پنج شنبه 08/می/2025

دیدار عباس از مسکو و ابراز ناخشنودی روس ها از موضع گیری های وی

پنج‌شنبه 24-آوریل-2008

  هم زمان با دیدار محمود عباس رییس تشکیلات فلسطین از مسکو خبرهایی مبنی بر نارضایتی رسمی روس ها از اقدامات عباس و سیاست های وی به بیرون درز یافته و منتشر شده است . روس ها بخصوص از عدم احترام محمود عباس به نقش روسیه و کم اهمیت دادن آن ابراز ناخشنودی کرده اند .

روزنامه کومیرسانت گزارشی را تحت عنوان ” بسیاری از اقدامات عباس برای مسکو قابل فهم نیست ” به قلم الکساندر ریئوتوف منتشر کرده است . در این گزارش نویسنده این گونه نتیجه گیری کرده است که برخی می خواهند بوسیله عباس و عده ای دیگر، روسیه را از صحنه های سیاسی خاورمیانه به دور نگه دارند.

در این گزارش به این نکته اشاره شده است که روس ها به عباس به دیده عامل مرتبط با آمریکا و مجری تلاش های این کشور در خاورمیانه می نگرند که تلاش می کند، نقش روسیه در منطقه را به تضعیف بکشاند.

این گزارش همچنین به این جمع بندی می رسد که مذاکرات عباس با پوتین چندان آسان و روان نبوده است و این ذهنیت در مسکو شکل گرفت که کوشش می شود؛ روسیه از تلاش های صلح در خاورمیانه به دور نگه داشته شود.

اکنون تلاش می شود که نشست بین المللی بدون مشارکت روسیه منعقد شود و کنفرانس صلح مسکو در مورد خاورمیانه از حمایت کافی برخوردار نیست و همین امر موجب شده است تا عده ای از روس ها به طور شخصی رهبر فلسطین را مورد اعتراض و انتقاد قرار دهند. مسکو بر این باور است که محمود عباس می تواند؛ روسیه را بیشتر در حل و فصل مشکلات و بحران های خاورمیانه مشارکت دهد . باید در نظر داشت که این چهارمین باری است که عباس به عنوان رییس تشکیلات فلسطینی از مسکو دیدار می کند.

این گزارش همچنین به این نکته اشاره می کند که روس ها از رهبران تشکیلات خود گردان خواسته اند که در مقابل کمک های مالی و نظامی، مشارکت فعال روسیه در طرح صلح خاورمیانه را تضمین کند . روسیه هم اکنون طبق روال عادی در نشست های کمیته چهارگانه شرکت می کند ولی از نقش خود در مذاکرات خشنود نیست .

بنا بر گزارش منتشر شده در نوزدهم ماه میلادی جاری روس ها آمریکا را در درجه اول مسئول این امر می دانند زیرا این کشور خاورمیانه را محل تاخت و تاز و جولانگاه منافع خویش می داند و به رقبای دیگر اجازه مداخله در منطقه را نمی دهد.

این گزارش نشان می دهد که مسکو از مهمان فلسطینی خود ناخشنود است زیرا مذاکرات میان وی و اولمرت بارها صورت گرفته ولی روسیه در جریان این مذاکرات قرار نگرفته است و از مضمون و محتوای آن بی خبر مانده است ولی بعد از هر بار مذاکره بلافاصله آمریکا در جریان مذاکرات قرار می گیرد . این بدین معناست که ممکن است محتوای این گفت و گوها موجب خشنودی روسیه نشود.

بر حسب این گزارش روسیه این اقدام رهبر فلسطینیان را بی احترامی به خود تلقی می کند و روس ها اکنون احساس می کنند که با تدبیر آمریکا و با اجرای این تدبیر از سوی کشورهای عرب از صحنه سیاسی خاورمیانه به دور نگه داشته شده است .

بنا بر همین گزارش روسیه از موضع گیری های کشور مصر نیز ناخشنود است زیرا مبارک که در صدد برگزاری کنفرانسی در شرم الشیخ است ، رهبران آمریکا ، اردن ، فلسطین و اسراییل را به این نشست دعوت کرده است ولی نام روسیه در فهرست دعوت شدگان قرار ندارد . قاهره کنفرانس شرم الشیخ را در راستای کنفرانس آناپولیس می داند و معتقد است در این کنفرانس سری جدیدی از موارد مذاکره میان فلسطینیان و اسراییل مطرح می شود.

روسیه این اقدام مصر را در موازات کنفرانس خاورمیانه در مسکو می داند و آن گونه که پیداست تلاشی است تا کنفرانس پیشنهادی پوتین به شکست کشانیده شود و برگزار نشود.

لینک کوتاه:

کپی شد