شلیک مداوم موشک های مبارزان فلسطینی موجب نگرانی رژیم صهیونیستی است. به نظر می رسد که این رژیم توان مقابله با این موشک ها را ندارد. این مساله باموفقیت های چشمگیر مبارزان فلسطینی درزمینه های گوناگون از جمله در مورد ضربه زدن به نظامیان صهیونیستی و شهرک نشینان، دستیابی به موشک های دارای برد بیشتر یا پیشرفته تر از موشک های قبلی و یا افزایش قدرت موشک های دست ساز بیشتر به چشم می خورد.
ارتش رژیم صهیونیستی در کمتر از یک ماه شاهد دو عملیات بزرگ از سوی مبارزان فلسطینی بوده است که نگرانی های داخلی زیادی را به وجود آورده است.اولین عملیات، شلیک موشک به اردوگاه ارتش در عسقلان به نام “زکیم”در تاریخ 10/9/2007 بود که منجر به زخمی شدن 70 افسر و نظامی صهیونیست شد. این عملیات باعث شد رژیم صهیونیستی نوار غزه را “منطقه متخاصم” اعلام کند. عملیات دیگر، شلیک موشک های “کاتیوشا” از نوع “گراد” به منطقه نقب غربی و شهرک صهیونیستی “نتیفوت” در تاریخ 7/10/2007 بود که منابع صهیونیستی آن را پیشرفتی چشم گیر در عملکرد گروه های مقاومت دانسته اند؛ چرا که بررسی های فنی نشان داد برد این موشک ها به 20 کیلومتر می رسد در حالی که بیش ترین برد موشک های قبلی 15 کیلومتر بود. علاوه بر این، موشک های مورد استفاده در این عملیات حاوی بیش از یک کیلوگرم مواد منفجره بود.
این منابع خاطر نشان کرده اند که تا قبل از این عملیات، شهرک صهیونیستی “نتیفوت” در خارج از تیررس گروه مقاومت قرار داشت و همین مساله بحث های زیادی را در محافل سیاسی و امنیتی رژیم صهیونیستی درباره اقدام هر چه سریعتر در حمله گسترده نظامی به نوار غزه، ایجاد کرده است.
قسام موشک های دارای برد بیش تر را آزمایش کرد
در این زمینه، نگرانی صهیونیست ها نسبت به قدرت تسلیحاتی گروه های مقاومت به سه مساله مربوط می شود:
– جنبش مقاومت اسلامی “حماس” یک هفته قبل از حمله موشکی به شهرک صهیونیستی “نتیفوت”، موشک های جدیدی را آزمایش کرد که ساخت شاخه نظامی این جنبش و نسبت به موشک های قبلی دارای برد بیش تری بودند. این موشک ها به سوی شهرک صهیونیستی “یدمردخای” واقع در شمال نوار غزه و در داخل اراضی اشغالی سال 48 شلیک شدند.
– در عملیات اخیر، یکی از شاخه های مقاومت عملا از یک راز در نوار غزه پرده برداشت. به عبارت دیگر این عملیات نشان داد که توان واقعی گروه های مقاومت بیش از آن چیزی است که در عملیات این گروه ها به نمایش گذاشته می شود. علاوه بر این، شاید یکی از گروه های مقاومت در افشای اسرار این گروه در انجام اقدامات غافلگیرانه عجله کرده است. البته برخی منابع سیاسی صهیونیستی قدرت گردان های شهید “عزالدین قسام” شاخه نظامی جنبش حماس در زمینه انجام چنین اقدامات غافلگیرانه را بیش تر از گروه های دیگر می دانند.
به نظر می رسد موضع رسمی رژیم صهیونیستی ناشی از فشارهایی است که مخالفان دولت بر آن اعمال می کنند و خواستار مقابله هر چه سریعتر با خطر موشک ها و خمپاره های گروه های مقاومت هستند، اما در عین حال، با اظهاراتی کلی نیز می توان از شدت این فشارها کاست و موضع مخالفان را آرام تر کرد. ناگفته نماند که این رژیم خود از خسارت های احتمالی ناشی از حمله گسترده به نوار غزه آگاهی دارد و می داند که این حمله چندان اقدام آسانی نیست و این رژیم توان شکست مقاومت یا نابودی توان موشکی آن را ندارد.
“ایهود اولمرت” نخست وزیر رژیم صهیونیستی در مقابل درخواست های “سیلوان شالوم” وزیر امور خارجه اسبق این رژیم و از رهبران حزب “لیکود” مبنی بر لزوم پاسخگویی دولت وی به سوالات و اعتراضات مخالفان، نمی تواند همیشه از پاسخگویی طفره رود، بلکه بالاخره باید دستور حمله به نوار غزه را صادر کند و امنیت صهیونیست ها را به سخریه و بازیچه نگیرد. علاوه بر این،”رونی مهتساری” شهردار شهر اشغالی عسقلان، دولت اولمرت را به حمله به نوار غزه تشویق کرد و گفت:« حتما باید موشکی به تل آویو اصابت کند، تا دولت “اسراییل” اقدامات جدیی را به عمل آورد و به شدت با سازمان های تروریستی در نوار غزه مبارزه کند.» اولمرت در برابر چنین درخواست ها و اظهاراتی تنها به ذکر این مساله اکتفا کرده است که دولت وی به شلیک موشک های فلسطینی پایان خواهد داد و بر اساس برداشت های برخی از خبرگزاری ها، این مساله به معنای حمله نظامی به نوار غزه است. علاوه بر این، اولمرت در نشست فراکسیون پارلمانی حزب کادیما نیز اعلام کرده است که مجبور است اقداماتی را در زمینه امنیتی اتخاذ کند که این اقدامات پس از ارائه برنامه “ایهود باراک” وزیر جنگ این رژیم در زمینه نحوه پایان دادن به شلیک موشک های گروه مقاومت در جنوب آغاز خواهد شد، اما درباره جزئیات این اقدامات یا زمان ارائه طرح باراک هیچ توضیحی نداد. این در حالی است که اولمرت مدتی قبل اعلام کرده بود زمان حمله نظامی گسترده به نوار غزه و توقف شلیک موشک های گروه های مقاومت نزدیک است.
موضع مقاومت درباره حمله نظامی به نوار غزه
با وجود جدیت گروه های مقاومت در برابر این تهدیدات و آمادگی های عملی که برای مقابله با هر گونه حمله انجام دادند، آن ها این تهدیدات را که با هدف سرپوش گذاشتن بر ناتوانی این رژیم در مقابله با معضل موشک های گروه های مقاومت صورت می گیرد پوچ و بی ارزش تلقی می کنند.
“ابو عبیده” سخنگوی مطبوعاتی گردان های شهید “عزالدین قسام” شاخه نظامی جنبش مقاومت اسلامی “حماس”، درخواست برخی مقامات رِژیم صهیونیستی برای حمله به نوار غزه را ابزاری دانست که رژیم اشغالگر در زمان احساس خطر از آن استفاده می کند تا بر ناتوانی خود در برابر گروه های مقاومت سرپوش بگذارد و این در حالی است که این گروه ها با شلیک موشک ها و خمپاره های خود دشمن را به استیصال کشانده و به معضلی تبدیل شده اند که دشمن صهیونیستی از آن به شدت هراسان است و از آن جایی که نمی تواند فکر حمله گسترده به نوار غزه را به ذهن خود راه دهد، اقدام به تهدید می کند.»
پر واضح بود که گروه های مقاومت این تهدیدات را جدی گرفتند و در همین راستا گردان های قسام چند هفته پیش اقدام به برگزاری مانورهایی کردند.
اما در سطح نظامی، “ایهود باراک” وزیر جنگ رژیم صهیونیستی به این اظهارات بسنده کرد که رژیم صهیونیستی طی چند سال آینده خواهد توانست تا 90درصد امنیت خود را در برابر موشک ها تامین کند و این مساله با اتمام طرح توسعه سیستم دفاع ضد موشکی این رژیم ممکن خواهد شد. اما در همین حال، “گابی اشکنازی” رئیس ستاد مشترک ارتش رژیم صهیونیستی که به همراه باراک به منظور بررسی گزارش کمیته نظارت بر هزینه های دولتی در “جبهه داخلی” یا فعالیت های ارتش در اراضی اشغالی سال 1948 در برابر کمیته نظارتی دولت حاضر شده بود، نسبت به خطرات موشک های مقاومت هشدار داد و اعلام کرد که نمی توان در آینده نزدیک این خطرات را کاهش داد.
همزمان با این هشدار اشکنازی، برخی از مقامات صنایع نظامی رژیم صهیونیستی نسبت به ضعف طرح “دفاع موشکی” یا تاخیر در اجرای آن هشدار دادند و خاطر نشان کردند که سرمایه گذاری منظم در این زمینه ممکن است اهداف صهیونیستی را در تیررس موشک های مقاومت قرار دهد. این افراد همچنین هشدار دادند که سرمایه گذاری ناقص و کوتاه مدت در این زمینه ممکن است باعث ناتوانی طرفین در استقرار سامانه دفاع ضد موشک های بالستیک در نزدیکی شهرک های صهیونیستی در 20 ماه آینده شود.
بر اساس اظهارات یک مقام مسئول در صنایع امنیتی رژیم صهیونیستی که از طریق رسانه های عبری زبان نیز پخش شد، می توان گفت که علی رغم تصمیم دولت “اسراییل” و سرویس های امنیتی آن مبنی بر فراهم کردن امکان “دفاع فعال” از مناطق مورد هدف موشک های فلسطینی در جنوب و شمال فلسطین اشغالی، این طرح به کندی پیش می رود.
از سوی دیگر، کارشناسان و تحلیلگران نظامی صهیونیستی بر این باورند که امیدواری باراک به تکنولوژی ضد موشکی، نشانگر تفکر اشتباه حاکم بر این رژیم است که به جای تمرکز بر روی اقدامات راهبردی دقیق، بر راه حل های تکنولوژیکی تکیه می کند. این افراد در گفتگو با روزنامه عبری زبان “هاآرتس” اعلام کرده اند که موشک های پیشرفته ضد موشک مانند موشک صهیونیستی”حیتس” (تیر) که با کمک آمریکا طراحی و ساخته می شود، می تواند در زمینه مقابله با موشک های دور برد موفق عمل کند، چرا که این موشک توان هدف قرار دادن و انهدام تمامی موشک هایی را که از فاصله هزاران کیلومتری شلیک می شوند، دارد و فاصله زیاد این موشک ها، امکان کشف و هدف قرار دادن آنها را به موشک های دفاعی صهیونیستی می دهد. اما درباره موشک های کوتاه برد مانند موشک های “کاتیوشا” یا “قسام” باید گفت اگر چندین فروند از آنها همزمان شلیک شوند، می توانند از سیستم دفاعی پیشرفته دشمن عبور و به اهداف خود اصابت کنند.
نگرانی ارتش رژیم اشغالگر
پرواضح است که ناتوانی دستگاه امنیتی و سیاسی رژیم صهیونیستی در مقابله با موشک های گروه های مقاومت و جلوگیری از تاثیرات جدی آنها، نگرانی صهیونیست ها از این موشک ها را افزایش داده است و این مساله در برخی زمینه ها کاملا قابل مشاهده است.و دراین باره می توان به موارد زیر اشاره کرد:
– نگرانی زیاد نسبت به امکان موفقیت گروه های مقاومت در ساخت و شلیک موشک ها از کرانه باختری به سوی عمق اراضی اشغالی سال 48 و هشدار نسبت به “تحول استراتژیک” در موازنه قدرت که مستلزم “واکنش های شدید” باشد.
این نگرانی ها بر رسانه های عبری نیز سایه انداخته است و “رونی دانیئل” تحلیلگر نظامی صهیونیستی در گفتگو با کانال 2 تلویزیون رژیم صهیونیستی، نسبت به خطرناکتر بودن شلیک موشک ها از کرانه باختری نسبت به شلیک موشک از نوار غزه هشدار داد.
وی دلیل این خطر را وجود ده ها شهرک صهیونیستی در سراسر کرانه باختری و نزدیکی (جغرافیایی) بسیاری از شهرهای کرانه باختری با مجموعه ها و شهرک های صهیونیستی در داخل اراضی اشغالی سال 48 دانست که باعث می شود شلیک موشک از این منطقه تلفات جانی زیادی در پی داشته باشد.
– تصمیم کابینه امنیتی رژیم صهیونیستی مبنی بر حمایت از مقاوم سازی هواپیماهای مسافربری ناوگان هوایی شرکت های صهیونیستی در برابر موشک های زمینی.
رادیو رژیم صهیونیستی در این زمینه اعلام کرد که این هواپیماها طی دو سال آینده به سیستم های ویژه ای مجهز خواهند شد که در داخل طراحی شده است و این هواپیماها را در برابر موشک های زمینی ایمن می سازد. نیمی از هزینه این طرح از سوی دولت “اسراییل” و نیمی دیگر از سوی شرکت های هواپیمایی تامین می شود.
به گزارش این منبع، اطلاعات ارائه شده در برابر کابینه امنیتی رژیم صهیونیستی نشانگر این مساله است که شاخه های نظامی گروه های مقاومت در حال حاضر موشک هایی را در اختیار دارند که می توانند هواپیماهای مسافربری این رژیم را مورد هدف قرار دهند.
– نگرانی نسبت به دستیابی گروه های مقاومت نوار غزه به حجم زیادی از مواد منفجره و ابزارهای جنگی از جمله موشک در هفته های اخیر. این نگرانی ها بیشتر با این هدف مطرح می شوند که این رژیم به طرف مصری برای کنترل بیشتر مرزهای مشترک با نوار غزه فشار وارد کند.
– تاثیرمنفی بر روحیه نظامیان ارتش رژیم صهیونیستی که روزنامه عبری زبان “یدیعوت آهارونوت” در این زمینه اعلام کرده است که 20 زره پوش این رژیم از ترس موشک های “گروهان های قدس” شاخه نظامی جنبش جهاد اسلامی فلسطین و “تیپ های ناصر صلاح الدین” شاخه نظامی کمیته های مقاومت مردمی، از رفتن به پادگان “زکیم” خودداری کرده اند.