جمعه 02/می/2025

هر گونه توطئه علیه حقوق حقه ملت فلسطین ناکام خواهد ماند

چهارشنبه 20-آگوست-2008

  دکتر سامی ابو زهری سخنگوی جنبش مقاومت اسلامی حماس تاکید کرد که هر توطئه ای که حقوق حقه ملت فلسطین به ویژه قدس، بازگشت آوارگان و غیره را هدف قرار دهد با شکست مواجه خواهد شد.

ابو زهری در گفت و گویی اختصاصی با مرکز اطلاع رسانی فلسطین تاکید کرد که طرح امنیتی رژیم صهیونیستی که روزنامه عبری زبان “معاریو” یکشنبه گذشته (17/8/2008م.) خبر آن را منتشر کرد و در آن به تشکیل کشور فلسطینی به پیشنهاد اشغالگران اشاره شده است مساله ای است که حتی شایستگی بحث و مناقشه را ندارد؛ چرا که این طرح، درباره اشغالگری از هوا و زمین و اشغال گذرگاه ها و مناطق مختلف فلسطین سخن می گوید بنابراین باید گفت که یک چنین طرح هایی غیر قابل قبول است و ملت فلسطین هرگز فریب این گونه توطئه ها را نخواهد خورد.

وی در این زمینه خاطرنشان ساخت: جنجال آفرینی درباره طرح تشکیل کشور فلسطینی در این برهه از زمان و این ادعا که رژیم صهیونیستی در این زمینه صاحب نظر و ایده است تلاشی است در راستای فریب افکار عمومی و القا کردن مبنی بر این که صهیونیست ها خواهان صلح و فلسطینیان عامل اصلی تداوم مناقشه فلسطین هستند.

ابو زهری همچنین خاطرنشان ساخت که مطرح کردن این مساله در این برهه از زمان با نزدیک بودن پایان دوران ریاست جمهوری جرج بوش نیز بی ارتباط نیست. وی تاکید کرد که حماس با به رسمیت شناختن رژیم صهیونیستی و مشروعیت بخشی به این رژیم غاصب و نیز با طرح تشکیل یک کشور موقتی یا کشور صوری مخالف است و آن را رد می کند.

سخنگوی حماس در بخشی دیگر از گفت و گو اظهار داشت که سازمان آزادی بخش فلسطین به علت مخالفتش با پایبندی با مفاد توافقنامه های مکه و قاهره، شایستگی مذاکره به نام ملت را ندارد به ویژه این که محمود عباس رئیس تشکیلات خودگردان ماه های اخیر ریاست خود را سپری می کند بنابراین هیأت مذاکره کننده و نیز نهاد ریاست تشکیلات خودگردان هیچ حقی درباره سخن گفتن در زمینه حقوق حقه ملت فلسطین ندارند.

وی خاطرنشان ساخت که یکی از اهداف گروه رام الله از به راه انداختن سر و صدا درباره از سرگیری گفت و گوی ملی تحقق آشتی یا صلح نیست بلکه هدف از آن محک زدن اوضاع برای دستیابی به توافق با رژیم صهیونیستی است. ابو زهری همچنین تاکید کرد که هر گونه گفت و گوی داخلی باید با هدف ساماندهی به امور داخلی فلسطین و تحقق منافع عالی ملی و بر اساس توافقات پیشین از جمله توافقنامه های قاهره و مکه صورت گیرد.

متن کامل گفت و گو از نظر خوانندگان محترم می گذرد:

 

طرح گمراه کننده

س: روزنامه عبری زبان “معاریو” از طرح پیشنهادی رژیم صهیونیستی برای تشکیل یک کشور فلسطینی خبر داد و بر اساس این طرح قرار است کشوری فلسطینی غیر مسلح و بدون حضور نظامی دایمی در وادی اردن و گذرگاه های مرزی تشکیل شود و به آن اجازه تردد آزاد در کارانه باختری داده نشود نظر شما درباره این طرح چیست؟

ج: جنجال آفرینی درباره طرح تشکیل کشور فلسطینی در این برهه از زمان و این ادعا که رژیم صهیونیستی در این زمینه صاحب نظر و ایده است تلاشی است در راستای فریب افکار عمومی و القا کردن مبنی بر این که صهیونیست ها خواهان صلح و فلسطینیان عامل اصلی تداوم مناقشه فلسطین هستند. مطرح کردن این مساله در این برهه از زمان همچنین با نزدیک بودن پایان دوران ریاست جمهوری جرج بوش در ژانویه آینده بی ارتباط نیست و ما می دانیم که آنان با مطرح کردن یک چنین اموری قصد دارند تا مخالفت های خود با حق ما در بازگشت و نیز آزادی قدس و سایر حقوق را تثبیت کنند. به هر حال، حماس با هر گونه به رسمیت شناختن رژیم صهیونیستی و مشروعیت بخشی به آن و نیز طرح تشکیل کشور موقت یا صوری مخالف است و آن را رد می کند.

 

س: اخیرا طرح ها و پیشنهادهای مختلفی درباره دستیابی به حل و فصل نهایی مساله فلسطین از سوی رسانه های گروهی رژیم صهیونیستی مطرح می شود ارزیابی شما از این مساله چیست؟

ج: مطرح کردن این پیشنهادها و طرح ها به نزدیک بودن پایان دوران بوش و وانمود کردن مبنی بر این که نامبرده به پیروزی در عرصه فلسطین دست یافته است ارتباط تنگاتنگی دارد و اما در خصوص امور داخلی به همه طرف ها تاکید می کنیم که سازمان آزادی بخش فلسطین پس از مخالفت با پایبندی به مفاد توافقنامه های قاهره و مکه شایستگی مذاکره به نام ملت فلسطین را ندارد به ویژه آن که محمود عباس رئیس تشکیلات خودگردان آخرین ماه های دوران ریاست خود را سپری می کند بنابراین هیأت مذاکره کننده تشکیلات خودگردان از جمله نهاد ریاست این تشکیلات حق سخن گفتن درباره حقوق ملت فلسطین و مذاکرات بر سر آن را ندارد.

 

اظهارات ضد و نقیض

س: اخیرا شاهد اظهارات ضد و نقیض سران رام الله درباره طرح ها و پیشنهادهای اخیر رژیم صهیونیستی بوده ایم شما این اظهارات و مواضع ضد و نقیض را چگونه ارزیابی می کنید؟

ج: نقش تشکیلات خودگردان قبول یا رد طرح ها یا پیشنهادها نیست بلکه این تشکیلات وظیفه هماهنگی با رژیم صهیونیستی برای مطرح شدن یک چنین طرح هایی و سپس توجیه آن را به عهده دارد و همین مساله ماهیت واکنش های مختلف هیأت مذاکره کننده تشکیلات خودگردان را نشان می دهد.

 

مذاکرات سری

س: عده ای درباره مذاکرات سری بین گروه رام الله و رژیم صهیونیستی خبر داده اند آیا ادله ای برای اثبات این خبر وجود دارد؟

ج: ادله بسیاری برای مذاکرات سری طرفین در خصوص حل و فصل نهایی مساله فلسطین وجود دارد اما آن چه که برای ما حائز اهمیت است آن که خواه مذاکرات سری باشد خواه علنی واقعیت این است که طرف مذاکره کننده هیچ مشروعیتی برای موضع گیری درباره مسائل حیاتی فلسطین یا دستیابی به توافقنامه های اولیه در این زمینه را ندارد. کما این که ما می بینیم که اظهارات برخی از مسئولان گروه رام الله نظیر اظهارات احمد قریع و دیگران مبنی بر این که امور در حال رسیدن به بن بست و بهتر آن است که یک کشور دو میلیتی تشکیل شود تلاشی در راستای آماده سازی افکار عمومی برای پذیرفتن هر راه حل مطرح شده ای می باشد.

 

طرف های غیر قانونی

س: تعامل شما با هر گونه توافقنامه بین تشکیلات خودگردان و رژیم صهیونیستی که ملت را غافلگیر کند چگونه است؟

ج: بار دیگر تاکید می کنیم که طرف های مذاکره کننده نامشروع هستند و دستیابی به هر گونه راه حل یا توافق فاقد ارزش و اعتبار است و هرگز بیانگر خواست و اراده ملت فلسطین و قابل الاجرا نیست. ملت فلسطین هر گونه توطئه علیه حقوق حقه خود به ویژه در خصوص قدس اشغالی و حق بازگشت یا سایر حقوق را ناکام خواهد گذاشت.

س: آیا ارتباطی میان طرح های ارائه شده و اخبار مربوط به نزدیک بود دستیابی به توافق نهایی با تلاش های گسترده برای از سرگیری گفت و گوی داخلی فلسطین وجود دارد؟

ج: هدف از به پا کردن جنجال درباره از سرگیری گفت و گوی ملی در این برهه از زمان نه برای تحقق آشتی که برای پیشبرد هر گونه توافق آتی با رژیم صهیونیستی صورت می گیرد در پرتو این اوضاع ما از مذاکره کنندگان می خواهیم که که از مواضع خود عقب نشینی کنند و بدانند که هدف از گفت و گوی ملی ساماندهی و اصلاح امور داخلی و تحقق منافع ملی بر اساس توافقات قبلی از جمله توافقنامه های قاهره و مکه است نه پیشبرد توافقنامه های سیاسی که ملت فلسطین آن ها را رد کرده است.

لینک کوتاه:

کپی شد