در حالی که اوضاع سرزمین های اشغالی پیچیده و آشفته بود و انسان های بردبار و صبور حیران و سرگردان مانده و هدفشان را گم کرده بودند و امور بر آنان مشتبه شده بود، جنبش مقاومت اسلامی “حماس” در تاریخ 14/12/1987 پا به عرصه وجود گذاشت و راه به انسان های سرگردان نمایاند و جهاد و مبارزه جهت و هدف بخشید و آن را به سمت درستی هدایت کرد. در بیستمین سالروز شکل گیری این جنبش چندین نکات عمده و اساسی را متذکر می شویم.
حماس با ورود به عرصه سیاسی موفق شد تا از مسئله فلسطین پاسداری و حفاظت کند و روح تازه ای در کالبد این مسئله و اصول آرمان ملی بدمد و راه چشم پوشی از حقوق ملت فلسطین را به روی تیم سازشکار اسلو ببندد؛ ملتی که از 6 دهه پیش برای استیفای حقوقش می رزمد.
به حماس افتخار کن
فلسطینی حق دارد که به خاطر بیستمین سالگرد تاسیس جنبش حماس افتخار کند؛ چرا که این جنبش در سایه رشادت های گردان های شهید عزالدین قسام شاخه نظامی آن اکنون به یک مکتب جهانی در عرصه جانفشانی، ایثار، فداکاری، پاسداری میهن و کرامت ملت فلسطین مبدل گشته است؛ گردان هایی که مقاومت را در فلسطین هدایت می کنند.
اکنون یاد و خاطره دلاورمردان فلسطینی در حافظه تاریخ به ثبت رسیده است که مجری تاریخ را دگرگون ساختند و حماسه های عظیمی آفریدند و دست به کارهای سترگی زدند و جلال پوشالی باطل را در هم کوبیدند؛ آری! همین غیورمردان باطل را از صحفه روزگار محو کردند و بساط عقب ماندگی و واپس گرایی و جرم و جنایت را برچیده و آن ریشه کن کردند.
گردان های قسام و الگو دهی حماس
هتلر زمانی که می خواست مفاهیم صبر، استقامت و شکیبایی را برای ملتش که قصد جنگ برای آزادی بخش های اشغالی “آلمان” را داشتند، تفهیم کند خطاب به آنان گفت:« دولت عظیم انگلیس را ببینید که خورشید هرگز در آن غروب نمی کند، اما دیدید که چگونه تعدادی فلسطینی پوزه این دولت را به خاک مالیدند.»
همین معدود افراد فارغ التحصیلان مکتب شهید عزالدین قسام بودند (پایه گذار گردان های قسام). این شیخ مجاهد این افراد را تربیت و پرورش نمود و اکنون در قرن بیستم گردان های قسام طعم تلخ مرگ و تباهی و نیستی و نابودی را به صهیونیست ها می چشانند و اکنون گردان های قسام به یک مکتب جهانی در عرصه ایثار و رشادت و جانفشانی و حماس نیز به یک الگوی تمام عیار برای تمامی جنبش های آزادیخواه در جهان مبدل شده اند.
آمارها تصویرگر این واقعیت است که جنبش مقاومت اسلامی حماس علمی ترین و کارآمدترین جنبش به شمار می رود و بیشتر دانش آموزان مدارس و دانشجویان دانشگاه های کرانه باختری عضو حماس هستند و هر کسی که عضو این جنبش باشد به کلی دگرگون می شود و به یک نیروی خلاق، فداکار، عالم و غیره مبدل می شود. آری! حماس مشعل پرفروغ علم و معرفت را برافروخت و سایه ظلمت ها و تاریکی ها و عقب ماندگی را زدود و دیگر یک جنبش ایستا و راکد نیست. متغیرهای بین المللی را کاملا لمس و درک می کند و تسلیم وضعیت نابسامان نمی شود، بلکه در جهت تغییر آن بر می آید و این همان چیزی است که با آزاد سازی نوار غزه از لوث صهیونیست های غاصب صورت گرفت.
حماس و گروه های زورمدار و دیکتاتور مآب
سران جدید آمریکا و رژیم صهیونیستی می خواهند تا روش و شیوه زندگی خود را در جهان؛ به ویژه در داخل فلسطین اشغالی ترویج دهند و گمان می برند که از توان لازم برای انجام این کار برخودارند، اما غافل از این که حماس و تمامی چهره های شریف فلسطین در خط مقدم مبارزه با این طرح شوم آمریکا و رژیم صهیونیستی ایستاده اند.
اینک مکتب حماس به خاطر توان اخلاقی و فکریش به یک مدل و الگوی تمام عیار برای جهان اسلام و عرب و حتی ونزوئلا و کوبا مبدل گشته است و تمامی اعضای حماس و امت های عربی و اسلامی حق دارند که به این مسئله افتخار کنند.
حماس از رهگذر شرکت در انتخابات آزاد و سالم به گواه دشمن قبل از گواه دوست یک الگو و مدلی در حوزه آزادی اندیشه و عقیده ارائه داد که در میان کشورهای غربی بی نظیر است. دیگر خبری از سرکوب و خفاق سیاسی نیست همگان می توانند افکار و اندیشه های خود را آزادانه مطرح کنند. این انتخابات دروغین بودن ادعاهای غربی ها و آمریکا و رژیم صهیونیستی و حتی طرف های داخلی را به اثبات رساند و فاش ساخت که آنان هیچ اعتقادی به دمکراسی و آزادی ندارند و ووردش به عرصه انتخابات یک امر کاملا صحیح و سنجیده و به جایی بود.