شهر اشغالی قدس و به ویژه مسجد مبارک الاقصی همواره در معرض جنایت های رژیم اشغالگر قدس از جمله حفاری تونل در زیر ستون های این مسجد قرار دارد. ادامه حفاری ها بقای مسجد را به شدت تهدید می کند. با توجه به اهمیت این مساله، وزارت اوقاف و امور دینی دولت منتخب فلسطین کمیته قدس را تاسیس کرد. این کمیته جنایت های اشغالگران را از نزدیک رصد می کند و آن ها را در نزد جهانیان رسوا می سازد و افکار عمومی را نسبت بدان آگاه می سازد. کمیته قدس تحت عنوان “لبیک یا قدس” یک فعالیت مردمی جهانی را برگزار کرد. خبرنگار مرکز اطلاع رسانی فلسطین درباره این کمیته و مهمترین فعالیت های آن از جمله فعالیت مردمی جهانی سوالات متعددی را از دکتر طالب ابو شعر وزیر اوقاف و امور دینی دولت منتخب فلسطین مطرح کرد که متن مصاحبه از نظر خوانندگان محترم می گذرد:
س: رژیم صهیونیستی از یهودی سازی قدس چه اهدافی را دنبال می کند؟
ج: در آغاز از پایگاه اطلاع رسانی وزین شما که همواره به مساله قدس و فلسطین اهتمام می ورزد تقدیر و تشکر می کنم و اما در پاسخ به سوال شما باید بگویم که هدف رژیم صهیونیستی از یهودی سازی شهر قدس گسترش و توسعه منطقه جغرافیایی شهر قدس به عنوان پایتخت این رژیم، جدا کردن شمال کرانه باختری از جنوب آن، حذف نقش مرکزی و معنوی و خدمت رسانی قدس عربی، تضعیف موجودیت فلسطینیان در قدس، حفظ برتری جمعیتی یهودیان بر جمعیت عربی شهر قدس، سیطره بر مساحت گسترده ای از اراضی است. رژیم صهیونیستی همچنین با یهودی سازی قدس تلاش می کند تا رابطه بین محله های مختلف یهودی در داخل قدس و اطراف آن را حفظ و آثار شهر و هویت و فرهنگ اسلامی آن را تغییر و هویت و فرهنگ یهودی را جایگزین آن کند.
س: آیا دامنه حملات رژیم صهیونیستی علیه شهر قدس شدت یافته است آینده را چگونه پیش بینی می کنید؟
ج: از زمان اشغال غرب شهر قدس در سال 1948م. و اشغال بخش شرقی آن در سال 1967م. اقدامات سرکوبگرانه رژیم صهیونیستی علیه شهر قدس همچنان ادامه دارد و هدف از تداوم این جنایت ها، یهودی سازی کامل شهر قدس از نظر دینی و تاریخی آن هم از طریق ادامه حفاری ها در نزدیکی مسجد الاقصی و زیر آن و حفاری تونل و برپایی کلیساهای یهودی در داخل و زیر مسجد الاقصی و حفر تونل های بزرگ و طولانی در زیر شهر قدیمی قدس و زیر اراضی شهر سلوان است. لازم به ذکر است که اغلب این تونل ها به سمت شهرک قدیمی قدس امتداد دارد و به تونل ها و حفاری های صورت گرفته تحت حرم قدسی شریف در نزدیکی دیوار براق برخورد می کند. صهیونیست ها همچنین به مصادره و سیطره بر برخی اماکن دینی قدس و سیاست تخلیه منازل مسکونی و تغییر بافت جمعیتی این شهر ادامه می دهند.
همچنین میزان حملات استعمار گرانه علیه قدس و مقدسات و اراضی آن شدت یافته است. گذشته از این، رژیم صهیونیستی با همکاری با جمعیت های افراطی یهود در عملیات یهودی سازی قدس حضور فعالی دارد. سال 2008م. شاهد بیشترین فعالیت های شهرک سازی از ده سال پیش تاکنون بوده است. در سال جاری میلادی برای احداث 32000 منزل مسکونی جدید در شهرک های قدس اشغالی و اطراف آن مناقصه اعلام شد. به عنوان مثال در شهر قدس و اطراف آن 11332 واحد مسکونی جدید ساخته شد و علاوه بر آن اشغالگران در حال ساخت هزاران واحد مسکونی جدید هستند که از این تعداد 1307 واحد در شهرک یهودی جبل ابو غنیم، 630 واحد در شهرک یهودی جبل المکبر، 440 واحد در شهرک یهودی تل البیوت، 3000 واحد در شهرک جیلو، 1700 خانه در شهرک بسگات زئیف، 400 خانه در شهرک یعقوب پیامبر، 1200 منزل در شهرک راموت، 750 منزل مسکونی در شهرک یهودی گبعات زئیف ساخت شده است.
س: آیا می توانید کمیته قدس وزارت اوقاف و امور دینی را برای ما تعریف کنید؟
ج: این کمیته برای یاری رساندن به شهر اشغالی قدس به طور عام و یاری رساندن به مسجد الاقصی به طور خاص تشکیل شده است. اما در خصوص نحوه تشکیل این کمیته باید بگویم که برادرم دکتر یوسف المنسی وزیر اسبق اوقاف و امور دینی دولت منتخب فلسطین به نخست وزیری اسماعیل هنیه دستور تشکیل این کمیته را در راستای اجرای مصوبه شماره 53 هیأت دولت در تاریخ 18/3/2008م. صادر کرد.
س: اهمیت کمیته قدس در چیست؟
ج: شهر اشغالی قدس در میان مسلمانان جهان از ده ها قرن گذشته تاکنون از جایگاه عظیمی برخوردار بوده و هست. قدس نخستین قبله مسلمانان و سومین حرم شریف است. قدس همچنین معراجگاه پیامبر اکرم (ص) است. در قدس همه پیامبران الهی پشت سر پیامر بزرگ اسلام (ص) نماز خواندند و از این طریق بر رهبری جهانی اسلام صحه گذاشته شد. قدس از زمانی که به دست عمر بن خطاب خلیفه دوم اسلام فتح شد در دو بعد دینی و عقیدتی ارتباطی عمیق با دل های مسلمانان بست.
با توجه به اهمیت این شهر مقدس و با توجه به ادامه جنایت های اشغالگران در این شهر مقدس، کمیته قدس وزارت اوقاف و امور دینی دولت منتخب فلسطین تمامی تلاش خود را برای حمایت از قدس و سایر مقدسات اسلامی به کار گرفت.
س: اهداف مورد نظر از تشکیل کمیته قدس وزارت اوقاف و امور دینی چیست؟
ج: تشکیل کمیته قدس اهداف متعددی را دنبال می کند از جمله این که تعریف کاملی از شهر قدس و مسجد الاقصی را به شیوه علمی و اصولی و از طریق کارشناسان امور قدس ارائه می دهد. کمیته قدس همچنین از همه امکانات و توانمندی ها برای روشنگری امت اسلام به هر شیوه ممکن و تشویق آنان برای دفاع از این مکان مقدس بسیج می کند. این کمیته تمامی تلاش خود را برای پرورش مسلمانان بر اساس عشق ورزی به مسجد الاقصی و تاکید بر اسلامی بودن فلسطین و مخالفت با هر راه حلی که منجر به قیمومت یهودیان بر قدس اشغالی و مسجد الاقصی می شود به کار گرفته است و تمامی توانمندی ها را برای یاری رساندن به شهر قدس و دفاع از مسجد الاقصی به کار گرفته است و مسائل فلسطین را به طور کلی و قدس را به طور خاص مورد بررسی قرار می دهد. بالا بردن سطح آگاهی مسلمانان نسبت به مساله قدس و آگاه سازی ملت های عربی و اسلامی به حق شان در شهر قدس از ناحیه و دینی و تاریخی و قانونی، اهتمام ورزی به مساله قدس و شناساندن تاریخ و آثار اسلامی آن، ارائه پژوهش ها و مطالعات دینی، تاریخی، ادبی، جغرافیایی و قانونی درباره قدس، معرفی یهودیان و اخلاق و عقاید فاسد و توطئه شوم شان علیه قدس به علاوه رسوا سازی توطئه های توسعه طلبانه و نژادپرستانه اشغالگران در یهودی سازی قدس و حذف آثار عربی و اسلامی و تخریب مسجد الاقصی و تشکیل معبد کذایی روی آواره های آن، تاکید بر اسلامی بود مساله فلسطین و رد هر گونه راه حلی که قدس و مسجد الاقصی را نابود سازد، احیای مساله قدس و مسجد الاقصی در میان آحاد مسلمانان، تاکید بر این که وجود یهودیان در قدس و فلسطین و مسجد الاقصی وجودی نژادپرستانه و بر پایه ظلم و غصب و تروریسم و نقض حقوق بشر بر پا شده است از دیگر اهداف ما در تشکیل کمیته قدس است.
س: مهمترین ابزارهای مورد استفاده وزارت اوقاف و امور دینی در تقویت فعالیت های کمیته قدس چیست آیا این کمیته با علما و شخصیت های برجسته جهانی نیز در ارتباط است؟
ج: ما با استفاده از همه ظرفیت ها و توان ها برای تقویت نقش مساجد به ویژه نماز جمعه برای آگاه ساختن مسلمانان به این که قدس باید مساله و دغدغه آحاد مسلمانان باشند استفاده می کنیم. همچنین درباره تاریخ قدس و جنایت های خطرناک اشغالگران برای یهودی سازی قدس و مسجد الاقصی تاکنون کتب، مجلات، نشریه، گزارش و بیانیه های متعددی را منتشر و سمینارهای سیاسی و علمی، همایش ها و مسابقات مختلف فرهنگی در سطوح داخلی و بین المللی برگزار کرده ایم. ما همچنین در تشریح مساله قدس و مسجد الاقصی از رسانه های نوین ارتباطاتی نظیر پست الکترونیکی، وبلاگ ها و سیستم چت اینترنتی بهره گرفته ایم و با موسسات و هیأت ها و کمیته های فعال در عرصه قدس جهت مقابله با جنایت های اشغالگران، همکاری های گسترده ای داریم.
ما همچنین با علمای مسلمان در سراسر نقاط جهان در ارتباط هستیم و با آنان موضوع وجوب یاری رساندن مسلمانان به قدس و مسجد الاقصی را مورد بررسی قرار می دهیم و نتایج بحث و بررسی های خود را در رسانه های گروهی مختلف منتشر می کنیم. کمیته قدس همچنین یک پایگاه اینترنتی ویژه ای در اختیار دارد که این پایگاه تمامی امور مربوط به قدس را مورد بحث و کنکاش قرار می دهد و آن را به اطلاع عموم مردم می رساند. کمیته قدس همچنین از نزدیک با ساکنان قدس در ارتباط است و به شکایت ها و نیازهای آنان گوش فرا داده و از طریق رسانه های گروهی در دسترس، آن را به اطلاع عموم می رساند و با انعقاد کنفرانس های خبری مختلف جنایت های روزمره اشغالگران صهیونیست را رسوا می سازد و فعالیت های مردمی جهانی تحت شعار “لبیک یا قدس” را در یاری رساندن به قدس برگزار می کند.
س: مهمترین اهداف فعالیت مردمی جهانی “لبیک یا قدس” از نظر شما چیست؟
ج: در این خصوص باید عرض کنم که هدف ما از برگزاری این فعالیت تاکید بر این است که قدس پایتخت ابدی فلسطینیان و اصیل ترین آرمان ملی فلسطین و غیر قابل چانه زنی و چشم پوشی است. تبیین خطرات روزمره علیه شهر قدس از جمله مصادره اراضی، شهرک سازی، دیوار نژادپرستانه حایل، کوچاندن اجباری فلسطینیان، تخریب منازل مسکونی و حفاری ها زیر مسجد الاقصی و در شهر قدس و زنده نگه داشتن یاد قدس در اذهان مسلمانان، جمع آوری یک میلیون امضا برای یاری رساندن به شهر اشغالی قدس، بسیج ملت های عربی و اسلامی با هدف ایجاد خیزش مردمی و جهانی برای یاری رساندن به قدس، درخواست از دولت های عربی و اسلامی برای عمل کردن به وظایف و مسئولیت های شان در زمینه یاری رساندن به قدس و نیز درخوانست از سازمان ها و هیات ها و موسسات رسمی و غیر رسمی برای آزادی قدس از دیگر اهداف ما از برگزاری فعالیت “لبیک یا قدس” است.
س: مهمترین پیام فعالیت “لبیک یا قدس” چیست و با استفاده از چه ابزارهایی می توانیم این گونه فعالیت ها را به موفقیت برسانیم؟
ج: توضیح و تشریح محنت های اهالی قدس و مسجد الاقصی، توضیح خطرات جنایت های اشغالگران در قدس برای جهانیان، درخواست از دولت ها، سازمان ها، هیأت ها، موسسات تاثیر گذار و تک تک مردم برای یاری رساندن به قدس، برپایی راهپیمایی ها و تظاهرات مردمی در دفاع از قدس ارتباط پیوسته با جهان اسلام جهت آزاد سازی قدس شریف و مسجد الاقصی و این توضیح که قدس و الاقصی مساله ای راهبردی و غیر قابل چانه زنی است از جمله پیام های این فعالیت است.
درباره ابزارها و وسایلی که ما از طریق آن برای موفقیت این فعالیت تلاش می کنیم می توان به راه اندازی یک پایگاه اینترنتی اشاره کرد. در این پایگاه اینترنتی صفحه ای اختصاص داده شده برای جمع آوری امضای مسلمانان جهان در حمایت از قدس و مسجد الاقصی. تاکنون علما و رهبران سیاسی و اجتماعی بسیاری از کشورهای اسلامی ذیل این صفحه امضا کرده اند. آدرس اینترنتی ما عبارتند از: www.alquds.gov.ps
ما همچنین با استفاده از رادیو و تلویزیون و ماهواره تلاش می کنیم تا درباره قدس و مسجد الاقصی تبلیغ کرده و برنامه های ویژه ای را برگزار کنیم. نصب انواع پوسترها در میادین و دانشگاه ها و مدارس و غیره و نصب بیل بردهای خیابانی از دیگر فعالیت های تبلیغاتی ما در کمیته قدس است. ما در تبلیغات خود همچنین از روزنامه، مجله، ماهنامه، پیام کوتاه، خطبای مساجد، سیستم چت و غیره نیز برای تحقق اهداف کمک می گیریم.