جمال خضری رئیس “کمیته مردمی فلسطین برای مقابله با محاصره” تاکید کرد که تهدیدات رژیم صهیونیستی در خصوص قطع برق نوار غزه تهدیدی علیه همه عرصه های زندگی در این منطقه است. وی درباره بروز یک فاجعه بزرگ در بخش بهداشت و درمان غزه به علت نبود دارو و تجهیزات پزشکی لازم هشدار داد.
خضری در گفت و گو با خبرنگار مرکز اطلاع رسانی فلسطین در غزه تصریح کرد که کلیه بخش های حیاتی نوار غزه به علت ادامه محاصره نوار غزه به طور کامل ویران گشته است. وی خاطرنشان ساخت که میزان فقر در نوار غزه در نتیجه محاصره به بیش از 80 درصد رسیده است.
این نماینده فلسطینی همچنین هشدار داد که محاصره توطئه ای بزرگ برای نابودی ملت فلسطین. متن این گفت و گو از نظر خوانندگان می گذرد:
س: در آغاز اندکی درباره چگونگی تشکیل کمیته مردمی مقابله با محاصره و فعالیت های آن صحبت کنید
ج: کمیته مردمی مقابله با محاصره هم اکنون به یک نهاد بسیار مهم در جامعه فلسطین تبدیل شده و فعالیت های ذی قیمتی را تاکنون انجام داده است. این کمیته در مدت زمان اندکی که از تاسیس آن می گذرد توجه محافل داخلی و عربی و بین المللی را به خود جلب کرده است. نقش اصلی این کمیته در سایه محاصره کنونی، نشان دادن اوضاع انسانی تاسف بار و زیان های ناشی از این محاصره بر جامعه است. پس از آن که رسانه های گروهی از کنار محنت های ناشی از محاصره و عواقب ناگوار آن بر جامعه به سادگی می گذشتند به همین خاطر، گریزی نبود جز این که کمیته ای تشکیل شود و به محنت های فلسطینیان به ویژه در نوار غزه که تحت محاصره شدیدی قرار داشتند پایان دهد. این کمیته اول به لطف و عنایت خداوند و سپس با تلاش بی شائبه انسان های مخلص تشکیل گردید. ما توانستیم تصویر حقیقی این محاصره و نتایج آن را به تصویر بکشیم و با بسیاری از مسئولان و نهادهای مختلف رابطه برقرار کنیم.
س: آیا برای پایان محاصره با طرف های مشخصی نیز در ارتباط بوده اید؟
ج: رایزنی و ارتباط ما با نهادهای مختلف همچنان ادامه دارد و هر روز برای وزرا و طرف های مختلف منطقه و بین المللی نامه نگاری و تماس برقرار می کنیم. وزارت خارجه مصر و اردن، دبیر کل اتحادیه عرب، دبیر کل سازمان کنفرانس اسلامی، دبیر کل سازمان ملل، اتحادیه اروپا، سازمان صلیب سرخ جهانی، نهادهای حقوقی جهان، شخصیت های اسلامی و عربی و بین المللی از جمله این طرف ها هستند. ما همچنین در راستای فعالیت های خود یک پایگاه اینترنتی تاسیس کردیم که اخبار فعالیت های کمیته و اخبار مربوط به محاصره را لحظه به لحظه منتشر می کند و همگان را در جریان جزئیات امور قرار می دهد. ما همچنین از طریق این شبکه اینترنتی با همه آسیب دیدگان اعم از دانشجو و تاجر و کارخانه دار و کشاورز در تماس هستیم.
س: به نظر شما آیا همین قدر تعامل و همکاری کافی است؟
ج: ما این قبیل همکاری ها را گامی مثبت ارزیابی می کنیم اما خواهان توسعه دامنه آن هستیم تا به یک اهرم فشار علیه اشغالگران صهیونیست تبدیل شود.
س: آیا شما در نامه هایتان به طرف های مختلف محنت های اهالی غزه را نیز شرح می دهید؟
ج: ما در این نامه ها تمامی موارد مربوط به محاصره ظالمانه را جز به جز شرح می دهیم. در بخش بهداشت و درمان باید گفت که این بخش نیز مانند سایر بخش های حیاتی جامعه طی روزهای آینده در معرض نابودی قرار می گیرد هیچ یک از داروی های ضروری بیماران سرطانی در دسترس نیست. بیماران یکی پس از دیگری می میرند و جهان فقط نظاره گر این فاجعه انسانی است. همچنین بخش های دیالیز بیمارستان ها غیر فعال هستند و این یک خطر بسیار بزرگ برای بیماران کلیوی محسوب می شود. بسیاری از تجهیزات و لوازم پزشکی نیز به علت قطع برق کار نمی کنند. کمبود سوخت بر روند کار بیمارستان الشفا در غزه (بزرگترین مرکز درمانی نوار غزه) تاثیر منفی گذاشته است. برق بسیاری از بخش های بیمارستان قطع شده است و هزاران بیمار صعب العلاج به علت بسته بودن گذرگاه ها از درمان به موقع محرومند و هر لحظه انتظار مرگ را می کشند و با کمال تاسف باید بگویم طی روزهای آینده ما شاهد مرگ و میر بسیاری از این بیماران خواهیم بود.
واحد های ساختمان سازی و تاسیسات زیربنایی نیز به طور کامل ویران شده است. هم اکنون بیش از هشتاد هزار کارگر به علت ادامه محاصره بیکار شده اند. مبلغ 250 میلیون دلار که از سوی طرف های عربی و بین المللی و اسلامی و بخش خصوصی فلسطین برای اجرای پروژه های مختلف ساختمانی اختصاص داده شده بود، توقیق شدند. محاصره حتی به خانواده های فاقد خانه نیز آسیب جدی رساند به طوری که قرار بود یک سری واحد های مسکونی برای این قبیل خانواده ها ساخته شود. همچنین بسیاری از طرح های مربوط به راه سازی نیز متوقف شده اند و این مساله باعث خواهد شد که به ویژه در فصل باران و سرما جاده ها با مشکلات و خودروها و مردم در تردد با مشکل مواجه شوند.
بخش های صنعت و بازرگانی نیز در نتیجه این محاصره متحمل خسارت های سنگینی شده اند. در چهار ماه اخیر این بخش ها بالغ بر 100 میلیون دلار خسارت دیدند. بیش از 65 هزار کارگر به خاطر بسته شدن کارخانجات و کارگاه ها بیکار شدند. بیش از صد میلیون کالای خریداری شده تاجران در بنادر اسرائیلی همین طور باقی مانده و تجار مجبورند بابت عدم اخذ این کالاها، جریمه های سنگین پرداخت کنند. بخش کشاورزی نیز از این زیان ها و خسارت ها در امان نمانده است. بسیاری از محصولات کشاورزی قابل صادرات نیست. از ورود داروهای ویژه کشاورزی به نوار غزه جلوگیری می شود. بسیاری از مغازه ها به خاطر کمبود کالا بسته شده اند.
اما در خصوص عرضه سوخت و برق رسانی پیش از این نیز گفتیم که به خاطر کاهش چشمگیر میزان عرصه سوخت، ذخایر سوختی نوار غزه به پایان رسیده است و در مقابل، تقاضا برای سوخت به ویژه در فصل سرما زیاد شده است. تهدیدات رژیم صهیونیستی مبنی بر قطع برق را باید جدی گرفت و بنده همین جا در خصوص ادامه کاهش عرضه سوخت و بروز فاجعه ای بزرگتر از فاجعه روستای “ام النصر” به همه هشدار می دهم.
بخش آموزش نیز به علت ادامه محاصره، زیان های فراوانی دیده است. کار ساخت و ساز در برخی از دانشگاه ها متوقف شده است. لوازم التحریر کافی برای دانش آموزان و دانشجویان وجود ندارد. ادامه این روند برای دانش آموزان و دانشجویان در سال تحصیلی جدید بسیار مشکل آفرین خواهد بود.
می توان گفت که ما در برابر یک توطئه بزرگ برای نابودی همه بخش های حیاتی ملت فلسطین قرار گرفته ایم.
س: مهمترین فعالیت ها و برنامه های اخیر شما چه بوده است؟
ج: از بیمارستان ها بازدید کردیم و به ملاقات بیماران رفتیم و در راهپیمایی ها بر ضد محاصره شرکت کردیم. یک تظاهرات در مقابل ساحل دریای غزه برگزار کردیم. به دیدار خانواده های آسیب دیده و خانواده های قربانیان محاصره رفتیم. واقعیت این است که اهالی غزه هیچ پنجره بازی به روی جهان ندارند.
س: مهمترین دستاوردهای کمیته از زمان تاسیس چیست؟
ج: ما به فعالیت های خود بی وقفه ادامه می دهیم. اعطای پنجاه بخش دیالیز از سوی یکی از کمیته های خیریه عربستان، اعلام آمادگی مصر برای افزایش عرضه سوخت به نوار غزه، ادامه مذاکرات با مصر برای حل مشکل بیماران و دانشجویان کسانی که دارای ویزای اقامت در کشورهای خارجی را دارند از جمله دستاوردهای فعالیت های این کمیته به شمار می آید. کما این که مذاکره با طرف های اروپایی برای تهیه داروهای مورد نیاز بیمارستان ها تا تحقق اهداف مورد نظر و رفع محاصره کنونی ادامه دارد.
س: آیا تاکنون به ارائه یک طرح سیاسی برای پایان محاصره کنونی فکر کرده اید؟
ج: از زمان تاسیس این کمیته ما تلاش کرده ایم تا به دور از هر گونه زد و بند یا کشمکش های سیاسی باشیم هدف اصلی ما این است که به بعد انسانی مساله و تشریح زیان های ناشی از محاصره ظالمانه بپردازیم و از همگان می خواهیم که در این راه ما را یاری رسانند و برای پایان این محاصره ظالمانه رژیم صهیونیستی را تحت فشار قرار دهند. ما از جهان اسلام و جامعه بین الملل می خواهیم که مساله محاصره را در راس کارها و برنامه های خود قرار دهند و بی محابا فاش کنند که این محاصره، شکنجه ای گروهی است و با کلیه قوانین حمایت از حقوق بشر و موازین بین المللی در تضاد است. جهانیان هم اکنون در بوته آزمایش قرار دارند باید منتظر ماند و دید که آیا آنان در برابر این همه ظلم و ستم در غزه همچنان سکوت می کنند یا این که برای نجات انسان های بی گناه دست به کاری می زنند.
س: به نظر شما چه طرف هایی مسئول این محاصره هستند؟
ج: رژیم صهیونیستی اولین و آخرین مسئول این محاصره ظالمانه است و از جامعه بین الملی می خواهیم که برای پایان محاصره غزه و کرانه باختری به کمک ما بیاید. این نکته را نیز نباید فراموش کرد که آن چه که در کرانه باختری اتفاق می افتد کم خطر تر از نوار غزه نیست؛ هر روز بر تعداد شهرک های یهودی در این منطقه افزوده می شود و محاصره داخلی ادامه دارد و شهرک های کرانه باختری از یکدیگر جدا گشته اند و در یک جمله خلاصه، بگویم که هدف از همه این جنایت ها تضعیف اراده پولادین ملت فلسطین است.