دولت منتخب و مردمی فلسطین به ریاست “اسماعیل هنیه” از زمان اجرای طرح ضربتی امنیتی توسط جنبش مقاومت اسلامی “حماس” در نوار غزه همچنان امور این منطقه را با موفقیت اداره می کند، حماس به خاطر ادامه نابسامانی امنیتی مجبور به اجرای این طرح شد.
این دولت در پرتو فعالیت های شبانه روزی وزیرانش به راه خود ادامه داد و به رغم فشارهای عظیم وارده بر کارمندانش جهت بازداشتن آنان از ادامه کار و تلاش به شیوه های مختلف نظیر محروم ساختن آنان از حقوق و دستمزد همچنان با موفقیت امور را رتق و فتق می کند.
این دولت با چالش های عظیم و فشارهای داخلی و خارجی روبرو بود، اما توانست این چالش ها را پشت سر بگذارد که عمده ترین آنها چالش های مربوط به محاصره و ادامه حملات و تجاوزات “اسراییل” است. دولت هنیه دستاوردهای عظیمی را محقق ساخت که دولت های پیشین در تحقق آنها ناکام ماندند.
پشت سر گذاشتن موانع
این دولت موفق شد که عمده ترین موانع را پشت سر گذارد و در این راستا، حقوق کارمندانی را که دولت انتصابی و غیر قانونی سلام فیاض در رام الله آن را قطع کرده بود، پرداخت کند.
دولت هنیه موفق شد در آغاز هر ماه حقوق کارمندان را پرداخت کند، حتی کار به جایی رسید که حقوق تمامی کارمندانی را که حقوقشان قطع شده بود پرداخت کند؛ این اقدام در حالی صورت می گیرد که تشکیلات خودگردان فلسطین از کارمندانش خواسته بود که تا دست از کار بکشند و در خانه هایشان بنشینند و نگران حقوق و دستمزد نباشند.
گفتنی است که دولت غیر قانونی و انتصابی سلام فیاض حقوق بیش از 40 هزار کارمند را با انگیزه های سیاسی قطع کرده است.
پاسداری از نظام حکومتی
پس از سامان یافتن اوضاع نوار غزه و برقراری ثبات در این منطقه که مولود تلاش های شبانه روزی دولت هنیه است این دولت از نظام حکومتی و نهادها و ارگان های رسمی آن؛ به ویژه نهادها و وزارتخانه های مدنی نظیر وزارت دارایی، وزارت بهداشت، وزارت آموزش و پرورش و دیگر وزارتخانه های مهم که همواره با مردم در تماس هستند، پاسداری کند.
این در حالی است که دولت فیاض به کارمندان بخش اقتصادی و درآمد زا دستور داده بود که در خانه شان بنشینند و از کار کردن خودداری ورزند که این امر نشانگر ستیز با میهن پرستی و مسئله فلسطین است. دولت هنیه از همان لحظه نخست تاکید کرد که به وظایف خود در قبال شهروندانش عمل خواهد کرد و در جهت تامین نیازها و تامین زندگی شرافتمندانه برای عموم شهروندان فلسطین به رغم ادامه محاصره و بسته شدن گذرگاه ها تلاش خواهد کرد.
دولت هنیه فقط شعار نداد، بلکه به شعارهایش نیز عمل کرد؛ به گونه ای که طی چند ماه گذشته چندین تصمیم اتخاذ کرد که در تقویت جایگاه دستگاه قضایی و نهادینه شدن قانون سالاری و از بین بردن نابسامانی امنیتی نقش بسزایی داشت؛ به گونه ای که جنایات سازمان یافته رو به کاهش نهاد و آزادی بیان و اطلاع رسانی تحقق یافت و رنج و محنت شهروندان فلسطینی به رغم تنگ تر شدن حلقه محاصره محاصره نوار غزه از زمان اجرای طرح ضربتی امنیتی کاهش یافت.
طرح های مربوط به حل مشکلات و موانع
دولت مبارز و مقاوم هنیه که جهانیان به ستیز با آن برخاسته اند برای از میان برداشتن مشکلات و چالش ها به تدوین طرح های فوری و ضرب الاجلی روی آورد و طرح های ضرب الاجلی وزارتخانه های بهداشت و درمان را پیگیری و دنبال کرد؛ طرح هایی مستقیما در جهت خدمت رسانی به شهروندان فلسطین تدوین شده بود.
گفته می شود که این دولت کمیته های تخصصی برای بررسی و پیگیری پرونده های فساد مالی که ارث دولت های برخاسته از جنبش فتح بود، تشکیل داد؛ دولت هایی که در دوران آنها مردم فلسطین بدترین شرایط را تجربه کردند.
این دولت در مقابل محاصره نوار غزه مقاومت کرد؛ محاصره ای که مولود توطئه اسراییل و برخی کشورهای عربی است و کمیته های مختلفی را به منظور تکاپو بخشی به فعالیت های دولت و مصاف با محاصره جائرانه نوار غزه که تمامی بخش های زندگی ملت این منطقه را فلج کرده است؛ تشکیل داد.
این دولت از مقاومت و پایداری شهروندان حمایت کرد و آثار مخرب این محاصره و تمامی مسئولان و طرف های همدست با دشمن صهیونیستی در این زمینه را رسوا کرد.
جبهه بازدارنده و حامی نوار غزه
دولت فلسطین حکم جبهه بازدارنده و حامی ملت فلسطین را دارد که به عادلانه بودن آرمانش ایمان راسخ دارد؛ آرمانی که دولت هنیه به پاسداری از آن برخاسته است. این دولت کمیته ها و ستادهای کمک رسانی را فعال ساخت و این اقدام به منظور کاهش رنج و محنت ملت فلسطین و کمک رسانی به نیازمندان و افراد بی بضاعت صورت گرفت؛ این کمک ها از 5 درصد حقوق کارمندان تامین می شد و هدف از آن حمایت از بیکاران و کاهش رنج و گرفتاری آنان و ایجاد فرصت های شغلی برای نیروی کار بود که کارمندان دولت هنیه با این اقدام خداپسندانه شان ایثار و فداکاری واقعی خود را به اثبات رساندند.
این دولت در چارچوب طرح وزارت کار و با هماهنگی اداره پست به ده ها هزار کارگر کمک هایی را ارائه کرد و وام هایی را به شهرداری های نوار غزه به منظور برون رفت از بحران اقتصادی اعطا کرد.
نقش آفرینی فوق تصور سرویس های امنیتی دولت هنیه
در خصوص سرویس های امنیتی فعال دولت هنیه در نوار غزه باید گفت که نیروهای این سرویس ها در دو خط کاملا موازی هم حرکت کردند. نخست در خط مقاومت و دوم در خط پاسداری از ملت فلسطین و نهادها و ارگان های این ملت؛ به گونه ای که نظامیان صهیونیست این سرویس ها را در کانون حملات خود قرار دادند.
در این رابطه، مهندس ایهاب الغصین سخنگوی وزارت کشور کابینه هنیه اظهار داشت که سرویس های امنیتی دولت هنیه نقش بسیار حیاتی ایفا می کنند و در قیاس با سرویس های امنیتی فراری از نوار غزه در چهاردهم ژوئن سال 2007 از این منطقه پا به فرار گذاشتند.
وی افزود که شمار نیروهای سرویس های امنیتی فعال در نوار غزه به 13000 تن می رسد و این افراد موفق شدند امنیت و ثبات را در تمامی بخش های نوار غزه حاکم سازند. این اقدام در حالی صورت می گیرد که شمار عناصر امنیتی فراری در این منطقه 54000 تن بود که نتوانستند وظایف خود را به نحو احسن به جای بیاورند، اما دوره فعالیت این سرویس ها بدترین دوره تاریخ ملت فلسطین بود، زیرا این عناصر دست به باج خواهی و عربده کشی و اقدامات آشوب طلبانه زدند.