جمعه 09/می/2025

پشت پرده اظهارات رهبران جنبش فتح علیه فیاض و دولت غیر قانونی وی؟

چهارشنبه 17-سپتامبر-2008

در مدت اخیر اظهارات رهبران جنبش فتح علیه “سلام فیاض” نخست وزیر دولت غیر قانونی رام الله و دولت وی به شدت افزایش یافته است و به نظر می رسد که اقشار وسیعی از اعضا و رهبران جنبش فتح احساس می کنند که فیاض و دولت غیر قانونی وی سعی در استفاده ابزاری از جنبش فتح برای دستیابی به اهداف و ارتقای خود در عرصه قدرت را دارند و از سوی دیگر، فیاض برای بقای خود در عرصه قدرت سعی در تداوم بحران داخلی فلسطین دارد.

هر چند که این نگرانی های رهبران جنبش فتح نسبت به اهداف و اقدامات فیاض تازگی ندارد، اما اظهارات علنی دو روز گذشته مقامات جنبش فتح در این زمینه نشانگر بغرنج شدن این مساله است.

دیروز سه شنبه (16/9/2008) “بسام زکارنه” رئیس اتحادیه کارمندان دولتی در رام الله و مسئول اصلی اعتصاب های سیاسی نوار غزه، در جریان یک کنفرانس مطبوعاتی ضمن اعلام تداوم این اعتصاب ها، بر خلاف معمول انتقاد شدیدی را از دولت انتصابی رام الله انجام داد.

وی در این کنفرانس مطبوعاتی، با صراحت تمام دولت غیر قانونی فیاض را متهم کرد که این دولت با استفاده از تمامی ابزارهای ممکن سعی در تداوم دوره بحران داخلی فلسطین دارد؛ چرا که بقای دولت وی به تداوم همین بحران و اختلافات داخلی بستگی دارد. زکارنه همچنین با صراحت تمام وزرای دولت فیاض را تجار و مغازه دارانی معرفی کرد که تاکنون مبالغ مالی هنگفتی از موسسات بین المللی دریافت کرده اند و حتی آنها را تهدید کرد که در صورت نیاز اسامی آنها را نیز فاش خواهد کرد.

اما این مساله و اظهارات اعتراض آمیز نسبت به دولت فیاض تنها به زکارنه محدود نمی شود، بلکه “احمد قریع” مسئول ساماندهی جنبش فتح نیز در ادامه اظهارات تند و آتشین مقامات جنبش فتح علیه دولت فیاض، این دولت را به اقدامات خصمانه علیه رهبران جنبش فتح متهم کرد.

وی که در پایان نشست دبیر کل های جنبش فتح در کرانه باختری سخن می گفت، با حمله به دولت غیر قانونی فیاض، آنرا به انجام اقدامات خصمانه علیه اعضای جنبش فتح در داخل موسسات این جنبش متهم کرده و اظهار داشت:« به نظر می رسد که دولت فیاض اعضای جنبش فتح را هدف حملات خود قرار داده است و ضمن عدم حفظ حقوق آنها، حمایت های لازم از آنها در دستگاه ها و موسسات خود را به عمل نمی آورد که این مساله به هیچ وجه مورد قبول ما نیست و ما در قبال آن ساکت نخواهیم نشست.

این عضو کمیته مرکزی جنبش فتح در ادامه خاطر نشان کرد که اعضای جنبش فتح با سختی ها و اتهام های فراوان توانستند موسسات مدنی و امنیتی را بسازند و اکنون نیز تضمینی برای تداوم بقای تشکیلات خودگردان و موسسات دولتی آن به شمار می روند. وی افزود:« هر دولت مستقل یا تکنوکرات و یا توافقی باید این مساله را در نظر داشته باشد که جنبش فتح سنگر و پایگاه اساسی آن است و این دولت تنها با حمایت پایگاه مردمی گسترده این جنبش می تواند به موفقیت و پیروزی دست یابد.»

قریع با تاکید بر اینکه هیچ دولتی نمی تواند نقش جنبش فتح را نادیده بگیرد از دولت غیر قانونی فیاض خواست که ضمن عدم تعرض به حقوق مالی و اداری اعضای جنبش فتح از هر گونه تلاشی برای به انحصار درآوردن سازمان آزادی بخش فلسطین (ساف) و یا انتخاب گزینه های جایگزین برای آن خودداری کند.

همان طوری که مشاهده شد قریع در این اظهارات خود به صراحت دولت فیاض را مورد اتهام قرار داده است و این خود دلیلی بر این مساله است که قشرهای وسیعی در داخل جنبش فتح از عملکرد دولت فیاض ناراضی بوده و بر این باورند که این دولت سعی در استفاده ابزاری از این جنبش برای دستیابی به اهداف خود دارد و حتی ادعا کرده است که در صورت عدم حضور وی در عرصه قدرت فلسطین، کشورهای غربی کمک های مالی خود به تشکیلات خودگردان را قطع خواهند کرد.

برخی محافل جنبش فتح بر این باورند که هر چقدر دوره بحران داخلی فلسطین بیشتر شود، نفوذ فیاض در میان ملت فلسطین نیز بیشتر خواهد شد و در عوض پایگاه مردمی این جنبش تضعیف خواهد شد. در همین راستا، برخی محافل مذکور اعلام کرده اند که علی رغم ادعای فیاض مبنی بر عدم نامزدی در انتخابات آتی ریاستی فلسطین، وی چشم طمع به کرسی ریاست تشکیلات خودگردان دوخته است و آرزوی تکیه بر مسند ریاست تشکیلات خودگردان را در سر می پروراند.   

لینک کوتاه:

کپی شد