پنج شنبه 08/می/2025

اعتراف جامعه بین الملل به موفقیت حماس در اداره امور فلسطین به رغم ادامه محاصره

شنبه 22-مارس-2008

 یک گزارش بین المللی تاکید کرد که سیاست منزوی کردن حماس و محاصره نوار غزه سیاستی شکست خورده و این سیاست در تمامی زمنیه ها نتایج عکس داشته است. در این گزارش همچنین تاکید شده است که کابینه رام الله در محاصره غزه و ممانعت از فعالیت دولت حماس در این منطقه دست داشته است.

گروه بین المللی بحران این گزارش را منتشر کرد. “لورد کریستوفر باتن” نماینده اسبق اروپا در امور خارجی، “توماس بیکرینگ” سفیر اسبق آمریکا از اعضای تشکیل دهنده این گروه هستند و مدیر اجرایی آن از ژانویه 2000م. تاکنون “گرت ایوانز” وزیر خارجه اسبق استرالیاست. این گروه همه ساله گزارش و توصیات خود را به تصمیم گیران جهانی ارسال می کند.

 

موفقیت های حماس

 

بر اساس این گزارش که در سطح رسانه های گروهی منتشر شد، هدف طرف هایی که غزه را تحت محاصره قرار دادند این بود که ثابت کنند حماس قادر به اجرای وعده هایش به ملت نیست و به همین خاطر می بایست از صحنه کنار زده شود و آنان همچنین امیدوار بودند که اقتصاد کرانه باختری (از طریق کمک های آمریکا و غرب) شکوفا و تدابیر امنیتی در آن کم و روند سازش مجددا احیا شود و از این طریق مردم به این منطقه بیش از غزه تمایل پیدا کنند، اما این امیدها و آرزوها همگی به باد رفت.

گفتنی است که رژیم صهیونیستی پس از اجرای طرح امنیتی حماس در 14/4/2008م.، نوار غزه را به شدت تحت محاصره قرار داد و گذرگاه های مرزی را کاملا بست.

تیم عملیاتی گروه بحران در غزه در گزارش خود همچنین تاکید کرد که حماس موفق شده است نهادهای قانونی و قانونگذاری را مجددا تشکیل دهد و کلیه امور در تمامی عرصه های بهداشت و درمان و آموزش و امور دینی را به راحتی و با موفقیت اداره می کند.

بر اساس این گزارش، حماس موفق شد فراغ حاصله از عدم همکاری تشکیلات خودگردان با سرویس های امنیتی جدید و سایر نهادهای دولتی را به خوبی پر کند. این جنبش همچنین موفق شد به کمک نیروهای امنیتی جدید خود امنیت و ثبات را به غزه بازگرداند و با آشوبگری ها و ناآرامی ها و قاچاقچیان و باندهای تبهکار به مقابله برخیزد.

در بخشی دیگر از این گزارش آمده است که حماس موفقیت و مهارت عالی خود را در انتخابات پارلمانی سال 2006م. و مقاومت و بازگشایی گذرگاه رفح و غیره بر همگان ثابت کرده است. این موسسه بین المللی نسبت به پیامدهای ناگوار ادامه این وضعیت هشدار داد و تاکید کرد که حماس با وجود محاصره غزه هرگز دست بسته باقی نخواهد ماند.

این گزارش می افزاید: اگر اوضاع به همین منوال ادامه یابد چندین سناریو ممکن است به وقوع بپیوندد؛ از جمله تشدید حملات موشکی علیه شهرک های صهیونیستی، از سرگیری عملیات های نظامی و شهادت طلبانه در قلب اراضی اشغالی ، تشدید حملات نظامی رژیم صهیونیستی و عملیات های تروریستی و حمله به نهادهای اصلی و سرانجام نابودی روند صلح.

 

 
آشتی و آتش بس

 

گروه بین المللی بحران از جنبش های فتح و حماس و ریاست تشکیلات خودگردان خواست تا زمینه را برای از سرگیری گفت و گو برای تحقق منافع ملی فلسطینیان فراهم سازند و برای کاهش بحران و اعتماد سازی دست به یک سری اقدامات فوری بزنند نظیر توقف همه انواع تبلیغات تحریک آمیز و پایان دادن به بازداشت های سیاسی در نوار غزه و کرانه باختری و ..

این گروه در گزارش خود همچنین از دولت عبری و جنبش حماس خواسته است تا به مدت 15 روز کلیه حملات متقابل علیه یکدیگر را متوقف کنند تا زمینه برای دستیابی به آتش بس فراهم شود.

این موسسه بین المللی همچنین از طرف های ذیربط خواست تا با توافق با یکدیگر گذرگاه های مرزی فلسطین با “اسرائیل” و مصر را به طور مستمر و منظم و برای ساعت های طولانی به روی مردم و بازرگانان بگشایند و اجازه دهنده تا کالاهای بیشتری وارد نوار غزه شود و سوخت رسانی نیز در این منطقه به وضعیت پیش از ژوئن 2007م. بازگردد و اجازه داده شود که طرف سومی نظیر سازمان ملل برای یاری رساندن در اداره گذرگاه ها سهیم و با رژیم صهیونیستی و حماس به طور غیر مستقیم در ارتباط باشد.
 
ناکامی حذف حماس

 

در این گزارش همچنین از کمیته چهارجانبه (آمریکا، اتحادیه اروپا، روسیه و سازمان ملل) و مصر و اعضای اتحادیه عرب خواسته شده است تا در راستای تغییر مواضع حماس تلاش و موضع گیری کنند نه این که آن را از صحنه حذف نمایند و کمک های اقتصادی خود را به نوار غزه ارسال دارند.

در این گزارش همچنین از همه طرف های ذیربط خواسته شده است در زمینه بازگشایی گذرگاه ها و توقف تیراندازی ها و مبادله اسرا و تلاش برای توزیع عادلانه کمک های بین المللی و رشد اقتصادی و نظارت بر بازگشایی گذرگاه ها به توافق برسند.

گروه بین المللی بحران، از کشورهای عربی خواست تا در راستای آشتی بین جنبش های فتح و حماس و تصویب طرح صلح کشورهای عربی و اجازه دادن به سازمان آزادی بخش فلسطین برای مذاکره با سران صهیونیستی و مشارکت دادن جنبش های فتح و حماس و جهاد اسلامی در سازمان آزادی بخش فلسطین پس از اصلاح ساختار آن و ساماندهی به نیروهای امنیتی به طوری که همه گروه های مقاومت و مبارزان فلسطینی را در قالب گروهی واحد در بر بگیرد، مجددا تلاش کند.

لینک کوتاه:

کپی شد