حجت الاسلام و المسلمین دکتر سید احمد موسوی سفیر جمهوری اسلامی ایران در سوریه و رئیس کمیته حمایت از انقلاب اسلامی مردم فلسطین در گفت و گویی خبری درباره تحولات و اوضاع منطقه اظهار داشت که رژیم صهیونیستی در وضعیت نابسامانی به سر می برد و کشورهای حوزه مقاومت که تحت فشار هستند، توطئه های دشمنان را خنثی خواهند کرد.
متن گفت و گو از نظر خوانندگان محترم می گذرد:
س: با توجه به حضور شما به عنوان سفیر جمهوری اسلامی ایران در سوریه، انفجارها و برخی از اقدامات مشکوک اخیر را در چه راستایی ارزیابی کرده و مسئولین آن را از چه گروه و جریانی می دانید؟
ج: انفجارها و اقدامات تروریستی در لبنان توسط کسانی طراحی و اجرا می شود که منافع خود را در بی ثباتی و ناامنی لبنان جستجو می کنند و از شرایط موجود پس از جنگ 33 روزه و افتخارات مقاومت نا خرسندند لذا با اقدامات انفعالی و با همراهی و کمک و خدمت به سرویس های بیگانه (موساد و سیا) چنین برنامه هایی را اجرا می نمایند. البته این مزدوران باید بدانند که آحاد مردم لبنان آن را می شناسند و ثانیا این کارها بر عزم و اراده بلند مقاومت مردم لبنان تاثیر نخواهد گذاشت.
س: آیا انفجار در جاده فرودگاه دمشق نیز در همین راستا است؟
ج: انفجار در جاده فرودگاه دمشق نیز بی ارتباط با اقدامات تروریستی در لبنان نیست. سازمان های اطلاعاتی آمریکا و رژیم صهیونیستی از جمله سیا و موساد و شعبه های تابعه آن ها و سازمان های موازی و همسو با آن ها با کمک سازمان های اطلاعاتی برخی کشورها در منطقه که در سیاست های خود در منطقه ناکامی هایی داشته اند با همدستی هم علیه کشورهای محور مقاومت و نیروهای مقاومت و ملت های مسلمان و مقاومت در سوریه و لبنان و غزه و… این گونه اقدامات را با دو هدف انجام می دهند.
1ـ کاهش ناراحتی خود به خاطر ناکامی ها و شکست سیاست ها و برنامه ها که ناشی از نوعی خود کم بینی و حسادت سیاسی است.
2ـ ضربه به مقاومت در مقابله با استکبار و صهیونیست ها و اجرای منویات آمریکا جهت تحقق اهداف شوم و اهداف طراحی شده آمریکا و صهیونیست ها در آناپلیس
س: استدلال و اسناد موجود چنین تحلیلی را قبول دارید؟
ج: اگر چه تحقیقات در این زمنیه هنوز تکمیل نشده است اما شواهد و قراین و مشابهت در مواد منفجره مورد استفاده و نیز زمان انجام و اشخاص دستگیر شده و اعترافات اولیه آن ها حکایت از ارتباط این اقدامات با هم و دخالت کشورهای خارجی در برنامه ریزی و هزینه های آن ها در همکاری با سیا و موساد دارد.
س: آیا افکار عمومی نسبت به عاملین و اهداف این اقدامات آگاهی دارند؟
ج: همینطور است؛ یکی از اهداف مهم کسانی که این اقدامات را انجام می دهند، به زعم خود می خواهند زمینه را برای جبران ناکامی های گذشته در انتخابات آتی لبنان فراهم نمایند و منافع خود و پیروزی طرفداران خود را از طریق بی ثباتی و ناامنی و صرف هزینه های کلان و همکاری با سیا و موساد دنبال می نمایند زیرا در شرایط عادی مردم حقایق را می دانند و عزت و سربلندی را که مقاومت در جنگ 33 روزه برای لبنان، اعراب و مسلمانان به وجود آورد نمی توانند فراموش نمایند. مطمئنا نتیجه انتخابات به نفع مردم لبنان خواهد بود چون مردم لبنان مردم رشیدی هستند و خوب دوست از دشمن می شناسند.
س: عکس العمل مردم پس از این آگاهی چه خواهد بود؟
ج: پیش بینی در شرایط عادی و آزادی عمل مردم امری ممکن است و مردم مسلمان اعم از شیعه و سنی و مسیحیان و دیگر مذاهب و ادیان همه به عنوان لبنانی واقعیات را می دانند و در انتخابات دنبال کسانی هستند که دلسوز کشور ملت و در مقابل دشمنان با تمام قدرت باشند اما فشارهای سیاسی و وابستگی سیاسی به غربی ها و پرداخت پول های کلان توسط کشورهای ثروتمندی که احساس خسارت و ناکامی در شرایط امروز لبنان می کنند می تواند تا حدودی بر نتایج انتخابات لبنان تاثیر گذار باشد. این مساله ای است که ازسوی دولت و ملت لبنان و دوستان لبنان آزاد و مستقل باید مورد توجه قرار گیرد.
س: آیا دخالت سرویس های برخی کشورهای عربی در این اقدامات علیه سوریه توجیه عقلی دارد؟
ج: همانگونه که اظهار شد تحقیقات در خصوص این اقدامات تروریستی ادامه دارد و مرتبط بودن این اقدامات تا حدودی مشخص شده و این که سیا و موساد طراحان و برندگان به ظاهر این اقدامات تروریستی هستند مشخص است، اما این که برخی کشورها به خاطر ناکامی های خود در مسائل منطقه منفعلانه با این سازمان ها وارد همکاری بر علیه محور مقاومت شده اند سوال برانگیز است. سوریه به عنوان کشور مقاومت در برابر تهدیدات صهیونیست ها و حامی مقاومت در لبنان و فلسطین صداقت خود را در این خصوص به اثبات رسانده است و از طرف آمریکا و صهیونیست ها مانند ایران و مقاومت لبنان و حماس و جهاد اسلامی در غزه تحت فشار است.
س: با توجه به اهداف این اقدامات، نتیجه حاصله برای سوریه چه خواهد بود؟
ج: آمریکا و صهیونیست ها در راستای انزوا و ایجاد محدودیت منطقه ای و بین المللی و فشار و تحریم سوریه و جمهوری اسلامی ایران حرکت می کنند حق طبیعی چنین کشورهایی است که برای خنثی سازی توطئه ها و فشارها و خروج از حلقه های فشار راه های مناسب را رصد و به صورت مطالعه شده در راستای گسترش روابط بین المللی خود تلاش نمایند.
س: فشار غرب بر سوریه تا چه زمان ادامه خواهد داشت؟
ج: غربی ها با سیاسی نمودن بعضی موضوعات، آن موضوعات را وسیله اعمال فشار و نظر خود به دیگر کشورها می نمایند و این نیز از همین مقوله ها است که آمریکایی ها با نفوذ و قدرتی که دارند این پرونده را باز نگه داشته اند تا هر زمان لازم دیدند با بهانه آن به سوریه و مقاومت فشار آورده و نظرات خود را اعمال نمایند.
س: سوریه تا چه حد نسبت به باز پس گیری جولان مصمم است؟
ج: رژیم اشغالگر قدس بخشی از خاک سوریه را در جولان و نقاط دیگر اشغال نموده و صدای صلح طلبی و دمکراسی خواهی آمریکا و اسراییل نیز در جهان بلند و در بوق و سورنا است. یکی از شیوه های معمول برای اثبات دروغگویی و بی صداقتی آن ها همین است که برای باز پس گیری و آزاد سازی سرزمین های اشغال شده به میانجیگری دیگر کشورها پاسخ رد نداده و مشروط به آزادی اراضی اشغالی به عنوان پیش شرط به صورت کنترل شده وارد شد و وجهه بین المللی آمریکا و اسراییل را با اثبات دروغگویی آن ها به صورت عملی خراب نمود و ابزار تبلیغاتی آن ها را بی اثر و خنثی ساخت. این اقدام سوریه هم در همان راستا قابل ارزیابی است و تا همین جا تا حدودی هم دروغگویی صهیونیست ها و بی صداقتی آن ها در مذاکرات ثابت شده همچنین ادامه تهدیدها و تهمت ها از سوی آمریکا و صهیونیست ها علیه سوریه همچنان ادامه دارد.
س: مذاکرات با رژیم صهیونیستی و وساطت ترکیه سرانجام معلومی دارد؟
ج: همانگونه که در سوال قبل نیز اشاره شده، این مذاکرات غیر مستقیم با وساطت ترکیه تاکنون تنها بی صداقتی و دروغ گویی صهیونیست ها و حامیان غربی آن ها را به دنبال داشته و مسئولین سوریه از رییس جمهور و نخست وزیر و وزیر خارجه و سایر مسئولین طی ماه جاری در مصاحبه های اختصاصی و مناسبت های مختلف بر استراتژیک بودن روابط با جمهوری اسلامی ایران و عدم تاثیر این گونه مسائل بر آن تاکید نموده اند.
س: امتیازی که سوریه می دهد چیست؟
ج: در جواب این سوال باید گفت آیا اسراییل به شرط سوریه مبنی بر پس دادن جولان و سایر اراضی اشغالی به سوریه عمل خواهد نمود؟ در 60 سال گذشته یک واقعیت مشخص شده که رژیم صهیونیستی و حامیان آن به هیچ معیار و ضابطه ای پایبند نیستند و تنها زبان زور و قدرت را می فهمند که در جنگ 33 روزه این قضیه ثابت و تایید شد. در شرایط عادی و فعلی نه سوریه از مواضع خود عقب نشینی می کند و نه صهیونیست ها به راحتی و بدون فشار اراضی اشغال شده را آزاد می کنند.
س: موضع اسراییل در قبال خروج از جولان تا چه حد صادقانه است؟
ج: در شرایط کنونی که مقاومت به خاطر پیروزی در جنگ 33 روزه از شرایط بسیار خوبی در لبنان و جهان عرب و اسلام برخوردار است تمام تلاش ها برای کنار زدن و تضعیف مقاومت از طرف آمریکا و صهیونیست ها و حامیان منطقه ای و درون لبنان آن ها به کار گرفته شده است و ادعای دروغین صهیونیست ها نیز در این مقطع می تواند در راستای فشار جهت خلع سلاح مقاومت طراحی شده باشد تا طرح صهیونیست را که به طرفداران داخل لبنان خود برای کنار زدن حزب الله و تضعیف آن ارائه داده اند یاری نماید.
س: واقعا رژیم صهیونیستی پس از جنگ 33 روزه قادر به تدارک اقدام نظامی علیه جبهه مقاومت نیست؟
ج: در امور نظامی و جنگ این که دشمن را در هیچ شرایطی نباید کوچک شمرد یک اصل است اما صهیونیست ها با ضربه ای که در جنگ 33 روزه متحمل شدند و قدرتی که در مقاومت لمس نمودند از یک سو و شرایط متزلزل و اوضاع نابسامان داخلی و اختلافات بین گروه ها و احزاب صهیونیستی در شرایط کنونی احتمال چنین اقدامی از سوی آن ها علیه مقاومت لبنان و سوریه بسیار کم است.