شنبه 10/می/2025

جنگ تمام عیار دولت غیر قانونی فیاض علیه مساجد و بی توجهی به درخواست های آنها

شنبه 29-نوامبر-2008

 

بسیاری از مساجد کرانه باختری به شدت از بحران کمبود ائمه جماعات و پایین بودن سطح معلومات آنها رنج می برند ولی وزارت اوقاف دولت غیر قانونی “سلام فیاض” نخست وزیر دولت انتصابی “محمود عباس” در رام الله همچنان از پذیرش درخواست های آنها مبنی بر استخدام امام جماعت برای این مساجد خودداری می کند.

به گزارش مرکز اطلاع رسانی فلسطین به نقل از منابع محلی، اقدام دولت غیر قانونی فیاض در خودداری از استخدام ائمه جماعات برای مساجد کرانه باختری ناشی از دو مساله اساسی است: نخست اینکه بسیاری از افراد داوطلب فعالیت به عنوان ائمه مساجد و نیز اکثر افراد تحصیلکرده در رشته الهیات از افراد وابسته به جنبش های اسلامی هستند و از آنجایی که دولت غیر قانونی فیاض تمایلی به جذب و استخدام افراد وابسته به جنبش مقاومت اسلامی “حماس” ندارد، از جذب این افراد خودداری می کند. دلیل دوم این اقدام دولت رام الله نیز جنگ علنی و دراز مدت دستگاه های امنیتی و سیاسی این دولت علیه مساجد کرانه باختری است.

سیاست بیگاری و استثمار

در حال حاضر 700 تن از ائمه جماعات و موذن های مساجد کرانه باختری که بسیاری از آنها سال های طولانی که در برخی موارد به 7 سال نیز می رسد، در این زمینه فعالیت کرده اند، از حقوق و مزایای کاری محروم شده اند و به عبارت دیگر، وزارت اوقاف دولت غیر قانونی فیاض آنها را به بیگاری در این زمینه واداشته است و آنها در مقابل فعالیت در مسئولیت امامت و خدمت در مسجد از هیچکدام از حقوق و مزایای مدنی پرداختی به دیگر کارمندان بهره مند نیستند. علاوه بر این، آنها از لحاظ قانونی جزء کارمندان دولت به حساب نمی آیند و این دولت هر وقت اراده کند می تواند آنها را از کار برکنار کرده و تنها 700 شیکل حقوق ماهیانه به آنها پرداخت کند.

به گفته شهروندان فلسطینی مخالف سیاست های دولت غیر قانونی فیاض، مساله جالب توجه در زمینه اقدامات این دولت در حق مساجد این است که خودداری دولت فیاض از استخدام افراد داوطلب ناشی از ناتوانی مالی آن نیست، بلکه این اقدامات در راستای سیاست هدفمند این دولت در زمینه مبارزه با مساجد صورت می گیرد. تشکیلات رام الله در راستای همین سیاست دیرینه خود در سال 2005 میلادی و در زمان نخست وزیری “احمد قریع”، 13 هزار شهروند فلسطینی وابسته به جنبش فتح را وارد سرویس های امنیتی تشکیلات خودگردان کرد که حتی یک نفر از آنها نیز مدرک دانشگاهی نداشتند و این در حالی بود که حل مشکلات مساجد نوار غزه و کرانه باختری در کل نیرویی بیش از 600 نفر را لازم نداشت.

از سوی دیگر، تمامی مساجد احداث شده در فلسطین از طریق کمک های مردمی ساخته شده است و تشکیلات خودگردان از زمان تاسیس خود هیچگاه در بودجه خود ردیفی تحت عنوان اختصاص بودجه به ساخت مساجد نداشت.

ممنوع الخطابه شدن

نکته مهم دیگر در این زمینه این است که تشکیلات خودگردان در راستای سیاست های مخالف خود علیه منطقه نوار غزه، تعداد زیادی از خطبا را برای وعظ و خطابه در مساجد جمع می کرد تا بدین وسیله بر روی مشکل اساسی کمبود خطیب و امام جماعت مساجد آن سرپوش بگذارد.

اما پس از سیطره نظامی جنبش حماس بر این منطقه در 14 ژوئن سال گذشته میلادی (2007)، سرویس های امنیتی تشکیلات خودگردان در کرانهن باختری، بسیاری از خطبای مساجد این منطقه را به دلیل وابستگی حزبی به جنبش حماس از حضور در مساجد ممنوع کردند که این مساله باعث شد مساجد این منطقه با مشکلی جدی در زمینه تامین ائمه جماعات خود روبرو شوند و علاوه بر این، سطح کیفی بسیاری از خطابه ها در مساجد این منطقه در حد بسیار پایینی قرار دارد. سرویس های امنیتی وابسته به “محمود عباس” رئیس تشکیلات خودگردان در راستای همین سیاست های خود، در یک سال و نیم اخیر، ده ها تن از خطبای مساجد این منطقه را بازداشت کرده و بسیاری از آنها را نیز به دلیل تداوم خطابه های خود در مساجد این منطقه مورد تهدید قرار داده است. مشکل کمبود ائمه جماعات و خطبا به ویژه در ماه مبارک رمضان بیشتر به چشم می خورد و باعث کاهش بی سابقه حلقات بحث و بررسی و برنامه های دینی شده است.

منابع نزدیک به جنبش اسلامی در همین راستا خاطر نشان کرده اند که این اقدامات دولت غیر قانونی فیاض و سرویس های امنیتی تشکیلات خودگردان فلسطین در کرانه باختری نشان دهنده سیاست هدفمند آنها در زمینه مبارزه با تربیت دینی و حذف نقش سازنده مساجد از زندگی شهروندان فلسطینی است و این در حالی است که همین مساجد خاستگاه انقلاب شهید شیخ “عزالدین قسام” بود و انتفاضه اول ملت فلسطین نیز از درون آن شکل گرفت. علاوه بر این مساجد فلسطین، مدرسه مبارز پروری بودند و این مبارزان را برای اعتلای پرچم جهاد در فلسطین آماده کرده اند.

لینک کوتاه:

کپی شد