احمد علی معاون شرکت پخش فراورده های نفتی نوار غزه تاکید کرد که این شرکت و کابینه منتخب فلسطین برای حل بحران سوخت غزه به رایزنی های خود با طرف های ذیربط ادامه می دهد.
وی در مصاحبه ای اختصاصی با خبرنگار مرکز اطلاع رسانی فلسطین تصریح کرد که برای حل بحران کنونی سوخت در نوار غزه به 20 میلیون لیتر مازوت، 15 میلیون لیتر بنزین، 11800 تن متر مکعب گاز طبیعی لازم است و پس از حل این بحران روزانه باید 500 هزار لیتر سوخت مازوت، 120 هزار لیتر بنزین و 350 تن متر مکعب گاز طبیعی روانه این منطقه شود.
این مسئول فلسطینی در بخشی از مصاحبه تصریح کرد که شرکت پخش فراورده های نفتی تامین سوخت نیازهای اساسی مردم از جمله سوخت بیمارستان ها، منازل و غیره را در اولویت کارهای خود قرار داده است.
متن کامل مصاحبه از نظر خوانندگان محترم می گذرد:
اوضاع بسیار بحرانی است
س: اوضاع کلی نوار غزه را در سایه ادامه قطع سوخت رسانی چگونه ارزیابی می کنید؟
ج: اوضاع نوار غزه بسیار بحرانی است ما در همه عرصه های زندگی که به نوعی با سوخت سر و کار دارد با یک بحران جدی مواجه هستیم اوضاع بخش های بهداشت و محیط زیست بسیار اسفبار است. دستگاه های آب شیرین کن به کلی از فعالیت باز ایستاده اند و هیچ بخشی قادر به خدمت رسانی مناسب به اهالی نوار غزه نیست.
س: آیا رژیم صهیونیستی هر روزه کار سوخت رسانی به نوار غزه را انجام می دهد و این کار اصولا چه وقت و بر چه اساسی صورت می گیرد؟
ج: واقعیت این است که از تاریخ سوم آوریل سال جاری (2008) تاکنون تنها 400 هزار لیتر مازوت و 70 هزار لیتر بنزین وارد نوار غزه شده است و این مقدار هرگز جواب گوی نیازهای این منطقه نیست و ما هم اکنون در نوار غزه با کمبود شدید سوخت مواجه هستیم، به طوری که 20 میلیون لیتر مازوت و 15 میلیون لیتر بنزین کم داریم و این کمبودها در صورت توقف سوخت رسانی ها بار دیگر افزایش خواهد یافت.
نیاز نوار غزه برای حل بحران کنونی
س: نوار غزه برای حل بحران کنونی به چه میزان سوخت نیاز دارد؟
ج: ما برای گذر از این بحران به 20 میلیون لیتر مازوت، 15 میلیون لیتر بنزین، 11800 تن متر مکعب گاز طبیعی و به علاوه ادامه سوخت رسانی به طور روزمره نیاز داریم که این نیاز عبارتند از 500 هزار لیتر مازوت، 120 هزار لیتر بنزین و 350 هزار تن گاز طبیعی.
س: برای حل این بحران تاکنون با چه طرف هایی در ارتباط بوده اید و یا رایزنی کرده اید؟
ج: ما با همه طرف های ذیربط درباره این مساله گفت و گو و رایزنی کرده ایم اما رژیم صهیونیستی تصمیم گیرنده نهایی است و مشکل این است که این رژیم خود را مافوق قانون می داند.
مدیریت بحران
س: بحران سوخت را چگونه اداره می کنید؟
ج: ما این بحران را با در نظر گرفتن نیازهای ضروری و اساسی مردم اداره می کنیم به این معنا که بخش هایی نظیر بهداشت و محیط زیست به آحاد ملت فلسطین خدمت رسانی می کند و لذا تمامی سعی ما نیز بر آن است که نوار غزه در وضعیت کنونی به این بخش ها بیش تر از سایر بخش ها توجه کند.
س: مقصود شما این است که در عرضه سوخت اولویت هایی را لحاظ کرده اید؟
ج: آری! همانطور که گفتم در عرضه سوخت اولویت هایی وجود دارد و این اولویت ها به نیازهای اساسی مردم بستگی دارد به دیگر سخن بخش بهداشت و درمان یا بخش محیط زیست برای آحاد مردم خدمت رسانی می کنند بنابراین نیاز مردم به این دو بخش بیشتر از سایر بخش هاست.
روش عرضه سوخت
س: برخی از این شکایت می کنند که در عرضه سوخت عدالت وجود ندارد نظر شما در این زمینه چیست؟
ج: یک چنین ادعایی عاری از صحت است. هر گونه عرضه سوخت بر اساس اولویت های مورد توافق صورت می گیرد به عنوان مثال توافق شده تا هزار لیتر سوخت مازوت از ذخیره شرکت ها دریافت و به وزارت بهداشت داده شود.
س: به نظر شما بحران سوخت در روزهای آینده به کجا ختم خواهد شد آیا این بحران حل می شود یا این که تشدید خواهد شد؟
ج: پس از رایزنی های بسیار و متعدد امیدواریم که این بحران به زودی حل شود و شواهد و قراین نیز نشان دهنده این است که بحران سوخت رو به اتمام است اما همه ما به خوبی می دانیم که دشمن ما از کلیه صفات اخلاقی و انسانی به دور است و در آرزوی مرگ همه فلسطینیان به سر می برد و با ما در اساسی ترین و ضروری ترین نیازهای مان در ستیز است.
پیام به شهروندان و مالکان جایگاه های پمپ بنزین
س: پیام شما به شهروندان فلسطینی در سایه بحران کنونی چیست؟
ج: ما از شهروندان فلسطینی به خاطر این همه صبر و تحمل صمیمانه قدردانی می کنیم و همه ما می دانیم که هدف از محاصره کنونی شکست اراده پولادین ملت است اما ملت با صبر و پایداری خود تمامی توطئه های دشمنان داخلی و خارجی را نقش بر آب خواهد کرد.
س: پیام تان به مالکان جایگاه های پمپ بنزین چیست؟
ج: از همه مالکان جایگاه های پمپ بنزین می خواهم که به مسئولیت های خود در قبال ملت فلسطین عمل کنند و تا جایی که می توانند در صدد کاهش محنت های شهرودان باشند.