با گذشت روزهای نخست ماه مبارک رمضان مناطق وسیعی از کرانه باختری با بحران آب به عنوان محصول توطئه شوم رژیم اشغالگر قدس مواجه است؛ به گونه ای که این رژیم آب های کرانه باختری را مصادره می کند و فقط زمانی در اختیار فلسطینیان قرار می دهد که چندین برابر بهای آن را پرداخت کنند.
نگرانی واقعی از بحران آب
گروهی از نهادهای متولی امور آب در کرانه باختری ضمن ابراز نگرانی از کمبود شدید آب در کرانه باختری به اجرای پروژه های ضرب الاجلی به منظور کاهش رنج و محنت های ساکنان این منطقه روی آوردند و از مقامات رژیم صهیونیستی و مجامع بین المللی خواستند تا برای حل دایمی مشکلات مردم این منطقه راه کاری ارائه کنند.
صابر عبدالله از کشاورزان شهرک عقربا در کرانه باختری می گوید که آب یک مسئله حیاتی برای ساکنان این منطقه به شمار می رود و با وجود این که بزرگ ترین سفره زیرزمینی در این منطقه قرار دارد، ولی دشمن صهیونیستی ما را از این سفره و حفر “چاه های آرتیزین” محروم می کند که این امر باعث شده است تا آب را چندین برابر قمیت واقعی از اسرائیل خریداری و کشتزارهایمان را آبیاری و دام و طیورمان را سیراب کنیم.
40 درصد درآمد مردم کرانه باختری صرف خرید آب
موسسه اسپانیانی “اواش” طی بیانیه ای که نسخه ای از آن به مرکز اطلاع رسانی فلسطین نمابر شد، اعلام کرد که کمبود 45 درصدی بارش باران در سال جاری پیامدهای بسیار منفی بر جای گذاشته است؛ به گونه ای که این مسئله زندگی بیش از 200 فلسطینی فاقد امکانات شبکه آبرسانی در کرانه باختری را تهدید می کند و دیگر این افراد قادر به تامین نیازهای اساسی خود جهت مصرف خانگی نیستند.
در بخش دیگر این بیانیه آمده است: کمبود شدید آب که بیشتر ساکنان شهرهای بزرگ کرانه باختری با آن مواجه هستند، این افراد را به خریداری آب از تانکرها با چندین برابر قیمت واقعی مجبور کرده است که گاهی اوقات ساکنان این منطقه مجبور می شوند 30 تا 40 درصد درآمد ماهانه خود را صرف خرید آب کنند.
هشدار سازمان آب و فاضلاب
برپایه اظهارات مسئولان سازمان آب و فاضلاب فلسطین، بیش از 200 تن از ساکنان کرانه باختری از شبکه آبرسانی که همچنان در تامین آب بر حوضچه های زیرزمینی و ابزارهای سنتی استوار است، محرومند و همچنان 400 هزار نفر از آب های شبکه های آبرسانی بی بهره اند و به شیوه های سنتی نظیر جمع آوری آب چاه ها و خرید آب ها از تانکرها آب مورد نیازشان را تامین می کنند و 200 هزار فلسطینی روزانه یک بار آب به دستشان می رسد و 400 هزار از آب ها و سفره های زیرزمینی استفاده می کنند و آب را از تانکرهای بین شهری خریداری می کنند.
این سازمان اعلام کرد که ساکنان کرانه باختری بیش از 50 درصد آب مصرفی خود را از شرکت آب رژیم صهیونیستی خریداری می کنند و دشمن صهیونیستی از 83 درصد آب کرانه باختری سوء استفاده می کنند؛ به گونه ای که استفاده از آب در چارچوب توافقنامه اسلو صورت می گیرد و دشمن صهیونیستی بر چاه ها و منابع آبی سیطره دارد.
مصرف روزانه هر فلسطینی 10 لیتر است
این موسسه خاطر نشان ساخت که افزایش بهای آب و صعب الوصول بودن آن به خاطر پست های بازرسی باعث شده است که 10 درصد ساکنان کرانه باختری روزانه 10 لیتر هر فرد مصرف آب داشته باشد و این امر نامعقول است، چنانچه بخواهیم آن را با معیارها و استاندارهای سازمان بهداشت جهانی بسنجیم که بر حداقل مصرف 50 تا 100 لیتر در روز هر فرد صراحت دارد.
در بخش دیگر این بیانیه آمده است: فلسطینیان فاقد شبکه های آبرسانی با کمبود مخزن آب مواجهند، حتی در مناطقی که امکان تعبئه آب وجود دارد به خاطر مشکلاتی ناشی از (پست های بازرسی، خاکریزها و موانع بتونی) دسترسی آنان به آب سخت است و همین مسائل دست به دست هم داده است تا صاحبان تانکرهای حامل آب جاده ها و راه های طویل و عریضی را بپیمایند تا آب را به دست این فلسطینیان برسانند.
فلسطینیان که تنها منبع درآمدشان دامداری است بیش از دیگر فلسطینیان متضرر شده اند و این طیف از فلسطینیان به خاطر کمبود شدید آب بسیار متاثر می شوند و به این ترتیب در معرض کوچ قرار می گیرند.
این موسسه از مجامع بین المللی خواست تا به خانواده هایی که به خاطر کمبود آب متضرر شده اند، کمک های مالی فوری ارائه دهند و در جهت رساندن آب به آنان تلاش کنند و راه هکارهای عادلانه و پایدار برای بحران کمبود آب در مناطق تحت حاکمیت تشکیلات خودگردان ارائه کنند.