دوشنبه 05/می/2025

موج خوشحالی حجاج نوار غزه پس از بازگشت به دیار خود از طریق گذرگاه رفح

شنبه 5-ژانویه-2008

  صبر و پایداری و همبستگی حجاج نوار غزه که به هنگام بازگشت از سرزمین وحی به مدت 5 روز در پشت همان گذرگاهی که از آن خارج شده بودند، سرگردان و بلاتکلیف مانده بودند، بالاخره نتیجه داد و باعث شد که حجاج روز چهارشنبه (2/1/2008) از طریق همان گذرگاه مرزی رفح واقع بین مصر و نوار غزه که بر بازگشت خود از طریق آن اصرار داشتند، به دیار خود بازگردند.

اتوبوس های حامل حجاج غزه در میان فریادهای تکبیر و خوشحالی هزاران فلسطینی که به استقبال آنها در این گذرگاه آمده بودند، به دیار خود بازگشتند. این حجاج که تعداد آنها به 2200 نفر می رسید بر مواضع خود مبنی بر عدم بازگشت از طریق گذرگاه “کرم ابو سالم” که تحت کنترل رژیم صهیونیستی قرار دارد، تاکید و پافشاری کردند و همین مساله باعث شد که بالاخره از طریق گذرگاه رفح به دیار خود بازگردند.

تعداد زیادی از مسئولان دولت منتخب فلسطین و وزارت اوقاف و نیز مسئولان جنبش مقاومت اسلامی “حماس” و دیگر گروه های مقاومت فلسطینی به هنگام بازگشت این حجاج که نشانه های خستگی پس از چندین روز تحمل مشکلات در چهره های آنها کاملا نمایان بود، در گذرگاه مرزی رفح از این حجاج استقبال کردند.

 

اوج شادی و سرور

این حجاج از بازگشت به دیار خود پس از پایداری و ایستادگی در مقابل ممانعت برخی طرف ها از عبور آنها از گذرگاه رفح و تلاش برای عبور دادن آنها از طریق گذرگاه کرم ابو سالم، بسیار خوشحال بودند و از دولت های عربی و اسلامی خواستند که از این مساله درس بگیرند.

حاج “مصطفی صواف” مدیر مسئول روزنامه “فلسطین” که خود یکی از این حجاج بود می گوید:«امروز ملت فلسطین به موفقیت بزرگی دست یافت و حجاج پیر و سالمند فلسطینی که در میان آنها تعداد زیادی زن نیز دیده می شوند، توانستند با پایداری و استقامت و عدم تسلیم در برابر فشارها و تلاش های برخی طرف ها به منظور ایجاد اختلاف در میان آنها، از طریق همان گذرگاهی که به هنگام عزیمت به سرزمین وحی از آن خارج شده بودند، به دیار خود بازگردند و این یک پیروزی بزرگ برای حجاج نوار غزه و ملت فلسطین به شمار می رود.»

یکی دیگر از حجاج که اشک شادی در چشمانش حلقه زده بود، در توصیف احساس خود از بازگشت به دیار خود گفت:« شادی بازگشت به دیارمان رنج سرگردانی و بلاتکلیفی را از تن ما بیرون کرد.»

وی خاطر نشان کرد که «ما به هنگام بازگشت با مشکلات زیادی مواجه شدیم.» وی اظهار داشت که به هنگام بازدید استاندار استان سیناء مصر از وی سوال کردم که «ما چه گناهی را مرتکب شده ایم که باید این همه مشکلات را تحمل کنیم؟ که وی در پاسخ گفت که این مشکلات را ما ایجاد نکرده ایم، بلکه همه این مشکلات در راستای خواسته های “محمود عباس” رئیس تشکیلات خودگردان فلسطین است.»

 

احتمال پایان محاصره

حاج “خالد ابو هلال” دبیر کل جنبش “فتح الیاسر” بازگشت حجاج نوار غزه به دیار خود پس از تحمل مشکلات و سختی ناشی از سرگردانی در گذرگاه رفح را دلیلی بر این مساله دانست که کشورهای عربی می توانند محاصره 6 ماهه نوار غزه را پایان دهند.

وی افزود:« ما در این مدت مشکلات سختی را تحمل کردیم، اما همه این مشکلات در لحظه ای که در نتیجه پایداری و ایستادگی توانستیم به دیار خود بازگردیم، از ذهن ما زدوده شد.»

وی در بخش دیگری از سخنانش ضمن تشکر و قدردانی از “محمد حسنی مبارک” رئیس جمهور مصر به دلیل پذیرش خواست های حجاج نوار غزه و دولت منتخب فلسطین مبنی بر بازگشت از طریق گذرگاه مرزی رفح، از دولت مصر خواست که با استفاده از این فرصت، به محاصره 6 ماهه اعمال شده علیه ملت فلسطین پایان دهد.

ابو هلال مانع تراشی و تلاش های عباس رئیس تشکیلات خودگردان فلسطین و گروه وابسته به وی در رام الله در راستای اعمال فشار بر دولت مصر از طریق آمریکا را که به منظور ممانعت از بازگشت حجاج نوار غزه از طریق گذرگاه مرزی رفح صورت می گرفت، محکوم کرد.

لازم به ذکر است که منابع فلسطینی اعلام کرده بودند که عباس گروه ویژه ای را به منظور اعمال فشار بر طرف های ذیربط در مساله بازگشت حجاج نوار غزه به دیار خود، تشکیل داده بود.

 

قدردانی از تلاش های جنبش حماس

حجاج نوار غزه پس از عبور از گذرگاه رفح و بازگشت به دیار خود، از تلاش های “اسماعیل هنیه” نخست وزیر دولت منتخب فلسطین و جنبش “حماس” به منظور پایان دادن به مشکلات حجاج تشکر و قدردانی کردند.

“ام احمد سمیری” یکی از حجاج زن حاضر در میان این افراد در همین زمینه اظهار داشت:« خدا را شکر می کنیم که توانستیم به دیار خود بازگردیم و در این زمینه لازم است که از تلاش های جنبش حماس برای عبور ما از گذرگاه رفح قدردانی کنیم.»

گفتنی است که رهبران جنبش حماس، مسئولان دولت منتخب و پارلمان فلسطین به منظور پایان دادن به مشکلات حجاج و بازگشت آنها به دیار خود، تماس ها و نامه نگاری های زیادی را با پادشاه عربستان و رئیس جمهور مصر و نیز بسیاری از مسئولان و مقامات کشورهای عربی انجام دادند و علاوه بر آن، تجمعات و راهپیمایی های مردمی گسترده ای را در اعتراض به ممانعت از بازگشت حجاج نوار غزه به دیار خود برگزار کردند.

“یحیی موسی” نایب رئیس فراکسیون پارلمانی “تغییر و اصلاح” وابسته به جنبش حماس نیز تاکید کرد که « بازگشت حجاج نوار غزه به دیارشان از طریق گذرگاه رفح نشانگر پیروزی اراده مردم است. وی از کشورها و رژیم های حاکم بر کشورهای عربی و اسلامی خواست که از این مساله که بار دیگر پیروزی اراده مردم بر فشارهای برخی طرف های دیگر را به نمایش گذاشت، درس عبرت بگیرند.

“فتحی حماد” یکی دیگر از نمایندگان پارلمان فلسطین، ضمن اشاره به رهایی کشورهای عربی از قید و بندهای طرف های خارجی، خواستار تدوام آن از طریق بازگشایی کامل گذرگاه رفح شد و تصریح کرد که «خروج حجاج از طریق گذرگاه مرزی رفح اولین گام در زمینه تحقق این مهم بود.»

وی افزود:«ما از اقدامات کشور برادر خود مصر و در راس آن “حسنی مبارک” رئیس جمهور این کشور در زمینه فراهم کردن شرایط عزیمت و بازگشت حجاج نوار غزه از طریق گذرگاه مرزی رفح که اولین گام در راستای لغو محاصره نوار غزه به شمار می رود، قدردانی می کنیم و از این کشور می خواهیم که امکان خروج بیماران و دیگر اقشار ملت فلسطین از طریق این گذرگاه را فراهم سازد.»

لینک کوتاه:

کپی شد