“عزت رشق” عضو دفتر سیاسی جنبش مقاومت اسلامی “حماس” ضمن محکوم کردن هتک حرمت حجاج نوار غزه و بی توجهی به قداست این فریضه اسلامی تاکید کرد که بازگشت این افراد به نوار غزه منوط به تصمیم مقامات مصری برای بازگشایی گذرگاه مرزی رفح میان نوار غزه و مصر است و ما از آنها می خواهیم که با خارج کردن خود از زیر فشارهای آمریکا و رژیم صهیونیستی که حمایت های “محمود عباس” ریاست تشکیلات خودگردان فلسطین نیز به آن دامن می زند، زمینه بازگشت این حجاج به شهرهای خود را فراهم آورند.
رشق در مصاحبه ای مفصل با مرکز اطلاع رسانی فلسطین، خاطر نشان ساخت که جنبش حماس برای حل و فصل این بحران از هیچ تلاشی دریغ نمی ورزد و در همین زمینه “خالد مشعل” رئیس دفتر سیاسی جنبش حماس تماس هایی را با تعدادی از مقامات مصری و سران کشورهای عربی برقرار کرده و خواستار همکاری مقامات مصری در بازگشت حجاج نوار غزه به این منطقه از طریق گذرگاه مرزی رفح شده است. لازم به ذکر است که عباس گروه ویژه ای را برای کارشکنی در این زمینه تشکیل و به آنها ماموریت داده است که از طریق ارتباط با مقامات طرف های ذیربط مانع از ورود این افراد به نوار غزه از طریق گذرگاه رفح شوند.
رشق در این مصاحبه، به اظهارات “سلام فیاض” نخست وزیر دولت غیر قانونی فلسطین اشاره کرد که طی آن کمال تاسف و تاثر خود را نسبت به کشته شدن دو نظامی صهیونیست به دست مبارزان گروه های مقاومت در الخلیل ابراز داشت و به همکاری امنیتی خود با اشغالگران اعتراف کرد. وی خاطر نشان کرد که این اظهارات فیاض نشان می دهد که وی و دولتش نقش ارتش لحد (در جنوب لبنان) را در کرانه باختری ایفا می کنند.
این عضو دفتر سیاسی جنبش حماس، همچنین اوضاع کنونی فلسطین و راه حل جنبش حماس برای حل این بحران را مورد بررسی قرار داد. رشق همچنین اقدامات و تلاش های صورت گرفته در زمینه حل اختلافات داخلی فلسطین و مساله مبادله اسرا و برخی مسائل دیگر را تشریح کرد.
متن مصاحبه مرکز اطلاع رسانی فلسطین با “عزت رشق” عضو دفتر سیاسی جنبش “حماس” در دمشق را با هم می خوانیم:
س: سوال خود را با بحران پیش آمده برای حجاج نوار غزه و سرگردان شدن آنها در مرزهای اردن ـ مصر آغاز می کنیم ین بحران را چگونه ارزیابی می کنید و آیا امیدی به حل این مشکل هست؟
ج: در آغاز می خواهم بر این نکته تاکید کنم که بی احترامی به حجاج و قداست فریضه اسلامی حج، مساله ای غیر قابل قبول است و به نظر ما بازگشت حجاج به نوار غزه در کمال صحت و سلامتی، به اقدامات دولت مصر بستگی دارد و ما از این کشور می خواهیم که از زیر فشارهای آمریکایی و صهیونیستی که به درخواست “محمود عباس” رئیس تشکیلات خودگردان صورت می گیرد، خارج شده و همان طوری که به هنگام عزیمت این حجاج به سرزمین وحی، بدون ترس و ناراحتی از طرف های خارجی مجوز خروج حجاج از نوار غزه از طریق گذرگاه رفح را صادر کرد، این بار نیز جسارت به خرج داده و زمینه بازگشت حجاج نوار غزه به دیار خود از طریق این گذرگاه را فراهم آورد. عباس در زمان عزیمت حجاج به مکه از طریق مصر، از دولت این کشور خواسته بود که با بستن گذرگاه مرزی رفح این افراد را مجبور به عبور از گذرگاه های تحت کنترل رژیم صهیونیستی کند، تا بدین ترتیب این رژیم بتواند تعداد بیشتری از این افراد را بازداشت کند. بر همین اساس حجاج نوار غزه نیز اکنون بر این مساله تاکید دارند که باید از طریق گذرگاه مرزی رفح به دیار خود بازگردند تا از بازداشت و شکنجه نظامیان صهیونیستی در امان باشند.
هیچ یک از بهانه ها برای ممانعت از بازگشت حجاج به نوار غزه از طریق گذرگاه رفح، پذیرفتنی نیست و درست نیست که حجاج مورد آزار و اذیت قرار گیرند. مصر با جایگاه برجسته بین المللی خود چگونه ادعا می کند که نمی تواند زمینه بازگشت این حجاج به دیار خودشان را از همان گذرگاهی که از آن خارج شده اند، فراهم آورد. به نظر من کشور مصر باید به همان دلایل و انگیزه هایی که زمینه خروج این حجاج از گذرگاه مرزی رفح برای عزیمت به سرزمین وحی را فراهم آورد، باید زمینه بازگشت این افراد به دیار خود از طریق گذرگاه مرزی رفح را نیز برای آنها فراهم آورد.
لازم به ذکر است که اکثریت حجاج سرگردان در گذرگاه رفح افراد سالمند و برخی از آنها نیز مریض و ناتوان هستند و علاوه بر این، 60 درصد از آنها را زنان تشکیل می دهند و از همین رو ما به شدت نگران حال این افراد هستیم و برای حل این بحران تلاش می کنیم و در عین حال به طرف هایی که مانع از بازگشت این حجاج به دیار خود شده اند نسبت به عواقب طولانی شدن زمان بلاتکلیفی این افراد در گذرگاه مذکور هشدار می دهیم، به ویژه که در حال حاضر، هوای این منطقه به شدت به سردی گراییده است و شرایط کنونی این افراد عملا خبر از وقوع فاجعه ای انسانی در این منطقه می دهد. روز شنبه گذشته (28/12/2007) نیز یکی از حجاج زن این منطقه به نام “شفیقة البحیصی” (62 ساله) جان خود را از دست داد و من از همین جا به خانواده و وابستگان وی تسلیت عرض می کنم و از خداوند منان مسالت می دارم که وی را غریق رحمت واسعه خویش گرداند و در بهشت برین جای دهد. ما از کشورهای عربی و اسلامی، جامعه بین المللی و سازمان های حقوقی و بشر دوستانه می خواهیم که به منظور جلوگیری از به خطر افتادن جان این افراد با اعمال فشار علیه طرف های ذیربط، زمینه بازگشت این حجاج به دیار خود را فراهم آورند.
می خواهم در اینجا اعلام کنم که برخی منابع در مقر رئیس تشکیلات خودگردان فلسطین تاکید کرده اند که ابو مازن فشارهایی را از طریق آمریکا و طرف های دیگر بر مصر وارد می کند تا مانع از بازگشت حجاج به نوار غزه از طریق گذرگاه مرزی رفح شود و علاوه بر این، عباس گروه ویژه ای را مامور برقراری ارتباط با طرف های ذیربط این مساله و درخواست از آنها برای ممانعت از ورود حجاج به نوار غزه کرده است.
س: چه اقداماتی برای پایان دادن به بحران حجاج نوار غزه انجام داده اید یا قصد دارید انجام دهید؟
ج: ما از همان لحظه آغاز این بحران، تمام تلاش خود را برای پایان دادن به آن به کار گرفته ایم و در این زمینه، “خالد مشعل” رئیس دفتر سیاسی جنبش مقاومت اسلامی “حماس” تماس هایی تلفنی با مسئولان مصری و دیگر سران و مقامات کشورهای عربی از جمله “علی عبد الله صالح” رئیس جمهور یمن، “عمر البشیر” رئیس جمهور سودان، “شیخ حمد بن خلیفه آل ثانی” امیر قطر، “عمرو موسی” دبیر کل اتحادیه عرب و “سعود الفیصل” وزیر امور خارجه عربستان سعودی برقرار و درباره اوضاع دشوار حجاج سرگردان در گذرگاه مرزی رفح با آنها صحبت کرد و ضمنا خواستار مداخله “حسنی مبارک” رئیس جمهور مصر برای تسهیل در بازگشت حجاج نوار غزه به دیار خود شده است که این طرف ها نیز قول داده اند همکاری های لازم را در این زمینه انجام دهند. من از همین جا به حجاج محترم نوار غزه و مردم فلسطین اعلام می کنم که ما تا زمان بازگشت این افراد به دیار خود از هیچ تلاشی دریغ نخواهیم کرد.
س: “سلام فیاض” رئیس دولت غیر قانونی فلسطین در جریان دیدار اخیرش با “شیمون پرز” رئیس رژیم صهیونیستی مراتب ناراحتی خود را از کشته شدن دو نظامی این رژیم به دست مبارزان گروه های مقاومت در شهر الخلیل اعلام کرد و بار دیگر بر همکاری امنیتی با اشغالگران و بازداشت متهمان این عملیات تاکید کرد شما این مساله را چگونه ارزیابی می کنید؟
ج: ما از فیاض که به خاطر کشته شدن دو نظامی صهیونیستی ابراز ناراحتی کرده و برای آن ها اشک می ریزد، تاکنون نشنیده ایم که عملیات تروریستی نظامیان صهیونیست علیه مردم فلسطین چه در نوار غزه و چه در کرانه باختری را محکوم کرده باشد و یا از این مساله حداقل ابراز ناراحتی کند. زمانی که فیاض به خانواده های این دو نظامی صهیونیست که منابع صهیونیستی خود اعلام کرده اند که آنها از کاماندوهای ارتش این رژیم بودند که تاکنون در چندین عملیات تروریستی علیه مبارزان فلسطینی شرکت داشته اند، به خاطر کشته شدن فرزندانشان تسلیت می گوید و بر پایبندی دولتش به مسئولیت های امنیتی خود در قبال رژیم صهیونیستی و به عبارت بهتر تامین امنیت ارتش این رژیم و شهرک نشینان تاکید می کند، جای شکی در این مساله باقی نمی ماند که فیاض و دولت غیر قانونی وی نقش ارتش لحد (در جنوب لبنان) را در کرانه باختری ایفا می کنند.
س: مدتی قبل جنبش حماس بیستمین سالگرد تاسیس خود را جشن گرفت و این در حالی بود که به دلیل اختلافات داخلی اوضاع سختی بر عرصه داخلی فلسطین حاکم شده بود و از سوی دیگر تجاوزات رژیم صهیونیستی علیه مردم فلسطین و محاصره نوار غزه و کرانه باختری از سوی کشورهای غربی شدت گرفته و در مقابل موضع کشورهای عربی تضعیف شده بود. آیا جنبش حماس نگران آینده مساله فلسطین است؟
ج: بی شک مساله فلسطین در حال حاضر دوران سختی را پشت سر می گذراد و گروه وابسته به رئیس تشکیلات خودگردان در راستای اجرای خواسته های آمریکایی و صهیونیستی سعی در جداسازی جغرافیایی و سیاسی کرانه باختری از نوار غزه دارند و فکر می کنند که ایجاد اختلافات در جامعه فلسطینی که تشدید حملات رژیم صهیونیستی هم بر آن دامن می زند و تشدید محاصره نوار غزه و همکاری سرویس های امنیتی وابسته به رئیس تشکیلات خودگردان با اشغالگران در زمینه حمله به اعضا و طرفداران جنبش حماس و موسسات وابسته به این جنبش در کرانه باختری، باعث تضعیف این جنبش خواهد شد که در حال حاضر گروهی تاثیر گذار در زمینه مقاومت و نیز فعالیت های سیاسی و مردمی به شمار می رود. بنابراین می توان گفت که این اختلافات داخلی، تشدید حملات اشغالگران و محاصره کرانه باختری و نوار غزه با هدف ضربه زدن به گروه های مقاومت و عوامل پایداری ملت فلسطین صورت می گیرد، اما در عین حال این مساله باعث تضعیف هیأت مذاکره کننده تشکیلات خودگردان نیز شده است و این هیأت مجبور شد در مذاکرات با طرف صهیونیستی از آن برای مقابله با جنبش حماس استمداد کند، اما این کمک ها هنوز به دست این گروه نرسیده است؛ گروهی که همیشه از حقوق و اصول ملت فلسطین عقب نشینی کرده و آنها را به بهای تداوم حضور خود در عرصه قدرت سیاسی فلسطین و امتیازات و منافع شخصی خود فروخته است. سیلی محکمی که هیأت مذاکره کننده تشکیلات خودگردان پس از کنفرانس های آناپولیس و پاریس با تشدید تجاوزات ارتش رژیم صهیونیستی به مردم فلسطین و تداوم فعالیت های شهرک سازی دریافت کرد، در واقع نشانگر میزان اهمیتی است که رژیم صهیونیستی برای این هیأت قائل است! ما تاکید می کنیم که مذاکرات رئیس تشکیلات خودگردان با اشغالگران نه تنها هیچ نتیجه ای در بر نخواهد داشت، بلکه سرپوشی تداوم حملات و تجاوزات رژیم صهیونیستی است به ویژه که مساله محوری و اصلی در این مذاکرات، اجرای بند اول نقشه راه می باشد. به نظر من، این مذاکرات نتیجه ای جز اجبار رئیس تشکیلات خودگردان به اجرای بند اول نقشه راه که خواستار نابودی زیر ساخت های گروه های مقاومت و تعقیب مبارزان است، چیز دیگری در بر نخواهد داشت. نتیجه مذاکرات این خواهد شد که ابو مازن و سلام فیاض خود را به مبارزه با گروه های مقاومت مشغول خواهند کرد؛ چرا که آنان ضربه زدن به گروه های مقاومت، تعقیب مبارزان، خلع سلاح آنها و نابودی زیر ساخت های مقاومت و در کل همکاری امنیتی با اشغالگران را مهمترین ابزارهای کسب وجهه سیاسی در عرصه بین المللی می دانند.
ما بر این نکته تاکید می کنیم که اولین گام برای گذار از این وضعیت دشوار و پیچیده، احیای وحدت ملی فلسطین و ساماندهی اوضاع داخلی بر اساس پایبندی به حقوق و اصول ملت فلسطین و حمایت از پایداری آنهاست که این مهم تنها از طریق گفت و گوی ملی همه جانبه مبتنی بر منافع عالی ملت فلسطین میسر خواهد شد. شکی نیست که وحدت مجدد فلسطینیان اولین حلقه های زنجیر توطئه صهیونیستی ـ آمریکایی را از هم خواهد گسست و موضع کشورهای عربی و اسلامی و نیز دیگر کشورهای جهان در زمینه تلاش برای توقف تجاوزات رژیم صهیونیستی علیه ملت فلسطین و محاصره نوار غزه و کرانه باختری را تغییر خواهد داد.
اما در ارتباط با سوال شما مبنی بر نگرانی جنبش حماس نسبت به آینده مساله فلسطین با توجه به اوضاع کنونی حاکم بر آن، باید بگویم که ما به هیچ وجه نگران آینده مساله فلسطین نیستیم و هیچ گاه هم نگران نخواهیم بود؛ چرا که این مساله به مردم، سرزمین و حقوق مردم مربوط می شود و علاوه بر این، مساله فلسطین تنها به فلسطینیان مربوط نمی شود، بلکه فلسطین، مساله تمامی کشورهای عربی و اسلامی و تمامی وجدان های بیدار است و این مساله مانع از به حاشیه رانده شدن یا محصور شدن آن می شود.
س: برخی افراد ادعا می کنند که اخیرا و در نتیجه بحران حاکم بر جامعه فلسطین، اختلافاتی در رویکردها و آراء رهبران جنبش حماس به وجود آمده است نظر شما در این باره چیست؟
ج: ما اختلاف نظرها در داخل جنبش را مساله ای ساده و عادی می دانیم و معتقدیم که مانند آن در داخل هر جنبش و حزب سیاسی به وجود می آید و هر تشکل سیاسی، اجتماعی و اقتصادی و غیره که مبتنی بر نظر یک شخص خاص باشد، سرانجامی جز فروپاشی و نابودی نخواهد داشت. اما در ارتباط با ادعای برخی افراد مبنی بر وجود رویکردهای مخالف در داخل این جنبش باید بگویم که این رویاهای تعبیر نشدنی اشغالگران و مزدوران آن است و علی رغم ادعاهای این افراد، جنبش حماس، جنبشی متحد و یکپارچه است که توسط نهادهای رهبری و مشورتی اداره می شود و همه این نهادها به اصول و قوانین این جنبش پایبند هستند.
س: شما بر لزوم پایان دادن به اختلافات تاکید می کنید و در عین حال خواسته های رئیس تشکیلات خودگردن مبنی بر لزوم عقب نشینی حماس از “کودتا” در نوار غزه را قبول نمی کنید و آنرا سیطره نظامی بر این منطقه می نامید واقعیت مساله چیست؟
ج: مطمئنا اطلاق عنوان “کودتا” بر حوادث ماه ژوئن گذشته در نوار غزه از لحاظ سیاسی و قانونی اقدامی غیر قابل قبول است؛ چرا که ما اکثریت کرسی های پارلمان فلسطین را در اختیار داریم و علاوه بر این، دولت برکنار شده وحدت ملی فلسطین نیز به ریاست ما تشکیل شده بود و حتی پس از همین سیطره نظامی بر نوار غزه نیز بر مشروعیت “محمود عباس” به عنوان رئیس تشکیلات خودگردان فلسطین تاکید کردیم. پس با این وجود، هدف ما از کودتا چه بود؟!
من به طور خلاصه اعلام می کنم که حوادث نوار غزه، اقدامی از سوی مردم و مبارزان گروه های مقاومت این منطقه به منظور پایان دادن به هرج و مرج طلبی های گروهی فاسد بود که در مقرهای سرویس های تشکیلات خودگردان پناه گرفته بودند. این گروه مجری طرح ژنرال آمریکایی “کیت دایتون” برای روشن کردن آتش جنگ داخلی در نوار غزه بودند و به محض اینکه ساکنان این منطقه برای مقابله با آنها به صحنه آمدند، این گروه فاسد پا به فرار گذاشت و به سوی اراضی اشغالی سال 1948 فرار کرد و حتی مدارک و اسناد دال بر دست داشتن خود در ترور مبارزان گروه های مقاومت از سوی اشغالگران و تلاش برای روشن کردن آتش نزاع خانگی در این منطقه را جا گذاشت.
پس از اینکه فرماندهان سرویس های امنیتی وابسته به رئیس تشکیلات خودگردان به خارج از نوار غزه فرار کردند و عناصر تحت فرماندهی آنها نیز به منازلشان پناه بردند، یگان اجرایی وزارت کشور فلسطین تامین امنیت این پایگاه ها را بر عهده گرفت. در این میان ما بلافاصله اعلام کردیم که حاضریم پایگاه های وابسته به رئیس تشکیلات خودگردان را تحویل دهیم، اما واگذاری پایگاه های سرویس های امنیتی را منوط به بازسازی ساختار آنها بر اساس اصول و معیارهای منطقی و ملی و به دور از منافع ملی و حزبی عنوان کردیم.
س: اما بازسازی سرویس های امنیتی نیازمند زمان است تا اینکه بتوان ساختار کلی آنها را بازسازی کرد آیا شما حاضر هستید که این پایگاه ها را به طرف سومی واگذار کنید؟
ج: می توان در قالب گفت و گوی ملی جدی و مسئولانه درباره همه مسائل بحث کرد. ما به نوبه خود بر آمادگی برای تلاش بیشتر به منظور موفقیت طرح گفت و گوی ملی تاکید می کنیم تا از این طریق بتوان وحدت ملی مجدد فلسطین را فراهم کرد.
س: نظر شما درباره پیش شرط رئیس تشکیلات خودگردان مبنی بر معذرت خواهی جنبش حماس از مردم فلسطین به منظور آغاز گفت و گوها میان گروه های فلسطینی چیست؟
ج: به نظر من هر کس چنین خواسته هایی را مطرح کند به منزله این است که «چوب لای چرخ گفت و گوی ملی می گذارد» ما آمادگی خود را برای تحقیق یک طرف عادل و بی طرف در حوادث نوار غزه اعلام کردیم و به نتایج هر تحقیق بی طرفانه ای در این زمینه احترام می گذاریم. اما مطمئن هستیم که گروهی که باید از مردم فلسطین معذرت خواهی بکند، گروه اسلو و (گروه وابسته به) رئیس تشکیلات خودگردان در رام الله است که سعی دارد به کشتار و ناامنی ها صبغه ای قانونی داده و توطئه ای مشترک با اشغالگران را علیه گروه های مقاومت اجرا کند. آنها توطئه ای را آغاز کرده اند که طی آن مقامات دولت وحدت ملی و نمایندگان پارلمان را که نماد مشروعیت فلسطین هستند، نشانه گرفته اند.
س: قبل از عید قربان، هیأتی از جنبش حماس به ریاست “خالد مشعل” رئیس دفتر سیاسی این جنبش به ریاض سفر کرد و گفت و گوهایی را با مقامات این کشور انجام داد. پس از این سفر نیز، هیأتی از این جنبش به دوحه سفر کرد هدف از این سفرها چه بود؟
ج: این سفرها به منظور رایزنی و هماهنگی و تحکیم روابط با امت عربی صورت گرفت هیأت حماس در سفر به ریاض، با مقامات بلند پایه این کشور از جمله “سعود فیصل” وزیر امور خارجه دیدار کردند و آخرین تحولات سیاسی و عملیاتی فلسطین به ویژه پس از کنفرانس بین المللی صلح را مورد بررسی قرار دادند. طرفین در این دیدار همچنین موضوع وحدت و همبستگی ملی، محاصره نوار غزه و تشدید حملات و تجاوزات رژیم صهیونیستی علیه مردم فلسطین در نوار غزه و کرانه باختری را مورد بحث و تبادل نظر قرار دادند که در نتیجه این گفت و گوها مقامات سعودی اعلام کردند که تمام تلاش خود را برای ایفای نقشی جدی در زمینه وحدت ملی مجدد فلسطینیان و پایان دادن به اختلافات داخلی کنونی به کار خواهند گرفت.
هیأت اعزامی جنبش حماس به دوحه نیز با “شیخ حمد بن خلیفه آل ثانی” امیر قطر و “شیخ حمد بن جاسم بن جبر آل ثانی” وزیر امور خارجه این کشور دیدار و اوضاع کنونی فلسطین را مورد بحث و بررسی قرار دادند. امیر قطر در این دیدار بار دیگر بر حمایت کشورش از مساله فلسطین تاکید کرد و نگرانی خود را از اختلافات داخلی فلسطین ابراز داشت. وی همچنین خواستار اقدامی جدی به منظور حل این مساله و برقراری وحدت ملی در فلسطین شد. مقامات قطری در این دیدار بار دیگر بر موضع خود مبنی بر لزوم لغو محاصره نوار غزه و کرانه باختری و فشار بر رژیم صهیونیستی به منظور توقف تجاوزات بی وقفه خود علیه ملت فلسطین تاکید کردند.
س: آیا در این دیدارها طرح یا برنامه ای در زمینه حل اختلافات جامعه فلسطینی ارائه داده شد؟
ج: طرح ها و اقدامات کشورهای عربی به منظور حل اختلافات در جامعه فلسطینی متوقف نشده است و کشورهای عربی تلاش زیادی برای پایان دادن به اختلافات ایجاد شده در جامعه فلسطینی انجام می دهند، اما گروه وابسته به ابو مازن در راه حل این مشکلات مانع تراشی می کنند در این میان مخالفت رئیس تشکیلات خودگردان با طرح “علی عبد الله صالح” رئیس جمهور یمن و “عمر بشیر” رئیس جمهور سودان و غیره از نمونه های آن است.
من همین جا بار دیگر بر این مساله تاکید می کنم که جنبش حماس از هر طرح یا ابتکار فلسطینی یا عربی و یا اسلامی که به از سرگیری گفت و گوهای ملی به منظور احیای وحدت ملی بر اساس پایبندی به حقوق و اصول فلسطینیان و تحقق منافع عالی ملت کمک کند، استقبال می کند. ما آماده گفت و گو هستیم و از گفت و گوهای همه جانبه میان گروه های فلسطینی حمایت می کنیم، اما حاضر نیستیم که به خاطر گفت و گو به هیچ گروهی باج بدهیم. گروه اسلو و تشکیلات خودگردان در رام الله ضمن اتلاف وقت در حل این مشکل، به فشارهای بین المللی، محاصره و به گرسنگی کشاندن ملت فلسطین، موفقیت در همکاری های امنیتی خود با اشغالگران و اجرای بند اول نقشه راه، دل بسته اند و سعی دارند با اتلاف وقت در این زمینه مانع از حل این مشکل شوند. اما باید بدانند که نه جنبش حماس در مقابل این فشارها تسلیم خواهد شد و نه ملت فلسطین از حقوق و اصول ملی خود عقب نشینی خواهد کرد، بلکه در نهایت همین گروه رئیس تشکیلات خودگردان هستند که در این معادله متضرر خواهد شد و در این هنگام است که ملت ما این گروه را که در کنفرانس های سازش و چشم پوشی از اصول و حقوق آن شرکت کرده است نخواهد بخشید. گروه رئیس تشکیلات خودگردان در رام الله پس از شرکت در این کنفرانس ها، اقدام به ایجاد ناامنی و هرج و مرج در فلسطین به منظور کودتا علیه انتخاب دمکراتیک مردم فلسطین کرد و هم اکنون سعی در اجرای طرح آمریکا در منطقه دارد تا از این طریق به تجاوزات رژیم صهیونیستی علیه ملت فلسطین و تداوم فعالیت های شهرک سازی وجهه قانونی بدهد.
س: اخیرا اخباری مبنی بر ارائه طرح پنج ماده ای از سوی دولت مصر منتشر شده است که مبتنی بر توقف شلیک موشک به سوی شهرک های صهیونیستی و متقابلا توقف عملیات نظامی ارتش صهیونیستی در نوار غزه است و پس از آن قرار است اسرای طرفین مبادله شده و گذرگاه های فلسطینی نیز بازگشایی شوند و بالاخره دولت وحدت ملی در فلسطین تشکیل شود. آیا شما از این مساله اطلاعی دارید؟
ج: ما هیچ نامه رسمی در این زمینه دریافت نکرده ایم.
س: آیا شما آماده هستید که در مقابل لغو محاصره و توقف عملیات نظامی ارتش صهیونیستی در نوار غزه، شلیک موشک به شهرک های صهیونیستی را متوقف کنید؟
ج: اگر منظور شما آتش بس باشد، ما آماده هستیم با رژیم صهیونیستی آتش بس کنیم؛ به شرطی که این آتش بس هر دو منطقه نوار غزه و کرانه باختری را شامل شود و ضامن لغو محاصره و توقف اقدامات شهرک سازی باشد. اما کاملا بدیهی است که رژیم اشغالگر قدس در وضعیت کنونی قصد آتش بس با فلسطینیان را ندارد، بلکه تنها تلاش دارد که از طریق مذاکرات خود با رئیس تشکیلات خودگردان و شرکت در کنفرانس های آناپولیس و پاریس به تجاوزات ارتش خود و فعالیت های شهرک سازی صبغه قانونی بدهد. رژیم صهیونیستی در حال حاضر با استفاده از سکوت کشورهای عربی و دیگر کشورهای جهان و نیز با تشویق رئیس تشکیلات خودگردان و گروه وابسته به وی سعی در تشدید تجاوزات خود علیه ملت فلسطین دارد و به همین دلیل ما معتقدیم که باید طوری عمل کنیم که به جای اینکه ما نیازمند آتش بس با دشمن صهیونیستی باشیم، رژیم اشغالگر قدس خود به آتش بس با ما نیاز داشته باشد که این مساله نیازمند برنامه ریزی فرماندهان نظامی گروه های مقاومت است.
س: یکی از مشاوران “محمود عباس” رئیس تشکیلات خودگردان ادعا کرده است که گروهی از “فتح الاسلام” در نوار غزه فعالیت می کنند. نظر شما در این باره چیست؟
ج: به نظر می رسد که توطئه تخریب و نابودی اردوگاه نهر البارد در شمال لبنان و آواره کردن ساکنان آن، به مذاق مشاوران ابو مازن خوش آمده است و آنان دوست دارند که فاجعه مشابهی نیز به دست ارتش صهیونیستی در نوار غزه اتفاق بیافتد پیام من به مطرح کنندگان این ادعاها این است که به خاطر خدا از ملت خود حمایت کنید. آیا برای شما این ننگ کافی نیست که از محاصره علیه اهالی نوار غزه که بر اثر تداوم آن تاکنون بیش از 55 نفر از جمله تعداد زیادی کودک و زن و سالخورده شهید شده اند، حمایت و پشتیبانی می کنید و حال با کمال بی شرمی و گستاخی بهانه نیز به دست اشغالگران می دهید تا دامنه جنایت های خود علیه ساکنان نوار غزه را تشدید کنند؟!
الرشق با بیان این مطلب و با اشاره به این که سرکردگان جریان کودتاگر فتح در گذشته نیز مدعی شده بودند که عناصر سازمان “القاعده” در نوار غزه فعالیت می کنند تاکید کرد:«هیچ یک از عناصر فتح الاسلام در نوار غزه حضور ندارند و هدف از کلیه شایعات مشاوران عباس در این زمینه توطئه و تحریک علیه اهالی نوار غزه است.»
س: با توجه به اینکه رژیم صهیونیستی اخیرا مساله امکان آزادی اسرای فلسطینی را مورد بررسی قرار داد آیا پیشرفتی در مساله مبادله اسرا صورت گرفته است؟
ج: هیچ پیشرفتی در این زمینه حاصل نشده است. ما قبلا لیستی از اسرا را به رژیم صهیونیستی ارائه کرده و خواستار آزادی آنها در مقابل آزادی “گلعاد شالیت” نظامی اسیر صهیونیست شده بودیم، اما تاکنون هیچ پاسخی از سوی این رژیم دریافت نکرده ایم و بدیهی است که رژیم صهیونیستی سعی در اعمال فشار بر طرف فلسطینی دارد تا این مبادله را به معامله ای زیانبار برای طرف فلسطینی تبدیل کند، اما ملت ما پس از این همه پایداری و مقاومت و فداکاری در این راه، خواستار معامله ای ایده آل در این زمینه هستند.
س: آیا در لیست مذکور شما نام “مروان برغوثی” هم ذکر شده است؟
ج: بلی! “مروان برغوثی” و “احمد سعدات” نیز از جمله افرادی هستند که نامشان در این لیست ذکر شده است.
س: آیا مصر همچنان نقش میانجی در مبادله اسرا میان شما و رژیم صهیونیستی را ایفا می کند؟
ج: آری! مصر همچنان برای انجام این معامله میان ما و رژیم صیهونیستی میانجیگری می کند علاوه بر این، طرف های اروپایی و دیگری نیز برای ایفای این نقش تلاش می کنند.