پنج شنبه 08/می/2025

برچیدن پست های بازرسی در کرانه باختری یک عوامفریبی صهیونیستی است

چهارشنبه 9-آوریل-2008

در چارچوب طرح هایی رژیم صهیونیستی برای فریب افکار عمومی، مسئولان “اسراییل” به مقامات رام الله و آمریکا ابلاغ کردند که تسهیلات کلانی را به شهروندان ساکن کرانه باختری ارائه کرده اند. سران تل آویو در جریان سفر اخیر کاندولیزا رایس وزیر امور خارجه آمریکا به منطقه به مقامات تشکیلات خودگردان قول دادند که تسهیلات کلانی را به ساکنان کرانه باختری ارائه کنند. مسئولان رژیم عبری همچنین به مقامات رام الله و آمریکا ابلاغ کردند که 50 پست بازرسی در تقاطع جاده های کرانه باختری و یک پست بازرسی ثابت در نزدیکی رام الله را برچیده اند.

به گزارش منابع مطبوعاتی صهیونیستی، دفتر ایهود باراک وزیر جنگ رژیم صهیونیستی طی نامه ای به “ریچاد جانسون” و “سلام فیاض” رئیس دولت انتصابی و غیر قانونی اعلام کرد که پست بازرسی “ریمونیم” در شرق رام الله و 50 خاکریز در تقاطع جاده های کرانه باختری را برچیده است و طی چند روز آینده بقیه تسهیلات از جمله اعطای برگه تردد به صدها تاجر فلسطینی و دیگر مسئولان سرشناس تشکیلات خودگردان و دولت غیرقانونی رام الله ارائه خواهد گردید.

هیچ تفاوتی شهروندان فلسطینی احساس نمی کنند

شهروندان فلسطینی ساکن کرانه باختری تاکید می کنند که هیچ تفاوتی احساس نمی کنند و وجود چنین تسهیلاتی برایشان ملموس نیست، بلکه شرایط کاملا فرق کرده است. همان طوری علی محمد یکی از ساکنان شهر نابلس می گوید که ما یک ساعت در پست بازرسی حواره منتظر ماندم و شب گذشته سه ساعت در اینجا منتظر ماندم تا موفق شدم از آن عبور کنم. کاملا بدیهی است که این تسهیلات با توجه به وجود صدها پست بازرسی از جمله پست بازرسی ثابت، خاکریز، موانع بتونی، پست بازرسی سیار و درهای بسته در کرانه باختری هیچ تاثیر قابل توجهی نخواهد داشت.

از سوی دیگر، ساجد محمود یکی دیگر از ساکنان شهر رام الله گفت که این تسهیلات دروغ محض است؛ به گونه ای رژیم اشغالگر قدس یک پست بازرسی را بر می چیند و به جای آن چندین پست بازرسی دیگر نصب می کند.

آمار مربوط پست های بازرسی

بر پایه داده های مرکز اطلاع رسانی حقوقی “اسراییل” موسوم به “بتسیلم”، ارتش رژیم اشغالگر قدس تا پایان سال 2007 میلادی 115 پست بازرسی ثابت در کرانه باختری در کرانه باختری داشت که 39 تا از آنها در کرانه باختری و اراضی اشغالی 48 و 87 تا دیگر در امتداد دیوار حایل قرار دارد که اشغالگران صهیونیست مستقر در آنها فقط به دارندگان برگه های ویژه تردد اجازه می دهند که از نیمی از آنها در ساعات معینی تردد کنند.

این مرکز تاکید کرد که تعداد پست های بازرسی ثابت هیچ تغییری نکرده است و تعداد آنها تا پایان نوامبر سال 2007 به 99 تا می رسید که 36 تا از آنها حکم آخرین پاسگاه بازرسی قبل از ورود به اراضی اشغالی 48 به شمار می رود، اما بیشتر آنها در فاصله چند کیومتری در داخل اراضی اشغالی قرار دارد.

همچنان 63 پست بازرسی در داخل کرانه باختری وجود دارد که نظامیان صهیونیست مستقر در آنها رفت و آمد شهروندان فلسطینی و تردد خودروهای آنان را کنترل می کنند که در 47 تا از این پست ها نیروهای ارتش اسراییل همواره حضور دارند.

بتسیلم تاکید کرد که 16 پست بازرسی دیگر در داخل شهر الخلیل قرار دارد و افزون بر آن ارتش عبری طی یک هفته ده ها پست بازرسی سیار در بخش های مختلف کرانه باختری دایر کرده است.

در بخش دیگر این گزارش می خوانیم که میزان سخت گیری نظامیان صهیونیست و محدودیت آفرینی های آنان برای فلسطینیان از پستی به پستی دیگر و از زمانی به زمانی دیگر فرق می کند، اما نیروهای رژیم اشغالگر قدس از تمامی فلسطینیانی که می خواهند از این پست ها عبور کنند می خواهند تا مدارک شناسایی خود و برگه تردد خود را ارائه کنند؛ مسئله ای که موجب می شود تا بیشتر اوقات فلسطینیان صف های طویلی تشکیل دهند.

این مرکز حقوقی همچنین اعلام کرد که نظامیان صهیونیست در بیشتر اوقات خودروها و وسایل همراه فلسطینیان را بازرسی می کنند و در بعضی پست های بازرسی فقط به خودروهای دارای برگه تردد اجازه عبور می دهند.

این گزارش یاد آور شد که اشغالگران صهیونیست جاده های منتهی به خیابان های اصلی را با استفاده از موانعی بتونی یا ایجاد خاکریز یا درب های آهنی و غیره مسدود می کنند.

486 پست بازرسی در 2007

تعداد پست های بازرسی در زمان های متفاوت طبق اوضاع و شرایط سیاسی و امنیتی فرق می کند. به عنوان مثال در سال 2007میلادی 486 پست بازرسی وجود داشت. این نهاد حقوقی اعلام کرد که موانع محسوس نه تنها شرایط را برای تردد خودروها بلکه برای شهروندان فلسطینی نظیر افراد سالخورده، بیماران، زنان باردار و افراد خردسال مشکل می سازد.  

بتسیلم همچنین اعلام کرد که رژیم صهیونیستی حتی بعضی از خیابان های کرانه باختری را برای تردد انحصاری صهیونیست ها و در راس آنان شهرک نشینان صهیونیست اختصاص داده و بیش از 300 کیلومتر از خیابان های کرانه باختری را برای تردد خودروهای فلسطینی ممنوع کرده است. این اقدام در حالی صورت می گیرد که شهرک نشینان صهیونیست و ارتش عبری می توانند آزادانه و بدون هیچ گونه محدودیتی از آنها استفاده می کنند.


لینک کوتاه:

کپی شد