شنبه 10/می/2025

بازداشت 288 هزار فلسطینی از انتفاضه سنگ تاکنون

چهارشنبه 10-دسامبر-2008

  وزارت امور اسرا و آزادگان فلسطین تاکید کرد که نظامیان رژیم صهیونیستی از آغاز انتفاضه اول (سنگ) در دسامبر 1987م. تاکنون بیش از 290 هزار فلسطینی را بازداشت کردند.

به گزارش مرکز اطلاع رسانی فلسطین، وزارت امور اسرا و آزادگان فلسطین در گزارشی در بیست و یکمین سالگرد انتفاضه نخست (انتفاضه سنگ) اعلام کرد که 210 هزار نفر از آغاز انتفاضه نخست تا اواسط سال 1994م.، 10000 نفر طی سال های 1994م. تا آغاز انتفاضه الاقصی در سپتامبر 2000م. و 68 هزار نفر از انتفاضه الاقصی تاکنون به به دست اشغالگران صهیونیست بازداشت شدند که مجموعا این تعداد به 288 هزار نفر می رسد.

بر اساس این گزارش، رژیم صهیونیستی از زمان اشغال اراضی فلسطین در سال 1967م. همواره با اجرای سیاست بازداشت تلاش کرده است تا اراده مستحکم فلسطینیان را در هم شکند و یا این که مقاومت را متوقف کند، اما این رژیم به رغم ارتکاب این همه جنایت، تاکنون موفق نشده است که اسرا را از ادامه راه مقاومت و جهاد با هدف استیفای حقوق پایمال شده خود همچنان باز دارد.

ریاض اشقر رییس دفتر تبلیغات و اطلاع رسانی وزارت اسرای فلسطین در این زمینه اظهار داشته است که اسارت برای جوانان فلسطینی که از سرزمین و مقدسات خود حمایت می کنند مایه افتخار است و مساله ای که بیش از پیش روحیه بازداشت شدگان را بالا می برد این است که ملت فلسطین به اسرا بسیار ارج می نهد و به آنان احترام می گذراد و اسرا را به عنوان قشر مبارز جامعه که عمر با برکت خود در راه آزادی میهن و دیگران نثار کرده اند تلقی می کند.

اشقر می افزاید: اوضاع اسرا در جریان انتفاضه نخست بسیار بدتر از شرایط فعلی بود. زندان های صهیونیستی در آن زمان هیچ یک از نیازهای اساسی اسرا را فراهم نمی کرد. کیفیت و کمیت غذا بسیار بد بود و لباس و ملحفه و تشک کافی در زندان ها یافت نمی شد. در بسیاری از زندان های آن دوره، ملاقات خانواده ها با فرزندان شان ممنوع بود. به عنوان مثال در زندان “کتسیعوت” که در سال 1988م.در صحرای نقب تاسیس شد تا اواخر سال 1991م. به خانواده های اسرا اجازه داده نمی شود تا با فرزندان شان ملاقات کنند. در جریان انتفاضه نخست اسرای فلسطینی را به بدترین شکل ممکن شکنجه می کردند به طوری که 23 نفر تحت این شکنجه ها به شهادت رسیدند و این در حالی است که در طول انتفاضه الاقصی 5 نفر بر اثر شکنجه در زندان های صهیونیستی جان به جان آفرین تسلیم کردند. البته این میزان کاهش تعداد شهدا بدان معنا نیست که رژیم صهیونیستی بیش از قبل به قوانین بین المللی احترام می گذارد؛ چرا که  رژیم صهیونیستی طی سال های اخیر به جای شکنجه فیزیکی به شکنجه روحی و روانی اسرا روی آورده است. به طوری که در برخی زندان ها ملاقات اسرا با خانواده های شان از طریق ویدئو کنفرانس صورت می گیرد و اسرا را به پوشیدن یک نوع لباس مجبور می کنند و حق ندارند که از بوفه های زندان که هزینه کالاهای آن را قبلا زندان پرداخت می کرد، مایحتاج خود را تهیه کنند بلکه باید بابت کالای خریداری شده از حساب شخصی خود پول پرداخت نمایند.

رییس دفتر تبلیغات و اطلاع رسانی وزارت اسرای فلسطین در ادامه سخنانش خاطر نشان ساخت که میزان بازداشت در طول انتفاضه نخست در مقایسه با انتفاضه الاقصی بسیار بالا و تحت شرایط بسیار سخت تری بود. با توجه به برخورد شدید و مستقیم میان شهروندان فلسطینی و نظامیان صهیونیست اشغالگران اقدام به تاسیس زندان های جدید کردند که مشهور ترین آن ها زندان نقب می باشد. در این زندان بیش از 100 هزار نفر به اسارت درآمدند. نظامیان صهیونیست در این زندان، اسرا را به انواع و اشکال مختلف از جمله یورش به بندها، شکنجه با باتون و قنداق تفنگ و پخش کردن گاز سمی به طرف زندانیان و غیره. گذشته از این، اداره زندان نقب به شرایط جوی و آب و هوایی هیچ توجهی نمی کرد. نقب به این خاطر که در یک منطقه صحرایی احداث شده در فصل زمستان بسیار سرد و در تابستان بسیار گرم است و این مساله بر مشکلات اسرا می افزاید. اداره زندان روزی سه بار از اسرا آمار می گرفت و با نقل و انتقال و ضرب و شتمف زندگی را به کام اسرا کاملا تلخ می کردند. در این زندان اجازه ملاقات با زندانیان داده نمی شد و درمان لازم بر روی بیماران صورت نمی گرفت. درمان بیماران در آن زمان تنها از طریق خوراندن آب بود. پزشک زندان برای درمان همه بیماری ها آب را تجویز می کرد.

در زندان نقب در تاریخ 16/8/1988م. دو اسیر به نام های “اسعد جبر الشوا” از غزه و “بسام ابراهیم صمودی” از جنین به ضرب گلوله مستقیم زندانبانان صهیونیستی در جریان اعتراض زندانیان به اوضاع بسیار بد زندان، به شهادت رسیدند.

زندان نقب به علت کاهش تعداد اسرا پس از توافقنامه اسلو که طی آن چند هزار اسیر آزاد شده بودند، بسته شد و با شروع انتفاضه الاقصی بار دیگر در سال 2002م. بازگشایی شد. اداره زندانن نقب این بار در داخل بندهای مختلف زندان حصاری از سیمان کشید. طول این حصار هشت متر می رسد و رابطه اسرا را در بندهای مختلف به طول کلی قطع کرده است. زندانبانان صهیونیست برای شکنجه روانی اسرا نیمه شب زندانیان را برای گرفتن آمار در سرمای سخت زمستان یا گرمای شدید تابستان به خط می کنند و از تک تک آن ها آمار می گیرند و این اقدام ساعت ها به طول می انجامد. اداره زندان همچنین اجازه نمی دهد که خانواده ها برای فرزندان اسیرشان البسه و دیگر مایحتاج ضروری را به زندان بیاورند.

در طول انتفاضه کنونی (الاقصی) سه نفر شهید شدند که دو نفر به نام های “جمال حسن سراحین” از الخلیل و “جواد عادل ابو مغصیب” از دیر البلح واقع در نوار غزه به علت سهل انگاری اداره زندان در درمان به موقع به دیار حق شتافتند. “محمد اشقر” نیز به ضرب گلوله زندانبانان صهیونیست در جریان اعتراض مسالمت آمیز اسرا علیه اوضاع سخت زندگی در زندان شهید شد.

این مسئول فلسطینی در ادامه گفت به رغم شرایط سخت زندان های صهیونیستی اما اسرا موفق شده اند که رنج و سختی را به آرامش و موفقیت و تاریکی را به نور و زندان ها و بازداشت گاه ها را از مکانی برای شکست اراده به محلی برای علم آموزی و خود سازی و تقویت روحیه جهادی و مقاومت تبدیل کنند. امروزه زندان های صهیونیستی برای اسرای فلسطینی همچون دانشگاه است، به طوری که صدها تن از اسرای فلسطینی از همین زندان ها مدارک عالی دانشگاهی را دریافت کردند و از همین زندان ها رهبران و فرماندهان بزرگی فارغ التحصیل شده اند که هم اکنون امور سیاسی و اجتماعی و نظامی فلسطین را اداره می کند.

 

اسرای قدیمی

اشقر در ادامه سخنانش خاطر نشان ساخت که هم اکنون در زندان های صهیونیستی 339 اسیر قدیمی وجود دارند که پیش از انتفاضه نخست و در جریان آن بازداشت شده اند. رژیم صهیونیستی با آزادی اسرای قدیمی مخالف است و مدعی است که دستان این اسرا به خون یهودیان آغشته است. از این تعداد اسیر قدیمی 139 نفر از کرانه باختری هستند. قدیمی ترین اسیر فلسطینی “نائل برغوتی” نام دارد. وی از سال 1978م. تاکنون در بند زندان های صهیونیستی است. 134 نفر از اسرای قدیمی از اهالی نوار غزه غزه هستند که “سلیم کیال” قدیمی ترین آن ها به شمار می آید. وی در سال 1983م. بازداشت شد. همچنین 46 اسیر تن از اسرای قدیمی از اهالی قدس هستند که قدیمی ترین آن ها “فواد رازم” است که از سال 1981 تاکنون در بند زندان های صهیونیستی به سر می برد. 20 اسیر ساکن اراضی اشغالی 1948م. هستند که “سامی خالد یونس” قدیمی ترین آن هاست. وی در سال 1983م. به اسارت صهیونیست ها درآمد. 3 اسیر نیز مقیم سایر کشورهای عربی هستند که قدیمی ترین آن ها “بشر سلیمان المقت” است که از سال 1984م. تاکنون در بازداشت به سر می برد.

در بخشی دیگر از گزارش وزارت اسرای فلسطین آمده است که در طول انتفاضه اول 43 اسیر شهید شدند که 25 نفر آنان از کرانه باختری، 18 نفر از نوار غزه هستند. 23 نفر از این شهدا تحت شکنجه و 11 نفر نیز به علت سهل انگاری عامدانه در امر درمان شهید شدند. 2 اسیر به ضرب گلوله و 7 نفر نیز بلافاصله پس از بازداشت به دستان پلید صهیونیست های غاصب به شهادت رسیدند.

این گزارش همچنین می افزاید: رژیم صهیونیستی از سال 1967م. تاکنون بالغ بر 800 هزار فلسطینی را بازداشت کرد که 11500 نفر آنان همچنان در سیاه چال های این رژیم به سر می برند که از میان آنان 310 نفر کودک هستند. شایان ذکر است که در طول انتفاضه الاقصی 7500 کودک فلسطینی بازداشت شدند. همچنین 85 اسیر زن همچنان در قید بازداشت به سر می برند. 1000 اسیر محکوم به بازداشت موقت هستند و تاکنون اتهامی علیه آنان ثابت نشده است. 39 نفر از اسرای فلسطینی نمایندگان مجلس قانونگذاری فلسطین هستند. 1450 نفر از اسرا، بیمار و در شرایط بسیار بدی به سر می برند و از هر گونه درمان به موقع و ضروری محرومند. تاکنون 195 نفر از اسرا شهید شدند که 70 نفر آنان تحت شکنجه، 48 نفر به علت سهل انگاری عامدانه در درمان، 70 نفر طی تیراندازی بلافاصله پس از بازداشت و 7 نفر نیز به ضرب گلوله در بند زندان های صهیونیستی جان به جان آفرین تسلیم کردند.

ناگفته نماند که رژیم صهیونیستی در سایه سکوت مذبوحانه جامعه جهانی ـ که این رژیم را در ارتکاب هر چه بیشتر جنایت علیه اسرا تشویق می کند ـ همچنان قوانین بین المللی مربوط به حفظ حقوق اسرا را زیر پا می گذارد.    

لینک کوتاه:

کپی شد