دکتر “خلیل التفکچی” کارشناس امور شهرک سازی و مدیر اداره نقشه برداری جمعیت مطالعات عربی در شهر قدس از تلاش رژیم صهیونیستی برای حل نهایی مساله قدس به نفع خود و انتخاب این شهر به پایتختی دولت عبری خبر داد.
تفکچی در گفتگوی ویژه با شبکه خبری “فلسطین الآن” وابسته به جنبش مقاومت اسلامی “حماس” تاکید کرد که رژیم اشغالگر قدس تلاش دارد از طریق عملیات یهودی سازی و اسکان یهودیان در قدس شریف و نیز مصادره اراضی این شهر و مناطق اطراف آن، جمعیت فلسطینیان این شهر را به 12 درصد کاهش و در مقابل جمعیت یهودیان را به 88 درصد افزایش دهد.
این کارشناس امور شهرک سازی خاطر نشان کرد:« رژیم صهیونیستی، در راستای تغییر آثار باستانی و نمادهای تاریخی اسلامی قدس اشغالی، فعالیت های شهرک سازی و حفاری های خود را در بخش قدیمی این شهر و اطراف مسجد مبارک الاقصی ادامه می دهد.»
وی افزود: در حال حاضر در منطقه عطروت 11500 واحد مسکونی وجود دارد و رژیم صهیونیستی برنامه توسعه شهرک های صهیونیستی موجود و ساخت شهرک های جدید مانند شهرک “جفعات زئیف” در منطقه الولجه را همچنان ادامه می دهد که همه این اقدامات برنامه ریزی شده و هدفمند است.
تفکچی هدف از این اقدامات رژیم صهیونیستی را کاهش جمعیت فلسطینیان شهر قدس و “الترکیبة” یا همان حوض مقدس در بخش قدیمی قدس دانست.
وی در ادامه تصریح کرد:« در نقشه شهر جدید قدس، این شهر به سه منطقه اصلی: شهرک صهیونیستی معالی ادومیم در شرق، شهرک “جفعات زئیف” در شمال غربی و شهرک “گوش عتصیون” در جنوب غربی تقسیم شده است و هدف از این تقسیم بندی این است که در “کلان شهر جدید قدس” یهودیان در اکثریت و عرب ها در اقلیت باشند.»
وی خاطر نشان کرد: مطالعات صهیونیستی صورت گرفته درباره شهر قدس نشان می دهد که در سال 2040 اکثریت جمعیت این شهر را عرب ها تشکیل خواهند داد و این بدین معناست که شهردار این شهر یک شخص عرب خواهد بود و بدین ترتیب این شهر به یک شهر دو قومیتی تبدیل خواهد شد. در این صورت این شهر به جای این که پایتخت دولت عبری باشد، پایتخت فلسطینیان خواهد بود.
این کارشناس امور شهرک سازی تاکید کرد که تمامی احزاب رژیم صهیونیستی اعم از چپگرا و راستگرا در ارتباط با اخراج ساکنان عرب قدس اشغالی و برچیدن مجتمع های فلسطینی نشین این شهر متفق القول هستند. وی خاطر نشان کرد که مساله شهرک های صهیونیستی از دو لحاظ برای رژیم صهیونیستی حائز اهمیت است: یکی مساله جمعیت و دیگری مساله مادی. چرا که این رژیم برای اجرای این طرح ها میلیون ها دلار در خاک فلسطین سرمایه گذاری و هزینه کرده است و حال تلاش می کند که همین طرح ها را تغییر دهد. “اویگدور لیبرمان” در ارتباط با این مساله می گوید: ما نیازی به جمعیت فلسطینی نداریم … بلکه ما باید سعی در سیطره بر حوض مقدس داشته باشیم.
مصادره اراضی
دکتر تفکچی در ادامه تصریح کرد، جاده ای که در داخل کرانه باختری در دست احداث است و 1100 دونم از اراضی اهالی شهرهای عیزریه، النبی موسی و ابو دیس را مصادره می کند، فاز دوم طرحی است که مبتنی بر تشکیل کشور فلسطینی دارای صرفا را ه های مواصلاتی میان مناطق خود، (ارتباط جغرافیایی میان مناطق آن وجود ندارد و باید از طریق راه ها و رفت و آمد با وسایل نقلیه میان آنها ارتباط برقرار شود) و در مقابل کشور “اسراییلی” دارای ارتباط جغرافیایی میان مناطق خود است.
وی خاطر نشان کرد که این طرح در راستای عملیات یهودی سازی شهر قدس با هزینه یک میلیون و پانصد هزار دلار اجرا می شود. از دیگر اقداماتی که در این راستا صورت می گیرد می توان به عملیات مصادره اراضی برای احداث دیوار و عملیات احداث جاده و ساخت شهرک های صهیونیستی در داخل قدس اشاره کرد.
به گفته دکتر تفکچی، رژیم صهیونیستی در راستای دستیابی به این هدف خود حوزه استحفاظی شهر قدس را گسترش داده و شهرک های صهیونیستی شرق، شمال غربی و جنوب غربی این منطقه را به این شهر ملحق کرده است و در عین حال تلاش دارد تا اهالی عرب این شهر را اخراج و با احداث دیوار حایل، به یکباره 125 هزار فلسطینی را از این شهر بیرون کند.
کنفرانس پاییز و مساله قدس
تفکچی در ارتباط با کنفرانس پاییز که آمریکا سعی در برگزاری آن دارد، اظهار داشت:« هدف رژیم صهیونیستی از شرکت در کنفرانس پاییز دستیابی به صلح نیست؛ چرا که این رژیم در تاریخ 1/10/2007 پنج کانون جدید شهرک سازی در کرانه باختری تاسیس کرده است و همچنان به مصادره اراضی و توسعه شهرک های صهیونیستی موجود ادامه می دهد.
وی افزود: هدف این رژیم بیشتر از آن که پیشبرد روند سازش باشد، کمک به بوش در انتخابات آینده است .. به عبارت دیگر، بیش از این که رژیم صهیونیستی نیازمند کمک های آمریکا در آینده باشد، این “جرج بوش” رئیس جمهور آمریکا است که نیازمند کمک و حمایت رژیم اشغالگر قدس است.
وی تاکید کرد، کنفرانس پاییز علاوه بر این که هیچ کمکی به مساله فلسطین نمی کند بلکه باعث تشدید بحران فلسطین نیز خواهد شد .. و رژیم اشغالگر قدس انتظار دارد که در سال 2010 که زمان انتخابات نخست وزیری است، با تشدید روند شهرک سازی، شهر قدس اشغالی را به یک شهر یکپارچه با اکثریت یهودی و تحت سیطره این رژیم تبدیل کند تا از این مساله به عنوان عاملی برای پیروزی اولمرت در انتخابات استفاده کند.
از سرگیری حفاری ها در نزدیکی مسجد مبارک الاقصی
تفکچی در ارتباط با تصمیم رژیم صهیونیستی برای از سرگیری حفاری ها در محوطه باب المغاربه در نزدیکی مسجد مبارک الاقصی نیز اعلام کرد که این حفاری ها بخشی اساسی از سیاست های آشکار این رژیم است که از سال 1967 تاکنون همچنان ادامه دارد.
وی با اشاره به حفاری های صورت گرفته در بخش قدیمی شهر قدس اشغالی خاطر نشان کرد که این اقدامات بخشی از سیاست های این رژیم در راستای تخریب آثار اسلامی و عربی ـ که یادگار و بازمانده دوره های قبل از دوران حکومت امویان تا دوره عثمانی است ـ و بنای میراث جدید “اسراییلی” به جای آن هاست. وی تاکید کرد که این رژیم تحقیقات زیادی را در این زمینه انجام می دهد و مهم ترین بخش قدس برای این رژیم محوطه مسجد الاقصی است.
وی افزود: رژیم صهیونیستی قبل از آغاز حفاری ها در نزدیکی باب المغاربه اعلام کرد که در سال 1983 یک معبد یهودی در اطراف مسجد مبارک الاقصی و در نزدیکی دیوار البراق، در تونلی به عمق 30 و ارتفاع 6 متر ساخته شده بود و اکنون این رژیم در همین راستا، در صدد ساخت معبد دیگری در این منطقه است.
وی تاکید کرد که رژیم صهیونیستی تلاش دارد که مظاهر اسلامی شهر قدس اشغالی را تغییر دهد و معبد موهوم سلیمان را بر روی خرابه های مسجد مبارک الاقصی احداث کند؛ چرا که این رژیم بدون داشتن این معبد هیچ اعتباری ندارد.
این کارشناس امور شهرک سازی خاطر نشان کرد که حفاری های صورت گرفته در اطراف مسجد مبارک الاقصی، به منزله تخریب آثار جهانی است، اما با این حال، سازمان یونسکو بیش از این که این شهر را یک شهر تاریخی بداند که باید مورد محافظت قرار گیرد، آن ا یک شهر اشغالی می داند و در نتیجه رژیم صهیونیستی این اجازه را به خود می دهد که ضمن انجام حفاری ها در این شهر، مدعی شود که به هیچ اثر اسلامی و تاریخی آسیبی نزده است، بلکه حفاری های آن در راستای تحقیقات تاریخی است، اما تاکنون به هیچ نتیجه ای در این زمینه دست نیافته ایم.
دکتر تفکچی در پایان گفتگوی خود با خبرگزاری فلسطین الآن اظهار داشت: در حال حاضر شاهد کاهش اهتمام طرف های عربی و اسلامی به شهر قدس هستیم و در حالی که این شهر در گذشته در راس اولویت های کشورهای اسلامی و عربی و به ویژه فلسطین قرار داشت، اکنون در درجه چهارم و پنجم اولویت های این طرف ها قرار گرفته است و کمک های مادی به این شهر کاهش یافته و گفتمان سیاسی عربی و اسلامی و فلسطینی در ارتباط با این شهر رنگ باخته است.