گزارش موسسه “داده های اطلاعاتی و تروریستی” رژیم صهیونیستی، نشانگر تلاش مقامات سیاسی و نظامی رژیم صهیونیستی برای برقراری آتش بس سریع با گروه های مقاومت فلسطینی ، به ویژه با جنبش مقاومت اسلامی “حماس” است.
این گزارش جامع که شلیک موشک های فلسطینی را مورد تحلیل قرار داده به این مساله اذعان کرده است که آغازگر این مسیر، گردان های شهید “عزالدین قسام” شاخه نظامی جنبش “حماس” بوده و از سال 2001 تاکنون این مسیر را ادامه داده است. بر اساس این گزارش، این موشک ها که با استفاده از ابتدایی ترین مواد اولیه ساخته می شوند، باعث رعب و وحشت صهیونیست ها شده است و علاوه بر این، با توجه به ناتوانی رژیم صهیونیستی در مقابله با آن ها، این موشک ها باعث نگرانی شدید مقامات صهیونیستی نیز گشته است.
قدرت اصلی فلسطین
این گزارش حاکی از این است که موشک های قسام که در کنار گلوله های خمپاره، اصلی ترین سلاح گروه های مقاومت به شمار می رود، در حال حاضر تبدیل به “قدرت اصلی فلسطینیان” شده است و انتظار می رود که در مدت زمان کوتاه، تعداد، برد، دقت و تهدید این موشک ها نیز افزایش پیدا کند.
در ادامه این گزارش آمده است که شلیک این موشک ها از سال 2001 آغاز شد و در طول سال های منازعه صهیونیستی ـ فلسطینی به تدریج به یکی از عوامل اصلی تهدید رژیم صهیونیستی از سوی گروه های مقاومت تبدیل شده است. طی سال های 2001 تا پایان ماه نوامبر سال 2007 ، بیش از 2383 فروند موشک به شهرک های واقع در غرب منطقه اشغالی نقب در جنوب سرزمین های اشغالی سال 1948 شلیک شده است که در این میان شهرک صهیونیستی “اسدوروت” هدف اصلی این موشک ها بوده و تقریبا 45 درصد موشک های مذکور به این شهرک شلیک شده است.
موسسه اطلاعاتی و تروریستی رژیم صهیونیستی که به 6 زبان فعالیت می کند، اطلاعاتی را درباره شلیک این موشک ها و گلوله های خمپاره جمع آوری کرده است و علاوه بر این، سیاست گروه های فلسطینی در شلیک متوالی موشک از سال 2000 تا پایان ماه اکتبر سال 2007 را مورد بررسی قرار داده و به صورت نمودار نشان داده است.
این گزارش همچنین خاطر نشان می کند که بررسی روند شلیک این موشک ها نشان می دهد که از سال 2001 تا سال 2005 که رژیم اشغالگر قدس مجبور به عقب نشینی از نوار غزه شد، میزان شلیک این موشک ها به طور متوالی افزایش یافته است، اما در سال 2005 میزان شلیک این موشک ها موقتا کاهش یافت. پس از این مرحله، در سال های 2006 و 2007 نیز میزان شلیک این موشک ها بار دیگر افزایش یافت و این موشک ها بار دیگر به سلاح اصلی گروه های مقاومت فلسطین تبدیل شد.
وسیله ای برای مقابله با سلطه طلبی رژیم صهیونیستی
این گزارش همچنین “سیاست تبادل متوالی آتش” گروه های فلسطینی طی 6 سال گذشته را مورد بررسی قرار داده و اعلام کرده است که این موشک ها به عنوان سلاحی نابرابر، با سلطه طلبی نظامی رژیم صهیونیستی مقابله می کند.
علاوه بر این، در گزارش تحقیقی مذکور به این نکته اشاره شده است که این موشک ها به صورت ابتدایی و از مواد اولیه ارزان قیمت و قابل دسترس تولید می شوند و نحوه استفاده و حمل و نقل آنها نیز آسان است.
بر اساس این گزارش، جنبش حماس و دیگر گروه های فلسطینی توانسته اند تاسیسات پیشرفته زیر بنایی را در نوار غزه راه اندازی کنند که مقادیر زیادی موشک در آن تولید می شود و این گروه ها می توانند با استفاده از این موشک ها، غرب نقطب را بمباران کنند بدون اینکه ارتش صهیونیستی بتواند پاسخ مناسبی به این حملات بدهد.
بر اساس این گزارش، از زمان سیطره جنبش حماس بر نوار غزه، گروه های مختلف فلسطینی به آسانی توانسته اند این تاسیسات زیر بنایی را در نوار غزه توسعه دهند و علاوه بر این، موشک های پیشرفته تری را از مصر به داخل نوار غزه وارد کنند.
از سوی دیگر، از زمان سیطره جنبش حماس بر نوار غزه، میزان استفاده گروه های فلسطینی از این موشک ها علیه رژیم صهیونیستی تا حد زیادی افزایش یافته است.
کشته شدن 20 صهیونیست در نتیجه شلیک این موشک ها
بر اساس بررسی این مرکز صهیونیستی، در نتیجه شلیک این موشک ها از سال 2001، 10 صهیونیست کشته شده اند که 9 نفر از آنها ساکن اسدوروت هستند. علاوه بر این، این موشک ها باعث زخمی شدن 433 نفر نیز شده اند که اکثر آن ها از غیر نظامیان هستند.
شلیک این موشک ها همچنین باعث شده است که طی یک سال و نیم گذشته، بیش از 1600 صهیونیست دچار شوک شدید روانی شده و از حال بروند. شلیک گلوله های خمپاره نیز باعث کشته شدن 10 صهیونیست دیگر شده است که در این میان دو تن از آنها از نظامیان صهیونیستی و بقیه غیر نظامی بودند. در نتیجه شلیک این گلوله ها همچنین بیش از 150 نفر زخمی شده اند که 70 نفر از آنها نظامی و 80 نفر دیگر از غیر نظامیان بودند.
در طول سال های 2001 تا 2007 در نتیجه تبادل غیر مستقیم آتش از نوار غزه به سوی شهرک های صهیونیستی 20 نفر کشته شده اند که بیشتر آنها را غیر نظامیان تشکیل می دهند و علاوه بر این، 583 نفر دیگر نیز زخمی شده اند.
190 هزار صهیونیست در معرض حملات موشکی
گزارش مذکور، موشک های قسام و گلوله های خمپاره را وسیله ای ساده و قابل دسترس و ارزان قیمت برای پاسخ به سلطه طلبی رژیم صهیونیستی دانسته که زندگی صهیونیست ها را بر هم زده است و ضمن ضربه زدن به بافت اجتماعی صهیونیستی، دیوار نژاد پرستانه حائل در اطراف نوار غزه را نیز بی تاثیر کرده است. این موشک ها همچنین می توانند رعب و وحشتی را در میان صهیونیست ها ایجاد کنند که به سختی می توان با آن مقابله کرد.
در بخش دیگری از این بررسی به این مساله اشاره شده است که خسارت های ناشی از این موشک ها در میان 190 هزار صهیونیست که در معرض این موشک ها قرار دارند، تنها در کشته ها و زخمی ها و خسارت های مالی خلاصه نمی شود، بلکه علاوه بر این، شلیک این موشک ها تاثیرات روانی زیادی را نیز در میان صهیونیست ها به دنبال داشته است و آنها دیگر احساس آرامش و امنیت نمی کنند.
بر اساس این گزارش، شلیک این موشک ها حتی در بافت اجتماعی منطقه نقب غربی نیز تاثیر گذاشته و باعث مهاجرت آنها از این منطقه؛ و به ویژه از شهرک صهیونیستی اسدوروت شده است. علاوه بر این، ارتش و مقامات سیاسی رژیم صهیونیستی نیز در پی ناتوانی در توقف این موشک ها با اعتراضات گسترده ای مواجه شده اند.
تهدید رژیم صهیونیستی و اعتراف آن به ناتوانی
بررسی موسسه داده های اطلاعاتی و تروریستی رژیم صهیونیستی همچنین با مطالعه تحولات عملی و تکنولوژیکی این موشک ها به این نتیجه رسیده است که این موشک ها همچنان تهدیدی مهم برای رژیم صهیونیستی به شمار می روند و پیش بینی می شود که سازمان های تروریستی (گروه های مقاومت فلسطینی) طی چند سال آینده تمامی تلاش خود را برای ارتقاء تکنولوژی این موشک ها و افزایش برد و دقت در هدف گیری و میزان مواد منفجره مورد استفاده در داخل کلاهک این موشک ها ( با الگو گیری از موشک های حزب الله) به کار خواهند گرفت.
مساله دیگری که در این گزارش به آن اشاره شده است، افزایش چشمگیر شلیک این موشک هاست که می تواند ناشی از ارتقاء تکنولوژی به کار گرفته شده در آنها باشد. از سوی دیگر، مقدار موشک های پیشرفته مورد استفاده گروه های فلسطینی نیز که در برخی موارد برد آنها به 20 کیلومتر نیز می رسد، افزایش یافته است و این مساله به آنها اجازه می دهد که شهرک های صهیونیستی بیشتری را در معرض حملات موشکی خود قرار دهند.
این گزارش در پایان به این مساله اعتراف کرده که رژیم صهیونیستی تاکنون نتوانسته است راه حلی اصولی و مناسب برای تهدید موشکی گروه های مقاومت فلسطین که در سال های اخیر شدت بیشتری یافته است، پیدا کند و در حال حاضر، حملات موشکی عامل اصلی تهدید رژیم صهیونیستی به شمار می رود.