جمعه 09/می/2025

نشان افتخار همکاری امنیتی با رژیم صهیونیستی و مبارزه با مقاومت بر گردن عباس!

سه‌شنبه 16-سپتامبر-2008

اظهارات اخیر “محمود عباس” رئیس تشکیلات خودگردان فلسطین که در آنها به مبارزه خود با گروه های مقاومت افتخار کرده بود، به هیچ وجه اسباب تعجب و شگفتی جنبش مقاومت اسلامی “حماس” نشده و این جنبش ضمن خطرناک توصیف کردن این اظهارات، عباس را مسئول کامل گرفتار کردن جنبش ملی فلسطین در گرداب بحران بی سابقه داخلی معرفی کرد.
 

مباهات عباس به مبارزه با مقاومت و اعتراف وی به شکست اوسلو

نخست وزیر تشکیلات خودگردان طی اظهاراتی که روزنامه عبری زبان “هاآرتص” آنها را منتشر کرد، به صراحت از افتخار خود به سرکوب گروه های مقاومت کرانه باختری از سوی سرویس های امنیتی وابسته به خود سخن گفته و حتی پا را از این فراتر گذاشته و با ادعای اینکه «اجازه نخواهیم داد که انتفاضه سومی در فلسطین شکل گیرد» خاطر نشان کرد که عناصر امنیتی و اطلاعاتی وی زیر ساخت ها و تشکل های جنبش های حماس، جهاد اسلامی را نابود کرده و علاوه بر این، “گردان های شهدای الاقصی” شاخه نظامی جنبش فتح را منحل کرده است.

عباس در بخش دیگری از اظهارات خود علی رغم اعتراف به شکست توافقنامه اسلو اظهار داشت که از امضای توافقنامه مذکور پشیمان نیست و اگر تاریخ تکرار می شد وی بار دیگر این توافقنامه را امضا می کرد. رئیس تشکیلات خودگردان فلسطین همچنین از احتمال عقب نشینی از تفکر مبتنی بر لزوم بازگشت تمامی آوارگان فلسطینی به فلسطین اشغالی و بسنده کردن طرف فلسطینی به بازگشت شمار قابل قبولی از این افراد به کشور مستقل فلسطینی در آینده (پس از تشکیل این کشور) خبر داد.

گسترش دامنه شکاف و اختلافات داخلی فلسطین

همان طوری که جنبش حماس اعلام کرده است، عباس با این اظهارات خود سعی در گسترش دامنه اختلافات داخلی فلسطین و شکاف ایجاد شده میان گروه های مختلف فلسطینی و تضییع حجم بیشتری از حقوق مشروع ملت فلسطین دارد و به فعالیت های خود در زمینه ضربه زدن به پروژه ملی فلسطین و در نهایت حذف مساله فلسطین ادامه می دهد. جنبش حماس در همین زمینه تاکید کرده است که «توافقنامه های امضا شده از سوی عباس و نیز مذاکرات وی با طرف صهیونیستی هیچ الزامی برای ملت فلسطین ایجاد نمی کند و ما به دفاع از حقوق و اصول خود ادامه می دهیم.»

به نظر می رسد که عباس در اواخر دوره قانونی ریاست خود بر تشکیلات خودگردان فلسطین (در تاریخ 9 ژوئن سال آینده میلادی) اراده و اختیار خود در زمینه مخالفت با برنامه ها و دیکته های آمریکا را از دست داده و در عین حالی که به صراحت از شکست مذاکرات سازش با رژیم صهیونیستی سخن می گوید، پایبندی خود به گفتگو با رژیم صهیونیستی و احترام به توافقنامه های امضا شده با این رژیم را اعلام کرده است.
 

بی رغبتی عباس به گفتگوهای داخلی

“فوزی برهوم” سخنگوی جنبش حماس در همین راستا اظهار داشت که «عباس باید قبل از پایان دوره ریاست خود به حرکت در راستای دیکته ها و برنامه های آمریکایی و صهیونیستی ادامه داده و در اظهارات خود این مساله را در نظر داشته باشد.» وی در ادامه با اشاره به خواسته های عباس مبنی بر لزوم پایبندی جنبش حماس به تمامی توافقنامه های امضا شده میان تشکیلات خودگردان و طرف صهیونیستی و موافقت با طرح عربی خاطر نشان کرد که «عدم اهتمام جدی عباس برای حضور بر سر میز گفتگوی داخلی گروه های فلسطینی و همکاری با طرح دولت مصر برای پایان دادن به اختلافات داخلی فلسطین در نوار غزه و کرانه باختری به وضوح موید مدعای جنبش حماس مبنی بر حرکت عباس در راستای برنامه های آمریکایی ـ صهیونیستی است.»

سخنگوی جنبش حماس افزود که شروط وضع شده از سوی عباس می تواند باعث ایجاد بحران جدیدی در عرصه داخلی فلسطین و بی تاثیر شدن تلاش های دولت مصر برای ساماندهی اوضاع داخلی آن می شود. وی در ادامه تصریح کرد:« عباس عامل اصلی اختلافات داخلی فلسطین است و در همین راستا خواستار ابطال نتایج انتخابات پارلمانی اخیر فلسطین و برگزاری انتخابات زود هنگام بعدی به منظور تحقق خواسته های آمریکایی شده است.»
 

بازگشت حق ثابت و غیر قابل گذشت آوارگان فلسطینی

برهوم درباره حق بازگشت آوارگان فلسطینی به سرزمین خود و اظهارات عباس مبنی بر احتمال عقب نشینی از مساله لزوم بازگشت تمامی آوارگان و اکتفا به بازگشت شمار قابل قبول و منطقی از آنها نیز تصریح کرد که بازگشت حق ثابت و غیر قابل گذشت آوارگان فلسطینی است و عباس طی سال های گذشته با ادعای پایبندی به اصول فلسطینیان و حق بازگشت آوارگان و در عین حال امتیازدهی به طرف صهیونیستی و اجرای برنامه های آمریکایی و صهیونیستی سعی در فریب افکار عمومی فلسطینیان داشت.

وی در ادامه خاطر نشان کرد که اظهارات عباس درباره امکان عقب نشینی از حق بازگشت آوارگان فلسطینی به سرزمین خود، اهانت به احساسات هزاران آواره فلسطینی ساکن کشورهای دیگر و بی اهمیتی به فداکاری های شهدا و ملت مبارز فلسطین طی سالیان گذشته است. برهوم تاکید کرد که اظهارات اخیر عباس تاییدی بر ادعاهای جنبش حماس مبنی بر تلاش عباس برای حذف حق بازگشت آوارگان علی رغم فداکاری های چندین و چند ساله ملت فلسطین است. از سوی دیگر، این مساله نشانگر این است که عباس سعی دارد در مسائل سرنوشت ساز ملت فلسطین به صورت یکجانبه و تک قطبی تصمیم گیری کند و این در حالی است که با توجه به اجماع نظر فلسطینیان درباره لزوم بازگشت آوارگان فلسطینی به خانه و کاشانه خود، وی اصلا اجازه اظهار نظر در این زمینه را هم ندارد.

اقدامات عباس تهدیدی برای پروژه ملی

سخنگوی جنبش حماس در ادامه سخنان خود، ضمن خطرناک توصیف کردن گفتگوهای سری و علنی عباس با طرف صهیونیستی برای پروژه ملی فلسطینیان، تاکید کرد که این مذاکرات عباس هیچ الزامی برای ما ایجاد نمی کند و هیچ تاثیری هم بر روی اراده و اصرار ما برای به شکست کشاندن تمامی توطئه های صهیونیستی ـ آمریکایی که با همکاری عباس صورت می گیرد، نخواهد داشت.  

وی در واکنش به مباهات عباس به تخریب زیر ساخت ها و تشکیلات جنبش های حماس و جهاد اسلامی از سوی سرویس های امنیتی وابسته به خود اظهار داشت که هدف از این اقدامات حمایت واقعی از امنیت رژیم صهیونیستی است که تشکیلات خودگردان به ریاست عباس در راستای اجرای بخش امنیتی نقشه راه خود را ملزم به انجام آن می داند. برهوم افزود که به نظر می رسد ادامه مذاکرات عباس با رژیم صهیونیستی چنین ایجاب می کند که وی تلاش های بیشتری در راستای حذف و تضییع حقوق ملت فلسطین؛ ازجمله حق مسلم آن در مقاومت و دفاع از خود انجام دهد.

ناظران: عباس در گرداب شکست

علی رغم اینکه ناظران سیاسی در این مساله اجماع نظر دارند که عباس فردی شکست خورده است و با تلاش برای سازش با رژیم صهیونیستی و پذیرش اصل مبتنی بر لزوم همزیستی مسالمت آمیز با یهودیان که به ضرر ملت فلسطین است، وی همچنان به خط مشی خود در زمینه گفتگو با طرف صهیونیستی ادامه می دهد و به هیچ وجه حاضر نیست از این سیاست خود عقب نشینی کند. این ناظران ضمن مبهم توصیف کردن راهکارهای عباس خاطر نشان کرده اند که رهبران کنونی فلسطین نقش های مشکوکی را در زمینه خدمت به برنامه های خارجی ایفا می کنند و به منظور تامین منافع رژیم صهیونیستی اقدام به دروغ گویی به ملت فلسطین می کنند.  

“حسن عبدو” از نویسندگان و تحلیلگران سیاسی فلسطینی در همین راستا تاکید می کند که «اظهارات عباس درباره مساله آوارگان پوچ و بی اساس و به منزله به بازی گرفتن جان و سرنوشت هزاران آواره فلسطینی مقیم کشورهای دیگر است.» وی می افزاید:« حق بازگشت آوارگان فلسطینی به سرزمین خود مساله ای است که تمامی گروه های فلسطینی درباره آن اجماع نظر دارند و هیچ کس؛ چه عباس و چه غیر از او نمی تواند از آن عقب نشینی کند و از همین رو، چنین اظهار نظری نشانگر عدم احساس مسئولیت عباس در قبال حقوق و آرمان های ملت فلسطین است.

جنبه تبلیغاتی صرف و دروغین بودن

دکتر “عبد الستار قاسم” از نویسندگان و تحلیلگران برجسته فلسطینی نیز معتقد است که «تمامی ادعاهای “محمود عباس” رئیس تشکیلات خودگردان فلسطین و هیئت مذاکره کننده وی درباره پایبندی به حق بازگشت آوارگان فلسطینی و عدم کوتاهی در این زمینه، صرفا جنبه تبلیغاتی دارد و آنها با این اظهارات خود سعی در دروغگویی به ملت فلسطین دارند. وی در ادامه اظهارات خود در این زمینه می گوید که تشکیلات خودگردان به خوبی می داند که صرف مطرح کردن مساله حق بازگشت آوارگان فلسطینی به سرزمین خود می تواند باعث پایان مذاکرات سازش میان طرفین فلسطینی و صهیونیستی شود و اگر شرایط برای مقامات فلسطینی فراهم بود، خیلی وقت پیش حق بازگشت آوارگان فلسطینی را واگذار می کردند، اما مناسب نبودن شرایط داخلی و منطقه ای مانع از این اقدام آنها شده است.

دکتر “ناجی شراب” نیز در این زمینه می گوید که « عباس و هیئت مذاکره کننده فلسطینی به خوبی می دانند که رژیم صهیونیستی به هیچ وجه با بازگشت آوارگان فلسطینی به شهرها و روستاهای خود در فلسطین اشغالی و یا اجرای کامل حق بازگشت موافقت نخواهند کرد و از همین رو، چنین اظهاراتی را ایراد می کنند.»

وی خاطر نشان کرد که هدف عباس از اظهارات خود درباره توافقنامه های اسلو و پایبندی وی به این توافقنامه ها علی رغم اعتراف به شکست آنها این است که با وجود عدم اجرای کامل توافقنامه های اسلو، این توافقنامه ها در نهادینه کردن موسسات سیاسی وابسته به تشکیلات خودگردان کاملا موفق بوده اند و این مساله به نوبه خود باعث تبدیل موجودیت رژیم صهیونیستی به یک امر واقع شده است.

این نویسنده برجسته فلسطینی در بخش دیگری از اظهارات خود تصریح کرده است که به نظر من این توافقنامه ها باعث شد که مقامات فلسطینی برای اولین بار در طول تاریخ در تقابل و رویارویی با ملت فلسطین قرار گیرند و از سوی دیگر ضعف مقامات فلسطینی و عدم اجرای کامل توافقنامه های اسلو مانع از تشکیل کشور مستقل فلسطینی شد.

احساس دین هیئت مذاکره کننده تشکیلات خودگردان به مذاکرات سازش

دکتر شراب همچنین تاکید کرد که عباس با اظهارات اخیر خود سعی در ادامه روند مذاکرات سازش با رژیم صهیونیستی دارد؛ چرا که به اعتقاد وی این مذاکرات علی رغم شکست در تحقق نتایج مورد انتظار و اهداف ملی می تواند آرمان های ملت فلسطین را محقق سازد.

دکتر حسن عبدو نیز در این زمینه تصریح می کند که طرف فلسطینی با به دست آوردن برخی امتیازات و دستاوردهای صوری در مذاکرات سازش که می توان آنها را در کمک های مالی خارجی خلاصه کرد به نوعی وابسته و مدیون طرف صهیونیستی و مذاکرات سازش شده است. وی می افزاید:« تشکیلات خودگردان به بزرگترین صندوق سرمایه گذاری در داخل اراضی فلسطینی تبدیل شده است و سالانه کمک های هنگفتی از سوی اتحادیه اروپا و آمریکا به سوی آن سرازیر می شود و این تنهاترین و بزرگترین دستاورد مذاکرات سازش برای طرف فلسطینی بوده است.»  

ناظران سیاسی بر این باورند که عباس با شروط و خواسته های خود از جنبش حماس سعی در دور کردن این جنبش از اصول خود و تغییر خط مشی آن و به عبارت بهتر تشکیل جنبش حماس جدیدی همانند جنبش فتح دارد و علی رغم اینکه این شروط مساله تازه ای نیستند، اما عباس با مطرح کردن مجدد آنها سعی در مانع تراشی در برابر گفتگو با این جنبش و تلاش های صورت گرفته برای پایان دادن به بحران داخلی فلسطین دارد.

مقاومت تکلیف شرعی و اخلاقی

ناظران فلسطینی همچنین در واکنش به اظهارات افتخار آمیز عباس مبنی بر سرکوب مقاومت، تاکید کردند که مقاومت قبل از اینکه حق مشروع ملت فلسطین باشد تکلیفی شرعی و اخلاقی است. عبدو در این زمینه می گوید:« عباس در اظهارات خود رویاپردازی می کند، اما واقعیت های موجود چیز دیگری را نشان می دهند و اظهارات وی هیچ تاثیری بر آینده مقاومت مشروع ملت فلسطین نخواهد داشت.»

دکتر عبد الستار قاسم نیز در این زمینه خاطر نشان می کند که « هر کس به این مساله باور داشته باشد که عباس می تواند زیر ساخت ها و تشکیلات جنبش حماس را تخریب کند، خیال باطلی را در سر می پروراند؛ چرا که جنبش حماس نسبت به گذشته پیشرفت های چشمگیری داشته است.»

دکتر شراب نیز در واکنش به افتخار عباس به سرکوب مقاومت می گوید:« علی رغم میل قلبی افرادی مانند عباس، مقاومت همچنان به حیات خود ادامه خواهد داد و این راهکار یکی از راهکارهای استراتژیک ملت فلسطین برای دستیابی به حقوق مشروع خود است.»  

لینک کوتاه:

کپی شد