ناظران سیاسی از این همه شور و شوق گروه حاکم بر تشکیلات خودگردان فلسطین برای شرکت در کنفرانس آناپولیس در مورد خاورمیانه و فعالیت شبانه روز این گروه برای جلب حمایت کشورهای عربی از این کنفرانس و دل بستن به آن بسیار شگفت زده شده اند.
این در حالی است که اشغالگران صهیونیست سقف انتظارات از این کنفرانس را کاهش داده اند و شروط خطرناکی را برای محمود عباس جهت مشارکت رژیم صهیونیستی در این اجلاس وضع کرده اند.
و در عین حال، هم عملا دست به اقداماتی می زند که بر محال بودن بازگرداندن حقوق فلسطینیان به آن ها تاکید دارد.
درست زمانی که عباس به جنبش حماس حمله ور و خواستار نابودی این جنبش در غزه می شود، در پانزدهم ماه جاری میلادی اظهار داشت:«با برادران عرب نهایت تلاش خود را می کنیم تا کنفرانس آتی صلح به هدف خود دست یابد.»
محمود عباس چند روز قبل از عربستان سعودی دیدن کرد تا بتواند رهبران این کشور را به شرکت در نشست جنجال برانگیز پاییز ترغیب کند.
ناظران سیاسی ضمن هشدار نسبت به اقدامات رژیم صهیونیستی درست قبل از برگزاری کنفرانس آناپولیس معتقدند که هدف از این اقدامات بی محتوا کردن این نشست و قبولاندن شروط خود به محمود عباس برای موافقت با شرکت وی در کنفرانس آناپولیس است. این اقدامات و شروط عبارتند از:
مخالفت با هر گونه عقب نشینی از قدس
پارلمان رژیم صهیونیستی اخیرا طی یک طرح یک فوریتی را که احزاب صهیونیستی ارائه کردند و برخی اعضای کادیما هم به آن رای مثبت دادند، به تصویب رساند. به موجب این طرح “قانون شهر قدس” تعدیل شد و به موجب قانون جدید هر گونه عقب نشینی از قدس بدون موافقت 80 تن از نمایندگان کنست ممنوع اعلام شد. این در حالی است که بر اساس قانون قدیم تنها موافقت 61 نماینده کافی بود. این اقدام رژیم صهیونیستی به این معناست که عقب نشینی از این شهر و واگذاری آن به طرف فلسطینی عملا محال است.
این پیشنهاد درست چند روز قبل از برگزاری کنفرانس آناپولیس مطرح می شود تا اساسا طرف شرکت کننده صهیونیستی از طرح مسأله قدس در آناپولیس جلوگیری کند و اصلا اسمی از قدس در این کنفرانس آورده نشود.
دکتر مصطفی برغوثی رئیس کمیته ابتکار ملی فلسطین می گوید که مخالفت اشغالگران صهیونیست با عقب نشینی از قدس از جمله مسائلی است که رژیم اشغالگر صهیونیستی از طریق آن مانع هر نوع امتیازدهی به فلسطینیان در کنفرانس آناپولیس می شود.
به رسمیت شناختن یهودیت “اسرائیل”
از دیگر شروط رژیم صهیونیستی، شناسایی “اسرائیل” به عنوان یک کشور یهودی برای ملت یهود است. ایهود اولمرت در جریان دیدار خود با خاویر سولانا هماهنگ کننده سیاست خارجی اتحادیه اروپا، این مسأله را به عنوان پیش شرط هر نوع مذاکره ای که قرار است پس از آناپولیس صورت گیرد، بیان کرده است. دفتر اولمرت با صدور بیانیه ای در این باره اعلام کرد که این مسأله از نظر صهیونیست ها غیر قابل مذاکره است.
ناظران و تحلیل گران سیاسی و گروه های فلسطینی بر این باورند که سخن گفتن از یک کشور یهودی بسیار خطرناک است و به گفته دکتر صلاح البردویل تبعات ناگوار زیر را در پی دارد:
ـ اخراج یک و نیم میلیون فلسطینی ساکن سرزمین های اشغالی 1948
ـ ممنوع شدن ورود فلسطینیان به قدس
ـ قانونی اعلام کردن سیطره یهودیان بر قدس
ـ تبدیل شدن این شهر به پایتخت ابدی رژیم صهیونیستی
ـ حذف حق بازگشت شش میلیون آواره فلسطینی در خارج
ادامه عملیات حفاری در اطراف و زیر مسجد الاقصی
در این وضعیت، عملیات حفاری و کاوشگری در اطراف و زیر مسجد الاقصی همچنان ادامه دارد و اشغالگران صهیونیست برای اثبات حضور تاریخی خود در این منطقه دست به چنین کارهایی می زنند. در این میان، دیدارهای تحریک آمیز شخصیت های یهودی از این حفاری ها همچنان به قوت خود ادامه دارد و رهبران شهرک نشینان و نمایندگان احزاب صهیونیستی و برخی نمایندگان کنست هم در چهاردهم نوامبر جاری در اقدامی تحریک آمیز از تونل های ایجاد شده در اطراف و زیر مسجد الاقصی و آثار باستانی دوران امویان و عباسیان در منطقه سلوان و دیوار براق بازدید کردند. سازمان باستان شناسی رژیم صهیونیستی مخفیانه این تونل ها را حفر کرده است و این دیدار عملا اظهارات حکومت صهیونیستی مبنی بر توقف عملیات حفاری در اطراف و زیر مسجد الاقصی را رد کرد.
در این بازدید، برخی نمایندگان پارلمان صهیونیستی همراه چند راهنما از این تونل ها و خانه های صخره ای که سازمان باستان شناسی “اسرائیل” طی سال ها و ماه های اخیر توسعه داده است، دیدن کردند.
در این راستا، باید به دیگر طرح های صهیونیست ها برای انجام عملیات حفاری در مناطق دیگر هم اشاره کرد. از مهم ترین این طرح ها می توان به طرح یک سازمان صهیونیستی نیمه دولتی برای حفر تونلی در محله اسلامی شهرک قدیمی قدس اشاره کرد. این تونل قرار است که در فاصله صد متری غرب مسجد الاقصی حفر شود و هدف از آن جذب گردشگر و توسعه گردشگری در منطقه اعلام شده است. این اقدام با همه قطعنامه ها و پیمان نامه های سازمان ملل که بر توقف هر نوع عملیات حفاری و کاوشگری در قدس تاکید دارد، صورت می گیرد.
علاوه بر آن، شیخ رائد صلاح رئیس جنبش اسلامی سرزمین های اشغالی 1948 در کنفرانس بین المللی قدس در استانبول ـ که از پانزدهم تا هفدهم ماه جاری میلادی برگزار شد ـ از طرح و توطئه جدید صهیونیست ها پرده برداشت. بر اساس این طرح، صهیونیست ها قصد دارند که در محوطه براق دروازه ای برای ورود به صحن مسجد الاقصی ایجاد کنند تا راه ورود یهودیان به این مسجد هموار شود.
بر اساس این طرح که شیخ رائد صلاح با دلایل و مدارک متقنی از خود صهیونیست ها، آن را فاش ساخت، تونل دیگری در زیر مسجد الاقصی حفر می شود که به مصلای الاقصی و گنبد الصخره می رسد تا رویای صهیونیست ها برای احداث ساختمان معبد کذایی در موازات مسجد الاقصی تحقق یابد.
شیخ رائد صلاح در این کنفرانس هشدار داد که در میان مدارک به دست آمده یک یادداشت پیدا شده است که در میان یهودیان جهان توزیع و از آن ها خواسته شده است با این توطئه و سیطره کامل بر مسجد الاقصی موافقت کنند. وی یادآور شد که خطرناک ترین بند این یادداشت مربوط به تثبیت حضور یهودیان در مسجد الاقصی است.
مخالف فلسطینیان
تحولات اخیر باعث شد که گروه های فلسطینی نسبت به چشم پوشی از اصول و آرمان های ملت فلسطین در مذاکرات آتی به خصوص در کنفرانس آناپولیس هشدار دهند. در راهپیمایی های باشکوهی که جمعه گذشته (16/11/2007) به دعوت حماس و با مشارکت جهاد اسلامی، کمیته های مقاومت مردمی و جبهه خلق (فرماندهی کل) برگزار شد، فلسطینیان شعارهای ضد صهیونیستی سر دادند و اقدامات شهرک نشینان در مسجد الاقصی را محکوم و مخالفت خود را با مذاکرات محمود عباس و گروهش با اشغالگران صهیونیست اعلام کردند.
دکتر خلیل الحیه از رهبران برجسته جنبش مقاومت اسلامی “حماس” طی سخنانی در این تظاهرات که پس از نماز جمعه در غزه برگزار شد، خطاب به محمود عباس گفت:«اگر از مسجد الاقصی و اصول و آرمان های ملی چشم پوشی کنی، دیگر از هیچ ارزش و اعتباری برای ملت فلسطین برخوردار نیستی.»
این هشدار گروه های فلسطینی قبل از کنفرانس آناپولیس روز به روز افزایش می یابد ؛ کنفرانسی که آمریکا برای تحقق منافعش و حمایت از پروژه صهیونیسم در فلسطین برگزار می کند.