وزارت امور اسرای فلسطین تاکید کرد که بالغ بر 350 کودک بین 13 الی 18 ساله فلسطینی اوضاع بسیار بدی را در بند زندان های رژیم صهیونیستی سپری می کنند و اداره زندان های این رژیم آنان را از ناچیزترین حقوق شان محروم کرده است.
“ریاض اشقر” مدیر اطلاع رسانی وزارت اسرای فلسطین در این زمینه می گوید که رژیم صهیونیستی از ارتکاب هر گونه جنایت علیه کودکان اسیر ابایی ندارد و این در حالی است که بر اساس قوانین بین المللی به ویژه ماده 16 کنوانسیون حقوق کودک، هر گونه اقدام ظالمانه و غیر قانونی علیه کودکان جایز نیست و این حق مسلم کودکان است که در صورت اعمال هر گونه ظلم در حق آنان، قانون از کودکان حمایت نماید و نیز بر اساس تبصره 3 ماده 40 این کنوانسیون، سن کودکان می بایست برای حضور در دادگاه لحاظ شود و برای کودکان نباید دادگاهی ویژه تشکیل شود.
“اشقر” همچنین تصریح کرد که رژیم صهیونیستی افراد زیر 16 سال را کودک می داند و این حکمی است که دستگاه قضایی این رژیم آن را صادر کرده، اما کاملا مغایر با ماده شماره 1 کنوانسیون حقوق کودک است مبنی بر این که انسان های زیر هجده سال کودک به شمار می آیند.
انواع شکنجه
این مسئول وزارت اسرای فلسطین خاطرنشان ساخت که مراکز بازجویی و زندان های رژیم صهیونیستی عامدانه اسرای کودک فلسطینی را در تنگنا قرار می دهند و علیه آن ها روش های مختلف شکنجه را به کار می گیرند تا بلکه بتوانند از آنان اعتراف بگیرند. اغلب کودکان اسیر از همان لحظه نخست بازداشت، در معرض انواع شکنجه و رفتارهای غیر انسانی و وحشیانه قرار دارند. وارد کردن ضربات شدید بر اجسام کودکان، خاموش کردن سیگار روی بدن آن ها، تهدید کودکان، به دور نگه داشتن آن ها از خانواده، قرار دادن کیسه آلوده روی سر، تخریب منازل خانواده، بستن دستان و پاها و چشم ها، استفاده از شوک های برقی، نگه داشتن روی یک پا به مدت طولانی، محرومیت از خواب برای چند روز، اعمال فشارهای روانی، دشنام و ناسزا و اهانت های زشت و زننده به کودکان، هول دادن شدید کودکان که گاهی وقت ها به بیهوشی منجر می شود از جمله شکنجه هایی است که در زندان های صهیونیستی در حق کودکان اسیر روا داشته می شود.
بر اساس گزارش آماری وزارت اسرا، 99 درصد کودکان در معرض یکی از انواع شکنجه، قرار گرفته اند. در این میان خطرناک ترین شیوه شکنجه اسرا قرار دادن آنان در اتاق های موسوم به “اتاق سخن چینان (اتاق مزدوران) برای گرفتن اعتراف از کودکان به روش های فریبنده است. تهدید کودکان به زندان برای سال های طولانی و تخریب منازل و بازداشت اعضای خانواده های آنان در صورت عدم همکاری کودکان با عناصر اطلاعاتی رژیم صهیونیستی از دیگر انواع شکنجه های همیشگی در حق کودکان اسیر فلسطنی است.
نقض قوانین
این مسئول وزارت اسرای فلسطین در بخشی دیگر از سخنانش تصریح کرده است که بسیاری از کودکان اسیر گفته اند که بلافاصله پس از خروج از مدرسه از سوی نظامیان صهیونیست بازداشت و تحت شکنجه قرار گرفته اند و برخی از آنان در نتیجه این شکنجه مجروح یا این که یکی از اعضای بدن آنان شکسته شده است و پس از شکنجه شدید، صهیونیست ها آن ها را به مراکز بازجویی تحویل دادند و بازجویان و زندانبانان در این مراکز با آنان رفتار بسیار بد و ناشایستی داشتند. عدی جمال حمدان (15 ساله) ساکن شهر رام الله در بند زندان “اوفر” در جریان بازجویی به خاطر خودداری اش از اعتراف به اتهامات وارده به شدت مورد ضرب و شتم قرار گرفت. نظامیان صهیونیست در پی این خودداری وی را به شدت کتک زدند و مجبور کردند اوراقی که از محتوای آن هیچ گونه خبری نداشت امضا کند.
جمال حمدان از بیماری فتق رنج می برد و قرار بود که عمل جراحی شود اما بازداشت، مانع از درمان بیماری وی شد و مسئولان زندان “اوفر” وی را برای درمان به کلینیک زندان فرستادند اما این مساله باعث بحرانی تر شدن سلامت وی شد.
رژیم صهیونیستی کودکان اسیر را از ناچیزترین حقوق آن ها که قوانین و کنوانسیون های بین المللی بر آن ها صحه گذارده است محروم می کند. حق عدم بازداشت کورکورانه و بی رویه، حق شناختن اسباب بازداشت، حق داشتن وکیل مدافع، حق خانواده در دانستن علل و مکان بازداشت کودک، حق حاضر شدن در برابر قاضی، حق اعتراض به اتهامات وارده، حق ارتباط و تماس با جهان خارج، حق برخورد انسانی برای حفظ کرامت کودک از جمله حقوق حقه کودکان است.
جنایت ها در حق کودکان حتی موسسات صهیونیستی را به بر آن داشته است تا به صدا درآینده و حکومت خود را به اعمال روش های غیر قانونی علیه کودکان اسیر فلسطینی متهم کنند. موسسه صهیونیستی حمایت از حقوق بشر موسوم به “بتسلیم” اسرائیل را به شکنجه کودکان فلسطینی در زندان ها و به کارگیری خشونت علیه کودکان اسیر زیر 18 سال متهم و اعلام کرده است که اسرائیل با ارتکاب این جنایت همه موازین بین المللی را زیر پا گذاشته است. این موسسه در گزارشی که در آن اظهارات شماری از کودکان اسیر قید شده اعلام کرده است که کودکان اسیر از همان لحظه بازداشت و نیز در درون زندان شکنجه می شوند و رژیم صهیونیستی در بازجویی از کودکان از روش های جدیدی مانند پاشیدن آب سرد یا گرم روی کودکان، مجبور کردن آنان به خوردن تکه های بزرگ یخ، انداختن آنان در آب سرد برای مدت طولانی آن هم در هوای سرد، قراردادن گوش کودک در معرض صداهای بسیار بلند و آزار دهنده، استفاده می کند.
تعداد کودکان اسیر
اشقر در بخشی دیگر از سخنانش خبر داد که کودکان اسیر فلسطینی در زندان های مختلف رژیم صهیونیستی پراکنده هستند. از مجموع 350 کودک اسیر، 70 نفر در زندان “اوفر”، 45 نفر در زندان “مجدو”، 30 نفر در زندان “عتصیون”، 25 نفر در زندان “نقب”، 130 نفر در زندان “هشارون” و بقیه در مراکز بازجویی و دیگر زندان های صهیونیستی قرار دارند.
وی افزود که از میان کل کودکان اسیر، 318 نفر ساکن کرانه باختری، 25 نفر ساکن قدس و 7 نفر ساکن نوار غزه هستند. همچنین 155 کودک محکوم به حبس هستند، 187 نفر در انتظار محاکمه قرار دارند، 8 نفر بدون تهمت در بازداشت موقت به سر می برند و گذشته از این صدها نفر سن شان بر اثر طولانی شدن مدت حبس هم اکنون از هجده سال گذشته است و با وجود این، همچنان در قید بازداشت قرار دارند.
از میان کودکان اسیر، 90 نفر (25 درصد) از بیماری های مختلف رنج می برند و به درمان فوری نیاز مبرم دارند و با این حال از هر گونه مراقبت پزشکی محروم هستند و مسئولان زندان های صهیونیستی در این زمینه سهل انگاری می کنند و بیماران را خیلی دیر به بیمارستان ها انتقال می دهند، به گونه ای که در اکثر اوقات این سهل انگاری ها و تاخیر در درمان منجر به وخیم شدن بیماری آنان می شود. همچنین کودکانی وجود دارند که به عمل جراحی نیاز فوری دارند، اما سازمان زندان های رژیم صهیونیستی با اجرای این عمل مخالفت می کنند. نبود نظافت و بهداشت کافی در زندان های رژیم صهیونیستی کودکان اسیر را به انواع بیماری های پوستی مبتلا کرده است. در بسیاری از مواقع آثار این سهل انگاری ها و ادامه شکنجه کودکان حتی پس از آزادی آن ها از زندان نیز ادامه می یابد و آثار و عواقب آن ها به صورت روانی و جسمی بروز می کند.
آثار بلند مدت
وزارت اسرا درباره آثار سوء روانی و اجتماعی بر کودکان اسیر می افزاید که اوضاع و شرایط سخت بازداشت و اعمال رفتارهای غیر انسانی علیه کودکان آثار بسیار بدی بر زندگی این کودکان به جا گذاشته است، به طوری که این آثار تنها به بعد روانی ختم نمی شود بلکه ابعاد اجتماعی را نیز در بر می گیرد. بسیاری از کودکان فلسطینی پس از آزادی از زندان اظهار داشته اند که اوضاع سخت در زندان های صهیونیستی باعث افت تحصیلی آنان شده است و همواره در حالتی از بیم و اضطراب و نگرانی قرار دارند. بازداشت همچنین در روابط اجتماعی کودکان تاثیر منفی گذاشته است. کودکان اسیر پس آزادی از زندان به انسان هایی گوشه گیر تبدیل می شوند و نمی توانند با همسالان خود ارتباط برقرار کنند. کودکانی که چند سال در زندان های رژیم صهیونیستی سپری کرده اند نمی توانند خود را با دانش آموزانی که سن شان از آنان پایین تر است دوست شوند و این مساله باعث عدم رغبت آنان در ادامه تحصیل می شود.
وزارت اسرا همچنین از موسسات بین المللی به ویژه موسساتی که در امور کودکان فعالیت و در حمایت از آنان قانون وضع می کند خواست تا به منظور بهبود اواضع کودکان اسیر و اجرای قوانین بین المللی و نیز درمان به موقع آنان، رژیم صهیونیستی را تحت فشار قرار دهند.