شنبه 10/می/2025

حضور گسترده و پرشور فلسطین در پانزدهمین نمایشگاه بین المللی مطبوعات و خبرگزاری ها در تهران

یکشنبه 30-نوامبر-2008

جنبش مقاومت اسلامی “حماس” به نمایندگی از ملت فلسطین برای دومین سال متوالی حضور پرشور و گسترده خود را در پانزدهمین نمایشگاه بین المللی مطبوعات و خبرگزاری های داخلی و خارجی به نمایش گذاشت. 

به گزارش خبرنگار مرکز اطلاع رسانی فلسطین، این نمایشگاه از 16/11/2008 میلادی در تهران پایتخت جمهوری اسلامی ایران آغاز به کار کرد و در تاریخ 23/11/2008 به کار خود پایان داد.

ابوسرور مسئول غرفه فلسطین در نمایشگاه مذکور گفت که با هماهنگی مسئولان و دست اندرکاران این نماشگاه دو غرفه مجزا از هم به فلسطین اختصاص داده شد که یکی از آن ویژه مطبوعات و نشریه ها و خبرگزاری ها و پایگاه های خبری فلسطین است و دیگری به کاریکاتورهای هنرمند بنام فلسطینی امیه جحا در مورد محاصره نوار غزه و رنج و محنت های ملت فلسطین اختصاص دارد که مورد استقبال گرم و باشکوه بازدیدکنندگان عزیز ایرانی و رسانه های داخلی و خارجی شرکت کننده در این نمایشگاه قرار گرفت.

ابوسرور در مورد حضور فلسطین در این نمایشگاه گفت که رسانه قدرت چهارم به شمار می رود، به گونه ای افکار عمومی را جهت می بخشد و بر کانون های تصمیم سازی تاثیر گذار است و ابزار گفت و گوی فرهنگ ها، ادیان و وسیله ای برای مسلمانان جهت شناساندن عمده ترین مسائل شان؛ به ویژه مسئله فلسطین به جهانیان قلمداد می شود؛ مسئله ای که عمده ترین دغدغه امت اسلام به شمار می رود و با توجه به این مسئله این نمایشگاه از جایگاه و اهمیت خاصی در رساندن پیام ملت فلسطین و مقاومت به افکار عمومی قلمداد می شود.

وی افزود که با توجه به شرایط حساس کنونی که ملت فلسطین در نوار غزه آن را تجربه می کند شرکت در چنین نمایشگاه هایی امری ضروری و کلیدی جهت آگاه سازی افکار عمومی جهان از اوضاع و تحولات این منطقه از طریق رسانه ها به شمار می رود.

ابوسرور یاد آور شد که غرفه فلسطین شامل مرکز اطلاع رسانی فلسطین است که به 8 زبان زنده دنیا فعالیت می کند و در این غرفه همچنین شبکه فلسطین الان، تارنماهای خبری، روزنامه های فلسطین و الرسالة، مجلات فلسطینی نظیر فلسطین المسلمة، العوده و همچنین مجله فارسی پیام فلسطین را مشاهده می کنیم که دفتر حماس آن را در تهران چاپ و منتشر می کند.

مدیر غرفه فلسطین تصریح کرد که در این نمایشگاه ما باب همکاری و تعامل با رسانه های داخلی و خارجی را گشودیم و با برخی از آنها از جمله مطبوعات و خبرگزاری های ترکیه، آذربایجان، ژاپن، افغانستان، تاجیکستان، مالزی و مراکش در مورد همکاری رسانه ای به توافقاتی دست یافتیم.

ابوسرور در مورد نمایشگاه کاریکاتور با محوریت فاجعه غزه گفت که محاصره جائرانه نوار غزه ما را بر آن داشت تا در این نمایشگاه حضور به هم رسانیم و به حول قوه الهی این نمایشگاه مورد استقبال گرم و باشکوه رسانه های داخلی و خارجی و مردم ایران قرار گرفت.

وی افزود که در این نمایشگاه کاریکاتورها و آثار ارزشمند امیه جحا بانوی مبارز و هنرمند متعهد فلسطینی در معرض دید بازدید کنندگان قرار گرفت و این نمایشگاه در واقع کوس خطر در مورد فاجعه انسانی را برای جهانیان به صدا درآورد. 

لازم به ذکر است که به اعتراف رسانه های شرکت کننده در این نمایشگاه غرفه فلسطین فعالیت ترین و پر جنب و جوش ترین و شلوغ ترین غرفه در بین غرفه های حاضر در نمایشگاه مذکور است؛ به گونه ای که به محض حضور دکتر ابواسامه عبدالمعطی نماینده جنبش مقاومت اسلامی حماس و ابوسرور مسئول اطلاع رسانی و تبلیغات دفتر حماس در این غرفه سیل عظیم خبرنگاران جهت استقبال از این میهمانان عزیز به سوی این غرفه جاری شد و با آنان گفت و گو کردند.

بازدید مقامات ایرانی از غرفه فلسطین

مسئله ای که باعث رنگین تر شدن و برجسته تر شدن غرفه فلسطین در میان غرفه های شرکت کننده در این نمایشگاه شد، بازدید گسترده مقامات جمهوری اسلامی ایران از این غرفه و حضور گسترده و پرشور آنان و ابراز همبستگی شان با فلسطینیان رنجور از دشنه زهرآگین صهیونیسم بود.

دکتر غلامحسین الهام سخنگوی دولت و وزیر دادگستری ایران، دکتر قشقاوی سخنگوی وزارت امور خارجه، دکتر منوچهر متکی وزیر امور خارجه ایران، محصولی وزیر کشور، رئیس مجلس شورای اسلامی، شیخ کروبی دبیر کل حزب اعتماد ملی، شیخ ابطحی معاون رئیس جمهور سابق ایران، دکتر صفار هرندی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، هادی خامنه ای برادر رهبر انقلاب اسلامی ایران، جمعی از نمایندگان پارلمان ایران، مسئولان شورای شهر تهران، آقای مهندس کلهر مشاور رسانه ای رئیس جمهور و تعدادی از مشاوران رئیس جمهور ایران از جمله مقاماتی بودند که با حضورشان در غرفه فلسطین صفا و جلوه خاصی به آن بخشیدند.

آقای احمد نژاد رئیس جمهور ایران در جریان بازدیدش از نمایشگاه مذکور در خصوص محاصره نوار غزه گفت که فاجعه غزه عمده ترین مسئله ای است که باید جامعه بشری به آن بذل عنایت داشته باشد و برای پایان بخشیدن به رنج و محنت های ساکنان غزه تلاش کند، زیرا مردم نوار غزه در معرض محاصره ای بی سابقه در طول تاریخ قرار گرفته است.

وی تاکید کرد که علت محرومیت ساکنان نوار غزه از ابتدایی ترین حقوق حقه شان به پایداری قهرمانانه و سرافرازانه شان بر می گردد.

این مقام ایرانی خاطر نشان ساخت که مسئله فلسطین محکی برای ارزیابی و سنجش گفتارهای راستین و موضع گیری های پوشالی به شمار می رود، زیرا در نظام ماتریالیسم غربی برخورد دوگانه و ستمگری و خیانت پیشگی به مسئله ای عادی مبدل شده است.

احمدی نژاد یاد آور شد که مسئله فلسطین امروزه به قبرستان اندیشه های پوسیده و رنگ باخته مبدل گشته است.

رئیس جمهور ایران تاکید کرد که جنایات دشمن صهیونیستی علیه ملت فلسطین نشانگر درماندگی و عجز و ناامیدی رژیم صهیونیستی از ادامه زندگی خون آشامانه اش است که اینک شروع به تصمیم گیری های بی هدف و نسنجیده کرده است که این رژیم را در سراشیبی زوال و نابودی قرار داده است.

سخنگوی دولت ایران: فلسطین قلب تپنده دنیای اسلام است

دکتر الهام سخنگوی دولت ایران در جریان بازدید از غرفه فلسطین گفت که فلسطین قلب تپنده دنیای اسلام و سرزمین زخم ها و مقاومت هاست و امروز هر زمان، صبح و شام در منزل هر ایرانی، خبر از فلسطین است و ملت ایران همواره وضعیت رقت بار فلسطین؛ به ویژه نوار غزه را دنبال می کنند.

وی افزود که رژیم صهیونیستی مظهر ظلم و بیداد است و خداوند وعده داده است که مظلومان را یاری کند و به ستمگران وعده عذابی دردناک داده است. 

سخنگوی دولت افزود که بنده شخصا از طریق مرکز اطلاع رسانی فلسطین اخبار و تحولات مسئله فلسطین و وضعیت رقت بار نوار غزه را پیگیری می کنم.

وی تاکید کرد که ما از همین غرفه فلسطین همبستگی ملت مسلمان ایران با ساکنان نوار غزه را اعلام می داریم و از مجامع بین المللی می خواهیم تا در راستای شکستن سد محاصره نوار غزه گام هایی عملی بردارند.

ابواسامه: عباس گفت و گوی فلسطینی در قاهره را به شکست کشاند

دکتر ابواسامه عبدالمعطی نماینده جنبش مقاومت اسلامی حماس در تهران در جریان بازدید از غرفه فلسطین تصریح کرد که گفت و گو یگانه ابزار کارآمد برای حل فصل اختلافات سیاسی میان گروه های فلسطینی به شمار می رود و با توجه به این مسئله حماس بارها برای آغاز گفت و گوی جدی و فراگیر اعلام آمادگی کرده است و به این خاطر حماس در جریان امضای توافقنامه قاهره در سال 2005 و پیمان وفاق ملی سال 2006 و توافقنامه مکه مکرمه در سال 2007 شرکت کرد.

وی در خصوص علل به تعویق افتادن گفت و گوی فلسطینی در قاهره گفت که علت این مسئله به اقدامات جائرانه محمود عباس رئیس تشکیلات خودگردان فلسطین علیه اعضا، فعالان و حامیان حماس و دیگر گروه های فلسطینی در کرانه باختری بر می گردد.

نماینده حماس در تهران خاطر نشان ساخت که عباس با تکذیب وجود بازداشت شدگان سیاسی در زندان هایش گفت و گو را به شکست کشاند و در حالی که برای مذاکرات بی فایده با دشمن صهیونیستی می شتابد از گفت و گو با فرزندان ملتش خودداری می ورزد.

عبدالمعطی تاکید کرد که بیش از 660 عضو حماس و 50 عضو جهاد اسلامی در زندان های تشکیلات خودگردان به سر می برند که شماری از آنان ائمه جمعه و جماعت، خبرنگار، فعالان عرصه رسانه، دانشجو و اعضای شورای شهرداری ها هستند.

این مقام فلسطینی در خصوص محاصره نوار غزه ضمن انتقاد از سکوت مجامع بین المللی از این محاصره گفت که وضعیت نوار غزه بسیار رقت بار است و این منطقه آبستن یک فاجعه انسانی است. نماینده حماس همچنین از مقامات مصر خواست تا در راستای گشودن گذرگاه مرزی رفح برای پایان بخشیدن به وضعیت ویران نوار غزه تلاش کنند.

بازدید نمایندگان و مسئولان مطبوعات و خبرگزاری های داخلی و خارجی از غرفه فلسطین

لازم به ذکر است شمار زیادی از مسئولان رسانه های داخلی و خارجی شرکت کننده در پانزدهمین نمایشگاه مطبوعات و خبرگزاری ها از غرفه فلسطین بازدید کردند و از نزدیک با رسانه های فلسطینی؛ به ویژه مرکز اطلاع رسانی فلسطین آشنا شدند.

مسئولان مطبوعات و خبرگزاری های ایران بذل توجه و اهتمامشان به مسئله فلسطین و تحولات و انتقال اخبار از منابع فلسطینی دقیق و حرفه ای نظیر مرکز اطلاع رسانی فلسطین به عنوان یک منبع معتبر و درخور توجه رسانه های ایران در زمینه فلسطین را مورد تاکید قرار دادند.

آنان افزودند که بیش از 50 رسانه ایرانی از جمله مطبوعات و خبرگزاری های وزین اخبار فلسطین را به نقل از مرکز اطلاع رسانی فلسطین نقل می کنند.

در همین راستا، آقای روحانی مدیر مسئول روزنامه کیهان عربی مرکز اطلاع رسانی فلسطین را یک پایگاه رسانه ای حرفه ای و ارزشمند از نگاه رسانه های ایران خواند.

وی افزود که روزنامه کیهان عربی همواره از اخبار و گزارش ها و مقاله های منتشره در مرکز اطلاع رسانی فلسطین استفاده می کند و اخبار مربوط به تحولات فلسطین را به نقل از این پایگاه خبری نقل می کند.

از سوی دیگر، حاج علال المغربی مدیر مسئول روزنامه “التجدد المغربی” گفت که فلسطین و جنبش حماس در مطبوعات مغرب همواره حضور پررنگی دارند و این مطبوعات بخش عظیمی از اخبار فلسطین را از مرکز اطلاع رسانی فلسطین می گیرند.   

لازم به ذکر است که شماری از چهره های رسانه ای خارجی نیز از غرفه فلسطین بازدید کردند که اسامی آنان به شرح زیر است:

قادر دمیرل از روزنامه دیلی شفق ترکیه، احمد سیوفی از روزنامه الاهرام مصر، حسین حسنی از روزنامه عدالت عراق، علال عمرانی از روزنامه التجدد المغربی، ضمیر الدین الشیخ ضمیر الدین از روزنامه های الحاق و دیلی تایمز پاکستان، مسئول روزنامه 26 سپتامبر یمن، مویتان از روزنامه تشاینا دیلی چین، کن آندو سردبیر روزنامه آساهی ژاپن، فان نجون تاک از ویتنام، مدیر عامل خبرگزاری صدای افغانستان، تمکین جعفراف از خبرگزاری ترند آذربایجان، اتومانوف اسکندر رئیس انجمن خبرنگاران آ سه آن، فره استاکمن از روزنامه بوستون گلوب آمریکا، نمایندگان روزنامه های فرانسه، آلمان، مالزی و دیگر کشورهای شرکت کننده در این نمایشگاه.

لینک کوتاه:

کپی شد