دکتر غازی حسین رئیس دایره سیاسی سازمان فلسطینی “الصاعقه” تاکید کرد که تمدید دوره ریاست محمود عباس رییس تشکیلات خودگردان اقدامی غیر قانونی و از جانب ما کاملا مردود و غیر قابل قبول است.
غازی حسین که رییس کمیته پیگیری منتخب “همایش فرهیختگان فلسطینی و عربی برای اصلاح ساختار سازمان آزادی بخش فلسطین” نیز است در مصاحبه ای اختصاصی با مرکز اطلاع رسانی فلسطین اظهار داشت: قانون اساسی تنها مرجعی است که درباره انتخابات حکم می کند و بر اساس قانون اساسی فلسطین دوره ریاست تشکیلات خودگردان در نهم ژانویه سال آینده میلادی پایان می یابد و حضور رئیس پس از پایان این موعد، غیر قانونی و نامشروع است.
وی ضمن مخالفت قاطع خود با طرح اعزام نیروهای عربی به نوار غزه گفت که هدف از اعزام نیروهای عربی به نوار غزه به دست گرفتن مقرهای وابسته به تشکیلات خودگردان از جنبش حماس و بازسازی سرویس های امنیتی پس از ناکامی ژنرال “کیت دایتون” در اجرای توطئه ای است که “محمد دحلان” و “مشهراوی” را به اجرای آن مکلف نمود.
غازی حسین درباره محاصره ظالمانه و تحمیلی علیه نوار غزه گفت: ما معتقدیم که محاصره ظالمانه علیه نوار غزه توطئه مشترک طرف های فلسطینی و عربی و بین المللی است که کمیته چهارجانبه بین المللی به ریاست تونی بلر جنایت کار، اتحادیه اروپا و ایالات متحده آمریکا نیز در آن شریک هستند و هدف از تحمیل محاصره، شکست خواست و اراده ملت ما و تضعیف مقاومت است.
متن گفت و گو به شرح زیر است:
مذاکرات قاهره .. راه کارها و نتایج
س: در ابتدا درباره نحوه سفر هیأت “الصاعقه” به قاهره و نتایج آن برای ما سخن بگویید؟
ج: دولت مصر 21 سپتامبر گذشته از ما برای شرکت در مذاکرات رسما دعوت به عمل آورد و ما نیز به این دعوت پاسخ مثبت دادیم و از دولت مصر به خاطر اهتمام گسترده اش برای پایان اختلافات داخلی فلسطین تقدیر و تاکید کرده ایم که گفت و گوی فلسطینی باید فراگیر و حتی چهار گروه فلسطینی موجود در دمشق به نام های جبهه مبارزه ملی، فتح الانتفاضه، حزب کمونیسم فلسطین و جبهه آزادی بخش فلسطین را نیز باید شامل شود.
ما همچنین تاکید کردیم که هرگز نباید در برابر عدم اجرای توافقنامه قاهره در سال 2005م. سکوت کرد به این دلیل که رهبری سازمان آزادی بخش فلسطین از سه سال پیش تاکنون اجرای این توافقنامه را به تاخیر انداخته است. ما خواستار اجرای فوری توافقنامه قاهره شدیم ما در سازمان الصاعقه برای گفت و گوی فلسطینی دو مساله را مد نظر قرار داده ایم و گفته ایم که گفت و گوی فراگیر باید به دو نقطه اساسی تکیه کند؛ نخست آرمان های ملی فسطین از جمله حق بازگشت به خانه و کاشانه شان و آزادی سرزمین و باز پس گیری دارایی ها بر اساس قوانین بین المللی را در برگیرد و در ثانی سازمان آزادی بخش فلسطین ساماندهی شود کما این که تاکید کرده ایم که در گفت و گو باید اراده سیاسی برای پایان اختلافات داخلی بین حماس و فتح وجود داشته باشد.
س: پیشنهادهای مسئولان مصری به شما چه بوده است؟
ج: مصری ها معتقدند که طرح آرام سازی تاکنون موفق بوده است و اکنون بر اساس آن چه که به ما ابلاغ شده آنان در اندیشه پایان دادن به اختلافات داخلی فلسطین هستند و بر همین اساس، طرح گفت و گوی دو جانبه با گروه های مختلف فلسطینی را مطرح کردند آنان اندکی بعد طرح گفت و گو با گروه های وابسته به ساف را مطرح کردند و بدین ترتیب، چهار گروه فلسطینی را در دمشق از گفت و گوها مستثنا کردند و نیز برخی از گروه های همپیمان با حماس را برای گفت و گو دعوت نکردند.
مصری ها همچنین طرح تشکیل دولت تکنوکرات را مطرح نمودند از منظر ما این طرح مردود است و بر اساس مطالعاتی که داشته ام سازمان اطلاعات رژیم صهیونیستی بود که طرح تشکیل حکومت تکنوکرات و انحلال دولت وحدت ملی و مجلس قانونگذاری فلسطین را مطرح نمود و اکنون نیز گروه های مختلف فلسطینی و عربی این طرح اسراییل را پذیرفته اند و این طرح به واقع خطر بزرگی برای آرمان های ملی و مساله فلسطین است.
مصری ها همچنین طرح تشکیل “حکومت توافق” را در سر دارند و از واژه “حکومت توافق ملی” استفاده کرده اند و این در حالی است که حماس خواهان تشکیل دولت وحدت ملی است ما با تشکیل حکومت تکنو کرات مطلقا مخالفیم. ماموریت اصلی حکومت تکنو کرات گذراندن زندگی روز مره، لغو محاصره، برگزاری انتخابات واگذاری مسئولیت امنیتی به تشکیلات ابو مازن است تصور آنان از تشکیل حکومت وفاق ملی و ماموریت آن همین بوده است.
س: آیا طرح اعزام نیروهای عربی به نوار غزه به شما ارائه شده است موضع گیری شما درباره این طرح چیست؟
ج: آری این طرح به ما ارائه داده شد اما ما با اعزام نیروهای عربی به نوار غزه به شدت مخالفیم ما با استقرار نیروهای بین المللی در کرانه باختری و یا حتی نیروهای اردنی حافظ امنیت نیز مخالفیم.
هدف نیروهای عربی که قرار است به نوار غزه اعزام شوند باز پس گیری مقرهای تشکیلات خودگردان از جنبش حماس و ساماندهی به سرویس های امنیتی این تشکیلات پس از ناکامی ژنرال “دایتون” در اجرای توطئه ای است که “محمد دحلان” و “مشهراوی” را بر اجرای آن مکلف کرده بود.
هدف از اعزام نیروهای عربی به نوار غزه آن گونه که بنده فهمیده ام و همانطور که رئیس تشکیلات خودگردان در نامه اش به دولت مصر اعلام کرد حاکمیت مجدد گروه رام الله بر نوار غزه و بازگرداندن مجدد برنامه سازش فتح به نوار غزه و در نهایت به اسراییل اطمینان خاطر دادن است به هر حال ما با هر گونه نقش کشورهای عربی که در اندیشه احیای برنامه سازش و موضع گیری علیه مقاومت است مخالفیم.
به دیگر سخن، شایسته نیست که نیروهای عربی و اتحادیه عرب در تشدید اختلافات داخلی فلسطین شرکت کنند اعزام نیروهای عربی به نوار غزه بالطبع به تشدید اختلافات در داخل فلسطین منجر خواهد شد بنابراین نیروهای عربی هرگز نباید در نقش یک پلیس که به نفع منافع اسراییل کار می کند ظاهر شوند.
آن زمان که ملت ما در نوار غزه پیش از امضای آرام سازی پیوسته قربانی می شدند چرا هیچ کس در اندیشه اعزام نیروهای عربی یا بین المللی برای حمایت از ملت فلسطین و دفع بلای هولوکاست اسراییل نبود و من از این بیم دارم که نیروهای عربی برای سرکوب مقاومت و نه نابودی اشغالگران عازم نوار غزه شوند به این معنا که نقش این نیروها جلوگیری از فعالیت مقاومت و اجرای مرحله نخست نقشه راه که همان خلع سلاح گروه های مقومت است می باشد بر همین اساس ما بار دیگر مخالفت خود را با اعزام این نیروها خواه در نوار غزه و خواه در کرانه باختری اعلام می کنیم.
س: به طور کلی ارزیابی شما از مذاکرات دو جانبه قاهره چیست آیا شما مساله تازه ای را از طرف های ذیربط شنیده اید که نشان دهنده جدی بود آنان در گفت و گوی ملی باشد؟
ج: ما معتقدیم که دولت مصر از وضعیت کنونی فلسطین بسیار دردمند و نگران است. مصری ها به ما ابلاغ کرده اند که از تشدید دامنه اختلافات بیمناک هستند و این را می دانند که ارائه راه حل های مختلف کار ساده و آسانی نیست آن چه که بیش از همه مرا رنجیده خاطر می کند این که برخی از گروه های وابسته به سازمان آزادی بخش فلسطین منافع حزبی و مادی خود را بالاتر از منافع ملت فلسطین می داند و به خاطر در اختیار داشتن امکانات هنگفت مالی و اداری تنها خود را به تشکیلات خودگردان نزدیک می کنند و هیچ گونه موضع گیری منطقی برای حل اختلافات موجود و تحقق وحدت ملی فلسطین و ساماندهی به سازمان آزادی بخش فلسطین و اصلاح ساختار و فعال سازی آن و نیز پایان دادن به سلطه گری یک جانبه در ساف اتخاذ نمی کنند؛ سلطه ای که از سال 1968م. آغاز شد و تا به امروز نیز ادامه دارد و برای ملت ما جز بلا و بدبختی چیز دیگری در بر نداشته است و ما را از یک شکست و بدبختی به شکست و بدبختی دیگری سوق می دهد تا این که در نهایت به آمادگی برای چشم پوشی از حق بازگشت آوارگان به خانه و کاشانه شان و حق باز پس گیری اموال و دارایی های آنان منجر شده است.
س: آیا مصری ها زمانی را برای گفت و گوی فراگیر مشخص کرده اند یا این که آن چه مطرح شده تنها مربوط به گفت و گو بین جنبش های حماس و فتح است؟
ج: به اعتقاد بنده تا به امروز هیچ نیتی برای دعوت از چهار گروهی که در آغاز سخنانم بدان ها اشاره کردم برای مشارکت در گفت و گو وجود ندارد از منظر ما بدون حضور این گروه ها هرگز نمی توان درباره گفت و گوی فراگیر ملی سخن گفت آنان خواهان این هستند که تنها به گروه های وابسته به سازمان آزادی بخش فلسطین در این گفت و گوها اکتفا کنند و طرح مصر را بر اساس مذاکرات دو جانبه شان با این گروه ها مشخص کنند و پس از آن این طرح را به اتحادیه عرب ارائه می کنند و اتحادیه عرب نیز آن را به فتح ابلاغ خواهد کرد و در صورت مخالفت حماس با آن، به حاشیه رانده می شود همانگونه که شنیدید عمرو موسی نه با اسراییل و نه با آمریکا با این لحن تند سخن نگفت.
س: در قبال این طرح آیا طرف های عربی اعمال فشار نمی کنند؟
ج: ما امیدواریم که عرب ها از جمله سوری ها کار نظارت بر گفت و گوی ملی فلسطینیان را به عهده بگیرند سوری ها در حمایت از جنبش مقاومت فلسطین تاکنون اقدامات گسترده ای انجام داده اند. جنبش مقاومت فلسطین از سوریه شکل گرفت. سوریه تنها کشور عربی است که همچنان از جنبش های مقاومت علیه اشغالگران آمریکایی و اسراییلی جهت آزاد سازی ما بقی اراضی فلسطینی، سوری، لبنانی و غیره حمایت می کند بر همین اساس ما امیدواریم که یمن و سوریه و دیگر کشورها در این گفت و گو مشارکت کنند تا بدین ترتیب ما شاهد یک گفت و گوی جدی باشیم و این کشورها علاوه بر این باید از نتایج گفت و گوها نیز حمایت و پشتیبانی کنند.
آن گونه که بنده مطلع شده ام دست کم هفت دولت عربی با اعزام نیروهای عربی به نوار غزه مخالف هستند به این دلیل که در خصوص نقشی که این نیروها در صدد اجرای آن هستند شبهاتی وجود دارد به ویژه آن که ما چیزی از مذاکرات کنونی بین مذاکره کنندگان فلسطینی و اسراییلی نمی دانیم و حتی ممکن است که طرح این پیشنهاد برای اتلاف وقت و یا چه بسا یک طرح راستین باشد ما هرگز نمی پذیریم که ملت ما بیش از این متحمل ضرر و زیان شود.
محاصره غزه و گذرگاه رفح
س: در 8/8/2008م. شما در تحصن گروه های مقاومت فلسطین در دمشق به نشان اعلام همبستگی با محاصره شدگان غزه شرکت کردید به علاوه این که بیانیه ها و اظهارات مختلفی را تاکنون ارائه نموده اید آیا می توانید موضع الصاعقه را دقیقا برای ما توضیح دهید؟
ج: ما معتقدیم که محاصره ظالمانه نوار غزه یک توطئه است که طرف های مختلف فلسطینی و عربی و بین المللی در آن شرکت دارند حتی کمیته چهار جانبه بین المللی به ریاست تونی بلر این جنایتکار جنگی و ایالات متحده آمریکا نیز در این توطئه دست دارند. هدف از اجرای این توطئه شکست خواست و اراده ملت ما و تضعیف مقاومت است؛ چرا که آنان هر چه تلاش می کنند قادر نیستند مقاومت را سرکوب یا این که توطئه صهیونیست ها را بر رهبری فلسطین و دولت های عربی تحمیل کنند. بستن گذرگاه های مرزی از جمله گذرگاه رفح و ایجاد ایست های بازرسی در کرانه باختری که تاکنون به تعداد 632 رسیده است و ادامه بازداشت ها و ترورها و ساخت دیوار نژادپرستانه حایل همگی خسارت های بسیار سنگینی بر بافت اقتصادی و سیاسی و اجتماعی ملت فلسطین وارد ساختند و بنده معتقدم که کشورهای عربی باید با این محاصره ظالمانه مخالفت و برای بازگشایی گذرگاه های مرزی تلاش و توطئه گران فلسطینی و عربی را رسوا سازند.
س: موضع شما در قبال بسته ماندن گذرگاه رفح چیست؟
ج: این یک گذرگاه فلسطینی ـ مصری است که هیچ کس مطلقا اجازه بستن آن را تحت فشار و باج خواهی و یا در راستای اجرای خوانسته های رژیم صهیونیستی و آمریکا ندارد. همه روزه شکوه و شکایت دانشجویانی که نمی توانند به دانشگاه های بروند یا بیماران و مجروحانی که قادر به سفر برای درمان بیماری خود نیستند می شنویم این محاصره در طول تاریخ فلسطین بی سابقه است و در این میان مساله ای که ما را خاطر جمع می کند این است که اهالی نوار غزه به رغم محاصره ظالمانه بیش از هر زمان دیگری به مقاومت پایبند است و هیچ کس تاکنون نتوانسته است این مردم سخت کوش را زیر سلطه خود درآورد بر عکس اعمال فشارها باعث شده است تا این مردم بیش از پیش به حقوق و آرمان های خود پایبند بمانند و تسلیم نشوند.
س: آیا شما مساله گذرگاه رفح را با مسئولان مصری در میان گذاشته اید؟
ج: البته ما نیز به نوبه خود خواستار بازگشایی همه گذرگاه های مرزی و پایان محاصره شده ایم محاصره نباید ادامه یابد از کشور دوست و برادر خود مصر می خواهیم که به خواسته های اهالی غزه و خواسته های امت اسلام پاسخ مثبت دهد و گذرگاه رفح را به روی فلسطینیان بگشاید تا بلکه اندکی از محنت های اهالی غزه کاسته شود.
قدس … خطرات و چالش ها
س: همان طور که می دانید قدس در معرض یهودی سازی قرار دارد و همه روزه بر تعداد شهرک های یهودی و حفاری ها زیر مسجد الاقصی افزوده می شد به نظر شما موضع گیری فلسطینیان با این توطئه ها تا به حال چگونه بوده است؟
ج: پیش از هر چیز بر خود لازم می دانم که از شیخ بزرگوار رائد صلاح رئیس کمیته دفاع از مسجد الاقصی و رئیس جنبش اسلامی اراضی اشغالی 1948م. تقدیر و تشکر کنم این بزرگوار شب و روز به دفاع از مسجد الاقصی مشغول است و نسبت به خطراتی که این معراجگاه پیامبر اکرم (ص) و سومین حرم شریف را تهدید می کند بارها هشدار داده است.
قدس پیش از ظهور دیانت های یهودی و مسیحی و اسلامی یک شهر عربی و اسلامی بوده است قوم عرب بودند که شهر قدس را ایجاد کردند و هنگامی که مسلمانان این شهر را به دست ابو عبیده جراح و خلیفه دوم عمر بن خطاب آزاد کردند قدس به یک شهر عربی و اسلامی تبدیل گشت و زبان و معماری و تمدن این منطقه نیز اسلامی شد. هر دو بخش اشغالی قدس یعنی قدس شرقی و غربی، عربی و اسلامی است و یهودیان در آن هیچ جایی ندارند. باستان شناسان تاکنون هیچ اثر یهودی در هیچ کجای فلسطین نیافتند حال سوال این است که تشکیلات خودگردان و سازمان آزادی بخش فلسطین و حتی برخی گروه های فلسطینی و رهبران عربی برای نجات قدس چه کاری تاکنون انجام داده اند؟!
س: با توجه به کوتاهی همگان در دفاع از این مکان قدس سوال بنده این است که کمیته رهایی قدس، سازمان آزادی بخش فلسطین و حتی گروه های مختلف فلسطینی تاکنون در این زمینه چه اقدامی انجام داده اند؟
ج: این کوتاهی از جانب همه گروه های فلسطینی و دولت های عربی و اسلامی کاملا مشهود است و بنده امیدوارم که هشدارهای شیخ رائد صلاح به گوش همه حکام عربی و اسلامی رسیده باشد.
س: درباره ملت های عربی و اسلامی چه آیا چگونه می توان آنان را برای دفاع از قدس با خود همراه نمود؟
ج: همان طور که پیشتر گفتم هم ملت ها و هم دولت های اسلامی در دفاع از قدس مقصرند واقعیت این است که حمایت های مردمی از قدس بین دو قطب غربی و شرقی کشورهای اسلامی کاملا از هم متفاوت است با توجه به مطالعاتی که بنده انجام دادم متوجه شدم که ابراز همدردی و همبستگی ساکنان قطب غربی کشورهای اسلامی از قدس و مسجد الاقصی نسبت به ساکنان قطب شرقی به مراتب بیشتر است و امیدواریم که از طریق برخی کمیته های ملی و اسلامی مانند کمیته عربی و بین المللی “بزرگداشت شصتمین سالگرد اشغال قدس” بتوانیم که حمایت های افکار عمومی مسلمانان جهان در دفاع از قدس را هر چه بیشتر جلب کنیم و بتوانیم هر دو بخش قدس را به جایگاه اسلامی خویش باز گردانیم.
س: آیا تحقق این مهم مستلزم انجام برخی اقدامات جدید نیست؟
ج: بنده معتقدم که ما در گذشته در خصوص روشنگری افکار جوانان و نسل جدید کوتاهی کردیم و بنده از نزدیک شاهد این بوده ام که جوانان ما طرح ها و ابتکاراتی را در دست دارند که استفاده از آن می تواند روند فعالیت کمیته های حامی قدس را به طور چشمگیر بالنده نماید.
امیدواریم که نخبگان و فرهیختگان جامعه ما بیش از گذشته در دفاع از قدس شریف حضور داشته باشند تا بار دیگر شاهد مجد و عزت قدس نظیر آن چه که در صدر اسلام بود باشیم؛ زمانی که حتی یک یهودی نیز در قدس حضور نداشت. حفاری ها و جنایت های متعدد علیه مسجد الاقصی و تخریب بیش از دویست مسجد در این مکان مبارک نشان دهنده میزان حقد و عداوت دیرینه یهودیان از اسلام و مقدسات اسلامی است.
سازمان آزادی بخش فلسطین .. واقعیت ها و آینده مبهم
س: شما در مذاکرات قاهره در ماه مارس 2005م. یکی از طرف های مذاکره بودید و در پی این مذاکرات سندی امضا شد که پیمان قاهره معروف گشت و همه گروه های فلسطینی نیز آن را امضا کردند یکی از مفاد این پیمان اصلاح ساختار سازمان آزادی بخش فلسطین بر اساس مشارکت همه گروه ها در آن است آیا پیشرفتی در این زمینه حاصل شده است؟
ج: خیر تاکنون هیچ پیشرفتی حاصل نشده است. رئیس تشکیلات خودگردان به عنوان رئیس کمیته اجرایی ساف دست به هیچ اقدام عملی برای اجرای پیمان قاهره در این زمینه نزد.
ما در قاهره از دولت مصر خواستیم که هر چه سریعتر برای اجرای مفاد پیمان قاهره اقدام کند و گروه هایی را که تاکنون به عضویت سازمان آزادی بخش فلسطین در نیامدند در این سازمان مشارکت دهد.
س: آیا مقصود شما این است که محمود عباس باید پاسخگو باشد؟
ج: آری! قطعا همینطور است بنده عباس را مسئول عدم اجرای پیمان قاهره از سه سال قبل تاکنون می دانم و همچنین تاکید می کنم که نامبرده نباید در یک زمان هم رئیس تشکیلات خودگردان باشد و هم رئیس کمیته اجرایی ساف عباس باید در اصلاح و فعال سازی ساف بر پایه اصول دمکراسی عمل کند ما سازمانی می خواهیم که همچون یک خیمه همه ملت فلسطین را در خود جای دهد ما خواستار بازگشت به منشور ملی هستیم منشور ملی باید اوضاع ما را بهبود بخشد.
س: شما به عنوان رئیس کمیته پیگیری منتخب همایش فرهیختگان فلسطینی و عرب برای اصلاح ساختار ساف چه کاری انجام داده اید؟
ج: ما فعالیت های مان را در مرحله اخیر در یک نقطه خلاصه کردیم و آن عبارت از تحقیق و بررسی و برپایی سمینارها و جلسات مختلف در خصوص اصلاح ساختار و فعال سازی سازمان آزادی بخش فلسطین و چارچوب کلی آن نظیر کمیته اجرایی و شورای ملی و شورای مرکز می باشد.
ساف از اجماع کلی برخوردار نیست و همچنان یک گروه بر آن حکم می راند. ما خواستار اصلاح ساختار و بازسازی آن هستیم. دوره شورای ملی فسطین از سال 1991م. به پایان رسید به دیگر سخن پس از این تاریخ وجود شورای ملی فلسطین غیر قانونی است و وجود کمیته اجرایی بر پایه قانون اساسی و به خاطر وفات و استعفای بیش از نیمی از اعضای آن غیر قانونی است. همچنین شورای مرکزی مشروعیت خود را از دست داده است نباید از شورای ملی فلسطین و کمیته اجرایی و شورای مرکزی تنها برای خدمت رسانی به یک گروه یا یک برنامه سیاسی بهره برد.
س: نظر شما درباره تمدید دوره ریاست عباس چیست؟
ج: این یک اقدام غیر قانونی است و ما با آن مخالفیم قانون اساسی باید درباره انتخابات حکم کند. دوره قانونی ریاست تشکیلات خودگردان در نهم ژانویه سال آینده میلادی به پایان می رسد و حضور عباس در سمتش پس از این دوره غیر قانونی است. نظر دکتر خالدی که یکی از مدونان قانون اساسی فلسطین می باشد نیز همین است.
س: آیا در جریان گفت و گو این مساله نیز یکی از موارد بحث است؟
ج: البته! من از همه گروه های فلسطینی به ویژه سازمان آزادی بخش فلسطین می خواهم که برای موفقیت گفت و گوی فراگیر ملی تلاش کنند و از اجرای تواقنامه های قاهره و صنعا و سند وفاق ملی حمایت و پشتیبانی کنند و برای نیل به این مهم در ابتدا باید محاصره ظالمانه نوار غزه پایان یابد و به دشمن اجازه سوء استفاده از شکاف داخلی را نباید داد کما این که امیدوارم همه گروه های فلسطین در گفت و گوی فراگیر ملی مشارکت نمایند.