جمعه 02/می/2025

رژیم صهیونیستی در برابر استواری و پایداری اهالی قدس درمانده است

یکشنبه 31-آگوست-2008

  قدس هر روز با خطرات و توطئه های بیشتری مواجه می شود و با افزایش و تشدید این خطرات مسلمانان جهان نیز بیش از پیش نگران می شوند و نمی دانند که آینده قدس چه خواهد شد و به دنبال رسیدن به حقایق در این زمینه هستند.

خبرنگار مرکز اطلاع رسانی فلسطین با توجه به اهمیت ویژه ای که برای قدس شریف قائل است و برای این که مهمترین تهدیدات علیه این شهر مقدس و هویت تاریخی و اسلامی آن را نزد افکار عمومی تبیین کند با دکتر محمد اکرم عدلونی دبیر کل موسسه بین المللی قدس گفت و گویی انجام داده که متن آن از نظر خوانندگان محترم می گذرد:

 

س: ماموریت و اهداف موسسه بین المللی قدس چیست؟

ج: موسسه بین المللی قدس یک موسسه مدنی مستقل است که در سال 2001م. تشکیل شد. گروهی از شخصیت های برجسته عربی و اسلامی و جهانی در این موسسه عضو هستند و هدف غایی آن تلاش برای نجات قدس از دست اشغالگران و حفظ هویت عربی و مقدسات اسلامی و مسیحی آن است.  می توان گفت که موسسه بین المللی قدس برای تحقق اهداف زیر تلاش می کند:

1ـ مقابله با توطئه های رژیم صهیونیستی در زمینه یهودی سازی قدس و جلوگیری از خطر نابودی آثار و تمدن اسلامی آن

2ـ تثبیت موجودیت ملت فلسطین در قدس و فراهم کردن همه عناصر پایداری مقاومت اهالی قدس

3ـ اطلاع رسانی دقیق درباره ماهیت نبرد علیه پروژه صهیونیسم و خطر این پروژه بر قدس

4ـ تقویت روحیه تفاهم و همکاری اسلامی و مسیحی درباره قدس در سطوح فلسطینی و عربی و بین المللی

5ـ یکپارچه سازی و وحدت موضع گیری فلسطینی و عربی و اسلامی برای آزاد سازی قدس

6ـ رسوا سازی اقدامات غیر انسانی اشغالگران علیه ملت و سرزمین و مقدسات و موسسات قدس در نزد افکار عمومی جهان

 

س: شما در موسسه بین المللی قدس تاکنون چه فعالیت هایی که اهالی قدس از نزدیک آن را لمس کرده اند، انجام داده ایم؟

ج: موسسه بین المللی قدس پس از انجام مطالعات و تحقیقات لازم طرح های بسیاری را با همکاری با بسیاری از هیـات ها و موسسات فعال در زمینه قدس در دست اجرا دارد. این موسسه تلاش می کند که طرح های خود را تقریبا در همه بخش هایی که قدس و اهالی آن بدان ها نیاز دارند به اجرا گذارد. حفظ مقدسات، حمایت از زیر ساخت ها، حمایت و پشتیبانی از توسعه انسانی و اجتماعی، حمایت از محیط زیست و دارایی ها و منابع کشاورزی، پوشش رسانه ای مشکلات فراروی قدس و بسیج مردم برای یاری رساندن به این مکان مقدس از جمله این طرح هاست.

از دیگر فعالیت های این موسسه عبارتند از: برگزاری برنامه ها و مراسم بین المللی در دفاع از قدس، تاسیس انجمن ها و جمعیت های مردمی، تاسیس صندوق های خیریه و اوقاف اسلامی در حمایت از قدس و هویت آن

 

س: مهترین خطرات فراروی قدس چیست؟

شهر قدس امروزه در یک مرحله بسیار حساس و سرنوشت سازی به سر می برد. پس از گذشت چهل سال از اشغال قدس، رژیم صهیونیستی همچنان در برابر استواری و پایداری اهالی آن اظهار عجز و ناتوانی می کند. به رغم این که اشغالگران صهیونیست تقریبا بر همه مناطق اصلی قدس و حتی ساکنان فلسطینی و مسجد مبارک الاقصی سیطره دارند اما تاکنون نتوانسته اند آن را به پایتخت یهودیان ـ که جنبش صهیونیسم این وعده را به یهودیان داده است ـ تبدیل کنند.

با توجه به این عجز و ناتوانی و نیز با توجه به شکست اشغالگران در غزه و لبنان و بحران سیاسی داخلی، یهودی سازی قدس در راس برنامه های پروژه صهیونیسم قرار دارد رژیم صهیونیستی از یک سو می خواهد که به ملت خود این را ثابت کند که پروژه صهیونیسم در این شهر شکست نخورده است و از سوی دیگر مدعی می شود که قدس تنها راه نجات آنان برای خروج از باتلاق شکست در لبنان و غزه و یک ابزار انتخاباتی بسیار مهم است و از طریق آن می توان آرای بسیاری را به ویژه متدینین یهودی و چهره های با نفوذ شهر قدس و احزاب دینی یهودی را که مرکز ثقل برای یکی از احزاب بزرگ به شمار می آیند به دست آورد.

قدس با برخورداری از یک چنین ویژگی باعث شده تا اشغالگران به تلاش های خود برای یهودی سازی آن به طور گسترده و در تمامی سطوح ادامه دهند. در عرصه شهرک سازی باید گفت که رژیم صهیونیستی از آغاز کنفرانس آناپلیس تا امروز ساخت بیش از 17000 منزل مسکونی در شرق قدس را به مناقصه گذاشت و این بدان معناست که فعالیت شهرک سازی در شرق شهر قدس ظرف تنها نه ماه، بیش از ده برابر شده است. هدف رژیم صهیونیستی از گسترش دامنه شهرک سازی آن است که اکثریت وجود یهودیان در شهر قدس تثبیت شود. جمعیت یهودیان در سال 1967 در قدس 74 درصد بود و این میزان در سال 2005م. به 66 درصد کاهش یافت. این دغدغه جمعیتی همچنینی از دلایل اصلی ساخت دیوار نژاد پرستانه حایل در اطراف شهر قدس و مشخص کردن مسیر آن می باشد. با کامل شدن دیوار حایل که تاکنون 75 درصد آن ساخته شده است بیش از 155 هزار ساکن قدس از خانه های شان بیرون خواهند شد و بیش از 250 هزار نفر نیز در اطراف این دیوار محبوس می شوند و روابط آنان با محیط فلسطینی شان به کلی قطع خواهد شد.

و اما در خصوص توطئه سیطره بر مسجد الاقصی باید گفت که رژیم صهیونیستی طی سال های اخیر در راستای تسریع در اجرای این توطئه، در هر یک از سطوح سیاسی و دینی و قانونی خود دست به فعالیت های گسترده ای زده است. احداث شبکه طولانی حفاری و تونل در مسجد الاقصی و اطراف آن به مثابه اجرای عملی این توطئه است. این شبکه طی دو سال گذشته به شدت توسعه یافته و بخش های مختلف آن تقریبا همه طرف های مسجد الاقصی را احاطه کرده است. هدف از ادامه این حفاری ها تاسیس یک شهر یهودی در قدس در موازات شهرک قدیمی قدس است که در آن مقدسات اسلامی و مسیحی بسیاری به چشم می خورد. در قدس 18 پایگاه حفاری از جمله 7 پایگاه فعال وجود داد و 11 پایگاه دیگر برای بازدید کنندگان یهودی افتتاح شده است این پایگاه ها در اطراف مسجد الاقصی پراکنده اند که 7 پایگاه در جنوب قدس در منطقه سلوان، 10 پایگاه در غرب مسجد الاقصی و یک پایگاه نیز در شمال مسجد الاقصی در زیر مدرسه العمریه قرار دارد.

 

س: وضعیت حفاری ها به کجا انجامیده است؟

ج: رژیم صهیونیستی علاوه بر ادامه حفاری ها همچنین تلاش می کند موجودیت یهودیان در محوطه و اطراف مسجد الاقصی تثبیت شود تا از این طریق مسجد الاقصی بین یهودیان و مسلمانان تقسیم شود. این طرح نسبت به سایر طرح های اشغالگران در سال های گذشته خطرناک تر و رژیم صهیونیستی در صدد است که ثمره آن را طی سال های آینده بچیند. یکی از اقدامات رژیم صهیونیستی در این زمینه احداث یک دیوار الکترونیکی در اطراف مسجد الاقصی از سال 2005. و تاسیس یگان ویژه متشکل از سرویس های امنیتی مختلف برای واکنش سریع در مسجد الاقصی است. این یگان از زمان تاسیس تاکنون مانورهای گسترده ای را در محوطه مسجد الاقصی و بخش های مسقف آن به اجرا گذاشته است. علاوه بر این، دیوان عالی رژیم صهیونیستی در ماه اکتبر سال 2005م. به یهودیان اجازه داد تا در مسجد الاقصی آیین دینی خود را به جا آورند به طوری که یهودیان نه تنها اجازه ورود به این مسجد را دارند که برخی از یهودیان افراطی از دادگاه صهیونیستی خواسته اند به آنان اجازه داده شود تا در “جبل الهیکل” قربانی دهند و نذرهای خود را ادا کنند و به احتمال قوی دادگاه نیز به زودی با این خواسته یهودیان موافقت خواهد کرد. حادثه دردناک و تلخ دیگر این که رژیم صهیونیستی در تاریخ 6/2/2007م. کار تخریب مسیر باب المغاربه را برای توسعه عبادت گاه زنان یهودی در مقابل دیوار براق تا جنوبی ترین بخش مسجد الاقصی آغاز کرده است. رژیم صهیونیستی همچنین با طرح ساخت یک پل آهنی که ورودی محوطه البراق را به باب المغاربه وصل می کند موافقت کرده است. هدف رژیم صهیونیستی از ساخت این پل، تثبیت واقعیت ورود یهودیان به مسجد الاقصی و مقدمه ای برای تقسیم کردن بخش جنوب غربی محوطه مسجد الاقصی و اختصاص دادن آن به آیین های مذهبی یهودیان است.

ذکر این نکته ضروری است که حفاری های اشغالگران در باب المغاربه در تاریخ جنایت اشغالگران علیه مسجد الاقصی بی سابقه است. باب المغاربه نزدیک ترین نقطه به مسجد الاقصی است. با وجود یک چنین جنایتی بزرگ، متاسفانه واکنش های مردمی و رسمی جهان اسلام در قبال آن بسیار ضعیف بوده است و همین مساله بهانه خوبی به اشغالگران داده تا توطئه خود را در شهر قدس از جمله تقسیم مسجد تسریع بخشند. عدم تسریع در ارتکاب این جنایت و به عبارت دیگر تاخیر در اجرای آن اشغالگران را با زیان های زیادی مواجه کند. اشغالگران به خوبی می دانند که اقدامات کند آنان در مسجد الاقصی در چهل سال گذشته علت اصلی شکست شان در تحقق رویای یهودی سازی قدس و سیطره بر آن و تشکیل به اصطلاح “اورشلیم” مقدس بوده است.

 

س: در گزارش اخیرتان موسوم به “عین علی الاقصی” آماری مستند از جنایت های اشغالگران علیه مسجد الاقصی ارائه دادید آیا این آمار نشان دهنده آن است که جنایت ها روند فزاینده ای دارد؟

ج: قطعا همینطور است رژیم صهیونیستی طی سال های گذشته روند سیطره بر مسجد الاقصی را تسریع بخشیده و  دامنه جنایت هایش را نیز بر این مسجد افزایش داده است این رژیم طی چهل سال گذشته 11 پایگاه حفاری را به روی بازدید کنندگان یهودی افتتاح کرده است و پیش بینی می شود که در سال های آینده یعنی در سال های بین 2006م. الی 2010 هفت پایگاه جدید دیگر نیز افتتاح شود. رژیم صهیونیستی در تاریخ موجودیت جعلی خود در سرزمین فلسطین ـ مانند آن چه که هم اکنون رخ می دهد ـ تا این اندازه جرات جنایت علیه نزدیک ترین نقطه به مسجد الاقصی در باب المغاربه را نداشت. رژیم صهیونیستی همچنین سابقه نداشت که در نزدیکی مسجد الاقصی، معبد یهودی نظیر معبد “حمام العین” بنا کند. تسریع در روند یهودی سازی همچنین شامل ورود یهودیان به مسجد الاقصی می شود به عنوان مثال کسب جواز ورود به مسجد الاقصی برای یهودیان افراطی 36 سال (از 1967 تا 2003م.) طول کشید و این در حالی است که کسب جواز برای ادای نماز در این مسجد تنها دو سال به طول انجامید و با توجه به این مساله هرگز بعید نیست که روزی بیاید و ما در آن شاهد باشیم که یهودیان در مسجد الاقصی قربانی می دهند.

 

س: با توجه به دامنه گسترده حملات صهیونیست ها به مسجد الاقصی آیا می توان گفت که امور به نفع رژیم صهیونیستی در حرکت است؟

ج: تا لحظه کنونی نمی توان گفت که امور صد در صد به نفع رژیم صهیونیستی در حرکت است این رژیم از سویی در مقابل پایداری اهالی قدس درمانده و ناتوان است. رژیم صهیونیستی به رغم گذشت چهل سال از تصرف مهمترین بخش های قدس تاکنون نتوانسته است هویت اسلامی آن را حذف کند و نتوانسته مانع از رشد جمعیت فلسطینیان مقیم قدس شود اشغالگران همچنین موفق نشدند موجودیت یهودی خود را بر ساکنان اصلی قدس تحمیل کنند و نیز نتوانستند به قدس رنگ و بوی یهودی و دینی بدهند خلاصه این که صهیونیست ها نتوانستند قدس را به عنوان پایبتخت یهودیان آن گونه که وعده می دادند تبدیل کنند. ابتدا عنایت خداوند و پس از آن ایستادگی و پایداری ملت تحت اشغال فلسطین به ویژه اهالی قدس و اراضی اشغالی 48 که تمامی تلاش خود را برای جلوگیری از اجرای توطئه های اشغالگران از زمان انقلاب براق در سال 1929م. تاکنون به کار گرفته اند و نیز حمایت های ملت های عربی و اسلامی از قدس و مسجد الاقصی عامل اصلی عدم تحقق رویای صهیونیست ها در قدس بوده است.

از سوی دیگر، متاسفانه باید گفت که واکنش ها به جنایت های رژیم صهیونیستی در مقایسته با افزایش جنایت های اشغالگران برای تشکیل پایتخت یهودی سیر نزولی داشته است بنابراین ما باید بار دیگر موضع گیری ملی و رسمی جهان عربی و اسلامی در دفاع از قدس و مسجد الاقصی را احیا کنیم تا این اماکن مقدس در راس برنامه های آنان قرار بگیرد اگر ما امروز بتوانیم توطئه خطرناک اشغالگران علیه قدس را متوقف سازیم بدین ترتیب موفق به شکست این توطئه گشته ایم یا این که لااقل می توانیم اجرای آن را برای مدت طولانی به تاخیر بیاندازیم.

 

س: موضع گیری شما در قبال بستن موسسه مرمت و بازسازی مقدسات اسلامی الاقصی چیست؟

ج: موسسه بین المللی قدس، بستن موسسه الاقصی را اقدامی بسیار خطرناک می داند و معتقد است که هدف از این اقدام جلوگیری از ادامه حمایت های روز افزون مردمی از مسجد الاقصی است؛ حمایت هایی که عامل اصلی دفاع از مسجد الاقصی در برابر جنایت های روزمره اشغالگران است. موسسه بین المللی قدس همچنین هدف از بستن موسسه الاقصی را زمینه سازی برای تحقق توطئه تقسیم مسجد میان یهودیان و مسلمانان می داند. بر همین اساس این موسسه جنایت اخیر اشغالگران بر ضد موسسه الاقصی را جنایتی آشکار و مستقیم علیه مسجد الاقصی و آن را در تاریخ جنایت های اشغالگران بر مساجد و سایر مقدسات شهر قدس بی سابقه می داند و واقعیت این است که سکوت در برابر یک چنین جنایتی به مثابه حمایت و تشویق اشغالگران در ارتکاب هر چه بیشتر جنایت علیه قدس و مسجد الاقصی است.

 

س: آیا شما با سایر موسسات فعال در زمینه دفاع از قدس همکاری دارید؟

ج: از همان زمانی که ما فعالیت خود را برای خدمت رسانی به قدس آغاز کردیم می دانستیم که آزاد سازی این شهر از زیر یوغ اشغالگران به تنهایی امکان پذیر نیست. واقعیت این است که مقابله با توطئه گسترده اشغالگران در یهودی سازی قدس از عهده یک گروه خارج است و با توجه به این مساله ما با موسسات و نهادهای فعال در زمنیه قدس همکاری داریم. ما با تاسیس شبکه جهانی “موسسات فعال قدس” در تاریخ 23/6/2008م. موفق شدیم بین تلاش های صورت گرفته انسجام ایجاد کنیم. در این شبکه بیش از 120 موسسه و هیأت و جمعیت عربی و اسلامی و عربی عضو هستند که برای مقابله با توطئه های یهودی سازی قدس به پا خاسته اند. ما همچنین تاکید می کنیم کهآماده ایم با همه نهادها و کسانی که برای قدس فعالیت می کنند همکاری کنیم.

 

س: دلیل این که شما اخیرا از هیأت مذاکره کننده فلسطینی خواستید تا مذاکرات خود با طرف صهیونیستی درباره قدس را متوقف سازدچه بوده است؟

ج: از جمله توصیه ها و سفارش های ما در در گزارش عین علی الاقصی به گروه مذاکره کنندگان تشکیلات خودگردان این بود که هر چه سریعتر این دیدارها و مذاکرات بیهوده را متوقف سازد و خاطرنشان ساختیم که این مذاکرات در سایه ادامه توطئه های یهودی سازی قدس و ادامه ساخت منازل مسکونی جدید در قدس و تخریب منازل فلسطینیان و مصادره اراضی و جلوگیری از صدور کارت های آبی بی فایده است. ما معتقدیم که این دیدارها سرپوشی بر جنایت های اشغالگران در قدس و مسجد الاقصی خواهد بود و تنها رژیم صهیونیستی است که این دیدارها نفع و فایده می برد.     

لینک کوتاه:

کپی شد