شنبه 10/می/2025

اقدامات سازمان یافته فتح برای به شکست کشاندن گفت و گوی قاهره

یکشنبه 19-اکتبر-2008

به باور ناظران سیاسی درخواست فوزی برهوم سخنگوی جنبش مقاومت اسلامی حماس از مقامات قاهره  ـ پایتخت مصر ـ مبنی بر رسوا سازی عاملان فتنه انگیز در داخل فلسطین امری شگفت انگیز نیست.

این ناظران معتقدند که دلیل بحران داخلی به اظهارات و موضع گیری های جائرانه و سخیفانه محمود عباس رئیس تشکیلات خودگردان فلسطین و اطرافیانش بر می گردد، زیرا از لابلای این اظهارات و موضع گیری ها به این جمع بندی می رسیم که عباس و اطرافیانش مخالف نشست و گفت و گو با رهبران حماس هستند و این گفت و گو را به نشست حماس با تمامی گروه های فلسطینی مشروط می کنند و این به معنی سنگ اندازی بر سر راه تلاش های مصر در جهت یکپارچه سازی ملت فلسطین می باشد، همان کاری پیمان مکه مکرمه را به شکست کشاندند.

تشکیلات خودگردان گفت و گو با حماس را رد می کند

این مسئله از لابلالای برخی تحولات پر پیداست. روزنامه “الحیات” چاپ لندن به نقل از منابع معتبر مصر نوشت که محمود عباس رئیس تشکیلات خودگردان فلسطین دیروز شنبه با عمر سلیمان رئیس سرویس های اطلاعات مصر تماس تلفنی برقرار کرد و مخالفتش با گفت و گو با حماس را به او اعلام کرد.

از سوی دیگر، نبیل ابوردینه سخنگوی ریاست تشکیلات خودگردان تاکید کرد که محمود عباس با تشکیل کمیته های دوجانبه در چارچوب زمینه سازی برای گفت و گوی ملی فراگیر فلسطینی مخالفت می کند.

وی در گفت و گو با روزنامه الحیات تاکید کرد که عباس به گفت و گوی فراگیر پایبند است، ولی با تشکیل کمیته های دو جانبه مخالفت می کند.

در همین راستا، روزنامه “النهار” چاپ لبنان به نقل از منابع فلسطینی نوشت که عباس نسبت به طرح مصر ملاحظاتی دارد که قرار است در جریان سفرش به قاهره طی چند روز آینده آنها را با مسئولان مصری در میان بگذارد که یکی از آنها به مخالفتش با طرح گفت و گوهای دو جانبه قبل از دستیابی به توافق برای پایان بخشیدن به بحران داخلی مربوط می شود.

از سوی دیگر، عزام الاحمد رئیس فراکسیون جنبش فتح در پارلمان فلسطین تصریح کرد که جنبش متبوعش با درخواست حماس مبنی بر گفت و گو پیش از نشست اعلام شده تحت نظارت مصر مخالفت می کند.

فریب کاری ها و سیاه نمایی های فتح عیان شده است

جنبش حماس طی بیانیه ای ضمن ابراز نگرانی از تداوم مخالفت فتح و عباس با گفت و گوی ملی تاکید کرد که آنان در راستای ادامه و تعمیق و تشدید بحران داخلی می کوشند و می خواهند تلاش های مصر را به شکست بکشند.

از سوی دیگر، اسماعیل هنیه نخست وزیر دولت مردمی و منتخب فلسطین ضمن محکوم کردن مخالفت فتح و تشکیلات خودگردان با گفت و گوی با رهبران حماس گفت که دوست داریم که فتح و تشکیلات خودگردان با گفت و گوی ملی موافقت کنند و دست از عناد ورزی بردارند.

از سوی دیگر، حماد الرقب سخنگوی حماس ضمن ابراز تاسف از سنگ اندازی ها و عوامفریبی ها و سیاه نمایی های جنبش فتح و تشکیلات خودگردان تاکید کرد که این ترفندها برای همگان شناخته شده است و بحث گفت و گوی حماس با گروه های فلسطین انسان را شگفت زده می کند، زیرا حماس با این گروه ها هیچ مشکلی ندارد. 

وی تلاش های جنبش فتح و مقامات تشکیلات خودگردان برای تداوم بحران و شکاف داخلی را به شدت محکوم کرد.

مخالفت با معترضان گفت و گوی ملی

حماس تنها گروهی نیست که خواستار محکوم کردن درخواست های مبنی بر رد گفت و گوی ملی می شود، زیرا علاوه بر آن گردان های شهدای الاقصی شاخه نظامی فتح نیز خواستار غنیمت شمردن این فرصت طلائی پیش آمده شد. (گفت و گوی ملی تحت نظارت مصر)

گردان های شهدای الاقصی طی بیانیه ای از عباس خواستند تا دسیسه چینان علیه آرمان فلسطین را سرکوب کند و با آنانی که در جهت به شکست کشاندن گفت و گوی ملی و طرح آشتی ملی تلاش می کند، مقابله کند.

این گردان ها همچنین تداوم درخواست های غیر مسئولانه برخی رهبران فتح جهت به شکست کشاندن طرح گفت و گو و آشتی ملی را محکوم کرده و حمایت کامل خود از این طرح و گفت و گوی فتح با حماس را مورد تاکید قرار دادند.

تشدید بازداشت اعضا و فعالان حماس

تحلیلگران سیاسی بر این باورند: از جمله اقداماتی که می تواند گفت و گوی ملی را به شکست بکشاند علاوه بر مخالفت رهبران فتح با گفت و گو با حماس، اقدام سرویس های امنیتی تشکیلات خودگردان در بازداشت و سرکوب اعضا، فعالان و حامیان حماس در کرانه باختری و یورش این سرویس ها به نهادها و موسسه ها و ارگان های وابسته به حماس و مداخله جویی های آمریکا و رژیم صهیونیستی در امور داخلی فلسطین است.

در همین راستا، هنیه تاکید کرد که موفقیت تلاش های مصر در زمینه گفت و گو در گرو پایان بخشیدن به جنایات و اقدامات سرکوبگرانه سرویس های امنیتی عباس علیه اعضا و فعالان و حامیان حماس و پایان بخشیدن به اقدامات مداخله جویانه است.

هنیه طی نطقی در خطبه های نماز جمعه در مسجد غربی اردوگاه الشاطی شهر غزه تاکید کرد که اقدامات سرویس های امنیتی عباس علیه اعضا و فعالان حماس، ادعاهای مربوط به کشف انبار اسلحه حماس و شایعه پراکنی های دشمنان داخلی و خارجی نوید بخش آغاز گفت و گوی ملی نیست و این اقدامات نشانگر تداوم مخالفت آمریکا و “اسرائیل” با گفت و گوی ملی و وجود یک جریان تبهکار و فتنه انگیز و مخالف گفت و گوی ملی و نفوذ سرویس های امنیتی رژیم صهیونیستی در بدنه سرویس های امنیتی عباس است.

گردان های شهدای الاقصی جنبش های فتح و حماس را به زمینه سازی مناسب برای به ثمر نشستن گفت و گوی ملی به منظور متوقف نمودن اقدامات تحریک آمیز فرا خواندند و بر لزوم آزادی بازداشت شدگان سیاسی در کرانه باختری، پایان بخشیدن به بازداشت ها و تعقیب مجاهدان و تلاش در جهت به ثمر نشستن تلاش های مصر در زمینه آشتی ملی تاکید کردند.

خبرها حاکیست که سرویس های امنیتی عباس به بازداشت اعضا و فعالان و حامیان حماس در استان های کرانه باختری شدت بخشیده اند، به گونه ای این سرویس ها طی چند روز گذشته 13 تن را بازداشت کرده اند که شماری از آنان اسیرانی هستند که از زندان های اسرائیل آزاد شده اند.

از قوه به فعل درآوردن وعده ها

دکتر سامی ابوزهری سخنگوی حماس برخی مقامات فتح را به سنگ اندازی بر سر راه هرگونه گفت و گوی ملی متهم و تاکید کرد: پر پیداست که رهبران فتح و مقامات تشکیلات خودگردان فلسطین به خاطر سرسپردگیشان به اسرائیل و حفظ منافع و مصالح شخصی و حزبیشان با آشتی ملی مخالفند.  

 

لینک کوتاه:

کپی شد