مسئولان امور بهداشتی نوار غزه و سازمان های بین المللی مدافع حقوق بشر در باره قطع برق و کمبود سوخت و بستن گذرگاه ها و کاهش شدید ذخیره دارویی هشدار دادند و معتقدند که این اقدامات همگی نشان از وقوع فاجعه انسانی قریب الوقوع دارند که بحران شدید بهداشتی و محیط زیستی را به دنبال دارد و جان صدها تن را خواهد گرفت و موجب شیوع بیماری های گوناگون خواهد شد.
خالد راضی، سخنگوی وزارت بهداشت در دولت منتخب فلسطین در یک گفت و گوی خبری اعلا م کرد که اوضاع بیماران فاجعه آمیز است و اگر مشکل سوخت به وضع عادی خود برنگردد؛ صدها مریض و زخمی در بیمارستان های غزه خواهند مرد.
22 بیمار در بخش مراقبت های ویژه بیمارستان شفا در حالت بحرانی بسر می برند که اکثر آن ها جزء مجروحان حملات اخیر صهیونیست ها به نوار غزه هستند و اگر سوخت کافی و برق مورد نیاز تامین نشود؛ در معرض مرگ قرار دارند.
اعلام حالت اضطراری
وی افزود که ذخیره سوختی بیمارستان ها صرفا به حالات اضطراری اختصاص یافته است زیرا بسیاری از بیماران در وضعیت بحرانی قرار دارند . بیمارستان شفای غزه بزرگترین بیمارستان نوار غزه است و اگر به صورت عادی کار کند ذخیره سوخت آن فقط برای مصرف یک روز کافی است. سایر بیمارستان های غزه نیز فقط برای چند ساعت سوخت دارند و با توجه به اوضاع کنونی، صد ها تن از بیماران در معرض مرگ قرار دارند. منابع بیمارستانی اعلام کردند که روز دوشنبه حداقل پنج تن از بیماران در بیمارستان ها به دلیل کمبود مواد مورد نیاز و محاصر این منطقه جان باخته اند.
میشل مرسیه سخنگوی کمیته بین المللی صلیب سرخ اعلام کرد که ذخایر سوخت مراکز درمانی و بهداشتی در خوش بینانه ترین شرایط بیش از دو یا سه روز کفایت نمی کند. وی خطاب به جامعه بین الملل و انسان های با وجدان گفت:« تصور کنید اگر سوخت مورد نیاز تامین نشود چه بلایی سر بیماران و مجروحان می آید و چه تاثیری بر وضعیت درمانی و دارویی می گذارد.»
وزارت بهداشت دولت منتخب اسماعیل هنیه در تمامی بیمارستان های نوار غزه وضعیت فوق العاده اعلام کرد.
از سوی دیگر، دکتر معاویه حسنین مدیرکل بخش اورژانس و درمان این وزارتخانه اعلام کرد که افزایش مرگ و میر و کمبود شدید مواد دارویی در مراکز درمانی زنگ خطر را به صدا درآورده است.
این وزارتخانه همچنین اعلام کرد روزانه 8 تا 10 فلسطینی به خاطر خونریزی مغزی، عارضه قلبی، مشکل تنفسی و کلیه می میرد.
آب و فاضلاب و شیوع بیماری های واگیر
قطع سوخت رسانی به نوار غزه نه تنها بر بخش بهداشت، بلکه بر تمامی بخش های زندگی ساکنان نوار غزه تاثیر منفی گذاشته و موجب شیوع بیماری های واگیردار شده است و بر اساس گزارش های موجود فاضلاب بسیاری از مناطق مسکونی نوار غزه را فرا گرفته است و علت این امر به توقف فعالیت های شبکه های آب و فاضلاب به خاطر قطع برق و سوخت رسانی به نوار غزه در اثر بسته شدن گذرگاه های این منطقه بر می گردد.
مدیر کل اداره آب و فاضلاب منطقه الساحل در نوار غزه هشدار داد که قطع جریان برق و نبود امکانات لازم باعث از بین رفتن شبکه های آب زیر زمینی و تاسیسات فاضلاب شده و قدرت تصفیه آب را کاهش داده است و چنین وضعیتی به بروز یک فاجعه انسانی می انجامد.
مهندس منذر شبلاق در جریان کنفرانس مطبوعاتی روز دوشنبه هفته جاری گفت که 40 درصد چاه های مرکزی نوار غزه از بین رفته است که در نتیجه جمعیتی بالغ بر یک میلیون و دویست هزار نفر از ساکنان این منطقه که 80 درصد جمعیت این منطقه را تشکیل می دهند؛ بی آب مانده اند.
وی خاطر نشان ساخت که شبکه های تصفیه آب و تاسیسات فرعی آن؛ به ویژه شهر غزه از بین رفته است و این امر مسئولان اداره آب و فاضلاب را مجبور کرده است تا فاضلاب های این شهر به حجم سی هزار متر مکعب در روز را به دریا بریزند و گذشته از آن ساکنان این منطقه از آب آشامیدنی سالم بی بهره باشند.
فعالیت های آنروا در آستانه توقف
به خاطر پیامدهای خطرناک جنایت بسته شدن گذرگاه ها و قطع سوخت و برق از سوی رژیم اشغالگر قدس به منظور مجازات مردم فلسطین جمال الخضری رئیس کمیته مردمی مبارزه با محاصره در جریان یک کنفرانس مطبوعاتی ضمن هشدار درباره تشدید بحران سوخت به خاطر دشوارتر شدن شرایط معیشتی و بیکاری گفت که بیش از 60 درصد ساکنان نوار غزه بیکارند و 72 بیمار فلسطینی تاکنون جان باخته اند و 80 درصد ساکنان این منطقه نیز زیرخط فقر زندگی می کنند و منشاء اصلی مشکلات و رنج و گرفتاری های این ملت فلسطین به کمبود و کاهش شدید مواد غذایی بر می گردد.
الخضری خاطر نشان ساخت که بیش از یک میلیون فلسطینی به خاطر قطع کمک های غذایی آنروا متضرر شده اند و در وضعیت اسفباری به سر می برند و علت قطع این کمک ها به بسته شدن گذرگاه های نوار غزه بر می گردد.
آژانس امداد رسانی و استخدام آوارگان فلسطینی “آنروا” روز دوشنبه هفته جاری اعلام کرد که اگر رژیم صهیونیستی از حدت محاصره نوار غزه نکاهد؛ 860 هزار فلسطینی ساکن نوار غزه از کمک های غذایی محروم خواهند شد.
از سوی دیگر، کریستوفر جانیش سخنگوی آنروا گفت که به خاطر کمبود نایلون و نبود سوخت مورد نیاز خودروها و نیروگاه برق امروز و فردا پنجشنبه 860 هزار فلسطینی از کمک های غذایی محروم می شوند.
مخالفت با راهکارهای مقطعی و غیر موثر
دولت قانونی و مردمی اسماعیل هنیه بر این باور است که تصمیم رژیم صهیونیستی در اعلام موافقتش با وارد کردن جزئی مقادیری سوخت به نوار غزه نشانگر عقب نشینی اسراییل از موضع خود در مقابل فشارهای کشورهای عربی و اسلامی و پایداری مثال زدنی و قهرمانانه ملت فلسطین است، لذا این دولت به منظور رهایی ساکنان نوار غزه از بحران کنونی خواستار عدم ارائه راهکارهای جزیی وموقت شد.
این دولت ضمنا تاکید کرد که باید بحران جاری را ریشه ای بررسی کرد تا لغو محاصره ملت فلسطین و بازگشایی گذرگاه ها را تضمین کند و یک میلیون و پانصد هزار فلسطینی از قفس تنگ محاصره رهایی پیدا کنند.
طاهر النونو سخنگوی این دولت اعلام کرد که ملت ما خواهان حل جزئی بحران جاری نیستند، این ملت خواستار لغو محاصره تحمیلی می باشند.
وی افزود که گذرگاه ها همچنان بسته مانده است و هر روز یک یا چند بیمار فلسطینی جان به جان آفرین تسلیم می کند؛ مواد دارویی و غذایی رو به کاهش است. مهمتر از همه این که محاصره جائرانه به منزله ادامه اسارت یک میلیون و 500 هزار فلسطینی در قفس تنگ و پشت میله های زندان رژیم صهیونیستی است.