شنبه 03/می/2025

کنفرانس آناپولیس از دید شخصیت ها و صاحب نظران مسائل سیاسی جهان اسلام

جمعه 9-نوامبر-2007

 

ابومازن در حالی به سوی دام آناپولیس گام های لرزان خود را برمی دارد که روز به روز از ملت و مقاومت فلسطین دور می شود.

به گزارش مرکز اطلاع رسانی فلسطین، دکتر”رمضان عبدالله شلح” دبیرکل جنبش جهاد اسلامی فلسطین در مصاحبه اختصاصی با شبکه خبری “العالم” با بیان این که تا کنون چنین مذاکره کننده ای در تاریخ فلسطین ندیده است؛ اظهار داشت: در کنفرانس سازش آتی پیشنهادی جرج بوش به هیچ وجه مسایل ملت فلسطین حل نخواهد شد .
وی باتاکید اینکه پیشنهاد برگزاری این کنفرانس ما را در یک تنگنای بسیار خطرناک تاریخی قرار داده است افزود: سخنان خطرناکی درباره دادن امتیازات بسیار بزرگ از سوی تشکیلات خودگردان فلسطین در کنفرانس پاییز به گوش می رسد.
دبیرکل جنبش جهاد اسلامی فلسطین گفت: این سخنان بدان معناست قواعدی که تشکیلات خودگردان بر آن بنا شده نابود خواهد شد. ودر این صورت مرزهای 1967 ترسیم می شود و مساله حق بازگشت آوارگان فلسطینی به صورتی که اسراییل مایل است حل خواهد شد و این یعنی سکونت آنها در خارج از اسراییل.
وی گفت: علاوه بر این اسراییل همچنان اصرار خواهد ورزید که قدس تقسیم نشود و حاکمیت بر آن در دست این رژیم قرار گیرد به طوری که قدس پایتخت ابدی رژیم صهیونیستی باقی بماند.
دبیر کل جنبش جهاد اسلامی فلسطین اظهار داشت: در کنفرانس سازش درباره شهرک های صهیونیستی نشین نیز هیچ سخنی گفته نمی شود و این در حالی است که نیم میلیون شهرک نشین در کرانه باختری سکونت دارند.
وی افزود: تعجب می کنم چگونه هیات اعزامی از سوی تشکیلات خودگردان فلسطین در مذاکرات پاییز در شهر آناپولیس آمریکا برای حل نهایی شرکت می کند در حالی که حتی نمی تواند پست های بازرسی و موانع اسراییلی در کرانه باختری و یا یک شهرک صهیونیست نشین که حتی خود صهیونیست ها آن را غیرقانونی می دانند برچیند و یا این که نمی تواند اسرا را آزاد کند در حالی که بیش از 11 هزار اسیر فلسطینی در زندان های اشغالگران هستند.
عبدالله شلح با انتقاد از تصمیم تشکیلات خودگردان فلسطین به حضور در کنفرانس سازش و حل مسایل مردم فلسطین، اظهار داشت: چه کسی این قدرت و اختیار را به آنان تفویض کرده که به نمایندگی از سوی ملت فلسطین مسایل را به طور نهایی حل و از 80 درصد از سرزمین تاریخی فلسطین صرف نظر کنند با این اوصاف ملت فلسطین و جهان عرب در ماجراجویی حضور یافته که نتایج آن کاملا آشکار است به طوری که همانا هیاهو فقط بر سر 20 درصد از خاک فلسطین است.
وی با تاکید بر این که کنفرانس پاییز نیازی اسراییلی است؛ خاطرنشان کرد: اسراییل و آمریکا می خواهند نقشه خاورمیانه را بار دیگر ترسیم و کشورهای عربی را به عادی سازی روابط با اسراییل وادار کنند که هدف از آن تقویت جناح به اصطلاح میانه رو عربی و زمینه سازی برای حمله جدید چه بسا علیه ایران یا سوریه و یا همه نیروهای مقاومت در منطقه است.
دبیر کل جنبش جهاد اسلامی فلسطین با بیان این که شرکت کشورهای عربی و اسلامی در این کنفرانس جای تاسف دارد؛ افزود: هر کشور عربی که در کنفرانس پاییز شرکت کند در واقع به منزله شاهدی بر نابودی مساله فلسطین، حفظ امنیت اسراییل و ایجاد ائتلافی جدید در منطقه برای حمله به بخش هایی از امت اسلامی و عربی است.
عبدالله شلح با تاکید بر این که مخالف حضور کشورهای عربی در ائتلافی هستیم که در واقع منویات تجاوزکارانه آمریکا و اسراییل در منطقه است؛ اظهار داشت: جای شگفتی است که رییس تشکیلات خودگردان فلسطین به چنین کنفرانسی می رود در حالی که به صدای هیچ مخالفی حتی در سطوح فنی مدیریت مذاکرات گوش فرا نمی دهد لذا ما با این مذاکرات مخالفیم و به آن به عنوان راه بازگرداندن و استیفای حقوق اعتقادی نداریم.
وی با بیان این که در کشورهای عربی نیز گروه های مخالف حکومت وجود دارند و به خواسته آنها به عنوان مخالف توجه می شود؛ افزود: پس چگونه است که این کشورها هیچ توجهی به مخالفت ملت فلسطین نمی کنند.
عبدالله شلح گفت: هدف آنان ساکت کردن هر گونه صدای فلسطینی مخالف این امتیازدهی است و آنان برای ایفای نقش در جهت خدمت به منافع اسراییل و آمریکا در منطقه آماده شده اند.
وی با تاکید بر این که حمایت از ملت فلسطین مسوولیت همه نیروهای فلسطینی و تشکیلات خودگردان است؛ خاطرنشان کرد: متاسفانه در حالی که تشکیلات خودگردان فلسطین برای رفتن به کنفرانس آناپولیس آماده می شود و همواره با مقامات اسراییلی دیدار می کند که حملات دشمن و ترورها و قتل عام فلسطینیان ادامه دارد با این وضع چگونه می توانند در اتاق های در بسته از صلح و مذاکرات سخن بگویند در حالی که ملت فلسطین در خیابان ها در خون خود می غلطد؛ بی شک آنان نماینده این خون ها نیستند پس به نام چه کسی در این کنفرانس سخن خواهند گفت.
عبدالله شلح گفت: کوشیدیم که وحدت را به میان فلسطینیان بازگردانیم اما شکافی که ایجاد شد بزرگتر از توان ما و سایر گروه ها برای ترمیم آن بود لذا از زمان بروز دودستگی بین فتح و حماس برای ایجاد مجدد وحدت در فلسطین با طرفین درگیر و طرف های عرب و اسلامی در منطقه به گفت و گو پرداختیم.
وی افزود: طرف های عرب و در راس آنان ابومازن نمی خواهند واقعیت را درک کنند و این در حالی است که هر کسی گمان کند آمریکا و اسراییل مصلحت ملت فلسطین را بر امنیت اسراییلی ها مقدم می شمارند و می خواهند کشور مستقل فلسطینی را حتی بر یک متر مربع در فلسطین تشکیل دهند، دچار توهم شده است.
عبدالله شلح با اشاره به این که اسراییل امنیت خود را بر هر مولفه دیگر (موضوعات مربوط به فلسطینیان یا سایر اعراب) در منطقه مقدم می شمارد؛ اظهار داشت: به همه اعلام می کنم که راهکار دو کشور در کنار یکدیگر از بین رفته است زیرا نه جغرافیای سیاسی که آمریکا و اسراییل با قدرت سلاح ایجاد کرده اند چنین اجازه ای می دهد و نه جغرافیای طبیعی.
وی با ابراز شگفتی از این که چرا برخی اعراب همچنان بر این امر تاکید دارند؛ افزود: به آنان تاکید می کنم که صلح و سازش هیچیک از حقوقتان را بازنمی گرداند و تنها راه رسیدن به حقوق ، مقاومت است.
دبیر کل جنبش جهاد اسلامی فلسطین با انتقاد از سازمان آزادی بخش فلسطین به علت امضای پیمان صلح با رژیم صهیونیستی، گفت: متاسفانه در فلسطین عادت شده که همگان فقط خود، حزب و گروهشان را می بینند و به گروه ها و اندیشه های دیگران اهمیت نمی دهند لذا ایجاد دیدگاهی که همه فلسطین، جهان عرب و حتی جهان را شامل شود در این سرزمین بسیار دشوار است و بدین جهت است که به دیدگاه کاخ سفید و تل آویو پناه می بریم که دشمن برای ما ترسیم کرده است و آنهم در زمانی این کار صورت می گیرد که نئومحافظه کاران یا همان حزب لیکود و هسته های آن بر واشنگتن بیش از تل آویو حکومت می کنند.
وی هشدار داد که دشمن به همه گروه های فلسطینی اعم از حماس، جهاد اسلامی، فتح، جنبش خلق، جنبش دموکراتیک، مستقل ها و حتی مردم عادی، فرهیختگان و سیاستمداران فلسطینی به یک چشم نگاه می کند .
عبدالله شلح بااشاره به اینکه اعراب به جنگ خود با دشمن صهیونیستی ایان داده اند افزود: راه حل ارایه شده برای مساله فلسطین، کاملا اسراییلی است نه فلسطینی.
وی در ادامه مقاومت 33 روزه حزب الله لبنان در برابر ماشین جنگی مدرن رژیم اسراییل در تابستان سال 2006 و پیروزی بر این رژیم را ستود و گفت: اسراییل مجموعه ای از تجمع های صهیونیست نشین است که جهان عرب هرگز نمی تواند آن را بپذیرد.
عبدالله شلح ادامه داد: متاسفانه منطقه عربی در مسیری در حال حرکت است که در آن اسراییل در آستانه تبدیل شدن به یک کشور منطقه ای با حاکمیت قرار دارد در حالی که در نیمه دوم قرن گذشته کاملا منزوی بود و بآن به منزله یک دشمن تعامل می شد.
وی افزود: این رژیم کاری کرد که کشورهای عربی یکی پس از دیگری آن را به رسمیت شناختند و اگر این وضع ادامه پیدا کند کار به جایی خواهد رسید که روزی کشورهای عربی زیر پرچم آمریکا در برابر هر طرفی که به اسراییل حمله کند، خواهند ایستاد و آن را در هم خواهند شکست همانگونه که صدام را از کویت بیرون راندند.
درهمین ارتباط یکی دیگر از رهبران جنبش جهاد اسلامی فلسطین باتاکید این که تمام اقدامات جنایتکارانه اسراییل با اجازه و تایید آمریکا صورت می گیرد گفت: کنفرانس سازش پیشنهادی بوش جز قتل عام بیشتر فلسطینیها نتیجه ای نخواهد داشت .
“خضرحبیب” در گفت وگوی اختصاصی با شبکه خبری “العالم” با اشاره به اظهارات اخیر “اسماعیل هنیه” نخست وزیر دولت وحدت ملی فلسطین مبنی بر این که آمریکا با نشان دادن چراغ سبز ، رژیم صهیونیستی را در اجرای نقشه هایش حمایت می کند، افزود: حمایت آمریکا از اسراییل برکسی پوشیده نیست؛
وی اظهار داشت: در حال حاضر کشتار وسیع مردم بی گناه فلسطین در نوار غزه دقیقا با سفر “کاندولیزا رایس” وزیر امورخارجه آمریکا به منطقه همزمان شده است که این خود بهترین دلیل بر مدعای هنیه است.
حبیب درباره افزایش حملات اسراییل به مناطق فلسطینی و نشست سازش گفت: نتایج نشست “آناپولیس” ایالت مریلند آمریکا با توجه به موج فزاینده حملات اسراییل از هم اکنون به روشنی قابل پیش بینی است و نشست سازش نتیجه ای جز کشتارهای وسیع در پی نخواهد داشت.
وی درباره این که آیا این جنایت ها برای تحت فشار قراردادن مردم فلسطین به منظور اعطای امتیازات بیشتر به اسراییل است؛ افزود: رژیم صهیونیستی از اختلافات فلسطینیان بهره برداری می کند و با جنایت های و کشتارهای وسیع خود مردم فلسطین را تحت فشار قرار می دهد تا از حقوق قانونی خود صرف نظر کنند و این که در نهایت دولت آمریکا نیز با شرایط دیکته شده این رژیم موافقت کند.
وی با بیان این که هدف اسراییل از نشست سازش پایمال کردن حقوق مردم فلسطین است؛ اظهار داشت: تمام اطلاعاتی که درباره این نشست به گوش می رسد حاکی از آن است که موضوعات اساسی و اصولی فلسطین در آن مطرح نمی شود و اسراییل هیچ آمادگی برای بررسی این موضوعات ندارد.
این مسوول جنبش جهاد اسلامی فلسطین در توضیح سخنان “تسیپی لیونی” وزیر امورخارجه رژِم صهیونیستی که گفته است “ایجاد امنیت برای اسراییل باید پیش از ایجاد کشور مستقل فلسطینی باشد” خاطرنشان کرد: هدف از تمام طرح ها وبرنامه های آمریکا از جمله نشست سازش، تامین امنیت صهیونیستها است که نشست آناپولیس نیز از این قاعده مستثنی نیست لذا در این نشست موضوع فلسطین و ایجاد امنیت برای آنها اصولا از اولویت برخوردار نیست و لیونی نیز فقط از حقایق پرده برداشته است.
خضر حبیب افزود: اگر آمریکا نسبت به ملت فلسطین حسن نیت داشت می توانست به راحتی به کشتارها و جنایات فزاینده اسراییل علیه فلسطینیان پایان دهد.
وی با اشاره به این که روزانه دهها نفر در فلسطین به شهادت می رسند؛ اظهار داشت: تنها در ماه اکتبر بیش از چهل فلسطینی به شهادت رسیدند و تعداد زیادی از مردم بی گناه و بدون سلاح فلسطین نیز مجروح و زخمی شده اند.
حبیب با ابراز تاسف از سکوت مطلق حاکم بر کشوهای عربی و غیر عربی افزود: دولت آمریکا در جنایت های اسراییل شریک است و دوشادوش این رژیم جنایتکار فعالیت می کند و این درحالی است که کشورهای عربی و جامعه بین الملل نیز در سکوت مطلق و مشکوک به سر می برند.
این مسوول جنبش جهاد اسلامی فلسطین با طرح این سول که آیا جهان برای از بین بردن مردم بی گناه فلسطین به توافق رسیده اند؟ خاطرنشان کرد: دنیا باید پاسخگوی این سوال باشد.
وی درباره مقابله مردم فلسطین با جنایت های جدید اسراییل در نوار غزه گفت: مردم فلسطین که در زمان حاضر با محاصره و انواع مشکلات معیشتی روبرو هستند و به رغم افزایش شمار قربانیان و شهدای خود، جز مقاومت و دفاع از خویش، گزینه ای پیش رو ندارند.
حبیب افزود: این جنبش از تمام برادران عرب و غیر عرب می خواهد برادران فلسطینی خود را در این راه یاری کنند تا مانع تحقق اهداف شوم اسراییل و آمریکا شوند.
وی با بیان این که مردم فلسطین نه تنها از مسایل و حقوق خود بلکه از کرامت انسان های عرب و غیر عرب نیز دفاع می کنند؛ اظهار امیدواری کرد که همه مسلمان عرب وغیر عرب مردم فلسطین را یاری دهند.

 

خطرات کنفرانس سازش

یک شخصیت سیاسی موریتانی رهبران کشورهای عربی را از تبعات خطرناک کنفرانس سازش پیشنهادی جرج بوش رییس جمهوری آمریکا برحذر داشت.

به گزارش مرکز اطلاع رسانی فلسطین، شیخ “احمد حمادی” هماهنگ کننده انجمن احزاب موریتانی در نیز با اشاره به برگزاری کنفرانس سازش در ماه آینده در شهر “آناپولیس” ایالت مریلند آمریکا، اظهار داشت: روشن است که طرح آمریکایی و صهیونیستی در منطقه مبتنی بر سلطه جویی، تجزیه ، اشغالگری و ازبین بردن طرح مقاومت در برابر صهیونیست هاست.
حمادی تاکید کرد ما مردم موریتانی طرفدار طرح مقاومت هستیم طرحی که دو کشور سوریه و ایران آن را راهبری می کنند.
وی با اشاره به خطرات کنفرانس سازش آتی اظهار داشت: این کنفرانس در واقع کنفرانس تسلیم در برابر اسراییل، خیانت به ملت فلسطین و چشم پوشی ازمسایل اسلامی و عربی است چرا که در شرایط کنونی اصولا مذاکره و گفت و گو درباره مساله فلسطین مناسب نیست.
حمادی دراین باره گفت: هم اکنون اختلاف و دو دستگی دربین فلسطینی ها حاکم است و بخش بیشتری از خاک آنها تحت اشغال است به همین دلیل ابتدا لازم است تا هماهنگی ها و تلاش ها به منظور وحدت بخشیدن به صفوف داخلی فلسطینی ها صورت گیرد.
هماهنگ کننده انجمن احزاب موریتانی تاکید کرد که کنفرانس سازش در واقع کنفرانسی به منظور رایزنی بین حامیان صهیونیست به شمار می رود در نتیجه هیچ نتیجه ای به دنبال نخواهد داشت.
وی با بیان این که طرف های مهم در جبهه مقابله با اشغالگران در این کنفرانس شرکت نمی کنند؛ خاطرنشان کرد: سوریه به طور جدی به کنفرانس سازش توجهی ندارد وگروه های مقاومت از جمله حماس، جهاد اسلامی ،حزب الله و دیگر نیروهای مقاومت برای شرکت در این کنفرانس دعوت نمی شوند به همین دلیل می توان گفت که کنفرانس پاییز گفت و گوی یکجانبه بین طراحان و برنامه ریزان آن است.
حمادی با اشاره به این که مردم مسلمان موریتانی به مسایل مسلمانان توجه ویژه ای دارند؛ اظهارداشت : احزاب این کشور نیز بر طرح مقاومت و مبارزه در برابر اقدامات تجاوزگرانه صهیونیست ها تاکید دارند.

  مسئول جبهه خلق برای آزادی فلسطین درخارج ، هدف واقعی نشست پاییز را عادی سازی روابط میان کشورهای عربی با رژیم صهیونیستی و گسترش شکاف میان فلسطینیان برای امتیازگیری بیشتر ازآنان دانست.

” ماهرالطاهر” درگفتگوی اختصاصی با شبکه خبری العالم تاکید کرد: باتوجه به اینکه دستکم 12 کشورعربی به این نشست دعوت شده اند ، عادی سازی هرچه بیشتر روابط کشورهای عربی با اسرائیل را می توان یکی از اهداف این نشست برشمرد.
وی افزود: آمریکا واسراییل می خواهند از طریق برگزاری نشست سازش پاییزامتیازات بیشتری از فلسطینیان به ویژه در زمینه حق بازگشت آوارگان بگیرند.
این عضو دفتر سیاسی جبهه خلق برای آزادی فلسطین ، با تاکید براینکه نشست پیشنهادی آمریکا به نفع مساله فلسطین نخواهد بود تاکید کرد: این نشست براساس قطعنامه های شورای امنیت پایه ریزی نشده است.
ماهر الطاهر از کشورهای عربی به ویژه تشکیلات خودگردان خواست نشست پاییز را تحریم کنند؛ زیرا حضور آنان در این نشست بلاعوض خواهد بود و به قیمت حقوق مردم فلسطین تمام خواهد شد.
وی با اشاره به نشست گروههای ملی فلسطین که قراراست همزمان با نشست سازش پاییز در دمشق تشکیل شود گفت : پیام نشست دمشق این است که مردم فلسطین ازاصول ، آرمانها و حقوق خود به ویژه قدس وحق بازگشت پناهندگان دست برنخواهند داشت.
الطاهر خاطرنشان کرد : نشست آناپولیس درشرایط ضعف گسترده کشورهای عربی و حاد بودن اختلافات فلسطینی ها برگزار می شود و دولت آمریکا با بهره برداری از این شرایط و تشکیل اجلاس تلاش می کند بر ناکامی سیاست های خود در عراق و منطقه خاورمیانه پوشش بگذارد.
 

کنفرانس سازش نشستی برای خداحافظی بوش است

وزیردارایی دولت منتخب فلسطین، تاکید کرد:رژیم صهیونیستی برای فراهم کردن زمینه برگزاری نشست پاییز، فشارهای نظامی و اقتصادی علیه فلسطینیان را تشدید می کند.

مهندس “زیاد الظاظا ” نیز  نشست سازش پاییز را به منزله جشن خداحافظی با جورج بوش قلمداد کرد و گفت: رژیم صهیونیستی تلاش می کند با بحرانی کردن اوضاع وبه وحشت انداختن ملت فلسطین از نظرنظامی و اقتصادی، زمینه را برای نشست پاییز فراهم کند.
وی افزود: اسرائیل درتشدید بحران علیه فلسطینیان از سه عامل مهم “حمایت نامحدود آمریکا ، سکوت غیرموجه کشورهای عربی و جامعه جهانی درقبال اقدامات این رژیم و همسویی وهماهنگی کامل با گروه رام الله (تشکیلات خودگردان) بهره می برد. الظاظا با تاکید براینکه گروه های مقاومت فلسطینی، در قبال جنایت های اخیر رژیم صهیونیستی ساکت نخواهند نشست از جامعه بین المللی خواست درآرام ساختن اوضاع و مقابله با اقدامات غیرانسانی رژیم صهیونیستی علیه فلسطینیان، ایفای نقش کند.
وزیردارایی دولت وحدت ملی فلسطین، تصریح کرد: اغلب مسئولان وناظران سیاسی وحتی شرکت کنندگان درنشست پاییز معتقدند که این نشست تنها درچارچوب دید وبازدید و با هدف عادی سازی روابط وحذف مساله فلسطین ازنقشه سیاسی جهان برگزار می شود.
الظاظاهمچنین ادعای رژیم صهیونیستی درباره وجود عناصری ازحزب الله و ایران درنوارغزه درکنار مقاومت فلسطین را پوچ وبی اساس دانست.

از سوی دیگر، دبیرکل جبهه دمکراتیک برای آزادی فلسطین تاکید کرد کنفرانس سازش پیشنهادی “جرج بوش” رییس جمهوری آمریکا ابهام آمیز است و دستور کار مشخصی ندارد.

“نایف حواتمه” گفت: ما آشکارا می گوییم نشستی که رییس جمهوری آمریکا خواستار برگزاری آن شده است از انسجام و هماهنگی لازم برخوردار نیست چرا که این گردهمایی در واقع یک نشست است نه کنفرانس بین المللی و این درحالی است که این نشست دستور کار مشخصی ندارد و هنوز دعوت از همه طرف های درگیر در خاورمیانه برای حضور در آن مشخص و قطعی نشده است. حواتمه اظهار داشت: مشخص نیست این نشست برای یک بار برگزار خواهد شد یا اینکه به یک کنفرانس بین المللی تبدیل می شود که چند دور برگزار شود تا درباره همه مسایل بویژه منازعه فلسطین و اسراییل و مسایل قدس، آوارگان فلسطینی، مرزها، شهرک ها، امنیت و مساله آبها به راه حل های سیاسی دست پیدا کند. وی افزود: به همین علت اعلام کرده ایم که این نشست بین المللی، کنفرانس بین المللی نخواهد بود و تحت نظارت و اداره سازمان ملل متحد و پنج کشور عضو دایم شورای امنیت نیز برگزار نخواهد شد. حواتمه گفت: نشست پاییز زمینه را برای دستیابی به راه حل های فراگیر فراهم نمی کند زیرا دولت آمریکا از دولت رژیم صهیونیستی جانبداری می کند و دولت “ایهود اولمرت” به مذاکرات جدی و واقعی درچارچوب قطعنامه های بین المللی تمایل ندارد و به طرحی که در روند انتخابات مطرح و حزب “کادیما” براساس آن به پیروز و تشکیل دولت داد؛ پایبند است. وی افزود: طرح حزب کادیما هرگز شامل عقب نشینی از همه سرزمین های اشغالی فلسطین و حل مشکل آوارگان فلسطینی با بازگشت آنها به سرزمینشان طبق قطعنامه سازمان ملل متحد و برچیدن شهرک ها نمی شود بلکه این طرح فقط شامل عقب نشینی از بخش هایی از سرزمین های اشغالی فلسطینی است و تمایل دارد مرزها بر مبنای دیوار حایل باشد. دبیرکل جبهه دمکراتیک برای آزادی فلسطین با اشاره به این که با ساخت دیوار حایل بیش از دوازده تا پانزده درصد از زمین های کرانه باختری رود اردن مصادره می شود؛ اظهار داشت: به همین دلیل معتقدیم چیزی وجود ندارد که نوید دهد نشست پاییز بتواند به یک کنفرانس بین المللی با حضور همه طرف های درگیر و با دستورکار مشخص تبدیل شود. وی گفت: جبهه دمکراتیک برای آزادی فلسطین آشکارا اعلام کرده است خواستار برگزاری نشستی است که همه طرف های درگیر در آن شرکت داشته باشند از جمله فلسطین، لبنان و سوریه که سرزمین های آنها توسط اسراییل اشغال شده است. حواتمه همچنین افزود: همه کشورهای عضو دایم شورای امنیت سازمان ملل متحد باید در این نشست شرکت کنند و با نظارت سازمان ملل و در چارچوب قطعنامه های بین المللی برگزار شود. دبیرکل جبهه دمکراتیک برای آزادی فلسطین در ادامه گفت وگو با العالم تاکید کرد با نشست بین المللی که دستور کار و برنامه مشخصی برای راه حل های سیاسی فراگیر و درچارچوب قطعنامه های بین المللی نباشد و بدون حضور همه طرف های درگیر و تعیین سقف زمانی برای پایان دادن به همه مذاکرات سیاسی برگزار شود؛ مخالفیم زیرا نمی خواهیم تجربه مصیبت بار توافقنامه های اسلو و مذاکرات ده ساله سوریه و اسراییل تکرار شود. وی افزود: براساس همین سیاست از “محمود عباس” رییس تشکیلات خودگردان فلسطین خواسته ایم قبل از رفتن به نشست سازش در آناپولیس به لزوم تبدیل این نشست به کنفرانس بین المللی پافشاری کند تا در چارچوب قطعنامه های بین المللی برگزار شود و همه طرف های درگیر و در راس آنها فلسطین ، سوریه، لبنان و پنج کشور عضو دایم شورای امنیت در آن شرکت کنند. حواتمه با تاکید بر این که باید سقف زمانی برای روند مذاکرات تعیین شود؛ به مذاکرات بین محمود عباس و ایهود اولمرت و هیات های دو طرف که بدون نتیجه پایان یافته است اشاره کرد و افزود: این روند دودستگی ها در فلسطین افزایش می دهد و این درحالی است که اسراییل همواره به حملات در کرانه باختری و نوارغزه، مصادره سرزمین ها و ساخت شهرک های جدید ادامه می دهد و از طرف دیگر بجای آنکه گروه های فلسطینی در راه مقاومت در برابر اشغالگران و اقدامات خصمانه آنها متحد و یکپارچه شوند دودستگی ها در میان آنها افزایش یافته است. دبیرکل جبهه دمکراتیک برای آزادی فلسطین تاکید کرد باید درگیری بین فلسطینی ها متوقف و باردیگر برای مقاومت در برابر اشغالگران متحد و یکپارچه شویم تا بتوانیم حقوق مردم فلسطین را اخذ و کشور مستقل فلسطین را در همه سرزمین های اشغالی تشکیل دهیم و حتی از یک وجب از خاک فلسطین نیز چشم پوشی نکنیم. درهمین ارتباط عضو فراکسیون جنبش فتح در مجلس قانونگذاری فلسطین نیز ، هدف آمریکا از برگزاری کنفرانس سازش را تحقق اهداف خاص دانست. “عبدالله عبدالله” در گفت وگوی اختصاصی با شبکه خبری “العالم” با بیان این که طرف آمریکایی خواستار تحقق اهداف خود است؛ اظهار داشت: اگر دستیابی به اهداف خاص مد نظر نبود برگزاری چنین کنفرانسی ضرورت نداشت. عبدالله با تایید این که هیچگونه فشاری از سوی آمریکا بر اسراییل برای احترام گذاشتن به قطعنامه ها و قوانین بین المللی و توافقنامه های منعقده مشاهده نمی شود؛ خاطرنشان کرد: با این وجود ما مصمم هستیم به تماس با همه طرف های ذی ربط به منظور جلب حمایت آنان از برگزاری کنفرانس پاییز وموفقیت آن ادامه دهیم. وی گفت: اگر اهداف صلح محقق نشود کسی نمی تواند بعد از گذشت 7 سال از آغاز مذاکرات صلح فلسطینی ـ اسراییلی و اسراییلی ـ عربی، شکست کنفرانس پاییز را تحمل کند. نماینده مجلس قانونگذاری فلسطین از جنبش فتح اظهار داشت: برخی پیشرفت ها در زمینه جدول فعالیت های کنفرانس ایجاد شده اما نهایی نیست و این جدول نیازمند حمایت کشورهای شرکت کننده در این نشست است. عبدالله افزود: جناحهای ضد صلح در اسراییل همچنان فعالند و از زمان ترور “اسحاق رابین” در سال 1995 میلادی تاکنون بر تصمیماتی که در اسراییل اتخاذ می شود، تاثیر گذار هستند این عده برای نابودی هر گونه چشم انداز حل سیاسی بحران کنونی همه تلاش خود را به کار می گیرند. وی گفت: این عده می خواهند حقوق ملت فلسطین را انکار کنند به طوری که آنان حتی فلسطینیان را به عنوان یک ملت قبول ندارند لذا باید از دعوت کنندگان به برگزاری کنفرانس، آمریکا، اعضای دایم شورای امنیت، اعضای 8 کشور صنعتی جهان و طرف های ذی ربط در مساله صلح خاورمیانه بخواهیم به مسوولیت های خود در زمینه برقراری صلح عمل نمایند. عبدالله افزود: ما نمی خواهیم مانند جنگ بالکان ، مساله فلسطین را حل کنیم، ما جنگ نمی خواهیم بلکه خواستار التزام اسراییل به قانون و برخورد جامعه جهانی با متجاوز هستیم. از سوی دیگر دبیرکل حزب کمونیست فلسطین ضمن حمایت از برگزاری نشست گروههای فلسطینی دردمشق همزمان با کنفرانس سازش آناپولیس هدف از برگزاری کنفرانس دمشق را مقابله با طرح های آمریکا و رژیم صهیونیستی در کنفرانس سازش برشمرد. “عربی عواد” روز چهارشنبه در مصاحبه اختصاصی با شبکه خبری “العالم” در عین حال اظهار داشت: کنفرانس ملی فلسطین که در دمشق پایتخت سوریه برگزار خواهد شد علیه هیچ شخص یا گروهی نیست. عواد خاطرنشان کرد: هدف از برگزاری کنفرانس دمشق دفاع از مساله فلسطین و بازگرداندن وحدت بین مردم فلسطین است. دبیرکل حزب کمونیست فلسطین افزود: زمانی که سوریه با برگزاری این کنفرانس موافقت کرد نشان داد که به مساله فلسطین توجه دارد زیرا هدف از برگزاری این کنفرانس مقابله با طرح های آمریکایی ها و صهیونیست ها برای از بین بردن مساله فلسطین است. وی با بیان این که کنفرانس ملی فلسطین در تلاش برای بازگرداندن وحدت در میان فلسطینیان و پایان دادن به دودستگی های خطرناک است؛ اظهار داشت: این کنفرانس در راستای خدمت به مساله فلسطین است و علیه هیچ گروهی نیست. عواد تاکید کرد سوریه با اتخاذ چنین موضعی نشان داد که سیاست ثابتی در حمایت از مساله فلسطین دارد و به وحدت همه گروه ها علاقمند است.


کنفرانس آناپولیس هیچ دستاوردی برای فلسطینیان نخواهد داشت

 

از دیگر سو، چند شخصیت سیاسی سرشناس لبنانی وفلسطینی کنفرانس سازش پیشنهادی جرج بوش را در راستای منافع ملت فلسطین نمی دانند و معقدند که این کنفرانس هیچ دستاوردی برای آنها ندارد.
“طلال ارسلان” رییس حزب دموکراتیک لبنان در گفت وگوی اختصاصی با شبکه خبری “العالم” اظهار داشت: کنفرانس پاییز دستاوردی برای ملت فلسطین ندارد زیرا مسایل فلسطین از قبیل قدس، آوارگان، تعیین سرنوشت سرزمین فلسطین، شهرک سازی، تقسیم قدس و … به طور جدی در آن مورد بحث قرار نمی گیرد.
ارسلان در عین حال افزود: هر کنفرانسی که بدون حضور حماس و سوریه برگزار شود محکوم به شکست است زیرا سوریه نقشی اساسی در برقراری هرگونه صلح در منطقه دارد و حماس نیز نماینده نیمی از مردم فلسطین است از این رو مستثنی کردن این نیروهای فعال از روند صلح در سطح منطقه و فلسطین مانعی بزرگ در برابر هر گونه صلح به شمار می رود.
رییس حزب دموکراتیک لبنان ادامه داد: مساله دیگر خود آمریکایی هستند که یک طرف اساسی در منازعه اعراب و اسراییل و اسراییل و فلسطینیان محسوب می شوند و از آنجا که از اسراییل جانبداری می کنند نمی توانند داوری عادل و بی طرف باشند بنا براین شاهدیم وقتی قرار باشد اسراییل امتیازی بدهد کار فقط به ابراز امیدواری از سوی طرف آمریکایی و تبلیغ در این زمینه ختم می شود و فشار فقط بر طرف فلسطینی است.
وی گفت: این بدان معناست که فقط از فلسطینیان خواسته می شود که به اسراییل امتیاز بدهند در حالی که اسراییل خود را به عنوان خواهنده صلح در منطقه به ویژه با فلسطینیان معرفی می کند.
ارسلان با بیان این که این موارد از همین حالا نشانگر شکست کنفرانس پاییز است؛ افزود: هدف “جرج بوش” رییس جمهوری آمریکا از این کنفرانس پبیش از آنکه برقراری صلح در منطقه و فلسطین باشد بهبود وضعیت خود و حزبش در داخل آمریکاست زیرا واشنگتن در وضعیت نابسامانی در عراق، لبنان، فلسطین و در خصوص حل مساله غزه و کرانه باختری، روابط با سوریه و ایران قرار دارد.
وی اظهار داشت: آمریکا در حال حاضر بر روی دهانه آتشفشان در منطقه قرار گرفته است از این رو معتقدیم که وضع دولت آمریکا به گونه ای نیست که بتواند نقش فعالی در زمینه برقراری صلح در منطقه خاورمیانه ایفا نماید.
ارسلان ادامه داد: این کنفرانس و برگزاری آن خواست آمریکا، اسراییل و هم پیمانانشان است و از سوی دیگر جدول فعالیت های کنفرانس بسیار سطحی است و نمی تواند مشکل منازعه اعراب و اسراییل و منازعه میان این رژیم و فلسطینیان را به طور ریشه ای حل کند.
رییس حزب دموکراتیک لبنان گفت: مساله قدس، آوارگان، وضعیت نهایی فلسطین و تشکیل کشور مستقل، وضعیت جولان، کشتزارهای شبعا، وضعیت حماس در نوارغزه و محاصره این منطقه از سوی اسراییل، به رسمیت نشناختن حماس و … مسایل ریشه ای هستند که اگر به راستی می خواهند صلح در منطقه برقرار شود باید این مسایل را حل کنند.
وی با بیان این که آمریکا به طور کامل و مطلق از اسراییل حمایت می کند؛ افزود: در جنگ ژوئیه سال 2006 علیه لبنان مشخص شد که این جنگ به خواست آمریکا بوده است و تاکنون نیز اجازه نداده آتش بس مشخصی در مرزها ایجاد شود با این اوصاف چگونه باید انتظار داشت که واشنگتن بخواهد صلح را در منطقه استقرار بخشد.
ارسلان با اشاره به این که با صلح مخالف نیستیم؛ خاطرنشان کرد: صلح شروطی دارد و بدون قدس، بدون تشکیل کشور مستقل فلسطین، بازگشت سرزمین های اشغالی عربی مانند جولان و کشتزارهای اشغالی شبعا و بدون پذیرش حق بازگشت آوارگان برقراری آن امکان پذیر نیست.
نماینده جنبش مقاومت اسلامی فلسطین “حماس” در لبنان نیز در گفت وگو با العالم افزود: کنفرانس پاییزهیچ دستاوردی برای ملت فلسطین ندارد و در راستای منافع این ملت برگزار نمی شود.
“اسامه حمدان” تاکید کرد این کنفرانس سه هدف را دنبال می کند اول، بهبود وجهه آمریکا که به افغانستان حمله کرد و در عراق نیز به عنوان یک دولت تجاوزگر، اشغالگر و ددمنش به منصه ظهور رسیده و ملت عراق را به قتل می رساند.
حمدان افزود: هدف دوم ایجاد فضای مناسب جهت سازش میان کشورهای عربی و اسراییل و هدف سوم ایجاد فضای سازش در منطقه است که این امر به آمریکا برای حمله جدید در منطقه کمک می کند.
حمدان تاکید کرد که تنها طرفی که باید بهای این کنفرانس را بپردازد ملت فلسطین و آرمان آن است.
وی با اشاره به دیدارهای مستمر “محمود عباس” رییس تشکیلات خودگردان فلسطین و “ایهود اولمرت” نخست وزیر رژیم صهیونیستی گفت: اولمرت و همتایانش فقط در جست و جوی امیتاز هستند و ابو مازن نیز در این بین فقط امتیاز می دهد و ید طولایی در این زمینه دارد.
نماینده حماس در لبنان افزود: از جمله کسانی که به ابومازن در این زمینه کمک می کنند “احمد قریع” (ابوعلاء) است که با لودرها و بولدوزرهایش در “جبل ابوغنیم” زمین های فلسطینیان را برای ساخت شهرک صهیونیست نشین تسطیح کرد و همچنین با کمال تاسف “سیمان ارسالی” از سوی مصر برای بازسازی مناطق فلسطینی نشین را برای ساخت دیوار حایل (دیوار جداکننده نژادی) به کاربرد.
حمدان گفت: نفر دیگر در زمینه سازش “یاسر عبد ربه” است که بر لغو حق بازگشت آوارگان فلسطینی به وطن تاکید دارد و قهرمان کنفرانس ژنو است همچنین “صائب عریقات” شخص دیگری در این زمینه است که مناطق فلسطینی نشین زیادی را به دشمن صهیونیستی واگذار کرد و از تقسیم قدس میان فلسطینیان و اسراییلی ها سخن گفت.
وی اظهار داشت: این کنفرانس آغاز مرحله ای واقعی از سازش بر سر مساله فلسطین است لذا آن را رد می کنیم و از همه کشورها از جمله کشورهای عربی می خواهیم آن را تحریم کنند.
حمدان افزود: ابومازن را نصیحت می کنیم که در این کنفرانس حاضر نشود زیرا مشروعیت و وجهه خود را در میان مردم فسلطین از دست خواهد داد.
وی از همه گروه های فلسطینی خواست در کنفرانس ملی فلسطین در سوریه که برای تاکید بر اصول فلسطینی از جمله حق بازگشت، مسجد الاقصی و آزادی سرزمین فلسطین و همچنین مقاومت و وحدت در داخل فلسطین برگزار می شود، شرکت کنند.
به گفته حمدان، کنفرانس پاییز مشکلات عمده ای پیش رو دارد از جمله آنکه هنوز گروه کاری آن تشکیل و جدول کاری آن اعلام نشده است.
نماینده حماس در لبنان اظهار داشت: در صورت شرکت طرف فلسطینی در کنفرانس پاییز فاجعه رخ خواهد داد زیرا درباره مساله قدس سخن از ایجاد یک قدس دیگر برای فلسطینیان مطرح شده است بدین معنا که یک منطقه به نام قدس ایجاد شود اما نه در قدس بلکه در ابودیس.
وی افزود: چند روز قبل 1100 دنم (هر دنم معادل هزار متر مربع می باشد)  از اراضی ابودیس مصادره شد که محاصره شهر قدس را از طرف شرق تکمیل کرد. این اراضی مصادره شده به شهرک صهیونیست نشین “معالیه آدومیم” ضمیمه شده است از این رو هر کسی بخواهد از قدس خارج شود باید از کمربند شهرک های صهیونیست نشین بگذرد و این بدان معناست که هر فردی که بخواهد از قدس خارج یا وارد آن شود، باید از اسراییل اجازه بگیرد.
نماینده حماس در لبنان تاکید کرد آنان می خواهند قدس فقط از نظر دینی تحت اختیار مسلمانان باشد اما خود بر آن حاکمیت داشته باشند.
حمدان گفت: هیات مذاکره کننده فلسطینی باید فلسطینی بودن قدس، منابع طبیعی و حاصلخیز بودن زمین های کرانه باختری را در نظر بگیرد.
وی به این مساله خطرناک اشاره کرد که اسراییلی ها از فلسطینیان می خواهند قدس را به عنوان پایتخت اسراییل و همچنین رژیم صهیونیستی را به عنوان یک دولت یهودی به رسمیت بشناسند و این بدان معناست که هیچ یک از مذاهب غیر یهودی حقی در این سرزمین ندارند.
حمدان اظهارداشت: برای اولین بار یک مقام فلسطینی مانند ابومازن گفت که قبول دارد قدس غربی پایتخت اسراییل باشد امری که تاکنون هیچ کسی در جهان آن را به رسمیت نشناخته است این سخن در واقع یک میلیون و صد هزار فلسطینی ساکن سرزمین های اشغالی را در معرض خطر اخراج قرار داد.
وی گفت: با این اوصاف محمود عباس می خواهد به کنفرانس پاییز رفته و سند تسلیم را امضا کند لذا معتقدیم که این کنفرانس، نه برای صلح بلکه کنفرانس تسلیم و بستن پرونده فلسطین است و هر کسی آن را امضا کند خائن است.
“امین جمیل” رییس حزب کتائب لبنان نیز در این باره به العالم گفت: ما می خواهیم که این کنفرانس صلح را در منطقه به همراه آورد.
جمیل گفت: اگر در این کنفرانس به طرح صلح پیشنهادی “ملک عبدالله” پادشاه عربستان تکیه شود بسیار عالیست اما اگر کنفرانس فقط برای تبادل دیدگاه و وقت گذرانی باشد این امر مضر است.
رییس حزب کتائب لبنان خاطر نشان کرد: برای آنکه کنفرانس موفق باشد باید همه مشکلات به طور جدی مطرح و بررسی شود از جمله آینده روابط با اسراییل، نوع روابط اسراییل با کشورهای پیرامون به ویژه با مردم فلسطین که با مشکلات زیادی ناشی از عملکرد اسراییل مواجهند، موضوع آوارگان فلسطینی، مساله اراضی اشغالی جولان، کشتزارهای شبعا و مسایل فلسطین که بسیار اساسی و مهم است.
وی ادامه داد: میزبان نیز باید جدول کاری کنفرانس را ترسیم کند تا همه از اهداف برگزاری آن آگاه شوند.
جمیل، لبنان را بخشی از خاورمیانه خواند و گفت: اگر اوضاع خاورمیانه ثبات یابد اوضاع لبنان نیز با ثبات می شود.
رییس حزب کتائب لبنان گفت: این کشور همچنان بهای درگیری منطقه ای که از دهها سال قبل آغاز شده به ویژه جنگ اعراب و اسراییل را می پردازد.
وی افزود: مساله اسکان فلسطینیان نیز هایز اهمیت است و منوط به قطعنامه های بین المللی است به ویژه که لبنان توان تحمل بار اضافی را ندارد لذا فلسطینیان باید حق تعیین سرنوشت خود را خارج از چارچوب لبنان داشته باشند.
جمیل گفت: مساله کشتزارهای شبعا نیز هنوز منشخص نشده و مساله اسرا و ترسیم مرزها نیز وجود دارد.
وی افزود: اسراییل باید موضوع تقسیم آب میان دو طرف را نیز محترم بشمارد و قطعنامه های بین المللی در این زمینه را به مرحله اجرا درآورد.
جمیل گفت: از همه مهمتر آن است که اعراب در منطقه باید حیاتی توام با کرامت داشته باشند و بی ثباتی و ناامنی در منطقه پایان یابد تا بتوانیم به مساله توسعه بپردازیم که موضوعی اساسی است علاوه بر آن، کنفرانس دستکم باید بخشی از مشکلات استراتژیک را حل کند.

 

لینک کوتاه:

کپی شد