جمعه 09/می/2025

گزارش جامع وزارت اسیران فلسطین در مورد وضعیت نمایندگان اسیر پارلمان در زندان های صهیونیستی

پنج‌شنبه 13-نوامبر-2008

رژیم صهیونیستی همچنان 40 تن از نمایندگان مجلس قانونگذاری فلسطین و در راس آنان دکتر عزیز دویک رئیس این مجلس را بازداشت کرده است و این تعداد به 56 تن رسیده بود که شماری از آنان وزیر بودند. تعدادی از این نمایندگان و وزیران پس از گذراندن دوره محکومیت جائرانه شان و پرداخت غرامت های سنگین به این رژیم از زندان آزاد شدند.

در این راستا، ریاض الاشقر رئیس دایره اطلاع رسانی وزارت امور اسرا و آزادگان فلسطین طی گزارشی گفت که سه تن از بازداشت شدگان عضو جنبش فتح بودند که اسامی آنان به شرح زیر است: مروان برغوثی، جمال حویل و جمال طیراوی و یکی از اسیران احمد سعدات است که عضو جبهه خلق برای آزادی فلسطین می باشد. سعدات در زندان اریحا وابسته به تشکیلات خودگردان بازداشت شده است. 36 تن از ربوده شدگان عضو فراکسیون “تغییر و اصلاح” وابسته به جنبش مقاومت اسلامی حماس هستند و یکی دیگر از اسیران مهندس وصفی قبها وزیر امور اسیران در دولت دهم می باشد. 

وی افزود که 14 تن از نمایندگان اسیر که 35 درصد نمایندگان اسیر پارلمان فلسطین را تشکیل می دهند به حبس ابد 35 تا 50 ماهه محکوم شده اند که از جمله آنان مروان برغوثی است. یکی از دیگر از نمایندگان اسیر محمد جمال نتشه از الخلیل می باشد که از 6 سال پیش در سلول انفرادی زندان ایلون الرمله حبس شده است و عبدالرحمن زیدان نیز به رغم صدور حکم آزادیش به بازداشت موقت محکوم شده است. این اقدام در حالی صورت می گیرد که دشمن صهیونیستی با آزادی 4 تن از نمایندگان پارلمان پس از پایان مدت محکومیتشان مخالفت کرد که اسامی آنان به شرح زیر است: سمیر قاضی، محمد ابوجحیشه، ابراهیم ابوسالم و وائل حسینی و بقیه اسیران بدون اینکه اتهامی علیه آنان مطرح شود در بازداشت موقت به سر می برند و گاهی به دادگاه احضار می شوند و گاهی نیز آماج اقدامات سرکوبگرانه قرار می گیرند.

بازداشت غیر قانونی

در بخش دیگر این گزارش آمده است که ربودن نمایندگان پارلمان یک اقدام غیر قانونی به شمار می رود و با ابتدایی ترین موازین و قوانین بین المللی تضاد دارد و نشانگر تعدی به حقوق نهادهای قانونی و مصونیت نمایندگان پارلمان است که هدف عمده از این بازداشت ها به شکست کشاندن پارلمان فلسطین و تضعیف نظام سیاسی فلسطین و باج خواهی از ملت فلسطین و گروه های ملی جهت آزادی گلعاد شالیت نظامی ربوده شده صهیونیستی است و “اسرائیل” می خواهد از این نمایندگان اسیر به عنوان اهرم فشار در جهت آزادی شالیت استفاده کند.

عدم ارائه خدمات درمانی به نمایندگان اسیر بیمار

نمایندگان پارلمانی اسیر که بیشترشان نیز بیمارند از سیاست عدم ارائه خدمات درمانی رنج می برند، مسئله ای که باعث شده است تا تعداد بیماران رو به افزایش بگذارد و سلامتی و زندگی آنان به خطر بیفتد، زیرا تعداد زیادی از این اسیران به بیماری های خطرناک مبتلا هستند و نیاز مبرم به دارو و درمان دارند، ولی مسئولان زندان های صهیونیستی فقط به آنان داروهای آرام بخش می دهند. مسئله نگران کننده دیگر این که بیشتر این اسیران سن بالایی دارند و هر کدام از آنان با یک مشکلی جسمی مواجه هستند که در راس آنان دکتر دویک قرار دارد که 60 سال دارد. وی با چندین بیماری دست و پنجه نرم می کند که از جمله آنان می توان به مرض قند، کم خونی، اختلالات کیسه صفرا و سنگ کلیه اشاره کرد و بارها به بیمارستان انتقال داده شده اند، ولی هیچ فایده ای نداشته است. پزشکان معالج وی توصیه کردند که باید برای برداشتن سنگ کلیه اش هر چه زودتر تحت عمل جراحی قرار گیرد، ولی مسئولان زندان های صهیونیستی همچنان طفره می روند.

رئیس دایره اطلاع رسانی وزارت امور اسیران گفت که عزام سلهب 52 ساله که از سه سال پیش در زندان صهیونیستی به حبس کشیده شده است از بیماری فشار خون رنج می برد و به همین خاطر بارها بیهوش شده است و بارها به خاطر زمین خردنش غضروف های زانویش آسیب دیده است و نیاز مبرم به درمان دارد.

وی یاد آور شد که شیخ احمد حاج 71 ساله یکی دیگر از نمایندگان اسیر پارلمان است که مرض قند و فشار خون رنج دارد و مهندس وصفی قبها وزیر سابق امور اسیران نیز به مرض قند و فشار خون و چندین بیماری دیگر مبتلاست.

این مقام فلسطینی گفت که مسئولان زندان های صهیونیستی این اسیران را از خدمات درمانی محروم ساخته، حتی خانواده هایشان را نیز ممنوع الملاقات کرده اند و از انتقال اسیران بیمار به مراکز درمانی خودداری می کنند.

وضعیت رقت بار

الاشقر گفت که دشمن صهیونیستی نه تنها از ارائه خدمات درمانی به این اسیران خودداری می کنند، بلکه عرصه را برای آنان تنگ کرده اند و این اسیران را به شدت شکنجه می کنند و دست به اقدامات سرکوبگرانه علیه آنان به عنوان نمایندگان ملت فلسطین می زنند که این اقدامات جائرانه یک نوع اهانت به کل مردم فلسطین تلقی می شود. دشمن صهیونیستی بیشتر نمایندگان را در زندان صهیونیستی مجدو واقع در شمال فلسطین اشغالی بازداشت کرده است. فضای این زندان مرطوب است و همین مسئله باعث بروز مشکلات و بیماری های عدیده ای شده است که از جمله آنها می توان استخوان درد را نام برد. گذشته از آن بندها و سلول های انفرادی این زندان بسیار کوچک هستند و نورگیر نیستند.

وی همچنین تاکید کرد که اسیران این زندان از خوردن و آشامیدن و خوابیدن و لباس و دیگر امکانات ابتدایی زندان محرومند و ماموران زندان های صهیونیستی همواره محل بازداشت این اسیران را تغییر می دهند و هدف این از جا به جایی ها شکنجه و اهانت و تحقیر اسیران است. گذشته از آن خودروهایی که این اسیران را با آنها انتقال می دهند فرسوده و نامناسب هستند. ماموران صهیونیستی این اسیران را به هنگام انتقال مورد ضرب و شتم قرار می دهند؛ به گونه ای که در جریان همین نقل و انتقال ها بسیاری از این اسیران زخمی شده اند.

برخورداری اسیران از روحیه بالا

به رغم این همه جنایاتی که علیه اسیران بی گناه صورت می گیرد، ولی آنان روحیه خود را از دست نداده اند. هرگز در مقابل این ظلم و ستم ها سر تسلیم فرود نیاورده و نخواهند آورد و هرگز دشمن صهیونیستی را به رسمیت نخواهند شناخت. آنان از لحظه لحظه بازداشت برای علم اندوزی و کسب معرفت و حفظ قرآن مجید استفاده می کنند.

الاشقر در پایان اظهارات از تمامی آزاد اندیشان جهان خواست تا در قبال تداوم بازداشت نمایندگان اسیر پارلمان موضعی قاطع اتخاذ کنند و دشمن صهیونیستی را به منظور آزاد سازی این اسیران و پایان بخشیدن به نقض حقوق آنان تحت فشار قرار دهند.

لینک کوتاه:

کپی شد