده و هر لحظه امکان فرو ریختن آن وجود دارد و صهیونیست ها قدم به قدم خود را به مسجد الاقصی می رسانند تا “معبد کذایی” را روی ویرانه های این مسجد بنا کنند امروزه آنان معابد یهودی زیادی را در اطراف مسجد الاقصی و حصارهای آن ساخته اند. این معابد مشرف بر این مسجد هستند تا در آینده در داخل مسجد ساخته شوند و مشابه این جنایت در مسجد حضرت ابراهیم (ع) در الخلیل نیز در حال تکرار شدن است، به طوری که هم اکنون دو سوم مسجد ابراهیم از آن صهیونیست ها و تنها یک سوم مسجد به مسلمانان اختصاص داده شده است. ما به امت اسلام هشدار می دهیم که از خواب عمیق خود بیدار شوند و این را بداند که قدس و مسجد الاقصی در خطر هستند و برای حمایت از قدس و نخستین قبله و سومین حرم شریف هر چه سریعتر اقدام کنند.
س: در رابطه با دیوار حایل و واکنش دیوان لاهه نسبت به محکومیت این اقدام رژیم صهیونیستی؟
ج:ساخت دیوار نژادپرستانه حایل از سویی نشان دهنده شکست رژیم صهیونیستی است؛ رژیمی که بر اساس سلطه گری و ارتکاب جنایت و کشاندن جبهه جنگ به سرزمین های اسلامی و حمله به شهرهای اسلامی در مناطق مختلف تشکیل شده است. این رژیم هم اکنون با ساخت این دیوار با دستان خویش خود را محاصره کرده با این امید که خود را از مقاومت فلسطینیان برهاند. امروزه کلیه ادعاهای صهیونیست ها در خصوص پروژه “صهیونیسم بزرگ” از نیل تا فرات شکست خورده است. صهیونیست ها امروزه همه جا پا به فرار گذاشته اند آنان از جنوب لبنان، نوار غزه و امروز از کرانه باختری فرار می کنند تا پشت این دیوار زندگی کنند و خود را برای روزی آماده می کنند که از کرانه باختری نیز بیرون روند. آنان در واقع این دیوار را به عنوان اعتراف و اذعان خود به شکست “پروژه صهیونیسم” ایجاد کرده اند. از سوی دیگر، بدیهی است که این دیوار مساحت وسیعی از کرانه باختری را تصرف کرده است و بخش های مهمی از اراضی کشاورزی و چاه ها و دیگر منابع آبی مهم و نیز مناطق راهبردی زیادی را در این منطقه تخریب کرده است، به طوری که در صورت تکمیل ساخت این دیوار، از کرانه باختری جز چهل یا پنجاه درصد از اراضی جدا از هم، برای فلسطینیان چیزی باقی نخواهد ماند، اما ما هرگز مایوس نخواهیم شد و می گوییم که صهیونیست ها هر کاری که می خواهند انجام دهند این دیوار دوام نخواهد آورد و با ادامه مقاومت و نیز به حکم قانون تخریب خواهد شد. دیوان لاهه نیز حکم غیر قانونی و باطل بودن این دیوار و وجوب تخریب آن را صادر کرده است.
س: در رابطه با آوارگان فلسطین و طرح اسکان دایم فلسطینیان آوارده در کشورهای میزبان؟
ج:مساله آوراگان، جوهر اصلی منازعه فلسطینیان با صهیونیست هاست. بیش از شش میلیون فلسطینی در خارج فلسطین در اردوگاه ها به سر می برند. این عده را از سال 1948م. از سرزمین و خانه و کاشانه شان بیرون کردند. تاکنون قطعنامه های بین المللی زیادی برای این آوارگان صادر شده است که همه آن ها بر حق بازگشت آنان به خانه و کاشانه شان تاکید می کنند نه این که به جای بازگشت به آنان غرامت داده شود. بازگشت آوارگان یک حق فردی و گروهی است و هرگز مشمول گذشت زمان نمی شود. بر همین اساس تمامی تلاش ها و توطئه ها برای حذف این حق تلاش های بیهوده و باطل است این تلاش ها از منظر قانونی و قانون بین الملل و از منظر ملت فلسطین و همه امت اسلام پوچ و باطل است. آوارگان می بایست به خانه و کاشانه شان که از آن ها به زور بیرون رانده شدند بازگردند و هیچ کس نمی تواند مانع از بازگشت آنان به میهن شان شود یا این که حق بازگشت آنان را حذف کند و ما بر این مساله تاکید می کنیم و به هیچ کس اجازه نخواهیم داد که حق بازگشت آوارگان را نادیده بگیرد.
س: در رابطه با روز قدس و نحوه عملکرد جهان اسلام در حمایت همه جانبه از فلسطین و در آینده به چه نحوه عملکرد آن ها را پیش بینی می کنید؟
ج:روز جهانی قدس فرصتی برای قیام و خیزش امت اسلام و اثبات این مهم است که این امت، امتی واحد است و به رغم تقسیم منطقه بر اساس نژاد و مذهب و طایفه که منطقه را به بیش از پنجاه دولت تبدیل کرده است، اما این روز گامی به سوی تقویت وحدت امت اسلامی و گامی به سوی حمایت و حل مسائل سرنوشت ساز و مهم جهان اسلام و در راس همه مساله فلسطین و قدس است. مساله فلسطین نه فقط مساله فلسطینیان و کشورهای عربی که مساله هر مسلمانی است و شکر خدا امروزه موج بیداری اسلامی در کل جهان اسلام گسترش یافته است. در ایران، اندونزی، ترکیه، مالزی، پاکستان، آفریقا و جهان عرب همه مسلمانان امروزه دریافته اند که دشمن صهیونیستی دشمن همه امت اسلام است و این امت تنها با اتحاد و همکاری های مشترک و با هدف تحقق آرمان های عالی امت اسلام و در راس همه آزادی مسجد مبارک الاقصی و قدس، می تواند در دنیای کنونی برای خود جایگاهی داشته باشد. از همین جاست که ما می توانیم اهمیت یک چنین روزی را برای تشویق امت اسلام جهت تحقق اهداف و آرمان های عالی آن دریابیم.